Comunicació UGT

Primera jornada de vaga de la plantilla de DUREX (Rubí)

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:36

/blog/comunicacio_ugt/convocatories/durex.gifDirecció i Comitè d'Empresa no van arribar a cap acord ahir al Tribunal Laboral de Catalunya, i la UGT de Catalunya continua denunciant que es tracta d'una deslocalització encoberta

Tal com ja van anunciar, els treballadors i les treballadores de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la planta de Rubí faran demà divendres, 14 de desembre, la primera jornada de vaga de 24 hores (de 6h a 6h) i es concentraran davant de l'empresa. La decisió es va refermar ahir després de no arribar a cap acord a la mediació entre Comitè d'Empresa i direcció al Tribunal Laboral de Catalunya.

A la reunió d'ahir, l'empresa va oferir als treballadors 57 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats i un topall de 97.000 euros. La UGT de Catalunya considera l'oferta encara insuficient i demana 73 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt. En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que es tracta d'una deslocalització encoberta i que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

El Tribunal Laboral de Catalunya ha citat de nou direcció i sindicats el proper dilluns, 17 de desembre. Si no s'arriba a cap acord, la plantilla continuarà amb les jornades de vaga, convocades per al dia 18 i 20 de desembre.


El 65% de les dones creu que té menys promoció professional que els homes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:05

donatreballadora.pngLa UGT de Catalunya presenta demà les conclusions del projecte europeu VÈRTEX de foment de la igualtat d'oportunitats a la feina

Demà dimarts, 4 de desembre, la UGT de Catalunya organitza el seminari final del projecte EQUAL VERTEX, que ha liderat al llarg d'aquests últims tres anys juntament amb la Fundació Mª Aurèlia Capmany i en el qual han participat l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet de Llobregat, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic, l'Institut Català de les Dones, Asepeyo, la Unió Patronal Metal·lúrgica i la Universitat de Barcelona.

El Projecte Vertex s'emmarca en la Iniciativa de la Unió Europea Equal, i té com a objectiu la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, reduint desequilibris entre aquests i donant suport a l'eliminació de la segregació en el treball. Els aspectes més importants que s'han treballat són la discriminació salarial, l'accés a l'ocupació, la formació, la promoció professional i la salut laboral.

Demà, en aquest seminari de cloenda del projecte, es presentaran les conclusions de l'estudi realitzat a partir de 500 enquestes a dones treballadores, entrevistes personalitzades i grups de discussió, que ofereix dades com aquestes:

  • El 65% de les dones enquestades creuen que tenen menys possibilitats de promoció professional que els homes.
  • El 30% de les dones enquestades creu que cobren menys que els homes per realitzar la mateixa feina.
  • El 41% de les dones enquestades creu que tenen més dificultats d'accedir a la formació que els homes.

L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del sindicat (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) començarà a les 9.30 hores, amb les intervencions de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

L 'AVALOT lliura 50.000 signatures a Ernest Benach per la ILP d'habitatge

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

avalot.jpgL'Avalot presenta al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular de Proposta de llei de mesures urgents per a l'habitatge


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya ha aconseguit les 50.000 signatures necessàries per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP), en aquest cas, de Proposta de llei de mesures urgents per a l'habitatge. Demà dijous, 29 de novembre, una delegació de l'Avalot encapçalada pel seu portaveu nacional, Chakir el Homrani, faran el lliurament simbòlic de les més de 50.000 signatures al president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

El lliurament de les signatures tindrà lloc a les 17.30 hores al Despatx d'Audiències del Parlament. Els mitjans gràfics podran entrar a fer muts. Després de la reunió, el portaveu nacional de l'Avalot farà declaracions als mitjans de comunicació a la Sala de passos perduts.

Amb la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot ha recollit les 50.000 signatures de suport ciutadà necessàries per presentar al Parlament de Catalunya aquesta ILP, que proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit, i el 30%, en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.


Lliurament de signatures al President del Parlament de Catalunya

DIA: 29 de novembre de 2007
HORA: 17:30 hores
LLOC: es podran fer muts al Despatx d'Audiències del Parlament. Després de la reunió, el portaveu nacional de l'Avalot, Chakir el Homrani, farà declaracions a la Sala de passos perduts.



El personal de les inspeccions de treball es tanquen per exigir més plantilla i més recursos

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:26

Els treballadors i les treballadores estan convocats a la vaga els propers 30 de novembre, 24 i 31 de gener, i 7 i 14 de febrer

Els treballadors i les treballadores de les Inspeccions de Treball i Seguretat Social reclamen solucions als greus problemes que estan patint a tots els centres de treball de l'Estat. Avui, 22 de novembre, al final de la jornada laboral (a les 15:00 hores), els sindicats han convocat la plantilla a tancar-se en un nombre significatiu de centres de treball de la Inspecció per reivindicar millores en les seves condicions laborals. A Barcelona, es tancaran a la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social (Travessera de Gràcia, 303), a partir de les 15 hores.

La plantilla de les Inspeccions de Treball i Seguretat Social ha arribat als límits. Durant més d'un any s'ha intentat negociar amb el Ministeri de Treball i Afers Socials el conjunt de mesures necessàries per corregir les nombroses mancances que pateixen.

No ha estat possible arribar a cap acord i, a més, durant aquest període, la situació ha empitjorat sensiblement. La plantilla és clarament insuficient, els mitjans tècnics dels que es disposen són completament desencertats i no justifiquen les inversions que estan realitzant en una tecnologia i uns mètodes de treball absolutament inadequats si es pretén modernitzar i dotar d'eficàcia a les Inspeccions de Treball, la política salarial és inacceptable i s'està provocant una permanent descapitalització de recursos humans. En definitiva, es corre el greu perill de què les Inspeccions de Treball i Afers Socials quedin col·lapsades i siguin incapaços de complir amb la seva missió.

Aquests tancaments es produeixen com a pas previ a les vagues ja convocades per als dies 30 de novembre, 24 i 31 de gener, i 7 i 14 de febrer.

TANCAMENT TREBALLADORS INSPECCIÓ DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL
DIA
:
22 de novembre de 2007.
HORA: A partir de les 15:00 hores.
LLOC: Inspecció Provincial Treball i Seguretat Social a Barcelona (Travessera de Gràcia, 303).




Inauguració de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:58

/blog/comunicacio_ugt/convocatories/baixllobregatseu.jpgParticiparan a l'acte José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya

Demà divendres, 23 de novembre, a les 17.30 hores, celebrem la inauguració de la nova seu local de la UGT del Baix Llobregat. És una data històrica i carregada de simbolisme, ja que fa 30 anys que els treballadors i les treballadores tenim novament llibertat sindical. L'acte d'inauguració comptarà amb la intervenció de José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya; Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.


Prèviament, a les 17 hores, Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez faran declaracions als mitjans de comunicació assistents.

La nova seu comarcal (situada al carrer del revolt negr, 10-14, de Cornellà de Llobregat) disposa de 2.100 metres quadrats que permetran centralitzar tota l'activitat sindical en uns espais suficients per a les necessitats dels treballadors i les treballadores, i que serviran per dignificar l'activitat de la nostra organització, i alhora, corregir la injustícia històrica que el dèficit d'un local comarcal adequat significava fins a aquest moment. Actualment, la UGT compta amb 3.000 delegats i 30.000 afiliats a la comarca del Baix Llobregat.

Us adjuntem un dossier de premsa amb informació de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat.

pdf Dossier de premsa 361,65 Kb

Inauguració de la nova seu de la UGT del Baix Llobregat

DIA: divendres, 23 de novembre de 2007
HORA: a les 17 hores, Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez atendran els mitjans de comunicació. A les 17.30 hores tindrà lloc la inauguració de la nova seu.

LLOC: nova seu de la UGT del Baix Llobregat (carrer del revolt negre, 10 - 14, Cornellà de



Sisena jornada de concentració de la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:27

/blog/comunicacio_ugt/convocatories/transportsanitari.jpgLa UGT de Catalunya ha convocat per al dia 28 de novembre una manifestació a Barcelona i, per al proper 4 de desembre, una vaga a tots els centres

La UGT de Catalunya torna a convocar els treballadors i les treballadores de la sanitat privada a una nova cocentració, demà davant les protes de la Clínica FIATC de Barcelona. Aquesta és la sisena concentració convocada pel nostre sindicat per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya.

Així mateix, la UGT de Catalunya ha convocat una manifestació per al proper dia 28 de novembre, que s'iniciarà a les 17:30 hores i transcorrerà de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume, i una vaga per al 4 de desembre a tots els centres de sanitat privada de Catalunya.

Des del sindicat hem denunciat reiteradament quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

NOVA CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA
DIA
:
21 de noviembre de 2007.
HORA: D'11:00 a 12:30 h.
LLOC: A les portes de la concentració Clínica FIATC (Avgda. Diagonal, 648 - Barcelona).



La UGT convoca vaga a la sanitat privada per al proper 4 de desembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:02

clinica.pngEl nostre sindicat també convoca una manifestació per al dia 28 de novembre

La UGT de Catalunya convoca per al proper 4 de desembre una vaga a tots els centres de sanitat privada per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya.

Per abans, però, la UGT de Catalunya ha convocat una manifestació per denunciar la situació en què els treballadors i les treballadores han de desenvolupar la seva professió. Serà el proper 28 de novembre, s'iniciarà a les 17:30 hores i transcorrerà de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume.

La UGT de Catalunya ja ha denunciat reiteradament quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.



Jornada sobre el projecte de llei d'eradicació de la violència masclista

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:01

Participaran, entre d'altres, Mònica Geronès, cap del Servei d'Igualtat d'Oportunitats del Departament de Treball; Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere, i Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones


Al llarg d'aquest any 2007 han mort més de 72 dones a Espanya víctimes de la violència masclista. Considerem que aquest fet és d'un caràcter molt greu i recolzem en aquest sentit l'aprovació de la futura Llei catalana dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, com a eina legal vers la violència masclista.

Per això des de la UGT de Catalunya, considerem necessari continuar fent una tasca de sensibilització a la ciutadania, i en especial a les persones delegades sindicals, d'aquest problema social. Des del nostre sindicat, volem commemorar aquest any el Dia internacional contra la violència de gènere amb una jornada que té com a objectiu donar a conèixer la situació de la dona arreu del món des del punt de vista de la dona i dels seu estigmes socio-culturals, així com donar a conèixer el Projecte de llei dels drets de les dones per a l'eradicació de la violència masclista, el qual implica de forma directa tots els agents socials catalans, entre els quals es troba el nostre sindicat.

El programa de la jornada, que tindrà lloc demà dijous, 15 de novembre, a la Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) és el següent:

9.30 h. Presentació de la jornada a càrrec de Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya.

9.45 h. Projecció de la pel·lícula Agua, de la directora índia Deepa Mehta. La pel·lícula tracta de la situació de les dones vídues a l'Índia.

11.45 h. Conferència a càrrec de Sagar Malé, de l'Associació de Drets Humans a l'Afganistan.

12 h. Taula rodona: "El Projecte de llei dels drets de les dones a l'eradicació de la violència masclista". Modera: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya. Intervenen:

  • Mònica Geronès, cap del Servei d'Igualtat d'Oportunitats del Departament de Treball.
  • Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma Unitària contra la Violència de Gènere.
  • Raquel Gil, presidenta d'AMIC - UGT de Catalunya.
  • Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

13 h. Debat i propostes.

13.30 h. Cloenda a càrrec de Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya.



Concentració dels treballadors de Draka Cables (Santa Perpètua)

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:59

Els treballadors i les treballadores de l'empresa Draka Cables -fabricant de cables per a sectors tan diversos com les instal·lacions residencials i industrials, les telecomunicacions i la indústria- es concentraran demà davant la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) per exigir a l'empresa que apliqui correctament els augments salarials previstos pel Conveni del Metall de Barcelona.

Els representants de la UGT de Catalunya a la fàbrica, on hi treballen 290 empleats, denuncien que l'empresa realitza una lliure interpretació d'aquest Conveni i que aquest augment s'absorbeix dels complements (és a dir, es resta la quantitat dels complements per després sumar-se-la al salari base). Aquesta pràctica afecta els treballadors i les treballadores que s'han incorporat a Draka Cables a partir de l'any 2003.

La UGT de Catalunya denuncia la doble escala salarial que aquesta pràctica fraudulenta genera, que suposa que treballadors amb una mateixa categoria percebin salaris diferents, amb una diferència que en alguns casos, arriba als 300 euros.

Per aquesta raó, els treballadors es concentraran demà, dimecres 14 de novembre, i el divendres, 16 de novembre, davant les portes de la fàbrica al Polígon Can Vinyalet de Santa Perpètua, i faran aturades de 3 hores per torn (matí, de 10 a 13 h.; tarda, de 15 a 18 h.; i nit, de 23 a 2 h.) per denunciar la situació.

CONCENTRACIONS TREBALLADORS DRAKA CABLES
DIES:
14 i 16 de novembre de 2007.
HORA: Torn de matí, de 10 a 13 h.; torn de tarda, de 15 a 18 h.; i torn de nit, de 23 a 2 h.
LLOC: Davant fàbrica Draka Cables - Can Vinyalets, 2 - Polígon Can Vinyalets - Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).



Inauguració de l'exposició fotogràfica d'immigració a Salt

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:53

En el marc del III Congrés de la Immigració a Catalunya, que l'AMIC - UGT de Catalunya celebra els propers dies 17 i 18 a Salt

En el marc del III Congrés de la Immigració a Catalunya que l'AMIC - UGT de Catalunya organitza el proper cap de setmana a Salt (Girona), demà dimecres, 14 de novembre, s'inaugura l'exposició fotogràfica "Dos continents, dues famílies, un lloc per viure". La inauguració tindrà lloc a les 20.30 hores a la Biblioteca de la Factoria Cultural Coma Cros i comptarà amb les intervencions de Iolanda Pineda, alcaldessa de Salt, i Raquel Gil, president d'AMIC - UGT de Catalunya.

La mostra fotogràfica es podrà visitar fins al 21 de novembre en el següent horari: dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 13.30 i de 16 a 20.30 hores; dimarts i dijous, de 16 a 20.30 hores, i dissabte, de 10 a 13.30 hores.

L'autor de la mostra, Raimon Moreno, explica així el sentit de les seves fotografies:

"Dos continents, dues famílies, una d'Amèrica i una altra d'Àfrica, un sol lloc per viure, Catalunya vol ser una mostra fotogràfica que, a mode d'exemple, ens deixi veure la realitat de la normalitat que suposa viure a Catalunya, indiferentment si has nascut al Marroc o a l'Argentina o a Barcelona o a qualsevol altra població espanyola. És dins d'aquesta normalitat, que la meva mirada fotogràfica ha vist persones amb les seves inquietuds, esperances, ganes de viure, participant a nivell social en entitats i activitats al carrer, portant els seus fills a les escoles, comprant als mercats, gaudint de les tradicions, en resum, participant de tot com qualsevol ciutadà".

Us adjuntem una fotografia de la mostra.

Inauguració mostra fotogràfica "Dos continents, dues famílies, un lloc per viure"

DIA: 14 de novembre de 2007
HORA: 20.30 hores
LLOC: Biblioteca de la Factoria Cultural Coma Cros (c. de Sant Antoni, 1, Salt - Girona)

INTERVINDRAN: Iolanda Pineda, alcaldessa de Salt, i Raquel Gil, presidenta d'AMIC-UGT de Catalunya.

fotoamic.jpg



Jornada "El Comerç: Una professió amb futur"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:18

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, inaugurarà la jornada "El comerç: una professió amb futur?", i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, la clourà

La Fundació Catalunya Comerç, impulsada per la UGT de Catalunya i formada pel sindicat, la patronal i l'Administració, celebrarà el proper dimecres 14 de novembre la jornada de debat "El Comerç: una professió amb futur?".

Aquesta jornada, que tindrà lloc durant tot el matí al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, serà inaugurada per Jaume Angerri, president de la Fundació Catalunya i exdirector general de Comerç de la Generalitat, i pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa del Govern de la Generalitat, Josep Huguet.

L'acte s'estructurarà entorn a tres taules de treball: la primera tractarà sobre les escoles de formació; i la segona i la tercera, sobre la carrera professional en el comerç.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, serà l'encarregat de posar el punt i final a l'acte organitzat per la Fundació Catalunya Comerç.

Sobre la Fundació Catalunya Comerç

Amb la finalitat de reunir a totes les parts implicades en el comerç català per treballar pel prestigi i el reconeixement de la professió, la UGT de Catalunya ha impulsat la creació d'una taula comuna que, sota el nom de Fundació Catalunya Comerç, pretén dignificar i que es reconegui una feina a la qual s'hi dediquen 300.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya, un col·lectiu en el qual hi predominen les dones i els joves.

Si bé és cert que en els darrers temps s'han produït canvis importants en els hàbits de consum als quals l'oferta s'ha hagut d'adaptar, també ho és que el nivell d'exigència en el tracte personal i professional vers al client també es manté. Per això, des de la UGT de Catalunya hem reivindicat amb contundència la necessitat de què es reconegui la professionalitat del treball en aquest àmbit, oferint un model de desenvolupament basat en les relacions laborals i de treball al comerç.

La Fundació Catalunya Comerç, presidida per Jaume Angerri, exdirector general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, neix com un baròmetre de les necessitats del sector, tant pel que fa al consum com pel que fa a les reivindicacions del sector, amb la recuperació del prestigi de la professió i les necessitats formatives i d'innovació al sector com a premisses.

pdf Programa de la Jornada 127,31 Kb

Desconvocada la vaga al sector de l'aigua de la província de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:59

griferiaLa UGT de Catalunya, majoritària al sector, arriba a un acod amb la patronal, mentre CC.OO. ni s'hi adhereix ni continua amb la vaga

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector del cicle integral de l'aigua de la província de Barcelona, ha arribat a un acord amb la patronal en la negociació del Conveni Col·lectiu.

Segons aquest acord:

  • La vigència del Conveni Col·lectiu serà per als anys 2007, 2008 i 2009.

  • Per a l'any 2008 s'adaptarà la classificació professional del Conveni Estatal, que suposa com a terme mig un increment d'entre el 0,7 i l'1%, amb el conseqüent augment salarial que això comporta.
  • A partir del 2008, tots els treballadors del sector de l'aigüa de la província de Barcelona podran gaudir d'un dia de lliure disposició retribuït.
  • Al 2007 s'abonaran per a totes les categories un increment lineal de 60 euros mensuals en un nou concepte de complement de lloc de treball. Al 2008, aquest nou concepte s'incrementarà en 60 euros mensuals (és a dir, un total de 120 euros/mes), i al 2009, s'incrementarà en 30 euros més, fins arribar als 150 euros de complement a partir de gener de 2009. Aquest concepte substitueix l'històricament reivindicat plus de tòxics que, gràcies a l'acord arribat per a la UGT, serà per a tots els treballadors i les treballadores del sector, sigui quin sigui el seu grup professional i nivell salarial (fins ara només el concebien els operaris dels grups 1,2 i 3). A més, el personal que percibia aquest complement el veurà ara consolidat com garantia "ad personam" i rebrà també aquest nou complement de la mateixa manera que ho faran la resta de treballadors.
  • L'increment salarial per al 2009 serà de l'IPC previst amb clàusula de revisió a l'IPC real.
  • S'inclou també un acord en matèria de jubilació parcial i també respecte a la Llei d'Igualtat.

Amb aquest acord, la UGT ha desconvocat les mobilitzacions i la vaga. Tot i així, la UGT de Catalunya es mostra perplexa per l'arbitrarietat de l'actitud de CC.OO. de Catalunya, minoritària en el sector, que no s'ha adherit a l'acord signat però tampoc ha mantingut la vaga.

(Segueix)

La plantilla de Merck accepta la proposta de la direcció i es desconvoca la vaga

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:00
pharmaceuticalEls treballadors i les treballadores de la planta de Merck a Mollet del Vallès han decidit aquest matí en assemblea acceptar la proposta de la direcció i desconvocar la jornada de vaga prevista per al proper 14 de novembre.

L'acord amb la direcció de l'empresa inclou dos punts:

  • La constitució d'una comissió formada paritàriament per direcció i sindicats per fer seguiment de la producció, nous projectes i productes, canvis en previsions, millores, inversions, absentisme i reduccions de plantilla, ja sigui mitjançant expedient de regulació d'ocupació o acomiadaments objectius.
  • La millora de les indemnitzacions per als sis treballadors del Departament d'Administració acomiadats i el servei d'una empresa de recol·locació.
A l'assemblea d'aquest matí han votat 363 treballadors i treballadores: 138 a favor de la vaga; 202, en contra, i 23, en blanc.

La UGT convocarà vagues a la sanitat privada a finals de novembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36
manifestaciosanitatprivadaDemà, tercera concentració per exigir un conveni digne. Serà davant la clínica Delfos, des d'on emprendran la marxa cap a la nova Quirón

Els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya al sector de la sanitat privada han decidit avui en assemblea convocar per a la última setmana de novembre vagues en els centres del sector per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La decisió dels delegats i les delegades del nostre sindicat se sumen al seguit de concentracions que, des del passat 24 d'octubre, s'han convocat per exigir un conveni digne. Demà, els treballadors i les treballadores de la sanitat privada es concentraran davant de la Clínica Delfos de Barcelona (11 hores) per expressar de nou les seves reivindicacions.

El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA CLÍNICA DELFOS
DIA:
8 de novembre de 2007
HORA: A partir de les 11 hores.
LLOC: Davant Clínica Delfos - Avinguda de Vallcarca, 151 (Barcelona). Després de la concentració, els manifestants pujaran fins a la nova seu de la Clínica Quirón (Plaça Alfonso Comín, 5-7).



Els treballadors de DUREX es concentraran de nou demà a Rubí

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:25

manifaLa UGT de Catalunya exigeix a l'empresa que reconegui i assumeixi que el tancament de la planta de Rubí respon a una deslocalització

El Comitè d'Empresa de Durex ha convocat els treballadors i les treballadores a una nova concentració a Rubí demà dijous, 8 de novembre, a les 9 hores. La plantilla es concentrarà a la Plaça del Dr. Pearson, davant del recinte on té lloc el I Congrés Mundial de Gossos de Detecció, que se celebra aquests dies al municipi vallesà.

Després de les reunions mantingudes entre els representants de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) i el comitè d'empresa, la UGT de Catalunya denuncia que l'anunci del tancament de la planta - on hi treballen 259 persones, el 75%, dones- no respon a cap causa organitzativa, tècnica o de producció, com correspon a un expedient de regulació d'ocupació.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Per al nostre sindicat, és imprescindible que Durex reconegui que no existeixen motius per a presentar cap ERO i que el tancament de la planta es deu únicament als interessos de deslocalitzar la fàbrica per produir més econòmicament a l'Àsia, motiu pel qual l'empresa no es mou de la proposta d'indemnitzacions de 28 dies per any treballat i amb un màxim de 15 mensualitats, proposta que des de la UGT de Catalunya considerem irrisòria i innacceptable.



La UGT decidirà en assemblea si es convoquen aturades de quatre hores diàries a la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:13

transportsanitariDemà al matí, el sector de la sanitat privada de la UGT de Catalunya celebrarà a la seu de la Federació de Serveis Públics del sindicat a la Via Laietana una assemblea de delegats per decidir si, finalment, es realitzaran aturades de dues hores en el torn de matí i dues hores en el torn de tarda, en tots els centres, durant 4 setmanes. L'assemblea es preveu que finalitzi cap a les 14 hores.

Aquesta decisió secundaria el seguit de mobilitzacions que la UGT de Catalunya va convocar, i a les quals CC.OO. s'ha sumat, per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya. La propera concentració serà el proper dijous, 8 de novembre, davant les portes de la clínica Delfos, a les 11 del matí. Els manifestants pujaran, posteriorment, fins a el nou centre de la Clínica Quirón.

El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.



Vaga indefinida dels treballadors d'indústries d'aigües

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56
08:00 - 17:00 Diumenge, Dissabte - setmana 1, 2, 3, 4, 5 cada mes

Demà, primera concentració davant de la Torre Agbar per exigir el plus de toxicitat

La UGT de Catalunya i la CONC han convocat una vaga en el sector de les indústries d'aigües a partir del proper 17 de novembre, de caràcter indefinit dissabtes, diumenges i festius.

La UGT de Catalunya, majoritària en el sector, i la CONC han instat conflicte col·lectiu davant del Tribunal Laboral de Catalunya contra la patronal Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC) -que agrupa entre d'altres el Grupo Agbar, Aqualia i Searsa- perquè es neguen a pagar als seus treballadors i treballadores el plus de toxicitat.

A més de la vaga indefinida, els sindicats han convocat les següents concentracions per denunciar l'immobilisme de la patronal.

  • 7 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de la Torre Agbar.
  • 9 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant d'Aqualia.
  • 13 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de Searsa.
Us adjuntem el comunicat de la UGT de Catalunya i la CONC del sector d'indústries d'aigües.
pdf nota_industrias_agua 117,88 Kb


Els treballadors catalans d'empreses consultores es manifesten a Madrid

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:48

oficinaLa UGT de Catalunya reivindica la regularització dels horaris i de les classificacions professionals, i un salari mínim de 1.000 euros per als 50.000 professionals del sector al nostre país

Després que el passat 9 d'octubre els professionals del sector de les empreses consultores sortissin per primer cop en els darrers 20 anys per reivindicar un conveni, digne, modern i actualitzat, una representació de treballadors catalans viatjaran demà a Madrid per manifestar novament les seves exigències.

La concentració serà de 12 a 14 hores a les portes d'IFEMA - Fira de Madrid, on aquests des d'avui se celebra una nova edició de la Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions - SIMO.

Des del març s'està negociant el que serà la setzena revisió del Conveni estatal d'empreses consultores, de planificació i d'estudis de mercat. Després de 20 anys i 15 convenis sense avenços significatius per als treballadors i les treballadores, i davant d'una patronal amb visió empresarial del segle passat que no vol evolucionar, la UGT de Catalunya considera que ha arribat el moment de mobilitzar-se. A Catalunya, uns 50.000 professionals treballen en aquest sector.

Les principals reivindicacions del nostre sindicat, a les quals la patronal es nega, són quatre:

  • Salari mínim de 1.000 euros.
  • Regularització de les classificacions professionals.
  • Fixació d'un còmput anual d'hores màximes.
  • Derogació de la clàusula d'absorció, per la qual els augments salarials eren absorbits com a millores voluntàries.
Pel moment, només s'ha aconseguit tancar una primera pressa de contacte entre patronal i representants dels treballadors, que tindrà lloc el proper 15 de novembre.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR CONSULTORES A MADRID

DIA
: dimecres, 7 de novembre
de 2007.
HORA i LLOC: de 12 a 14 hores, a les portes d'IFEMA - Fira de Madrid.



Segona concentració dels treballadors de sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:04

manifestaciosanitatprivadaSerà a la clínica Dexeus de Barcelona (de 9 a 10 hores)

Com ja sabeu, la UGT de Catalunya ha convocat un seguit de concetracions per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 profesionals que s'hi dediquen a Catalunya..

Foto de Mar Rocabert (ACN)

La segona d'aquestes concentracions (la primera va tenir lloc el dimecres passat davant del centre Quality Medical Service), serà demà a les portes de la Clínica Dexeus de Barcelona, de 9 a 10 hores.

La UGT de Catalunya va denunciar en roda de premsa quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA
DIA: 31 d'octubre
de 2007.
HORA: De 9 a 10 hores.
LLOC: Davant les portes de la Clínica Dexeus (c/Sabino Arana, 5-19 - Barcelona).



La plantilla de Merck farà demà vaga i demana un pla de viabilitat per a la planta de Mollet

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:22

manimerck
Foto: Oriol Mondéjar (ACN)

La UGT de Catalunya denuncia que s'està realitzant un tancament encobert de l'empresa amb l'objectiu d'especular amb el sòl

El Comitè d'Empresa de Merck ha convocat els 600 treballadors i treballadores a quatre dies de mobilitzacions pel que consideren està sent un tancament encobert de l'empresa. La plantilla farà vaga demà dimarts, 30 d'octubre, i els dies 6, 8 i 14 de novembre, i es concentraran davant de la planta de Mollet del Vallès.

La UGT de Catalunya denuncia que, com a conseqüència de la fusió de Merck amb Serono, ja s'ha acomiadat més d'un 10% de la plantilla, i que la nova direcció de la planta de Mollet no pretén bons resultats industrials, sinó el tancament encobert per especular amb els 18.000 metres quadrats de sòl. El Comitè de Merck sol·licita d'una vegada uns interlocutors seriosos, negociadors i amb un pla clar de viabilitat.



Nou calendari de mobilitzacions de la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:23

La properà concentració serà dimecres, 31 d'octubre, a les portes de la clínica Dexeus de Barcelona (de 9 a 10 hores)


Com ja sabeu, la UGT de Catalunya ha convocat un seguit de concentracions per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 professionals que s'hi dediquen a Catalunya. La primera de les vuit concentracions convocades va tenir lloc el passat dimecres davant del Quality Medical Service, i la propera serà el dimecres, 31 d'octubre, a les portes de la clínica Dexeus de Barcelona. Tanmateix, algunes dates del calendari de mobilitzacions s'han canviat, així que us adjuntem un document amb les noves dates de les properes concentracions. D'altra banda, des del nostre sindicat, ens felicitem perquè CCOO s'hagi decidit finalment a sumar-se a les mobilitzacions de protesta convocades.

La UGT de Catalunya va denunciar ja fa dues setmanes en roda de premsa quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

Dia 24 d’Octubre

  • Quality Medical Service
  • Lloc: Aribau, 192 (Barcelona)
  • Hora: de 9:30 a 10:30 hores.

Dia 31 d’Octubre

  • Clínica Dexeus
  • Lloc: Sabino Arana, 5-19 (Barcelona)
  • Hora: de 9 a 10 hores.

Dia 8 de Novembre

  • Clínica Delfos
  • Lloc: Avinguda de Vallcarca, 151 (Barcelona)
  • Hora: d’11 a 13 hores.

Dia 14 de Novembre

  • Clínica Sant Jordi de Sant Andreu
  • Lloc: Plaça de l’Estació, 12 – Sant Andreu (Barcelona)
  • Hora: de 10:30 a 11:30 hores.

Dia 15 de Novembre

  • A les portes del CMAC
  • Lloc: c. d’Albareda, 2-4
  • Hora: 16 hores.

Dia 21 de Novembre

Clínica Fiatc

· Lloc: Av. Diagonal, 648 (Barcelona).

· Hora: de 11 a 12.30 hores.

Dia 28 de Novembre

  • Laboratoris Balaguer Center
  • Lloc: Polígon Pedrosa – L’Hospitalet de Llobregat.
  • Hora: de 12 a 13 hores.

Dia 5 de Desembre

  • Centre Cardiovascular Sant Jordi – Clínia Tres Torres
  • Lloc: Via Augusta, 269. (Barcelona).
Hora: de 13 a 14 hores.

Concentració dels treballadors de Durex de l'Ajuntament de Rubí

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:56

La plantilla de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) es concentraran aquesta tarda, a les 17 hores, davant de l'Ajuntament de Rubí, que es reuneix en Ple. Els treballadors i les treballadores es mobilitzen per protestar contra el tancament de la planta del Vallès Occidental, on hi treballen 230 persones, el 75%, dones.

La UGT de Catalunya denuncia des de l'inici del conflicte que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis.


CONCENTRACIÓ TREBALLADORS DUREX


DIA: 25 d'octubre de 2007

HORA: 17 hores
LLOC: Ajuntament de Rubí (Plaça de Pere Aguilera, 1)



L'Avalot recollirà signatures per un habitatge digne a diferents universitats i a l'EOI de Drassanes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:45

taula_signaturesL'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya continuarà demà la seva recollida de signatures dins de la campanya "Per un habitatge digne, signa!" als següents centres:

  • Universitat de Barcelona: durant el mati, a les Facultats de Filologia i Matemàtiques (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona).
  • Universitat de Barcelona: durant el matí, a la Facultat de Geografia i Història (c. de Montalegre, 6, Barcelona).
  • Universitat Autònoma de Barcelona: durant el matí, amb diverses taules per tot el campus (Cerdanyola del Vallès).
  • Universitat Pompeu Fabra: durant el matí, al Campus de la Ciutadella (c. de Ramon Trias Fargas, 25-27, Barcelona).
  • Escola Oficial d'Idiomes - Barcelona Drassanes: durant la tarda, a l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes (Avinguda de les Drassanes / Plaça de Jean Genet).


Des del dia 1 de maig i fins a mitjans de desembre,
l'Avalot està recollint les 50.000 signatures necessàries per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge.

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit, i el 30%, en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.

Trobareu tota la informació de la campanya "Per un habitatge digne, signa!" a: http://habitatge.avalot.cat/2.html.



Manifestació conjunta a Barcelona dels treballadors de Mercedes, Frape Behr i Sysmo

Notes de premsa, Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:08

fotomaniugt1En total són més de 800 treballadors i treballadores que es poden quedar sense feina

Demà dimarts, 23 d'octubre, les plantilles de Daimler - Mercedes Benz, Frape Behr i Sysmo es manifestaran conjuntament a Barcelona per protestar contra el tancament de les seves empreses. Els treballadors i les treballadores sortiran de la Plaça Universitat a les 10.30 hores i marxaran fins a la Plaça de Sant Jaume.

Daimler - Mercedes Benz (Bon Pastor, Barcelona)

La plantilla de Daimler - Mercedes Benz al poligon industrial del Bon Pastor, a Sant Andreu (Barcelona), continuen amb les mobilitzacions en protesta per l'anunci el passat 5 d'octubre del tancament de la planta, que ocupa 420 treballadors i treballadores, i l'externalització de la producció.


Fraper Behr (Zona Franca, Barcelona)

La plantilla de Frape Behr tornarà a sortir demà al carrer per lluitar contra el tancament de la planta de la filial del grup automobilístic alemany a la Zona Franca (Barcelona), dedicada a la fabricació de productes de transferència tèrmica. El 25 de setembre, l'empresa va presentar un expedient de regulació d'ocupació que afecta a la totalitat de la plantilla, de 295 empleats.


Sysmo (Abrera, Baix Llobregat)

Després de setmanes d'incertesa, finalment la direcció de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat) ha anunciat al Comitè d'Empresa que presentarà properament concurs d'acreedors, després que Volkswagen retirés la comanda del pont posterior del Seat Ibiza. El tancament de l'empresa deixarà sense feina 120 treballadors i treballadores.



Primers acomiadaments de Merck a Mollet

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:52

pharmaceuticalLa UGT de Catalunya denuncia que Merck ha començat els acomiadaments i que perilla la planta de Mollet del Vallès
L'empresa va acomiadar divendres sis treballadors d'administració acusant-los de baix rendiment i obrint-los un expedient disciplinari

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció de Merck Farma y Química ha començat els acomiadaments a la planta de Mollet del Vallès, tal com es temia i venia denunciant des del mes de juliol. Divendres passat, la direcció va anunciar a sis treballadors i treballadores del Departament d'Administració, amb una llarga trajectòria professional a l'empresa, el seu acomiadament per "baix rendiment en els darrers sis mesos", i els ha obert un expedient disciplinari. D'aquesta decisió, evidentment, no se'n va informar prèviament el Comitè d'Empresa. La UGT de Catalunya ha exigit a la direcció la readmissió dels sis treballadors i treballadores, i aquesta tarda s'ha convocat una assemblea on la plantilla podria decidir noves mobilitzacions.

La plantilla de Merck Farma y Química ve denunciant i mobilitzant-se des del mes de juliol per la incertesa que viu com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nord-amerciana Mylan. El nostre sindicat ha exigit a la direcció que negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores aquesta fusió i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa va comunicar aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats. A més, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.

Aquest mateix mes d'octubre Merck també ha anunciat el tancament del Laboratori de Bioinvestigació que té al Parc Científic de Barcelona i l'acomiadament dels 33 professionals que hi treballen, per traslladar i concentrar totes les investigacions oncològiques als seus centres dels Estats Units i Alemanya.



La UGT convoca la primera mobilització de la sanitat privada per reivindicar un conveni digne

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:38

clinicaLa primera de les set concentracions previstes tindrà lloc el dimecres 24 d'octubre davant del centre Quality Medical Service de Barcelona

La UGT de Catalunya ha convocat un seguit de concentracions per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 professionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La UGT de Catalunya va denunciar la setmana passada en roda de premsa quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

Per aquesta raó, el proper dimecres 24 d'octubre se celebrarà la primera de les set concentracions reivindicatives previstes per la UGT de Catalunya fins al 5 de desembre (una cada dimecres), davant diferents centres de la sanitat privada de tot el territori català, amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre les necessitats del col·lectiu.

PRIMERA CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA
DIA: 24 d'octubre de 2007

HORA: De 9:30 a 10:30 hores.
LLOC: Davant les portes del Quality Medical Service (Aribau, 192). Barcelona.



Jori Hereu i Josep M. Àlvarez lliuren les claus de 31 pisos de la cooperativa de la UGT a l'Illa robadors

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:30

Amb aquests pisos, el nostre sindicat supera els 2.500 habitatges de protecció oficial lliurats a tot Catalunya

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, faran demà el lliurament de claus dels 31 pisos de protecció oficial de la cooperativa del sindicat, Qualitat Habitatge Social, a l'Illa Robadors de Barcelona. L'acte tindrà lloc a les 12 hores davant de la promoció de pisos, al carrer de Robadors, 28-34.

La promoció del carrer de Robadors està formada per 31 pisos, a més de pàrquings i locals comercials, on s'ubicarà, entre d'altres, la nova seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Amb aquesta, ja són 40 les promocions de protecció oficial lliurades per la UGT de Catalunya des de l'any 1995, el que suposa més de 2.500 habitatges a tot el país. Actualment, hi ha 14 promocions més en execució. Concretament a la ciutat de Barcelona, Qualitat HS ha lliurat fins el moment 180 habitatges i està executant dues promocions més, a Meridiana i al Fòrum, de 167 pisos.

Lliurament de claus - promoció Qualitat HS a l'Illa Robadors

DIA: 19
d'octubre de 2007HORA: 12 hores
LLOC: c. Robadors, 28-34, Barcelona (entrada per la Rambla del Raval).



El comitè d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya demana explicacions a l'empresa per les clàusules irregulars en els contractes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:06

elcortingles
I exigeix la nul·litat de les mateixes, tal i com havia denunciat reiteradament la UGT de Catalunya

Durant la reunió ordinària mantinguda avui pel Comitè d'Empresa de la Plaça Catalunya (Barcelona) i, a proposta de la UGT de Catalunya, el Comitè ha analitzat les actuacions de l'empresa en matèria de clàusules contractuals. En particular, fent referència a la inclusió en els contractes laborals una clàusula amb horari laboral irregular: de dilluns a dijous 6 hores i divendres i dissabtes, 8.

Mitjançant les còpies bàsiques dels contractes, mostrades pel Secretari, el Comitè ha pogut comprovar com l'empresa està incloent, cada cop més, aquestes clàusules als contractes dels treballadors del centre. Cal recordar que en l'acord del comitè intercentres de 1995, on es recullen els horaris laborals que es permeten en els centres d'El Corte Inglés, no es troba que l'empresa pugui incloure aquestes clàusules.

Davant aquest fets, el Comitè d'Empresa ha acordat per unanimitat demanar explicacions a l'empresa per la inclusió d'aquesta clàusula en els contractes dels treballadors. I per majoria (amb 8 vots a favor, 12 abstencions i cap vot en contra), el Comitè ha acordat sol·licitar a l'empresa la nul·litat d'aquesta clàusula en tots i cadascun dels contractes laborals que la continguin.

Aquesta dura resolució del Comitè d'Empresa dóna un cop més la raó als posicionaments i les reivindicacions de la UGT de Catalunya en la seva tasca sindical de dignificar les relacions laborals en El Corte Inglés.

La UGT de Catalunya ja havia sol·licitat per escrita la nul·litat d'aquestes clàusules. El reforç de la nostra denúncia pel Comitè d'Empresa permetrà el nostre sindicat donar un nou termini raonable a l'empresa, abans d'interposar la corresponent demanda judicial.



Els treballadors de transport per carretera es concentraran dilluns al pas de la Jonquera

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:14

concentraciotransportEls delegats de la UGT de Catalunya reivindicaran la jubilació anticipada i protestaran per l'altra sinistralitat al sector


La UGT de Catalunya participarà dilluns, 15 d'octubre, en la jornada de mobilitzacions organitzada per la Federació Internacional de Treballadors de Transport (ITF) i la Federació Europea de Treballadors de Transport (ETF) contra l'alta sinistralitat al sector del transport per carretera, en el marc de la campanya "La fatiga mata". Els delegats de la UGT de Catalunya es concentraran entre les 8.30 i les 14 hores al pas fronterer de La Jonquera i pararan els transportistes que entrin al nostre país per informar-los i per reivindicar mesures que evitin les morts de treballadors a la carretera.

Les principals reivindicacions del nostre sindicat són:

  • Jubilació anticipada per a tots els professionals de la conducció als 60 anys.
  • Limitació de la jornada laboral a un màxim de 48 hores setmanals.
  • Compliment de la normativa reguladora sobre temps de conducció i de descans mitjançant la imposició de sancions per part d'inspectors.
  • Creació de llocs de descans segurs per a conductors de llarga distància.
  • Reconeixement de les malalties professionals al sector del transport per carretera.
  • Potenciació de les inversions destinades al manteniment i la millora de la xarxa de carreteres.
  • Diferenciació del carnet de conduir particular i el professional, per evitar l'impacte que està generant l'aplicació del carnet per punts entre els conductors professionals.


Concentració de transportistes a la Jonquera


DIA
: dilluns, 15
d'octubre de 2007.
HORA: de 8.30 a 14 hores. Hi haurà declaracions als mitjans a les 9 hores.
LLOC: pas fronterer de La Jonquera



Els treballadors de Mercedes Benz faran 9 dies de vaga contra el tancament de la planta de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:45

daimlierDesprés de l'anunci de la direcció de Daimler (Mercedes Benz) de tancar la planta de Sant Andreu (Barcelona) i externalitzar la producció, el comitè d'empresa ha convocat diverses jornades de vaga contra aquesta mesura.

En concret, els 420 treballadors i treballadores de la planta faran vaga de 24 hores els propers 16, 17, 18, 19, 23, 24, 25, 30 i 31 d'octubre.

La UGT de Catalunya ha declarat la seva estranyesa per l'anunci de la companyia, sobretot després que el passat mes de juliol se signés el conveni col·lectiu de l'empresa, amb una vigència de quatre anys i amb un pla industrial de durada fins al 2014.

Per tot això, el nostre sindicat demana a Daimler que reconsideri el plantejament realitzat sobre la fàbrica de Barcelona, ja que entenem que aquesta gestió empresarial amaga una operació d'especulació urbanística.

La UGT de Catalunya no permetrà que, davant del desconeixement de les causes que motiven aquest procés, existeixin mesures traumàtiques per als treballadors i les treballadores.



Urgent: nova concentració de treballadors de correus de Sagrera a les 17:45h

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:22
correosLa reunió mantinguda avui amb la direcció de Correus ha acabat sense acord

Després de reunir-se aquest matí amb la direcció territorial de Correus, el sector de la UGT de Catalunya torna a convocar la plantilla de Correus de La Sagrera aquesta mateixa tarda per tallar l'entrada de camions a les obres que s'estan desenvolupant a la nova estació com a mesura de protesta per la manca d'informació i de negociació la direcció territorial de Correus després de decidir enderrocar el pavelló de Correus del barri barceloní de La Sagrera (Baixada de La Sagrera, s/n) amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE i traslladar els seus 150 empleats a altres centres.

En la reunió mantinguda aquest migdia, la direcció de Correus no ha donat cap solució als representants dels treballadors. Les aturades es repetiran en els propers dies, fins que la direcció es comprometi seriosament per tal de resoldre el problema plantejat. Així mateix, la UGT de Catalunya ja ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball i ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. Ara, la direcció ha informat de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació.

Des de la UGT de Catalunya denunciem aquest canvi radical i precipitat d'instal·lacions i la manca de diàleg per part de la direcció territorial amb els representants dels treballadors per negociar quines han de ser les seves condicions laborals a partir d'ara, com per exemple l'exigència de la UGT de Catalunya de què els treballadors puguin disposar de servei de transport d'empresa per accedir als seus nous llocs de treball.



La plantilla de SYSMO mantindrà la vaga si SEAT no s'implica en solucionar el seu futur laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:21

fotomaniugt1Els 120 treballadors i treballadores tornaran a fer vaga de 24 hores dimarts i dijous, i a partir del dia 15 d'octubre l'aturada serà indefinida si no s'arriba a un acord

Aquest matí s'ha produït al Departament de Treball la reunió de mediació entre la direcció i el Comitè d'Empresa de Sysmo. A la reunió s'ha consensuat que la direcció de Sysmo farà les gestions oportunes perquè Seat es comprometi a buscar solucions per garantir el futur laboral de la plantilla. En aquest sentit, s'ha convocat una altra reunió als Serveis Territorials de Treball a Barcelona el proper dilluns, 8 d'octubre, a les 12 hores, on el Comitè espera l'assistència d'algun representant de Seat. Si no és així, i no es produeix cap implicació per part de la filial de Volkswagen, la plantilla mantindrà la seva convocatòria de vaga.

Pel moment, la plantilla ha convocat vaga de 24 hores el proper dimarts i dijous, i una vaga indefinida a partir del dia 15 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), han decidit mobilitzar-se davant la situació d'incertesa que s'ha obert al voltant de la continuïtat de la planta i dels 120 llocs de feina. L'empresa, que treballa principalment com a proveïdora de Seat (actualment fabrica el pont posterior de l'Ibiza), no vol informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, però els sindicats sospiten que Volkswagen ja ha pres de la decisió i que no comptarà amb Sysmo. De fet, tots els proveïdors del nou model ja estan adjudicats, ja que s'hauria de començar a fabricar el març del 2008. La informació oficiosa que ha arribat als sindicats i a la plantilla és que Volkswagen ha adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo. D'aquesta manera, la plantilla ha decidit mobilitzar-se per exigir a Sysmo que clarifiqui quina és la viabilitat de l'empresa.



La plantilla de Construcciones Mecánicas Marés, en vaga indefinida

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:20

puertaEls treballadors tenen problemes per cobrar i no reben cap informació sobre el futur de l'empresa

Els treballadors i les treballadores de Construcciones Mecánicas Marés, situada a Montcada i Reixach (Vallès Occidental), fan des d'ahir vaga indefinida per la manca d'informació i el secretisme de la direcció sobre la possible venda de l'empresa i el futur dels seus llocs de treball. La plantilla denuncia també que encara no han cobrat la nòmina del mes de setembre i que actualment no tenen feina.

Ara mateix queden a l'empresa 85 treballadors, després de l'ERO del 2005 (llavors la plantilla era de 150) i la marxa últimament d'alguns treballadors, ja que no veuen cap futur en l'empresa. La planta fabricava motllos per a injecció de plàstic per al sector automobilístic.

La situació de l'empresa és crítica des de fa temps. De fet, la plantilla porta quatre anys cobrant tard i de manera fraccionada, i cobren directament dels proveïdors. A més, la maquinària està embargada per la Seguretat Social. Des de fa tres mesos l'empresa, que ja s'ha venut les tres naus i ara en paga el lloguer, busca un comprador, però no ofereix cap informació sobre el seu futur al Comitè d'Empresa.



Els treballadors de correus de la Sagrera tallaran l'entrada de camions a les obres de l'AVE

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:23

buzon1La UGT de Catalunya ha denunciat la situació a la Inspecció de Treball i ja ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre

El sector postal de la UGT de Catalunya ha convocat per a demà al matí una quarta jornada de mobilitzacions en protesta per la manca d'informació i de negociació de la direcció territorial de Correus després de decidir enderrocar el pavelló de Correus del barri barceloní de La Sagrera amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE i traslladar els seus 150 empleats a altres centres.

Tal i com han fet aquest matí, els treballadors tallaran l'entrada de camions a les obres que s'estan desenvolupant a la nova estació. Així mateix, la UGT de Catalunya ja ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball i ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. Ara, la direcció ha informat de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació.

Des de la UGT de Catalunya denunciem aquest canvi radical i precipitat d'instal·lacions i la manca de diàleg per part de la direcció territorial amb els representants dels treballadors per negociar quines han de ser les seves condicions laborals a partir d'ara, com per exemple l'exigència de la UGT de Catalunya de què els treballadors puguin disposar de servei de transport d'empresa per accedir als seus nous llocs de treball.

TALLS TREBALLADORS CORREUS SAGRERA
DIA
:
5 d'octubre de 2007.
HORA: 10:00 - 10:30 hores.
LLOC: Oficina Correus La Sagrera - Baixada de La Sagrera, s/n



Els treballadors d'empreses consultores es concentren per exigir un conveni digne i modern

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:05

banderolasLa UGT de Catalunya reivindica la regularització dels horaris i de les classificacions professionals, i un salari mínim de 1.000 euros per als 50.000 professionals del sector al nostre país


Per primer cop en els darrers 20 anys, els treballadors i les treballadores del sector d'empreses consultores sortiran al carrer per exigir un conveni digne, modern i actualitzat. Aquests professionals es concentraran el proper dimarts, 9 d'octubre, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona de 12 a 13 hores, i després marxaran fins a la seu de la patronal Associació Catalana d'Empreses Consultores (c. d'Aribau, 282-284) per lliurar les seves reivindicacions. Paral·lelament també hi haurà una concentració a Madrid.

Des del març s'està negociant el que serà la setzena revisió del Conveni estatal d'empreses consultores, de planificació i d'estudis de mercat. Després de 20 anys i 15 convenis sense avenços significatius per als treballadors i les treballadores, i davant d'una patronal amb visió empresarial del segle passat que no vol evolucionar, la UGT de Catalunya considera que ha arribat el moment de mobilitzar-se. A Catalunya, uns 50.000 professionals treballen en aquest sector.

Les principals reivindicacions del nostre sindicat, a les quals la patronal es nega, són quatre:

  • Salari mínim de 1.000 euros.
  • Regularització de les classificacions professionals.
  • Fixació d'un còmput anual d'hores màximes.
  • Derogació de la clàusula d'absorció, per la qual els augments salarials eren absorbits com a millores voluntàries.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR CONSULTORES

DIA
: dimarts, 9
d'octubre de 2007.
HORA i LLOC: de 12 a 13 a la Plaça de Sant Jaume. Després marxaran fins a la seu de l'Associació Catalana d'Empreses Consultores (c. d'Aribau, 282-284, Barcelona).



Atur setembre: La UGT denuncia els acomiadaments fraudulents durant l'estiu per part dels empresaris

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:13

construccion1El nostre sindicat reivindica un Pacte social per la Formació Professional perquè es produeixi el canvi de model productiu a la nostra economia i la millora de la qualitat de l'ocupació

L'atur a Catalunya va baixar el passat mes de setembre un 3,45%, el que ens deixa un total de 258.234 persones registrades a l'atur. Aquesta reducció, però, no absorbeix tot l'atur produït el mes d'agost (gairebé 12.000 persones), i ens marca molt bé quin és el model productiu i de contractació que s'impulsa a Catalunya: l'ús fraudulent de l'acomiadament per part del empresaris, que fan fora els treballadors i les treballadores durant l'estiu (mesos d'escassa producció o de tancament de l'empresa) per tornar-los a contractar el mes de setembre. De fet, el mes de setembre es van signar un 33% més de contractes que el mes d'agost.

En aquest sentit trobem dos col·lectius que tornen a augmentar la seva presència a les borses d'aturats: els menors de 25 anys i els que no tenen una ocupació anterior, és a dir, joves que han acabat els seus estudis i que busquen una oportunitat al mercat de treball. Pel que fa a les dones, l'atur s'ha reduït durant el mes de setembre en un 4,95% mentre que en els homes només en un 1,3%, el que demostra que són més les dones acomiadades de manera fraudulenta durant les vacances.

Per províncies, cal comentar que Girona és l'única on l'atur augmenta, un 2,4%. I per sectors, baixa amb més intensitat a la construcció (5,1%) i a la indústria (4,5%), sectors que comencen l'activitat al setembre després d'un mes de baixa productivitat, tot i que el sector serveis és on més s'ha reduït l'atur, en més de 6.000 persones.

Pel que fa a la contractació, durant el mes de setembre es van realitzar 245.057 contractes, dels quals només el 17,7% van ser indefinits. Cal dir que després d'uns mesos en què la contractació indefinida estava perdent gas, ara sembla que torna a agafar empenta, tot i que el creixement és encara molt lent i insuficient.

Des de la UGT de Catalunya considerem que mes rere mes les dades de l'atur ens mostren un mercat de treball poc equitatiu, sense estabilitat, amb continus altibaixos, molta temporalitat i col·lectius específicament desafavorits, com les dones i la gent jove.

Des de la nostra organització reivindiquem la Formació Professional, la seva millora, planificació i adaptació a la realitat i a la demanda del mercat, com un element estratègic per al canvi de model productiu al nostre país, per crear més ocupació i més producció qualificada i de valor afegit, amb millors salaris i més estabilitat. En definitiva, un element clau i prou atractiu per la implantació d'empreses i l'arrelament del nostre teixit industrial, de manera que la nostra competitivitat es basi sobre l'eix de la qualitat, i no sobre els baixos salaris. Per això demanem un veritable Pacte social per la Formació Professional a partir de l'Acord estratègic.



Nou programa d'avisos per prevenir els riscos de treballar amb ordinadors

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:45

guiaprevencioLa UGT de Catalunya crea un programa d'avisos per prevenir riscos laborals en el treball davant de l'ordinador

L'Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT de Catalunya ha elaborat una Guia de prevenció per a usuaris de pantalles de visualització de dades (PDV), és a dir, per a treballadors i treballadores que utilitzen habitualment l'ordinador. La guia inclou la normativa espanyola sobre seguretat i salut en el treball amb equips que inclouen pantalles, els riscos que pot ocasionar el treball amb l'ordinador (fatiga visual, fatiga mental, i fatiga física i muscular) i què es pot fer per eliminar o minimitzar aquests efectes sobre la salut. En els següents enllaços trobareu la guia:

Juntament amb la guia, la UGT de Catalunya ha elaborat un programa que et pots descarregar e instal·lar fàcilment a l'ordinador i que cada 40 minuts t'avisa perquè facis descansos o petits exercicis per estirar el cos, evitar males postures, etc. En el següent enllaç us podeu descarregar i instal·lar el programa al vostre ordinador:

Quan parlem de riscos i sinistralitat laboral normalment pensem en feines a la indústria o la construcció, però el treball d'oficina i amb ordinadors també pot provocar danys a la nostra salut si no fem la prevenció adequada. Aquestes són algunes de les dades que trobem a la V Enquesta Nacional de Condicions de Treball (Ministeri de Treball i Afers Socials, 2003) sobre els treballadors i treballadores d'administració i banca:
  • El 6,5% presenta tres o més símptomes d'estrès (alteracions de la son, cansament, cefalea, manca de concentració, manca de memòria i irritabilitat).
  • El 21,3% consumeix freqüentment analgèsics, i el 5,2%, psicofàrmacs.
  • Símptomes més freqüents d'aquests treballadors i treballadores:
    • Li costa dormir o dorm malament: 16%.
    • Té sensació contínua de cansament: 13,9%.
    • Pateix cefalea: 19,6%.
    • Pateix mareigs: 5,9%.
    • Li costa concentrar-se, mantenir l'atenció: 6,4%.
    • Li costa enrecordar-se de les coses o se n'oblida fàcilment: 8,9%.
    • Es nota tens, irritable: 8,9%.
    • Té problemes a la vista: 18,3%.
    • Baix estat d'ànim: 7,4%.
  • Motius més freqüents de consulta mèdica dels treballadors i treballadores amb equips informàtics: mal d'esquena (freqüència del 8,6%), mal de coll (7,5%), mal de cap (3,8%), alteracions de la visió o fatiga visual (3,7%).


La plantilla de SYSMO (Abrera) es mobilitza per la incertesa del futur de l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:05

fotomaniugt1A partir del 4 d'octubre, els 110 treballadors i treballadores faran vaga de 24 hores cada dimarts i dijous

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), han decidit mobilitzar-se davant la situació d'incertesa que s'ha obert al voltant de la continuïtat de la planta i dels 110 llocs de feina.

L'empresa, que treballa principalment com a proveïdora de Seat (actualment fabrica el pont posterior de l'Ibiza), no vol informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, però els sindicats sospiten que Volkswagen ja ha pres de la decisió i que no comptarà amb Sysmo.

De fet, tots els proveïdors del nou model ja estan adjudicats, ja que s'hauria de començar a fabricar el març del 2008. La informació oficiosa que ha arribat als sindicats i a la plantilla és que Volkswagen ha adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo.

D'aquesta manera, la plantilla ha decidit mobilitzar-se per exigir a Sysmo que clarifiqui quina és la viabilitat de l'empresa. A partir del proper dijous, 4 d'octubre, els treballadors i les treballadores faran vaga de 24 hores cada dimarts i dijous durant el mes d'octubre. El proper dijous, la plantilla estarà concentrada davant de la planta a partir de les 5.45 hores.

Les jornades de vaga podrien desconvocar-se si la direcció de Sysmo es decideix a donar una resposta al Comitè d'Empresa en la reunió d'aquesta tarda a les 16 hores. A més demà, a les 10 hores, tindrà lloc la mediació per a la convocatòria de vaga al Departament de Treball.

Els treballadors i les treballadores de l'altra planta de Sysmo a l'Estat, la de Pamplona, també han iniciat avui una vaga, en aquest cas indefinida, ja que es troben en la mateixa situació d'incertesa que la plantilla d'Abrera.



L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya organitza un concert per l'habitatge digne

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:35
Dins de la campanya de recollida de signatures per presentar una Iniciativa Legislativa Popular al Parlament de Catalunya
concertavalot
L'Avalot - Joves de la UGT organitza el proper dissabte, 29 de setembre, un concert per l'habitatge digne, amb les actuacions dels grups Aramateix (www.aramateix.cat) i Discípulos de Otilia (www.discipulosdeotilia.cat).

El concert, que és gratuït i tindrà lloc a les 21 hores a la Plaça dels Àngels de Barcelona, s'emmarca dins de la campanya de recollida de signatures "Per un habitatge digne, signa!".

Des del dia 1 de maig i fins a mitjans de desembre, l'Avalot està recollint les 50.000 signatures necessàries per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge.

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit, i el 30%, en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.

Trobareu tota la informació de la campanya "Per un habitatge digne, signa!" a: http://habitatge.avalot.cat/2.html.


CONCERT "PER UN HABITATGE DIGNE, SIGNA!"

DIA: dissabte, 29 de setembre de 2007
HORA: 21 hores
LLOC: Plaça dels Àngels (Barcelona)
Amb les actuacions de: ARAMATEIX i DISCÍPULOS DE OTILIA
Entrada gratuïta



L'informe de control de la contractació de l'Avalot certifica la defunció del contracte indefinit

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:54

La revisió de 1.615 contractes revela que el 50% dels contractes a Catalunya són eventuals i que el 81% no indica el salari que ha de cobrar el treballador o treballadora

Tipus de contracte
Image

Com ja és habitual, l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya ha elaborat l'informe de control de la contractació, en aquest cas corresponent al primer semestre de 2007. A partir de la revisió de 1.615 contractes escollits aleatòriament de diferents Oficines de Treball de la Generalitat de Barcelona, Lleida, Girona i Terres de l'Ebre, l'informe revela les següents dades.

MODALITATS CONTRACTUALS I TEMPORALITAT

En relació a les modalitats contractuals que s'han trobat l'Avalot constata el greu problema de temporalitat que pateix el nostre país: el 89% dels contractes analitzats de manera aleatòria són de modalitat temporal, mentre que l'any 2006 van ser el 87% i el 2005, el 83%. Això ens demostra que el que hauria de ser una excepció, el contracte eventual, s'està convertint en la norma per als empresaris, en detriment de la contractació indefinida i, per tant, estable. Si mirem les dades d'anys anteriors ens adonem que en el 2005 i el 2006 el percentatge entre contractes eventuals i contractes d'obra i servei estava prou igualat, però en analitzar les dades d'enguany ens adonem que el percentatge d'eventuals s'ha disparat.

També és important constatar que d'aquests contractes en modalitats temporals, predominen els eventuals i els d'obra i servei; en canvi els contractes en pràctiques i els de formació gairebé mai es realitzen, quan podrien contribuir a regularitzar relacions laborals existents però ocultes com són les de becaris o altres joves sense contracte.

En relació als contractes indefinits, cal assenyalar que un 22 % dels contractes indefinits són conversions de temporals a indefinits.

En relació als contractes temporals també és interessant conèixer que la durada mitjana d'aquest és de 6 mesos.

També constatem que el 6% dels contractes temporals no especifiquin la seva causalitat, deixant en blanc aquest apartat al contracte. Fet que ens mostra que aquests contractes son en frau de llei i que existeix mala fe contractual.

IRREGULARITATS I MALA FE INFORMATIVA

També hem de denunciar les irregularitats i la mala fe informativa de la patronal en no assenyalar aspectes legalment necessaris en un contracte, com són el sou. En un 81% dels contractes analitzats, el salari del treballador o treballadora no està especificat. En l'anterior informe de control de la contractació, el percentatge va ser d'un 77% i en 2005 va ser del 70%. A l'igual que passa amb la temporalitat, hem detectat que cada any s'incrementa el percentatge de contractes en què no se especifica el salari.

Pel que fa al conveni col·lectiu d'aplicació, en un 21,4% dels contractes no s'indica (enfront del 26,9% de l'any passat). Per a l'Avalot, el més preocupant és la mala fe dels empresaris i empresàries, que cada cop ometen més la informació que s'ha de transmetre als treballadors i treballadores en els contractes .

També hem trobat que continua havent-hi contractes que no assenyalen ni el sou ni el conveni col·lectiu d'aplicació, concretament un 14,6% (enfront del 26,5% del 2006), el que ens demostra la voluntat conscient de cert empresariat d'aprofitar la desídia de l'Administració en el control jurídic de la contractació i la noció retrograda de "quant menys informat el treballador o treballadora, millor".

grafica2

PROPOSTES DE L'AVALOT

La realitat contractual que hem trobat ens obliga a denunciar:

1. La normalització del contracte temporal com a via corrent de contractació al nostre país, quan hauria de ser, per definició, l'excepció.

2. La mala fe contractual d'una part de l'empresariat, que realitzen contractes en frau de llei amb plena consciència d'aquest fet.

3. La necessitat que a les Oficines de Treball de la Generalitat es realitzi un control de la qualitat dels contractes.

I per aquest motiu proposem:

  • L'augment de recursos de l'administració destinats a les Oficines de Treball de la Generalitat, amb la voluntat de tenir personal que es dediquin al control legal de la contractació. De la mateixa manera que s'exigeix rigorositat formal i legal als convenis col·lectius, s'ha de demanar també als contractes laborals.
  • La necessitat de noves fórmules per incentivar la contractació indefinida.

A la vegada, fem una crida als treballadors i treballadores del nostre país a revisar els seus contractes laborals amb la voluntat de detectar possibles irregularitats i fraus i posar-se en contacte amb el sindicat, ja que si un contracte està en frau de llei (per exemple, un contracte temporal que no indica la causa de la temporalitat) es pot convertir en un contracte indefinit, segons la llei.



Correus no dóna resposta a les reivindicacions dels treballadors de Montcada i Reixac, que continuaran dilluns amb la seva protesta

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:13
Dilluns, els empleats de l'oficina de Correus tornaran a treballar al carrer per reivindicar que se'ls traslladi a les noves dependències

Després de dues jornades de reivindicacions, els treballadors i les treballadores de Correus de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) encara no han rebut cap resposta per part de la Direcció Territorial de Correus.

Per aquesta raó, el proper dilluns, 16 de juliol, els delegats de la UGT de Cataluya a Correus tornaran a partir de les 7:00 hores a ocupar l'oficina de Correus de Montcada i els treballadors tornaran a treure les taules i el correu al carrer per fer allà la seva feina de classificació de les cartes per exigir que la Direcció Territorial de Correus es comprometi per escrit i amb una data concreta al trasllat de la plantilla a la nova oficina, enllestida des de fa 11 mesos i situada al mateix carrer de Montiu.

La plantilla de Correus i el nostre sindicat porten anys demanant un nou local, ja que l'actual (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de l'estiu de l'any passat, la nova oficina està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament. Després de les protestes de la plantilla i de la UGT de Catalunya el mes de febrer, amb el suport de l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, la Direcció Territorial de Correus es va comprometre a obrir la nova oficina i traslladar els treballadors i les treballadores en el termini màxim d'un mes, però han passat cinc mesos i la plantilla continua treballant en una carteria on les condicions en matèria de salut laboral són inexistents.

D'altra banda, els treballadors i les treballadores també protesten per l'incompliment de Correus de redimensionar la plantilla a Montcada i Reixac, ja que hi ha noves zones urbanitzades al municipi on no es reparteix el correu per manca de personal, com és el cas de Mas Duran, tot i les reiterades queixes de l'Ajuntament.

NOVA PROTESTA TREBALLADORS CORREUS MONTCADA I REIXAC

DIA: 16 de juliol de 2007

HORA: a partir de les 7 hores
LLOC: Oficina de Correus de Montcada i Reixac (Montiu, 12).



Els treballadors de correus de Montcada tornaran a classificar demà les cartes al carrer com a protesta per les seves condicions laborals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:54

Els delegats de la UGT romandran, mentrestant, tancats a les dependències per denunciar que Correus no ha complert el seu compromís de trasllat a la nova oficina i de redimensionar la plantilla

Els delegats de la UGT de Cataluya a Correus tornaran a ocupar demà l'oficina de Correus de Montacada i Reixac (Vallès Occidental) a partir de les 7:00 hores per exigir que la Direcció Territorial de Correus es comprometi per escrit i amb una data concreta al trasllat de la plantilla a la nova oficina, enllestida des de fa 11 mesos i situada al mateix carrer de Montiu. També com a senyal de protesta, i tal com ha passat avui, els treballadors i les treballadores de l'oficina tornaran a treure les taules i el correu al carrer per fer allà la seva feina de classificació de les cartes.

La plantilla de Correus i el nostre sindicat porten anys demanant un nou local, ja que l'actual (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de l'estiu de l'any passat, la nova oficina està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament. Després de les protestes de la plantilla i de la UGT de Catalunya el mes de febrer, amb el suport de l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, la Direcció Territorial de Correus es va comprometre a obrir la nova oficina i traslladar els treballadors i les treballadores en el termini màxim d'un mes, però han passat cinc mesos i la plantilla continua treballant en una carteria on les condicions en matèria de salut laboral són inexistents.

D'altra banda, els treballadors i les treballadores també protesten per l'incompliment de Correus de redimensionar la plantilla a Montcada i Reixac, ja que hi ha noves zones urbanitzades al municipi on no es reparteix el correu per manca de personal, com és el cas de Mas Duran, tot i les reiterades queixes de l'Ajuntament.

NOVA PROTESTA TREBALLADORS CORREUS MONTCADA I REIXACDIA: 13 de juliol de 2007HORA: a partir de les 7 hores
LLOC: Oficina de Correus de Montcada i Reixac (Montiu, 12).



Els treballadors de DOGI faran vaga de 24 hores i es manifestaran fins l'ajuntament del masnou el 24 de Juliol

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:30

La UGT de Catalunya, majoritària al comitè d'empresa, s'oposa rotundament a l'ERO presentat per la companyia i considera que el pla de viabilitat presentat és una enganyifa


Per un problema de forma en la comunicació de vaga a l'empresa i per evitar que la vaga convocada per demà fos declarada il·legal, el Comitè d'Empresa de Dogi ha decidit desconvocar-la i canviar de data. Així, els treballadors i les treballadores de les tres plantes de la companyia textil Dogi faran vaga de 24 hores (de 6h a 6h) el proper dimarts, 24 de juliol
. A més, a partir de les 11 hores, la plantilla es concentrarà davant de la planta de Dogi, al carrer d'Itàlia, i marxarà fins a la porta de l'Ajuntament del Masnou, on llegiran un manifest.

Aquestes mobilitzacions es realitzaran en senyal de protesta per la decisió de l'empresa de reduir en 170 llocs de treball la seva plantilla actual de 465 empleats. El passat 5 de juliol, el Comitè d'Empresa (on la UGT de Catalunya és majoria) va comunicar a l'assemblea de treballadors i treballadores el contingut de la primera reunió de mediació, mantinguda el dia anterior entre comitè, representants de l'empresa i del Departament de Treball. Els treballadors van ratificat la decisió d'anar a la vaga i van donar al comitè plena potestat per convocar les mobilitzacions que cregui oportunes.

Dogi va presentar el passat 27 de juny un Expedient de Regulació d'Ocupació, després d'anunciar el tancament de les seves plantes a Cardedeu (50 treballadors) i Parets del Vallès (15 treballadors) per unificar la plantilla en un nou centre que s'ubicarà en El Masnou (Maresme), on es troba la seu de la companyia, i que està previst que s'inauguri a finals de 2007 o principis de 2008.

El comitè d'empresa s'ha oposat des del primer moment a l'ERO presentat, tenint en consideració que l'empresa ja en va presentar al mes de gener un altre que afectà a 99 treballadors. Per al nostre sindicat, és impossible que el pla de viabilitat engegat amb aquest darrer ERO hagi tingut cap oportunitat de desenvolupar-se i, arribats a aquest punt, els representants dels treballadors no se'n refien de nous processos de viabilitat de la companyia, que consideren una enganyifa.

A més, la UGT de Catalunya també manifesta obertament les seves reticències al seguit de mesures presentades pel conseller delegat de Dogi, Karel Schröder, en la darrera Junta General d'Accionistes de la companyia, encapçalades per la proposta de reduir de 10 a 6 milions els metres anuals produïts a les seves plantes. Per al nostre sindicat, Dogi hauria d'haver aprofitat la construcció de la nova planta per rendibilitzar la seva producció a Catalunya amb la plantilla actual.

D'altra banda, Schröder també ha anunciat les intencions de Dogi de centrar-se en els seus clients més rendibles i importants, és a dir, aquells que absorbeixen gran part de la producció. Així, dels més de 2.000 clients als que Dogi subministrava abans de l'anterior ERO passarien a un centenar. La UGT de Catalunya al comitè d'empresa, però, entén que aquesta estrategia comercial pot suposar un important perill per al futur de la companyia, sobretot si aquesta sel·lecció d'empreses també opten per la deslocalització, tal i com ha fet, precisament, Dogi.



La plantilla de Merck veu perillar els seus llocs de treball per la fusió amb SERONO i la venda de la divisió de genèrics a Mylan

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:01

La UGT de Catalunya ha convocat concentracions dels treballadors de la planta de Mollet del Vallès del 9 al 13 de juliol


La UGT de Catalunya denuncia que perillen els llocs de treball de la planta de Merck Farma y Química, situada a Mollet del Vallès i on treballen 600 persones, com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nordamericana Mylan.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa ha comunicat aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats.

D'altra banda, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.

Davant d'aquesta situació, la UGT de Catalunya ha exigit a la direcció que es negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores la fusió amb Serono i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

De moment, la UGT de Catalunya ha convocat mobilitzacions de protesta: els dies 9, 10, 11, 12 i 13 de juliol, els treballadors i les treballadores de Merck es concentraran de 12 a 15 hores davant de l'entrada de la planta de Mollet del Vallès.


Concentracions de la plantilla de Merck

DIES
: del 9 al 13
de juliol de 2007
HORA: de 12 a 15 hores
LLOC: davant de la planta de Merck, Carretera Nacional 152 (C17), km 19 (Mollet del Vallès).


Els treballadors de DOGI faran vaga de 24 hores el proper dijous 12 de juliol

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:35
La UGT de Catalunya, majoritària al comitè d'empresa, s'oposa rotundament a l'ERO presentat per la companyia i considera que el pla de viabilitat presentat és una enganyifa

El treballadors i les treballadores de les tres plantes de la companyia textil Dogi estan convocats el proper dijous 12 de juliol a una vaga de 24 hores en senyal de protesta per la decisió de l'empresa de reduir en 170 llocs de treball la seva plantilla actual de 465 empleats.

Així ho ha confirmat avui el comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoria) després de comunicar en l'assemblea de treballadors el contingut de la primera reunió de mediació, mantinguda ahir entre comitè, representants de l'empresa i del Departament de Treball. Els treballadors han ratificat la decisió d'anar a la vaga i han donat al comitè plena potestat per convocar les mobilitzacions que cregui oportunes.

Dogi va presentar el passat 27 de juny un Expedient de Regulació d'Ocupació, després d'anunciar el tancament de les seves plantes a Cardedeu (50 treballadors) i Parets del Vallès (15 treballadors) per unificar la plantilla en un nou centre que s'ubicarà en El Masnou (Maresme), on es troba la seu de la companyia, i que està previst que s'inauguri a finals de 2007 o principis de 2008.

El comitè d'empresa s'ha oposat des del primer moment a l'ERO presentat, tenint en consideració que l'empresa ja en va presentar al mes de gener un altre que afectà a 99 treballadors. Per al nostre sindicat, és impossible que el pla de viabilitat engegat amb aquest darrer ERO hagi tingut cap oportunitat de desenvolupar-se i, arribats a aquest punt, els representants dels treballadors no se'n refien de nous processos de viabilitat de la companyia, que consideren una enganyifa.

A més, la UGT de Catalunya també manifesta obertament les seves reticències al seguit de mesures presentades pel conseller delegat de Dogi, Karel Schröder, en la darrera Junta General d'Accionistes de la companyia, encapçalades per la proposta de reduir de 10 a 6 milions els metres anuals produïts a les seves plantes. Per al nostre sindicat, Dogi hauria d'haver aprofitat la construcció de la nova planta per rendibilitzar la seva producció a Catalunya amb la plantilla actual.

D'altra banda, Schröder també ha anunciat les intencions de Dogi de centrar-se en els seus clients més rendibles i importants, és a dir, aquells que absorbeixen gran part de la producció. Així, dels més de 2.000 clients als que Dogi subministrava abans de l'anterior ERO passarien a un centenar. La UGT de Catalunya al comitè d'empresa, però, entén que aquesta estrategia comercial pot suposar un important perill per al futur de la companyia, sobretot si aquesta sel·lecció d'empreses també opten per la deslocalització, tal i com ha fet, precisament, Dogi.



La UGT de Catalunya organitza la primera jornada de debat sobre el present i el futur de la professió mèdica

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:58

La UGT de Catalunya ha convocat demà dimarts, 3 de juliol, la "I Jornada debat: els metges, situació actual i propostes de futur", per debatre sobre la situació del col·lectiu.

Aquesta jornada de reflexió, que serà inaugurada per la consellera de Salut, Marina Geli, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, se celebra en un moment molt significatiu, un any després de produir-se les vagues de metges. Arran d'aquestes manifestacions, es va crear el Consell de la Professió Mèdica, que incorpora metges reconeguts i els seus representants institucionals (sindicats, administració, col·legis acadèmics, etc.).

El departament va establir dues taules de debat: la comissió de l'ordenació de la professió mèdica i la comissió d'exercici de la professió mèdica. En el debat de dimarts es podran conèixer quins són els plantejaments d'aquestes taules de debat, així com el posicionament de la UGT de Catalunya en cada una d'elles. Juli de Nadal i Sebastián Barranco, per part de l'administració, i Francisco del Baño i Elías Morón, per part de la UGT de Catalunya, explicaran els diversos punts que s'estan tractan en aquestes comissions de treball.

Amb aquesta jornada, la UGT de Catalunya, que és el primer sindicat en organitzar un acte d'aquestes característiques, vol aportar al col·lectiu una mirarda cap el futur del sistema sanitari català.

I JORNADA DEBAT "ELS METGES, SITUACIÓ ACTUAL I PROPOSTES DE FUTUR"DIA: 3 de juliol de 2007.
HORA: A partir de les 9:00 hores.
LLOC: Hospital del Mar (Passeig Marítim, 25-29) - Sala Josep Marrull.




Homenatge als treballadors de Garraf amb 30 anys d'afiliació a la UGT de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:30

La UGT de Catalunya organitza el proper dijous, 5 de juliol, un acte d'homenatge als treballadors i les treballadores de la comarca del Garraf amb 30 anys d'afiliació a la nostra organització.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, assistirà a l'acte per agrair el compromís i la militància ininterrompuda d'aquests afiliats i afiliades al nostre sindicat. L'acte també comptarà amb la participació de l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; el president del Consell Comarcal del Garraf, Josep Antoni Blanco, i el secretari general de la UGT d'Anoia, Alt Penedès i Garraf, Francesc Rica. Presentarà l'acte Marisa Fernández, secretària de Gestió de Quotes de la UGT de Catalunya.

L'acte tindrà lloc a les 19 hores a la seu de la UGT a Vilanova i la Geltrú.


ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 30 ANYS D'AFILIACIÓ

DIA: dijous, 5 de juliol de 2007
HORA: 19 hores

LLOC: Seu de la UGT (c. de Sant Josep, 5, Vilanova i la Geltrú)

(Segueix)

La consellera Mar Serna i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, presenten el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la conselleria de treball (1927-1999)"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:00

La consellera de Treball, Mar Serna, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el president de la Fundació Rafael Campalans, Isidre Molas, presentaran el proper dimarts 3 de juliol el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la Conselleria de Treball (1927-1999)", de David Ballester, el setè volum de la col·lecció Memòria de l'Arxiu Històric de la Fundació Rafael Campalans.

Nascut a la ciutat de Barcelona, Joan Codina va ser un sindicalista compromès i admirat per molts dels qui el van conèixer. El seu màxim protagonisme l'assolí entre els anys 1976 i 1994 quan va exercir el càrrec de conseller de Treball de la Generalitat i secretari general i president de la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, alhora que parlamentari i senador. Malgrat iniciar en una edat madura la seva lluita, Codina va ser un sindicalista autodidacta, que començà la seva trajectòria dins la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, des d'on anà assolint responsabilitats acompanyat del seu tarannà d'home modest i senzill.

El llibre de David Ballester (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en la història de la UGT de Catalunya) es complementa amb un recull de fotografies que il·lustren les diferents etapes de la seva vida, junt amb un annex documental.

PRESENTACIÓ LLIBRE "JOAN CODINA I TORRES, UN SOCIALISTA A LA CONSELLERIA DE TREBALL (1927-1999)"DIA: 3 de juliol de 2007.
HORA: 19:00 hores.
LLOC: Biblioteca Centre Cultural Sagrada Família - Provença, 480 (cantonada Padilla)



La CTAC-UGT inicia una campanya de sensibilització dels autònoms dependents

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:19

S'exigeix "mà dura" contra els empresaris que abusen de la figura de l'autònom per emmascarar relacions laborals encobertes

Coincidint demà amb l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom al Congrés dels Diputats, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) llença la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", que portarà a diferents centres de treball arreu de Catalunya amb presència d'aquest tipus de professionals la informació necessària perquè coneguin els seus drets i la seva nova situació arran de l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom.

Segons dades del Ministeri de Treball, a l'Estat existeixen aproximadament uns 550.000 autònoms econòmicament dependents que, amb l'entrada en vigor de l'Estatut del Treball Autònom, tindran un conjunt de drets sense precedents en el marc normatiu europeu.

La regulació de la figura de l'autònom dependent és, probablement, la novetat més destacada del Projecte de Llei, segons el qual els autònoms econòmicament dependent són aquells autònoms que reben d'un client principal al menys el 75% dels seus ingressos. Amb el nou Estatut, tindran 18 dies hàbils per gaudir de les seves vacances, rebran una indemnització per danys i perjudicis en cas de trencament de la seva relació mercantil, podran anar al Jutjat Social per resoldre els seus litigis i podran signar acords d'interès professional i reivindicar conjuntament les seves millores.

Amb la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", la CTAC-UGT de Catalunya pretén que els treballadors autònoms dependents coneguin els seus drets i exigir d'aquesta manera a l'empresariat que deixi d'emprar la figura de l'autònom per desregularitzar el mercat laboral emmascarant, en moltes ocasions, relacions laborals encobertes.



Acte de reconeixment a 56 treballadors/es del Bages i del Bergueà pels 30 anys d'afiliació a la UGT

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:07

La Unió Intercomarcal del Bages - Berguedà de la UGT organitza el proper divendres, 29 de juny, un acte d'homenatge als 30 anys d'afiliació de 56 treballadors i treballadores a la nostra organització.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, assistirà a l'acte per agrair el seu compromís i la militància ininterrompuda des de fa més de 30 anys al nostre sindicat. L'acte també comptarà amb la participació de Josep Camprubí, alcalde de Manresa, i de Miguel Espejo, secretari general de la UGT del Bages-Berguedà.

L'acte tindrà lloc a les 18.30 hores a la Fundació Universitària del Bages, a Manresa.


ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 30 ANYS D'AFILIACIÓ

DIA: divendres, 29 de juny de 2007
HORA: 18.30 hores

LLOC: Sala d'Actes de la Fundació Universitària del Bages (c. de Ramon d'Iglésies, 5-7, Manresa)



La UGT continuarà lluitant contra la discriminació laboral per raons d'orientació sexual a través de la xarxa d'agents per la igualtat i de la negociació col·lectiva

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:45

Manifest de la UGT de Catalunya en el Dia de l'orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual (28 de juny): "Igualtat de drets per a una societat més diversa i plural"

El Consell de la Unió Europea va declarar l'any 2007 Any Europeu de la Igualtat d'oportunitats per a tothom, amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública dels avantatges d'una societat justa i cohesionada. Així, Europa proposa adoptar iniciatives de conscienciació per rebutjar les actituds i iniciatives discriminatòries, i proporcionar més informació a la ciutadania sobre els seus drets i les obligacions legals.

paraiguesEn aquest sentit, passats dos anys des de la modificació del Codi Civil que permet contraure matrimoni a persones del mateix sexe, considerem que l'Estat espanyol ha fet un pas més endavant mitjançant l'aprovació el passat mes de març de la Llei d'identitat de gènere que permet a les persones transsexuals registrar-se amb el nom que desitgin sense necessitat de passar prèviament per una intervenció quirúrgica.

D'igual forma, a Catalunya, el Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones gais, lesbianes i transsexuals suposa un avenç en la lluita contra actituds homòfobes i transfòbiques.

Tot i així el dia a dia posa de manifest que resta molt a fer per combatre les discriminacions que encara es produeixen cap al col·lectiu de persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, especialment en el món del treball, ja sigui per accedir-hi o per mantenir-lo un cop expressada la seva identitat i/o orientació sexual.

En aquest sentit des de la UGT de Catalunya manifestem que:

  • Continuarem treballant vers la defensa dels drets sindicals de les persones treballadores sigui quina sigui la seva orientació sexual, mitjançant la seva participació en els organismes sindicals.
  • La xarxa d'agents sindicals per a la igualtat (XASI) seguirà comptant amb les eines formatives i d'informació necessàries per fer visibles i fer front a les discriminacions que per aquest motiu es produeixen en el món laboral.
  • Seguirem oferint assessorament jurídic especialitzat en aquesta matèria.
  • Exigirem la incorporació de clàusules de no discriminació específiques en els convenis col·lectius que permetin avançar cap a un model d'empresa socialment més responsable amb la diversitat que l'envolta.
  • Reivindicarem que la Llei d'identitat de gènere no exclogui les persones immigrades, la infància i les persones amb discapacitat del dret a viure conforme al sexe o l'orientació sexual que els és pròpia.
  • Cal continuar impulsant mesures normatives i actuacions concretes que avancin en la inclusió social de col·lectius minoritaris i en la defensa de la igualtat de drets per a totes les persones.
  • Continuarem treballant en xarxa amb altres sindicats a nivell internacional per tal d'eradicar la il·legalitat i la persecució de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals també en altres països.


La sectorial de teràpies naturals de CTAC-UGT exigeix que s'acceleri el desenvolupament del decret

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:11

Demà, la CTAC-UGT signarà el conveni d'integració dels 450 socis de FECANAT per formar la nova Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC, la més representativa a Catalunya

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) signarà demà el conveni d'integració dels 450 socis de la Federació Catalana de Teràpies Naturals - FECANAT (COFENAT-Catalunya) a l'estructura sectorial de la CTAC. Amb aquesta integració, que

se suma a la de l'Associació de Professionals Terapeutes Independents (APTI), quedarà constituïda la nova sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC, l'organització més representativa del sector de les teràpies naturals a l'àmbit català, amb més de 3.500 professionals, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

Així mateix, com FECANAT és l'entitat territorial a Catalunya de COFENAT (Federació Espanyola de Teràpies Naturals i No Convencionals), la creació d'aquesta sectorial és una oportunitat única per poder aportar l'experiència de la regulació d'aquestes pràctiques a l'àmbit estatal.

Inquietud en el col·lectiu

D'altra banda, des que el passat 30 de gener es va aprovar el decret que regula determinades teràpies naturals, el col·lectiu resta a l'espera de què s'obri el procés de regularització administrativa dels professionals, així com del procés d'examen per a l'acreditació dels nous terapeutes.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya es recorda que ja s'han consumit 6 mesos del període de transició de dos anys que el decret atorga per tal de procedir a la normalització dels més de 6.000 professionals que existeixen a Catalunya. La CTAC-UGT de Catalunya alerta, també, de l'alt grau d'inquietud que existeix dins del col·lectiu davant les diferents notícies que apareixen en els mitjans de comunicació relacionades amb la possible derogació d'aquest decret.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya demanem a la conselleria de Salut que acceleri el desenvolupament del decret per agilitar els processos de convalidació dels professionals terapeutes i obrir, d'aquesta manera, el desitjat marc de regulació en la pràctica de les teràpies naturals.

SIGNATURA CONVENI CTAC-FECANAT
DIA:
27 de junio de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Cinquena planta.

INTERVINDRAN: Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, i José Luis Badrena, president FECANAT.



Aturades del personal de les inspeccions de treball

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:22

Los sindicatos de la Mesa General han convocado paros de 30 minutos los días 26 y 27 de junio desde las 12:00 a las 12:30 horas del personal de estructura de las Inspecciones provinciales de Trabajo y Seguridad Social.

Esta convocatoria viene motivada por la necesidad de ordenar definitivamente las retribuciones de este colectivo, al objeto de sanear y eliminar las distancias que el personal de cartera mantiene (Inspectores y Subinspectores) frente al personal de estructura en el concepto de incentivos, a pesar de que todos participan de los mismos objetivos del organismo. Estas diferencias solo generan malestar entre los empleados de y afectan negativamente a la eficacia y a la calidad del servicio público que presta esta Dirección General.

Hemos de recordar que dicho concepto representa un 30 % de la retribución de los funcionarios de inspección activa, aproximadamente 1700 empleados a los que se atribuye el 82 % del total de la partida de productividad. El 15,3% corresponde al personal directivo y el 2,7% para el personal de estructura (1500 empleados, denominado anteriormente como personal de apoyo), situación que supone un manifiesto desequilibrio en la asignación de los incentivos de este Organismo.

La Administración, pese al compromiso, firmado el 11 noviembre de 2006, de negociar un nuevo modelo de productividad por objetivos que mejorase la participación de todos los funcionarios del sistema de inspección, y que generó optimas expectativas entre el personal afectado, concluyo con la Instrucción 2/2007, (sobre devengo del Complemento de Productividad por Objetivos en el sistema de Inspección de Trabajo y Seguridad Social), manteniendo los mismos porcentajes y cuantías para el personal de estructura que en el año 2006.

Ante los reiterados incumplimientos de los compromisos adquiridos en los órganos de negociación, tanto en su sentido material, que incluía la negociación de la Instrucción de productividad y de la modificación de Relación de Puestos de Trabajo, como en sentido formal, pues se había acordado un calendario de negociación que 6 meses después no se ha materializado en ninguna reunión.

Los Sindicatos convocantes, quieren hacer un llamamiento ante esta falta de sensibilidad de los Gestores del Organismo, A todos los empleados de la Inspección, para que secunden la convocatoria y se reconozcan las legítimas aspiraciones de un colectivo del que no quedan dudas de su entrega y profesionalidad a pesar de todos los agravios que sufren en sus retribuciones.



SAP-UGT de Catalunya i APPAC signen un acord de coalició

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:56

La nova gran formació sindical representará més del 50% dels 12.000 agents del Cos de Mossos d'Esquadra


El Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) i l'Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya (APPAC) signaran demà un acord de coalició per crear una gran formació sindical dins de la UGT de Catalunya que representarà més del 50% del Cos de Mossos d'Esquadra (CME), format actualment per 12.000 agents.

A dia d'avui, SAP-UGT de Catalunya és el sindicat majoritari al CME, amb 6.000 afiliats i afiliades, i l'APPAC en representa 1.700.

Així, en les properes eleccions sindicals al CME, que se celebraran el dia 24 de juliol, SAP-UGT de Catalunya i APPAC es presentaran de manera conjunta.

L'acord se signarà demà a la seu de la UGT de Catalunya i després, a les 11.30 hores, es presentarà en roda de premsa, amb la participació de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.

RODA DE PREMSA ACORD SAP-UGT I APPACDIA: 21 de juny de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) - Sala de premsa (tercera planta).
INTERVINDRAN: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.



Desconvocada la vaga d'autobusos de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:59

Finalment, els treballadors i les treballadores d'Autobusos no faran vaga els propers dies 22 i 25 de juny per denunciar l'incompliment del conveni 2005-2008, tal i com estava previst. Els representants dels treballadors han aconseguit signar aquesta nit una sèrie d'acords:

  • La contractació temporal d'estiu per als caps de setmana serà coberta amb personal extern voluntari. D'aquesta manera es vol compensar el dèficit de la plantilla no cobert pels canvis voluntaris dels empleats interns. De la previsió de 130 contractacions necessàries per a la cobertura d'aquest estiu (vacances, llançaderes, etc.), el 60% ho serà a temps complet i el 40% restant, a temps parcial (contracte de cap de setmana).
  • Les contractacions previstes a temps complet ho seran segons allò disposat en el conveni col·lectiu.
  • Es donarà opció al personal que va traslladar vacances l'any 2006, que pot canviar descansos coincidents amb caps de setmana.
  • Així mateix, es deixarà oberta la via de voluntarietat per canviar caps de setmana, i en funció del creixement de peticions de voluntaris, s'aniran transformant contractes de temps parcial a temps complet.
  • El personal contractat sota qualsevol d'aquestes dues modalitats anteriorment citades, formarà part de la borsa d'ocupació amb el compromís de què un 60% del total de la mateixa passi a contractació estable en TMB, abans de juny de 2008, i el restant 40%, no més tard d'octubre de 2008. Tots ells són les condicions generals del conveni col·lectiu.

La UGT de Catalunya es mostra satisfeta pels acords aconseguits, ja que considera que garanteixen l'entrada en condicions dels treballadors que formaran part de la bossa d'hores de vacances.



Actes de commemoració del 30è aniversari del XV Congrés d'UGT-Metall

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:49

El Palau de Congressos de la Fira de Barcelona acollirà demà els actes commemoratius del 30è aniversari de la celebració a Barcelona del XV Congrés d'UGT-Metall (que va esdevenir el primer congrés d'un sindicat en legalitat) i del Ple Nacional de la Federació de la Construcció.

A l'acte intervindran José Montilla, president de la Generalitat; Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; i Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, entre altres.

La vicepresidenta primer del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega; el secretari general de la UGT, Cándido Méndez; i el secretari general de la MCA-UGT, Manuel Fernández "Lito", seran els encarregats de cloure els actes commemoratius.

ACTES COMMEMORATIUS 30è ANIVERSARI XV CONGRÉS UGT-METALLDIA: 19 de juny de 2007
HORA: a partir de les 11:00 hores.
LLOC: Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Avgda. Maria Cristina, s/n).



L'Avalot recollirà signautres als mercats dins la campanya "per un habitatge digne, signa!"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:24

El sindicat ja ha aconseguit 20.000 signatures per presentar al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge


Dins la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya recollirà demà dissabte, 16 de juny, signatures de manera simultània als següents mercats municipals: Mercat Municipal de Lesseps (c. de Verdi, 200, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Andreu (Plaça Mercadal, 41, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Antoni (c. Comte d'Urgell, 1, Barcelona), Mercat Municipal de Montserrat (Via Favència, 241, Nou Barris, Barcelona), Mercat Municipal de Rubí (c. de Cal Gerrer, s/n) i Mercat Municipal de Sant Carles (Granollers). En el cas de Badalona hi haurà una taula instal·lada al carrer del Mar/Passeig del Mar.

Des del dia 1 de maig, l'Avalot recull signatures per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge. Per presentar una ILP a Catalunya són necessàries 50.000 signatures i l'Avalot ja ha aconseguit 20.000 signatures ciutadanes, i encara disposa de temps fins a l'1 de setembre (el Parlament dóna 120 dies per aconseguir el suport ciutadà).

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de a les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.



Els treballadors de SIMMAR i d'altres empreses del sector de l'aigua es concentraran davant de la torre Agbar

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:50

La direcció d'Agbar no vol pagar als treballadors de Simmar, responsable del sanejament d'aigües del Maresme, el plus de toxicitat que els pertoca per conveni i sentència del Suprem


El juliol del 2006, després d'una llarga lluita judicial, el Tribunal Suprem va dictar sentència a favor dels treballadors i les treballadores de l'empresa Simmar, 50% propietat d'Aguas de Barcelona i responsable del sanejament d'aigües al Maresme. El Suprem va ratificar el dret de la plantilla a ser compensats pels greus nivells de contaminació atmosfèrica a què son sotmesos al seu lloc de treball (gasos que generen les depuradores), i segons l'article 38 del Conveni col·lectiu del sector de l'aigua de la província de Barcelona, aquest plus per toxicitat ha de ser del 20% del salari base del treballador. Tot i així, perquè l'empresa apliqués aquesta compensació econòmica va ser necessari un arbitratge de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que també va ratificar l'obligatorietat del plus de toxicitat.

Un any després, la plantilla de Simmar ha de tornar a reivindicar els seus drets, ja que l'empresa no està aplicant correctament el plus de toxicitat que els pertoca. De manera unilateral i sense tenir en compte les reclamacions dels treballadors i les treballadores, la direcció del Grup Agbar està calculant el plus sense basar-se en les 16 pagues que cobren els treballadors (es basa només en 12) i sense basar-se en les hores totals anuals que fan tots els treballadors (1.750), de manera que no només s'està pagant menys a la plantilla del que els correspon, sinó que s'està pagant als treballadors de manera heterogènia i desproporcionada.

Per tal de reclamar els diners que no s'estan cobrant i donat que la direcció d'Agbar no vol escoltar els treballadors i corregir el perjudici que els està provocant, la plantilla de Simmar, amb el suport dels treballadors i les treballadores d'altres empreses del sector de l'aigua, inicien una sèrie de mobilitzacions. La primerà serà una concentració davant la Torre Agbar de Barcelona el proper dijous, 21 de juny.

Concentració treballadors Simmar - sector de l'aigua

DIA: dijous, 21 de juny
HORA: 18 hores
LLOC: davant de la Torre Agbar (Avinguda Diagonal, 211, Barcelona)



La UGT es manifestarà davant l'oficina de correus de matadepera per les deficiències del nou local

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:38

Els treballadors de Correus a Matadepera i els delegats sindicals de la UGT de Catalunya a Correus es concentraran demà, 13 de juny, de 10 a 10.30 hores, davant l'oficina de Matadepera (Vallès Occidental) per protestar per les diferents deficiències en matèria de seguretat i salut laboral que presenta el nou local, al qual han de ser pròximament traslladats els treballadors i treballadores. La UGT de Catalunya exigirà a Correus el compliment de la Llei de prevenció de riscos laborals i la normativa de desenvolupament d'aquesta.

La protesta s'ha convocat també per les condicions laborals precàries que pateixen els treballadors i les treballadores de Correus a Matadepera.



Els treballadors de Sony es concentren davant de la planta de viladecavalls per la mala aplicació dels increments salarials

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:58

Els treballadors i les treballadores de Sony faran des d'avui concentracions de protesta davant de la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental) perquè l'empresa no està aplicant els increments salarials que indica el conveni del metall de la província de Barcelona.

Les concentracions es realitzaran de 13.30 a 14 hores (els treballadors del torn de tarda, just abans d'entrar) i de 14 a 14.30 hores (els treballadors del torn de matí, a la sortida).

El Comitè d'Empresa ha denunciat que l'empresa està aplicant l'increment de l'1,4% en la categoria professional a costa de restar-lo d'altres complements. D'aquesta manera, cada treballador pot perdre un mínim de 205 euros anuals. El Tribunal Laboral de Catalunya va donar ahir la raó al Comitè d'Empresa, però Sony es nega a corregir aquesta incorrecta aplicació dels increments salarials.



Vaga dels treballadors del transport de mercaderies per carretera i logística de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:55

Trencades les negociacions pel conveni, els sindicats convoquen vaga pels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de juny

La UGT de Catalunya i la CONC, han trencat avui les negociacions que mantenien amb les patronals ACET i TRANSCALIT per acordar el conveni provincial de Barcelona del sector del transport de mercaderies per carretera i logística. Després de sis mesos de negociacions, aquesta matinada la novena reunió del conveni ha acabat en desacord, i la part sindical ha decidit convocar una vaga de 5 dies -pels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de juny- a les empreses que pertanyen en aquest important sector.

Els motius del trencament des negociacions és la negativa de la part patronal als següents punts:

  • La patronal es nega al desenvolupament de la LLei d'igualtat a les empreses, i a la millora de diferents aspectes en matèria de prevenció de riscos laborals.
  • La part patronal es nega a la subrogació, i per tant al manteniment dels llocs de treball en cas d'una successió d'empreses.
  • Negativa de la patronal a incloure determinades clàusules socials, com ara la clàusula contra el mobbing o assetjament moral.
  • Negativa a la creació de comitès intercentre.
El proper divendres 15 de juny, la UGT, la CONC i les patronals es reuniran al departament de Treball, en un darrer intent per apropar posicions.
El sector del transport de mercaderies per carretera i de logística aplega milers d'empreses a les comarques de Barcelona, que dónen feina a més de 40.000 treballadors, entre grans operadores de transport per carretera i de logística, entre les quals hi ha DHL, Azkar, Acciona Logística, TDN, FCC Logistics, etc.


Jornada "El futur del sistema ferroviari català"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:56

Participarà el secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, així com representants de RENFE Operadora, IFERCAT, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment


El debat sobre les infraestructures del transport a Catalunya ha estat de permanent actualitat en l'agenda política i socioeconòmica del país. Atès el caràcter estratègic que tenen les infraestructures per al desenvolupament de Catalunya i l'impacte de la presa de decisions, el nostre sindicat considera imprescindible generar un ampli acord social en aquest àmbit. La UGT de Catalunya ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que defineixi la Taula d'Infraestructures de l'Acord estratègic com el millor àmbit de concertació possible per formalitzar un pacte nacional en aquesta matèria.

En aquest context, el sindicat ha iniciat un cicle de debats per analitzar la situació actual de les infraestructures a Catalunya pel que fa al marc competencial, el finançament, les actuacions prioritàries, les perspectives de futur i els canvis que poden esdevenir en breu; tot plegat des d'una perspectiva d'interès social, econòmic, sectorial i laboral.

Després del primer debat que va girar al voltant del sistema aeroportuari català, ara volem afrontar la situació del sistema ferroviari. El servei de transport ferroviari és un servei d'interès general i essencial, i ens trobem en un moment de canvi en què és necessari que les diferents administracions i ens implicats (Generalitat de Catalunya, Ministeri de Foment, ADIF, IFERCAT, RENFE Operadora, FGC, etc.), donin el seu punt de vista de com i quan es pot fer efectiu el traspàs de competències a la Generalitat, qui i com assignarà la capacitat de les vies (solcs), quina coordinació ha d'existir entre les diferents administracions i empreses, quina inversió es preveu o quins canvis esdevindran amb la liberalització del transport de passatgers per ferrocarril; i el que és més important, com afectarà els treballadors de les diferents empreses implicades la nova configuració del sistema ferroviari a Catalunya i quins beneficis i millores n'obtindran els usuaris dels serveis.

Per això, la UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 12 de juny, la jornada "El futur del sistema ferroviari català: infraestructures, competències, serveis i finançament". L'acte, que és obert als mitjans de comunicació, seguirà el següent programa:

10.30 h. Inauguració, a càrrec de Joan Moreno, secretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

10.45 h. Exposició i debat inicial, amb la participació de:

  • Manel Nadal, secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.
  • Juan Javier Pérez Sanz, director general de Serveis de Rodalies i Mitjà Recorregut de RENFE Operadora.
  • Presenta: José Bravo, responsable del sector ferroviari i serveis turístics de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

11.30 h. Taula rodona, amb les intervencions de:

  • Jordi Julià, director tècnic d'IFERCAT.
  • Joan Torres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
  • Jordi Prat, delegat del Ministeri de Foment per coordinar les actuacions ferroviàries en l'àmbit metropolità de Barcelona.
  • Miguel Ángel Remacha, director de Rodalies RENFE Operadora Barcelona.
  • François Valle, vicesecretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.
  • Modera: Mercè Sala, presidenta del CTESC.

13 h. Debat amb els i les assistents

13.30 h. Cloenda, a càrrec de Miguel Ángel Cillero, secretari general de la Federación de Transportes, Comunicaciones y Mar de UGT, i Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.


"El futur del sistema ferroviari català: infraestructures, competències, serveis i finançament"

DIA
: 12
de juny de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona).



Noves mobilitzacions dels treballadors de Crisbisbal contra l'ERO presentat per l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:40

Els treballadors i les treballadores de Crisbisbal tornaran a manifestar-se pels carrers de Barcelona el proper 13 de juny per denunciar els motius que l'empresa ha al·legat per presentar un ERO total que afecta els 145 empleats d'aquesta fàbrica de vidre buit ubicada a Castellbisbal (Vallès Occidental).

El comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoritària) creu que l'actual situació es deu a una mala gestió intencionada per part de la directiva i que l'empresa és rendible al 100%, tal i com demostra el fet que hi hagi comandes per a 8 mesos. Empreses tan importants com Myrurgia, de Puig, o la marca Ambipur Car, del grup Sara Lee, són els principals clients de la firma.

Per aquesta raó, el comitè d'empresa no perd l'esperança de què alguna empresa estrangera pugui fer-se càrrec de la fàbrica de Castellbisbal. En el cas que aquesta compra no esdevingui viable, el comitè demanarà que les indemnitzacions arribin als 45 dies per any treballat, molt lluny de la proposta empresarial que, ara per ara, se centra en els 25 dies per any treballat, una proposta que la UGT de Catalunya continua considerant insuficient.


MOBILITZACIONS DELS TREBALLADORS CRISBISBAL


DIA: 13 juny de 2007

HORA I LLOC: A partir de les 14:45h, manifestació des de Pl.Catalunya (centre Plaça), baixant per les Rambles, fins arribar als Serveis Territorials de Treball a Barcelona (c/Albareda, 2-4), on restaran durant la reunió de mediació per l'ERE, prevista per ales 16: 30 hores.




La inspecció sanciona l'Hipercor de Girona per incomplir la normativa laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:31
LA INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA de nou EL CORTE INGLÉS, AQUEST COP AMB 2.743 EUROS, PER incomplir la normativa laboral A L'HIPERCOR DE GIRONA

La sanció se suma a la de 120.000 euros que haurà de pagar per quatre infraccions considerades greus

El Corte Inglés haurà de tornar a pagar per incompliment de la legislació laboral vigent, després que la Inspecció de Treball el sancionés fa pocs dies amb una multa de 120.000 euros per quatre infraccions greus per posar en risc la salut dels seus treballadors i per haver negat l'accés a la documentació en matèria preventiva a una delegada de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya.

La Inspecció de Treball torna a donar la raó al nostre sindicat i sanciona amb 2.743 euros a El Corte Inglés per l'incompliment del calendari laboral i de la normativa en matèria de descansos a l'Hipercor de Girona. La denúncia presentada pels representants de la UGT de Catalunya al centre manifestava que el grup de comandaments d'aquest centre veia suprimit el seu descans setmanal en períodes de rebaixes i campanyes (com la del Nadal) sense rebre cap tipus de compensació a canvi, i que el descans entre jornades (que hauria de ser de 12 hores) es veia reduït en cas de guàrdies i pre-guàrdies.

La Inspecció de Treball va requerir la documentació pertinent a la direcció del centre. Un cop revisada aquesta va trobar una sèrie de deficiències. Entre elles destaca el fet que no s'estableix un període d'antel·lació mínim de preavís als comandaments en el cas d'haver de realitzar guàrdies i pre-guàrdies (requerint-se que com a mínim aquest període ha de ser de 7 dies) i no s'estableixi cap sistema de garantia de les 12 hores entre jornades (descans que es veia afectat per aquestes guàrdies i preguàrdies), així com del descans setmanal que aquests treballadors i treballadores han deixat de gaudir en períodes de campanyes i de rebaixes.

Tot i que els representants de l'empresa van adduir que el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems estableix específicament la flexibilitat horària dels comandaments, la Inspecció de Treball ha derminat finalment que aquesta flexibilitat horària no pot afectar de cap manera els supòsits en què pugui afectar el descans, tant entre jornades com el descans setmanal dels treballadors.

Segons la Inspecció de Treball, aquests supòsits en què els comandaments realitzen guàrdies o pre-guàrdies o vegin suprimits el seu descans setmanal per raons de l'activitat pròpia de l'empresa, haurien de ser compensats mitjançant un sistema que garantís a tots els treballadors que la reducció o supresió d'aquells no serà en va i que el mecanisme propi per recollir aquest sistema seria el calendari laboral, en què participarien els representants dels treballadors i l'empresa per arribar a un acord al respecte. D'aquesta manera, cada comandament podria conèixer en quin període de referència compensar els descansos deixats de gaudir o reduïts sense veure violats els seus drets bàsics de descans que en cap cas poden ser compensats econòmicament.

Per aquesta raó, la Inspecció de Treball de Girona ha sancionat el centre Hipercor de Girona per la transgressió de la normativa laboral en matèria de descansos i del calendari laboral, sense que per la Inspecció de Treball això signifiqui que, si els treballadors consideren que els seus drets en aquest àmbit segueixen sent suprimits per la transgressió de la normativa, puguin interposar la corresponent demanda davant el Jutjat Social competent.(Segueix)

Vaga dels treballadors d'autobusos de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:22

Els treballadors i les treballadores d'Autobusos de Barcelona estan convocats a la vaga els propers dies 22 i 25 de juny com a protesta de la vulneració del conveni per part de l'empresa. Les aturades tindran lloc durant 4 hores: de les 16 a les 20 h. el divendres 22 de juny i de les 9 a 13 h. el dilluns 25 de juny.

Amb aquesta vaga, el comitè vol denunciar l'incompliment del conveni 2005-2008 per part de l'empresa, que contracta conductors en jornada parcial per al cap de setmana quan el conveni indica que aquests conductors haurien de ser contractats a jornada completa.

La UGT de Catalunya denuncia que l'empresa ha aplicat unilateralment aquesta mesura, sense cap tipus de negociació prèvia amb el comitè.



La UGT de Catalunya denuncia que les noves places d'FP no responen a les necessitas del mercat laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

El 50% de la nova oferta de places són d'administració, informàtica i serveis a les persones, les famílies professionals tradicionals i que requereixen menys inversió econòmica


La UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa (11h) un informe on queda palès que les noves places de Formació Professional creades per al curs 2007-2008 no responen a les necessitats del mercat laboral. El mercat de treball demana, entre d'altres, conductors i operadors de maquinària, cambrers, soldadors, dependents de comerç, carnissers, xapistes industrials, caldeders... i l'increment de places d'aquestes especialitats ha estat molt baix.

L'informe també demostra que l'increment de places s'ha produït principalment en aquelles famílies professionals que comporten menys inversió econòmica i que s'han portat a terme des de sempre (administració, informàtica i serveis a les persones). A més, el nostre sindicat considera que amb un ritme d'increment anual de 3.000 places, com és el cas del proper curs, no s'arribarà a les 100.000 places promeses per a aquesta legislatura.


Roda de premsa oferta FP 2007-2008

DIA
: divendres, 8
de juny de 2007
HORA: 11 hores
LLOC: Sala de premsa de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona. 1a planta)

INTERVINDRAN: Eva Granados, secretària de Política Institucional, i Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya.



Concentració dels treballadors de la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:09

ELS TREBALLADORS DE LA SANITAT PRIVADA ES CONCENTRARAN DAVANT EL PARLAMENT PER DEMANAR QUE S'AGILITIN LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI col·lectiu

Ja van sortir al carrer el passat mes d'octubre per exigir que es procedís a la negociació del conveni

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del sector de la sanitat privada a una concentració davant el Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella, el proper dimecres 13 de juny per denunciar l'estat en què es troben les negociacions del conveni col·lectiu del sector.

De fet, els treballadors i les treballadores de la sanitat privada ja es varen mobilitzar el passat mes d'octubre per denunciar el conveni fins aleshores vigent i exigir que es procedís a la seva negociació. Tot i així, les negociacions que es van iniciar el passat 7 de febrer no estan avançant. La UGT de Catalunya denuncia que les negociacions s'estan dilatant en el temps i que les patronals es dediquen a fer acords interns dins de les empreses potenciant a certes categories, mentre no ho fan amb la resta de professionals.

Els treballadors i les treballadores de la sanitat privada es tornaran a manifestar, doncs, el proper 13 de juny per l'equiparació salarial amb la sanitat pública.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR SANITAT PRIVADADIA: 13 de juny de 2007
HORA: 9:30 hores.
LLOC: Davant el Parlament de Catalunya - Parc de la Ciutadella (Barcelona)



La UGT de Catalunya presenta les seves propostes de millora per l'accés al treball al polígon de la zona franca

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:10

La potenciació del transport públic esdevé la clau per a la millora d'un polígon on hi treballen unes 40.000 persones

La "Campanya pel foment del Transport Públic i la millora de la Mobilitat en l'accés als centres de treball" de la UGT de Catalunya, que duu el lema "Cap a la feina, mou-te millor", arribarà demà dijous 7 de juny al Polígon de la Zona Franca, amb la col·laboració del Consorci de la Zona Franca.

Amb aquesta campanya, la UGT de Catalunya pretén presentar les diferents propostes del nostre sindicat en matèria de mobilitat en l'accés als centres de treball i difondre les experiències dutes a terme en diferents polígons industrials.

Pel volum de treballadors i treballadores que cada dia s'hi desplacen (uns 40.000), el cas del polígon industrial de la Zona Franca a Barcelona és paradigmàtic. Tot i que actualment operen a la zona 8 línies d'autobusos, incloent-hi una nocturna, i s'està construïnt la línia 9 del Metro que ha d'arribar al polígon, encara queden moltes dificultats a sortejar. Per això, des de la UGT de Catalunya plantegem les següents demandes per la millora de l'accés de treballadors i treballadores al polígon de la Zona Franca:

  • Rutes d'autobusos més freqüents.
  • Marquesines a les parades amb més usuaris.
  • Carrils bus segregats a les vies amb major fluxe de cotxes, com és el cas del Carrer A.
  • Autobusos llençadora des de les futures estacions del metro dins de la Zona Franca i el conjunt del polígon Delta.
  • Senyalització dels canvis provocats per les obres de millora del polígon i el manteniment del mateix.
  • Millora i senyalització de les grans empreses.
  • Senyalització dels aparcaments per al transport pesant i caminos, i de ls llocs de càrrega i descàrrega.

La necessitat d'un canvi en el model de mobilitat

Juntament amb les deficiències de la xarxa de transport públic col·lectiu, la dispersió dels polígons industrials i centres de treball ha obligat els treballadors i les treballadores a realitzar desplaçaments cada cop més llargs i costosos. A Catalunya, dos terços de la població depenen d'altres mètodes de transport que no són el vehicle privat per moure's. Això provoca una important desigualtat social, ja que no tothom pot tenir les mateixes oportunitats d'accedir a un lloc de treball només per raons de mobilitat. Dones, immigrants, persones amb diversitat funcional i estudiants són els col·lectius que més pateixen aquest tipus de desigualtat social.

D'altra banda, aquells que es desplacen diàriament al seu lloc de treball amb vehicle privat es veuen sotmesos a una elevada despesa (que pot suposar uns 150 euros al mes), perdent el valuós temps que, en moltes ocasions, s'ha esgarrapat de la conciliació en les negociacions col·lectives. Un model insostenible que té com a màxim exponent l'alta sinistralitat que es produeix anant o tornant de la feina. Durant el 2005, el 85,4% dels accidents de circulació amb víctimes van ser accidents in itinere, és a dir, accidents laborals.


PRESENTACIÓ CAMPANYA MILLORES ACCÉS POLÍGON DE LA ZONA FRANCA

DIA
:
7 de juny de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Auditori del Consorci de la Zona Franca - Avgda. Parc Logístic, 2-10 - Pol. Ind. Zona Franca (Barcelona)
PARTICIPARAN: Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Dionís Oña , secretari de Salut Laboral i Medi Ambient de la UGT de Catalunya.



Els treballadors de Crisbisbal es manifestaran a Barcelona per denunciar les raons de l'ERO presentat per l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:49

Recorreran l'avinguda Paral·lel fins arribar al Serveis Territorials de Treball, on demà tenen la primera reunió de mediació

El comitè d'empresa de Crisbisbal ha convocat demà els treballadors de la firma a una manifestació pels carrers de Barcelona per denunciar els motius que la direcció de l'empresa ha al·legat per presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació total que afecta els 145 treballadors i treballadores d'aquesta fàbrica de vidre buit ubicada a Castellbisbal (Vallès Occidental).

La marxa tindrà lloc des de la plaça Espanya fins als Serveis Territorials de Treball a Barcelona, al carrer Albareda, on els representants dels treballadors tenen cita per a la primera reunió amb el mediador de Treball i els administradors concursals.

Mitjançant aquesta manifestació els treballadors denunciaran les raons per les quals s'ha presentat el procés concursal i les indemnitzacions que fins ara han ofert els administradors, de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. El comitè d'empresa està atent a què alguna empresa estrangera pugui fer-se càrrec de la fàbrica de Castellbisbal i, en cas que no sigui possible, demanarà que les indemnizacions arribin als 45 dies per any treballat.

El propietari de Crisbisbal va demanar la liquidació a finals del passat mes d'abril. El comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoritària) ha expressat la seva disconformitat per l'ERO total que s'ha presentat i denuncia una mala gestió intencionada per part de la directiva. Per als representants dels treballadors, Crisbisbal és una empresa rentable al 100 %, com ho demostra el fet que hi hagi comandes per a 8 mesos. Empreses tan importants com Myrurgia, de Puig, o la marca Ambipur Car, del grup Sara Lee, són els principals clients de la firma.

MANIFESTACIÓ TREBALLADORS CRISBISBALDIA: 6 de juny de 2007
HORA i LLOC: A les 14:45-15:00 els treballadors sortiran de la Plaça Espanya i baixaran per l'Avinguda Paral·lel fins arribar als Serveis Territorials de Treball a Barcelona (c/Albareda, 2-4), on restaran durant la reunió de mediació, prevista per ales 16:00 hores.



Els Mossos d'Esquadra expliquen els motius de la manifestació convocada per demà

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:05

El SAP-UGT, sindicat majoritari al cos dels Mossos d'Esquadra, i la resta de sindicats representatius als Mossos (SME-CCOO, SPC, CAT I APESME) explicaran aquest matí en roda de premsa conjunta els motius de la manifestació que han convocat demà, per protestar pel tractament que s'està donant a les darreres accions on s'han vist involucrats els i les agents del cos de policia autonòmica.

Els representants sindicals també faran un anàlisi sobre el posicionament que el departament d'Interior ha mantingut en els darrers esdeveniments.

El SAP-UGT ja ha expressat públicament que no és concebible que cada acció dels Mossos d'Esquadra hagi de seguir un judici mediàtic i social paral·lel i cal que existeixi un reconeixement social de la tasca policial

RODA DE PREMSA

A les 11.30 hores

LLOC: Sala d'actes del Centre Cívic La Sedeta.Sicilia, 321. Barcelona



La UGT de Catalunya organitza una jornada sobre la incidència de la llei d'igualtat al món laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:27

Participaran Jesús Membrado, ponent de la Llei d'Igualtat al Congrés dels Diputats, i Miquel Falguera, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya


Davant la recent aprovació de la Llei orgànica d'igualtat efectiva d'homes i dones, estem vivint un moment històric per a la societat del país, i especialment per a les dones, ja que significa un avenç significatiu en les seves condicions laborals i retributives.

La UGT de Catalunya ha participat en el procés legislatiu d'elaboració d'aquesta llei, reclamant un permís de paternitat de com a mínim 4 setmanes i l'extensió de l'obligatorietat de la implantació de plans d'igualtat a totes les empreses amb independència del nombre de persones que hi treballin. En aquest sentit, des de la UGT de Catalunya vetllarem perquè es compleixi la llei des d'un nivell màxim d'intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passa indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d'igualtat, segons marca la llei.

En aquest context, el sindicat celebra el proper dilluns, 28 de maig, la jornada "La Llei d'Igualtat a les empreses", dedicada a analitzar-ne les incidències en els drets bàsics laborals, en la Llei de procediment laboral i en la Llei de Seguretat Social. En paral·lel, iniciarem un debat per analitzar la implantació dels plans d'igualtat. Aquesta jornada té com a objectiu debatre i aclarir dubtes sobre el futur de la Llei d'igualtat efectiva entre dones i homes, i avaluar quin és el model de Pla d'igualtat que hem de negociar en el si de les empreses per a una realitat igual i per una igualtat real.

El programa de la jornada és el següent:

- 10h Inauguració, a càrrec de Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya.

- 10.15h Taula rodona: principis de la Llei, reformes en l'Estatut dels treballadors, reformes a la Llei General de la Seguretat Social, Plans d'Igualtat a les empreses. Amb la participació de Jesús Membrado, ponent de la Llei d'Igualtat al Congrés dels Diputats, i Miquel Falguera, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Modera: Lluís Moya, advocat del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

- 12h Debat amb els i les assistents.

- 12.30h Cloenda, a càrrec d'Eva Granados, secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya.


Jornada "La Llei d'Igualtat a les empreses"
DIA
: 28 de maig de 2007

HORA: de 10 a 13 hores
LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



La UGT convoca dues concentracions de treballadors de transport sanitari privat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:08
Els delegats i delegades del nostre sindicat al sector decidiran demà en assemblea si fan vaga indefinida a partir del dia 26 de maig

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores de transport sanitari privat a dues concentracions de protesta: demà dijous, 24 de maig, a les 11.30 hores, davant del Servei Català de la Salut, i el proper dimecres, 30 de maig, a les 10.30 hores, davant del Parlament de Catalunya.

A més, el proper divendres, 25 de maig, el nostre sindicat ha convocat els delegats i delegades de la UGT de Catalunya del sector a una assemblea per decidir si es convoca una vaga indefinida a partir del dia 26 de maig (l'assemblea no és oberta als mitjans de comunicació).

La UGT de Catalunya ha convocat aquestes moblitzacions pel malestar dels treballadors i les treballadores del transport sanitari privat per les precàries condicions laborals que pateixen. Concretament, el nostre sindicat exigeix a l'administració:

  • L'equiparació salarial i de condicions laborals del treballadors d'empreses privades de transport sanitari amb els treballadors del sistema públic.
  • Seguiment i garanties del bon funcionament de les empreses adjudicatàries del nou concurs públic de data 1 de juliol de 2006.


Concentracions treballadors transport sanitari privat

DIA: 24 de maig de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: davant del Servei Català de la Salut - CatSalut (Travessera de les Corts, 115-131, Barcelona)


DIA: 30 de maig de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: davant del Parlament de Catalunya


Els treballadors de Rauschert protestaran demà amb vaga i una marxa fins l'ajuntament de Lliçà de Vall

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:52
Demà també es tornaran a trobar amb la direcció de l'empresa a la Mediació de Treball per negociar l'ERO que pot afectar 42 persones

La plantilla de l'empresa de ceràmica industrial Rauschert Espanya, situada a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), tornarà demà a fer vaga de 24 hores com a protesta per l'expedient de regulació d'ocupació presentat per la direcció el passat 3 de maig i que podria afectar 42 persones d'un total de 107, més del 39% de la plantilla. A més, demà a les 10.30 hores els treballadors i les treballadores de Rauschert iniciaran una marxa des de la planta fins a l'Ajuntament de Lliçà de Vall, on els rebrà l'alcalde, Andreu Carreras.

Els treballadors i les treballadores de Rauschert van decidir realitzar aquestes mobilitzacions en l'assemblea que es va organitzar ahir a les portes de l'empresa. També van decidir, per majoria absoluta, convocar dues jornades més de vaga, els dies 29 i 31 de maig. Les mobilitzacions de protesta es van decidir després que el Comitè d'Empresa, amb majoria de la UGT de Catalunya, es reunís amb la direcció de Rauschert els dies 16 i 18 de maig, i ahir a la Inspecció de Treball, sense arribar a cap tipus d'acord. D'altra banda, direcció i Comitè d'Empresa es tornaran a trobar demà dijous, a les 16.30 hores, a la Mediació de Treball.

Tal com estava previst, l'empresa deixarà Lliçà de Vall el juny i es traslladarà a una nova planta a Les Franqueses del Vallès, però els plans de la multinacional alemanya inclouen ara l'acomiadament de 43 treballadors i treballadores. El Comitè d'Empresa entén que Rauschert vol deslocaltizar part de la producció a d'altres fàbriques del grup a Polònia, Alemanya i Xina.

Marxa treballadors Rauschert

DIA: 24 de maig de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: des de l'empresa (c. de Lleida, núm 21, polígon industrial El Pla, Llicà de Vall) fins a l'Ajuntament de Lliçà de Vall.

(Segueix)

Els treballadors de Rauschert España faran vaga demà i dijous per l'ERO que afecta 42 persones

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:44
La Inspecció de Treball ha convocat el Comitè d'Empresa i la direcció demà a les 10 hores

La plantilla de l'empresa de ceràmica industrial Rauschert Espanya continuarà demà dimarts, 22 de maig, i el proper dijous, 24 de maig, amb les jornades de vaga convocades com a protesta per l'expedient de regulació d'ocupació presentat per la direcció el passat 3 de maig i que podria afectar 42 persones d'un total de 107, més del 39% de la plantilla. Demà, els treballadors i les treballadores es concentraran a les portes de l'empresa, situada a Lliçà de Vall (Vallès Oriental), a partir de les 7 hores del matí i durant tot el dia.

D'altra banda, la Inspecció de Treball ha convocat demà la direcció de Rauschert i el Comitè d'Empresa (format per 4 membres de la UGT de Catalunya, 3 de CCOO i 2 independents) a les 10 hores (Travessera de Gràcia, 303-311, Barcelona) per tractar l'ERO i les convocatòries de vaga. Tant dimecres com divendres passats, direcció i Comitè d'Empresa es van reunir sense arribar a cap acord, ja que els representants dels treballadors i les treballadores no accepten les condiciones de l'empresa.

Tal com estava previst, l'empresa deixarà Lliçà de Vall el juny i es traslladarà a una nova planta a Les Franqueses del Vallès, però els plans de la multinacional alemanya inclouen ara l'acomiadament de 43 treballadors i treballadores. El Comitè d'Empresa entén que Rauschert vol deslocaltizar part de la producció a d'altres fàbriques del grup a Polònia, Alemanya i Xina.

(Segueix)

La Unió de la Guàrdia Civil, preocupada per la futura situació dels agents destinats a l'Aeroport del Prat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:42

La UGC tem pel futur dels més de 1.000 agents i les seves famílies

La Unió de la Guàrdia Civil (UGC), vinculada a la UGT de Catalunya a través d'un protocol d'agermanament, mantindrà demà una reunió a les 10:00 hores amb l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), municipi on s'ubica la seu de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona. En aquesta trobada, la UGC aprofitarà per presentar-se davant de l'alcalde i el consistori i per tractar, entre altres temes, el de la seguretat de la demarcació.

A les 11:30 hores tindrà lloc una roda de premsa al mateix Ajuntament, on la UGC donarà a conèixer, entre altres temes, la seva preocupació envers el traspàs de la gestió de l'aeroport del Prat a la Generalitat de Catalunya. Per a la Unió de la Guàrdia Civil, que la gestió de l'aeroport estigui en mans de la Generalitat no és el problema, sinó la futura situació dels més de 1.000 agents i les seves famílies.

RODA DE PREMSA UNIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL (UGC)DIA: 17 de maig de 2007
HORA: 11:30 hores.
LLOC: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca - Plaça de l'Ajuntament, 1
INTERVINDRAN: Bartolomé Barba, secretari de la UGC de Catalunya; Juan José Casado, secretari general de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat; i Ramon Cebrian, secretari general de la FSP-UGT de Catalunya

(Segueix)

La UGT de Catalunya denuncia l'actitud de la tèxtil Nylstar (Blanes) en les negociacions del conveni d'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:28
L'empresa ha decidit que només pactarà temes salarials en el nou conveni, deixant de banda altres temes importants

La secció sindical de la UGT de Catalunya a la tèxtil Nylstar de Blanes (Girona), amb 280 treballadors i treballadores, denuncia que les negociacions del conveni d'empresa han arribat a un punt de difícil retorn, si la direcció de l'empresa continua mantenint al marge de les negociacions altres temes que no siguin els essencialment salarials.

Entre altres temes, l'empresa ha bloquejat el procés negociador obviant alguns punts inexcusables per al nostre sindicat:

  • L'empresa vol ampliar en dos dies més el calendari laboral.
  • L'empresa vol pagar les hores extres com a normals, amb el nou conveni.
  • L'empresa no vol incloure al nou conveni la previsió de l'increment de l'IPC.
  • L'empresa pretén abolir la paga variable.
  • L'empresa vol que tot canvi de lloc de treball per raons organitzatives, en cas de què el nou lloc sigui de categoria inferior, no garanteixi, tal i com reconeix la llei, el salari anterior.
  • L'empresa vol que a les noves persones contractades no se li reconegui el 100% del salari del lloc de treball fins que passin 5 anys.
Per aquesta raó, la secció sindical de la UGT de Catalunya a Nylstar i la Federació d'Indústries Afins de la UGT de Catalunya a Girona han decidit explicar en roda de premsa la postura del sindicat en aquestes negociacions i les futures mobilitzacions que, en cas d'estancar-se aquestes negociacions, es duran a terme.

RODA DE PREMSA NYLSTARDIA: divendres, 11 de maig de 2007HORA: 11 hores
LLOC: Sala Actes - Biblioteca Comarcal Blanes - Passeig Catalunya, 2, Blanes (Girona)



La UGT de Catalunya presenta un manifest davant les eleccions municipals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:59

JOSEP M.ÀLVAREZ PROPOSARÀ QUE ELS ENS LOCALS NO SUBCONTRACTIN EMPRESES QUE PAGUEN SOUS PER SOTA DELS 1000€

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M.Àlvarez, presentarà demà al migdia en roda de premsa un manifest adreçat als ajuntaments amb motiu de les properes eleccions municipals del 27 de maig.

Igualment, Àlvarez exposarà el codi ètic que el sindicat presentarà als responsables de les administracions locals, en el qual demana que es comprometin a no subcontractar serveis a aquelles empreses que permetin sous inferiors als 1.000 €.


RODA DE PREMSA
DIA: divendres, 4 de maig
de 2007
HORA: 12 hores
LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala de premsa (3a planta).
INTERVINDRAN: Josep M.Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.



Nova vaga dels treballadors de GDX automotive

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:55

L'empresa no ha cedit en cap de les exigències que el comitè d'empresa havia marcat per desconvocar la vaga de demà

Els treballadors i les treballadores de la planta de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans tornaran demà a manifestar-se per evitar el tancament de la fàbrica, després que la direcció de l'empresa no hagi cedit en cap de les garanties que el comitè d'empresa sol·licitava per tal de desconvocar la vaga de demà:

  • que l'empresa no presentés la llei concursal (procés que la direcció ha deixat entreveure en la reunió d'avui) fins d'aquí 10 dies.
  • que qualsevol tipus de reestructuració de la plantilla ha de passar pel Departament de Treball. Des del comitè d'empresa es demana que les indemnitzacions parteixin dels 40 dies per any treballat que es va acordar en el tancament de la planta de Valls al mes de desembre.
  • que cap client de GDX Automotive passi a recollir cap tipus d'utillatge fins que s'acabin les negociacions.

GDX Automotive, dedicada a la fabricació de perfilería per a la indústria de l'automòbil, va tancar al mes de desembre la seva fàbrica de Valls amb el compromís del pla social de dur les diferents línies de producció a la planta de Palau-Solità i Plegamans i, així, garantir el futur d'aquesta fàbrica. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent a la plantejada en aquest pla social: l'empresa ha enviat un elevat nombre de les línies desmantellades a Valls cap a les seves plantes a Txèquia.

Ara, sis mesos després, el dubte continua planejant sobre la factoria de Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen més de 720 empleats de GDX Automotive. La direcció de l'empresa ha venut els terrenys per 16 milions d'euros (segons fonts de l'empresa), ja que malgrat que els representants dels treballadors han demanat per activa i passiva la documentació referent a la compra-venta d'aquests terrenys, la direcció de l'empresa no l'ha volguda facilitar. Per contra, GDX Automotive ha alertat que la planta tindria unes pèrdues d'1.800.000 euros mensuals, segons fonts de la directiva. La venda dels terrenys i l'anunci de les pèrdues fan pensar en un possible cas d'especulació del sòl.

Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que, des de fa més d'un mes i mig, la direcció de l'empresa es nega a reunir-se amb el comitè d'empresa per parlar del futur de la fàbrica de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans.

Per aquesta raó el comitè d'empresa ha decidit convocar els treballadors a la vaga dos dies per setmana fins que es doni resposta a aquesta incertesa.

VAGA TREBALLADORS GDX AUTOMOTIVEDIA: 26 d'abril de 2007.
HORA: a partir de les 6:00 hores - A les 8:30 hores es farà una assemblea de treballadors a la porta de la fàbrica, per continuar posteriorment amb la concentració.
LLOC: Entrada fàbrica GDX Automotive - c/Mercaders, 13-17 - Polígon Industrial Riera de Caldes. Palau-Solità i Plegamans.



José Montilla, Jordi Hereu i Josep M. Àlvarez lliuraran els premis primer de Maig 2007

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:38

Els guardonats d'aquest any són Arrels Fundació, Salvador Giner, Associació d'Antics Carrabiners, Justo Molinero i Manuel Guerra


La Fundació Josep Comaposada, vinculada a la UGT de Catalunya, i la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, organtizen demà dijous, 26 d'abril, l'acte de lliurament dels Premis Primer de Maig.

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc a les 18 hores al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585, de Barcelona. L'edició comptarà amb les intervencions de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. El periodista Ferran Monegal farà la presentació dels premis. Els guardonats d'aquest any són Arrels Fundació, Salvador Giner, Associació d'Antics Carrabiners, Justo Molinero i Manuel Guerra.

Us adjuntem una descripció àmplia dels cinc premiats.



Els treballadors de GDX automotive faran vaga demà i el 26 d'abril davant la negativa de la direcció a informar sobre el futur de la planta

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:04

La fàbrica de Palau-Solità i Plegamans dóna feina a més de 720 treballadors i treballadores

Els treballadors i les treballadores de la planta de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans han estat convocats a la vaga demà i el proper 26 d'abril. L'empresa, dedicada a la fabricació de perfilería per a la indústria de l'automòbil, va tancar al mes de desembre la seva fàbrica de Valls amb el compromís del pla social de dur les diferents línies de producció a la planta de Palau-Solità i Plegamans i, així, garantir el futur d'aquesta fàbrica. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent a la plantejada en aquest pla social: l'empresa ha enviat un elevat nombre de les línies desmantellades a Valls cap a les seves plantes a Txèquia.

Ara, sis mesos després, el dubte continua planejant sobre la factoria de Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen més de 720 empleats de GDX Automotive. La direcció de l'empresa ha venut els terrenys per 16 milions d'euros (segons fonts de l'empresa), ja que malgrat que els representants dels treballadors han demanat per activa i passiva la documentació referent a la compra-venta d'aquests terrenys, la direcció de l'empresa no l'ha volguda facilitar. Per contra, GDX Automotive ha alertat que la planta tindria unes pèrdues d'1.800.000 euros mensuals, segons fonts de la directiva. La venda dels terrenys i l'anunci de les pèrdues fan pensar en un possible cas d'especulació del sòl.

Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que, des de fa més d'un mes i mig, la direcció de l'empresa es nega a reunir-se amb el comitè d'empresa per parlar del futur de la fàbrica de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans.

Per aquesta raó el comitè d'empresa ha decidit convocar els treballadors a la vaga dos dies per setmana fins que es doni resposta a aquesta incertesa.

VAGA TREBALLADORS GDX AUTOMOTIVEDIES: Demà, 24 d'abril, i dijous 26 d'abril de 2007.
HORA: a partir de les 9:00 hores.
LLOC: Entrada fàbrica GDX Automotive - c/Mercaders, 13-17 - Polígon Industrial Riera de Caldes. Palau-Solità i Plegamans.



La UGT de Catalunya debatrà demà els primers 10 anys de la llei de prevenció dels riscos laborals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:39

La consellera de Treball, Mar Serna, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, inauguraran l'exposició de quadres "Amb tu fem camí cap a la prevenció"

En motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, que se celebra el proper dissabte 28 d'abril, la UGT de Catalunya ha previst per a demà la jornada "La prevenció de riscos laborals 10 anys després", que tindrà lloc a les 16 hores a la seu del sindicat.

Seguidament, a les 18 hores, la consellera de Treball, Mar Serna, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez inauguraran l'exposició de quadres "Amb tu fem camí cap a la prevenció", que restarà fins al proper 28 d'abril al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

D'altra banda, el proper divendres 27 d'abril, la UGT de Catalunya assistirà a un acte conjunt amb la CONC a Can Saladrigas, al Poble Nou de Barcelona, que finalitzarà a les 12:30 hores amb la col·locació d'una placa a les xemeneies de Can Saladriges en record i solidaritat amb els treballadors i les treballadores que han perdut la salut i la vida en el treball. A l'acte, que servirà per exigir novament la urgent creació d'el Pacte Nacional contra la Precarietat i la sinistralitat en el sector de la Construcció, hi participarà el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez; el secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya, Manuel Gallardo; i Dionís Oña, secretari de Medi Ambient i Salut Laboral de la UGT de Catalunya.

ACTES DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL
Dimarts 24 d'abril de 2007

Jornada "La prevenció de riscos laborals 10 anys després"
HORA: 16 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

Inauguració exposició "Amb tu fem camí cap a la prevenció"HORA: 18 hores.

LLOC: Vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

Divendres 27 d'abril de 2007

Acte-Assemblea Can Saladrigas
HORA: 11:00 hores.
LLOC: c. del Joncar / c. de Bilbao - Poble Nou (Barcelona).


Col·locació placa en record i solidaritat treballadorsHORA: 12:30 hores:
LLOC: X
emeneies Can Saladrigas.



La UGT de Catalunya organitza demà la jornada "Present i futur del sistema aeroportuari català"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:28

Intervindran, entre d'altres, Germà Bel i Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes, i conclourà l'acte el conseller Joaquim Nadal


El debat sobre les infraestructures del transport a Catalunya ha estat de permanent actualitat en l'agenda política i socioeconòmica del país. Atès el caràcter estratègic que tenen les infraestructures per al desenvolupament de Catalunya i l'impacte de la presa de decisions, el nostre sindicat considera imprescindible generar un ampli acord social en aquest àmbit. La UGT de Catalunya ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que defineixi la Taula d'Infraestructures de l'Acord estratègic com el millor àmbit de concertació possible per formalitzar un pacte nacional en aquesta matèria.

En aquest context, el sindicat inicia un cicle de debats per analitzar la situació actual de les infraestructures a Catalunya pel que fa al marc competencial, el finançament, les actuacions prioritàries, les perspectives de futur i els canvis que poden esdevenir en breu; tot plegat des d'una perspectiva d'interès social, econòmic, sectorial i laboral.

En el primer dels debats, ens centrem en el sistema aeroportuari català, entès no únicament com el conjunt d'infraestructures aeroportuàries a Catalunya i la seva explotació, sinó com un sistema concebut per desenvolupar el potencial econòmic i social de Catalunya, un sistema coordinat amb ocupació de qualitat i d'alt valor afegit, on l'entorn dels aeroports es converteixi en espais de desenvolupament sectorial aeronàutic, oferint un espai idoni per ubicar empreses vinculades, i per desenvolupar projectes de formació, pràctica, i transferència tecnològica, entre d'altres. Però sobretot, volem avaluar quin és el potencial que ofereixen els aeroports catalans i quin és el model de gestió òptim que ens ha de permetre fer realitat el model que proposem per al sistema aeroportuari català.

El programa de la jornada de demà, "Present i futur del sistema aeroportuari català", és el següent:

10.30h. Inauguració, a càrrec de Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, i Joan Moreno, secretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

11h. Exposició inicial, a càrrec d'Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Presenta: Francisco Abadías, secció sindical UGT-AENA.

11.45h. Debat amb els i les assistents.

12h. Pausa-cafè.

12.30h. Taula rodona: "Quin model de gestió aeroportuària per a Catalunya?". Amb les intervencions de:

  • Germà Bel, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona.
  • Dídac Pestaña, vicepresident primer executiu de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Rafael Romero, president de la comissió Foment - Infraestructures de Foment del Treball Nacional.
  • Modera: Omar Minguillón, secció sindical UGT-Iberia.
13.45h. Debat amb els i les assistents.
14h. Cloenda. Amb les intervencions de Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

"Present i futur del sistema aeroportuari català"

DIA: 24 d 'abril de 2007
HORA: de 10.30 a 14.30 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona).



La UGT de Catalunya convoca una nova concentració pel boicot de la patronal a negociar un conveni autonòmic de la geriatria

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:07

El 2 de maig, la concentració serà a les portes del Parlament de Catalunya

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores de residències i centres de dia per a la gent gran a dues concentracions davant el boicot reiterat -ja dura un any- de la patronal per constituir la taula que ha de negociar el futur conveni autonòmic de la Geriatria. Després de la concentració del passat 2 d'abril davant de la seu de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), la UGT de Catalunya convoca una nova concentració el dilluns 23 d'abril a les 10.30 hores, aquest cop davant la seu de la Unió Catalana d'Hospitals. Per al proper 2 de maig, el nostre sindicat ha convocat els treballadors i les treballadores en una concentració davant del Parlament de Catalunya. Allà es lliurarà a tots els grups parlamentaris un document on s'explicaquen les raons de les mobilitzacions i la necessitat d'un conveni autonòmic que reguli el sector de la geriatria.


Les mobilitzacions s'han fet inevitables després que dijous 22 de març les patronals ACRA i Unió Catalana d'Hospitals, amb el beneplàcit d'altre sindicat, tornessin a demostrar el seu rebuig a crear la taula per negociar les mesures urgents que necessita el sector de la Geriatria. La reunió del 22 de març va estar convocada pel Departament de Treball a instància de la UGT de Catalunya i amb la presència d'un representant de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Antoni Calvo.

A aquestes alçades, després d'un any de reunions boicotejades per la patronal, el nostre sindicat té molt clar que únicament les entitats sense ànim de lucre, l'ICASS i nosaltres volem posar fi a la precarietat laboral i assistencial i apostem per un conveni català que reguli aquest sector. El passat 5 d'abril de 2006 es va signar un acord entre el llavors Departament de Benestar i Família, els sindicats majoritaris i les patronals del sector amb el compromís de constituir en el termini màxim d'un mes la taula negociadora del futur conveni català de la Geriatria. Encara avui no s'ha constituït la taula.

Actualment els 22.000 treballadors i treballadores (el 90% són dones) de residències i centres de dia per a gent gran estan emparats per un conveni estatal de la Geriatria, que la UGT de Catalunya considera totalment insuficient. Els i les auxiliars de geriatria dels centres privats i concertats cobren un salari que no arriba als 800 euros bruts al mes per una jornada de 40 hores setmanals, cobren només 7 euros per treballar un dia festiu sencer i tenen l'antiguitat congelada. Aquests treballadors i treballadores demanen l'equiparació salarial amb els treballadors dels centres públics, que cobren 1.168 euros bruts al mes. A Catalunya hi ha només 17 centres geriàtrics públics, dels 1.046 centres que hi ha a tot Catalunya.

Amb aquests salaris i les dures condicions físiques i emocionals que suposa la cura de la gent gran (18 de cada 25 malalts de fibromiàlgia són treballadores de la geriatria), les empreses no troben personal que s'hi vulgui dedicar. Això suposa, d'una banda, una sobrecàrrega de feina per a la gent amb experiència que treballa en aquests centres, així com que es contracti personal sense formació adequada, en molts casos persones immigrades (representen ja el 20% del personal) a qui es paga menys o a qui, en alguns pisos-residències, es lloga un llit a canvi de "vigilar" els residents. El nostre sindicat calcula que actualment la meitat dels treballadors i les treballadores de centres geriàtrics no tenen una formació adequada. És evident que, en aquestes condicions, és impossible oferir un servei de qualitat a la ciutadania. D'altra banda, la UGT de Catalunya també demana a l'Administració una acreditació de centres.

També en el aspecte de la formació, el futur conveni català hauria de regular el sector i reconèixer quina ha de ser la formació reglada i exigible. La UGT de Catalunya considera que s'hauria d'establir la figura del Tècnic Sociosanitari, amb 2.000 hores lectives de formació, que s'afegiria als Auxiliars d'Infermeria.


Concentracions treballadors i treballadores Geriatria


DIA I HORA: 23 d'abril de 2007, 10.30 hores
LLOC: seu de la Unió Catalana d'Hospitals (Bruc, 72, Barcelona).
DIA I HORA: 2 de maig de 2007, 10.30 horesLLOC: davant el Parlament de Catalunya


La vicepresidenta del govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, rep el premi del dia internacional de la dona de la UGT de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:08

El sindicat també premiarà la Plataforna contra la Violència de Gènere

La UGT de Catalunya celebrarà el proper dilluns 23 d'abril l'Assemblea de Dones del sindicat. Enguany, l'assemblea -que s'iniciarà a les 11:00 hores a la Sala d'Actes de la seu del sindicat- comptarà amb les intervencions de la vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, la consellera de Treball, Maria del Mar Serna, i Marta Selva, secretària general de l'Institut Català de la Dona.

Durant la celebració de l'assemblea també s'aprofitarà per fer el lliurament dels Premis del Dia Internacional de la Dona 2007. Enguany, la UGT de Catalunya guardonarà la trajectòria de la Plataforma contra la Violència de Gènere i la vicepresidenta i ministra de la presidència del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, qui rebrà el premi de mans del secretari general del sindicat, Josep M. Àlvarez.

ASSEMBLEA DE DONES DE LA UGT DE CATALUNYADIA: 23 d 'abril de 2007.
HORA: A les 11:00 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

(Segueix)

La UGT presenta un llibre sobre la llei de la subcontractació en la construcció el dia de la seva entrada en vigor

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:28

A la roda de premsa participaran Manuel Fernández 'Lito', secretari general de la MCA-UGT, i Manuel Gallardo, secretari general de la MCA-UGT de Catalunya

Demà, 19 d'abril de 2007, entra en vigor la Llei reguladora de la subcontractació en el sector de la construcció. Entre les mesures que inclou la nova llei destaca la limitació a la subcontractació en cadena i la creació d'un registre en el que s'han d'inscriure totes les empreses que vulguin actuar com a subcontractistes, de manera que hauran de complir una sèrie de requisits mínims. La nova llei ha de servir per lluitar contra la sinistralitat i la precarietat laboral en el sector de la construcció, on l'any passat a Catalunya es van produir gairebé 36.000 accidents amb baixa i 37 morts.

Coincidint amb l'entrada en vigor de la llei, demà el secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT, Manuel Fernández "Lito", i el secretari general de la MCA de la UGT de Catalunya, Manuel Gallardo, presentaran en roda de premsa el llibre "Comentaris a la Llei de subcontractació en el sector de la construcció", editat per la MCA-UGT en col·laboració amb l'inspector de Treball i de la Seguretat Social Miguel Ángel Sánchez.

Els principals continguts de la Llei de la subcontractació són:

  • Limita la cadena de subcontractació. Fixa un únic nivell de subcontractació per a les empreses que presten mà d'obra intensiva i eines manuals. En la resta de supòsits, limita fins a tres els nivells d'intervenció de les empreses subcontractistes.
  • Obliga les empreses que operen en el sector a comptar amb un mínim d'ocupació fixa i estable. Durant els primers 18 mesos de vigència de la llei, haurà de ser fix el 10% de la plantilla de l'empresa; després dels 18 mesos, el 20% de la plantilla, i a partir dels 36 mesos, al menys el 30% dels treballadors.
  • Estableix la creació d'un registre d'empreses que poden actuar al sector, amb uns requisits mínims.
  • Estableix l'obligatorietat d'un llibre de subcontractació en cada obra, on figurin totes les empreses que intervenen, així com l'objecte de cada contracte, la persona que dirigeix cada subcontrata i els seus plans de seguretat.
  • Amplia la representació dels treballadors per a la prevenció de riscos.
  • Exigeix una millor formació dels treballadors en matèria preventiva.


Presentació "Comentaris a la Llei de subcontractació en el sector de la construcció"
DIA: 19 d'abril
de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala de premsa (3a planta)
INTERVINDRAN: Manuel Fernández "Lito", secretari general MCA-UGT, i Manuel Gallardo, secretari general MCA-UGT de Catalunya.


La Plantilla de Delphi a Sant Cugat es manifestrà avui en solidaritat amb els treballadors de la planta de Cadis

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:23

A més, cada torn farà una aturada de dues hores


Els 1.030 treballadors i treballadores del fabricant de components d'automoció Delphi a Sant Cugat del Vallès han acordat mobilitzar-se avui en solidaritat amb els companys de la planta de Puerto Real (Cadis), que fan vaga contra el tancament de l'empresa.

La plantilla de Sant Cugat es manifestarà avui pels carrers de la ciutat. A les 12.30 hores sortiran de la planta de Delphi (Avinguda de Cerdanyola, 97-101) i marxaran fins a l'Ajuntament de Sant Cugat.

A més, cada torn farà una aturada de dues hores. El torn de nit l'ha fet de 4 a 6 hores; el torn de matí el farà de 12 a 14 hores; el torn de tarda, de 14 a 16 hores, i el torn partit, de 12 a 13 i de 14 a 15 hores.



UGT de Catalunya convida el representant del "Climate Project" d'Al Gore a Espanya a la seva seu per explicar els perills del canvi climàtic

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:56
La conferència de Juan Negrillo aporta la informació en què es basa el documental "Una veritat incòmoda"

Coincidint amb el Dia Mundial de la Terra (22 d'abril), la UGT de Catalunya ha volgut prendre especial consciència sobre el canvi climàtic i els efectes negatius que d'aquest fenomen se'n deriven.

És per això que el nostre sindicat celebrarà demà una sessió matinal monogràfica que tracti aquesta temàtica, una sessió on comptarem amb la presència de Juan Negrillo, investigador social llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques i únic espanyol que ha rebut la formació necessària per impartir la conferència en què es basa el documental "Una veritat incòmoda" d'Al Gore (vicepresident d'EUA entre 1993 i 2001).

La sessió matinal sobre el canvi climàtic s'iniciarà a les 10.15 hores. Tots els mitjans de comunicació són convidats a assistir-hi. Després de la cloenda, programada a les 12 hores, tindrà lloc una roda de premsa.

RODA DE PREMSA CANVI CLIMÀTICDIA: dimarts, 17 d'abril de 2007
HORA: després de la cloenda de la xerrada, que tindrà lloc a les 12 hores.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - 3ª planta).

INTERVINDRAN: Dionís Oña, secretari de Salut Laboral i Medi Ambient, i Juan Negrillo, ponent conferència "Climate project: una veritat incòmoda".



El personal de tractament penitenciari continua les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:36

El personal de tractament que treballen a les presons catalanes (juristes, psicòlegs, pedagogs, treballadors socials, educadors i biliotecaris) continuen amb les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina. Es tracta de la tercera concentració davant de Funció Pública.

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'Àrea de Tractament, reivindiquen unes condicions dignes de treball per als tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una tercera concentració davant de Funció Pública el proper divendres, 13 d'abril, a les 14 hores, a la Plaça de Catalunya 19-20 de Barcelona. Aquesta mesura es repetirà els dies 20 i 27 d'abril.

El col·lectiu de tractament reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball i un reconeixement e increment salarial acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors i les treballadores de l'Àrea de Tractament de presons van decidir en assemblea el darrer dia 20 de març començar un seguit de mesures com son aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.

Si a tot això sumen que la major empresa del país (la Generalitat de Catalunya, amb més de 140.000 treballadors i treballadores) hagi canviat de director general de la Funció Pública (cap de personal) sis vegades en tres anys, queda demostrada que la prioritat que té el tripartit en polítiques socials (les presons són polítiques socials) és fum, ja que el personal encarregat de portar a terme aquestes polítiques es troba en situació de total eventualitat, mobilitat... i no pot garantir que aquestes polítiques es puguin desenvolupar.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 13 d'abril
de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



La plantilla d'Stora Enzo tornarà a fer vaga dissabte i dimarts

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:51

L'empresa paperera es nega a cap tipus de millora salarial i social per als 270 treballadors i treballadores de la planta de Castellbisbal


La plantilla de l'empresa paperera Stora Enzo tornarà a fer vaga de 24 hores el proper dissabte 7 d'abril i el proper dimarts 10 d'abril, ja que la direcció continua negant-se a cap tipus de millora salarial i social després de tres mesos d'intents de negociació. A més, dimarts els treballadors i les treballadores es concentraran a les 8 hores davant de la planta a Castellbisbal (carretera Nacional II, kilòmetre 592,6),

La multinacional de capital suec-filandès, que dóna feina a 270 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental, aplica als seus empleats el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Originàriament, les reivindicacions de la plantilla eren l'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial, la reincorporació de les "nits lineals" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors), la millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla, la jubilació als 64 anys per substitució, ajuts escolars i, pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Tot i així, i després de diverses reunions sense cap acord, la plantilla va modificar la seva plataforma de negociació, que també ha estat rebutjada totalment per la direcció de l'empresa Les demandes actuals de la plantilla són:

  • Vigència de l'acord de tres anys.
  • Conveni estatal + revisió salarial amb IPC estatal.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Aplicació de l'IPC a la panera de Nadal, el pla de pensions i el premi de vinculació.
  • Festivitat l'1 de gener.
  • Paga d'incentiu el setembre: increment del 4% sobre la massa salarial total teòrica bruta i la quantitat resultant es divideix en tres anys i entre 270 treballadors.


Concentració dels treballadors de Transport Sanitari de Catalunya per les condicions laborals i la mala gestió de l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:38

L'empresa ha acomiadat 4 delegats de la UGT de Catalunya per denunciar irregularitats al servei d'ambulàncies del Baix Llobregat


La UGT
de Catalunya ha convocat una concentració dels treballadors i les treballadores de Transport Sanitari de Catalunya davant de la seu a Barcelona de la mútura asseguradora Agrupació Mútua, única propietària de l'empresa.
L'objectiu de la concentració és expressar el malestar de la plantilla respecte:

  • La consumació de l'expedient contradictori EO1/2007 en sis acomiadaments disciplinaris totalment injustificats, amb l'intenció d'intimidar els treballadors i com a represàlia per les protestes i reivindicacions instades des del comitè d'empresa
  • L'incompliment per part de l'empresa dels compromisos adquirits amb la posada en marxa del nou concurs de transport sanitari i que eren relatius a la jornada i al calendari laboral.
  • Les modificacions de les condicions laborals dels treballadors i que han suposat una gran pèrdua de poder adquisitiu.
  • La mala gestió regnant al servei de coordinació de serveis de Transport Sanitari de Catalunya i que deixa els treballadors impotents e indefensos per realitzar les seves funcions assistencials i laborals.

Pel que fa als expedients, sis treballadors de la base de Viladecans de Transport Sanitari de Catalunya (quatre d'ells, delegats de la UGT de Catalunya) van ser acomiadats després d'una sèrie de denúncies i protestes sindicals contra incompliments normatius, vulneracions legals i incompliments en les condicions laborals dels concursos públics recentment adjudicats pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Els acomiadaments s'han recorregut per via judicial. L'empresa, que té adjudicats els serveis públics de transport sanitari urgent i no urgent al Baix Llobregat) acusa els quatre delegats de la UGT de Catalunya i els seus dos companys de negligència, quan coincidentment aquests portaven mesos denunciant la mala gestió de l'empresa, gestió que repercuteix directament i greument en l'atenció a la ciutadania del Baix Llobregat.


Concentració treballadors Transport Sanitari de Catalunya

DIA: 10 d'abril
de 2007
HORA: de 12 a 15 hores
LLOC: davant de la seu d'Agrupació Mútua (Gran Via de les Corts Catalanes, 621, Barcelona).



La UGT de Catalunya acull l'exposició de Colita "Fotografiar el socialisme"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:53

La mostra recull més de 40 fotografies que retraten la història del Partit dels Socialistes de Catalunya


La UGT de Catalunya acull fins al 28 d'abril l'exposició "Fotografiar el socialisme", de la fotógrafa Isabel Steva "Colita". La mostra recull més de 40 fotografies del Fons Fotogràfic COLITA de l'Arxiu Històric de la Fundació Rafael Campalans, que retraten la història del Partit dels Socialistes de Catalunya des dels seus inicis i que posa l'accent en els anys de la transicició política, de 1976 a 1982.

L'exposició es pot visitar al vestíbul de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) fins al 28 d'abril. L'entrada és lliure i l'horari és de dilluns a divendres de 9 a 20.30 hores i dissabte de 9 a 13.30 hores.



Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez participen divendres a la reunió de Zona de la UGT a Tarragona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

A la trobada hi participen les executives de la UGT de Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia i el País Valencià


El proper divendres, 30 de març, se celebra a Tarragona la reunió de zona de la UGT, que reunirà les executives de la UGT de Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia, el País Valencià i de la Comissió Executiva Confederal del sindicat.

A les 11.30 hores s'oferirà una roda de premsa a la seu de la Unió Territorial de Tarragona de la UGT (c. d'Ixart, 11), on intervindran el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez.

Prèviament, a les 10 hores, els mitjans gràfics que ho desitgin podran fer "muts" de l'inici del plenari, amb les intervencions del delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabater, i de Cándido Méndez. El plenari tindrà lloc a la Sala Picasso de la Ciutat de Vacances de Tarragona (Carretera de Barcelona, kilòmetre 4,2).


RODA DE PREMSA - REUNIÓ DE ZONA UGT A TARRAGONA

DIA
: 30
de març de 2007
HORA:11.30 hores
LLOC: seu de la Unió Territorial de Tarragona de la UGT (c. d'Ixart, 11)

INTERVINDRAN: Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.



El personal de tractament penitenciari continua les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:11

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'àrea de tractament; reivindica unes condicions dignes de treball pels tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una segona concentració davant Funció Pública el proper divendres 30 de març, a les 14 hores (Plaça de Catalunya, 19-20, Barcelona). Les concentracions es repetiran els dies 13, 20 i 27 d'abril.

El col·lectiu de tractament (juristes, psicòlegs, pedagogs, educadors, treballadors socials i bibliotecaris) reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball, un reconeixement e increment salarial acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors de l'àrea de tractament de presons van decidir en assemblea el darrer dia 20 de març començar un seguit de mesures com són aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.

Si a tot això sumen que la major empresa del país (la Generalitat, amb més de 140.000 treballadors i treballadores) hagi canviat de Director General de la Funció Pública (cap de personal), 6 vegades en tres anys, això demostra que la prioritat que té el tripartit en polítiques socials (es presons són polítiques socials) és fum, ja que el personal encarregat de portar a terme aquestes polítiques es troba en situació de total eventualitat, mobilitat... i no pot garantir que aquestes polítiques es puguin desenvolupar.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 30
de març de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



La UGT dóna suport a la creació de la Unió de Guàrdies Civils de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:33

La UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa la nova Unió de Guàrdies Civils (UGC) a Catalunya, vinculada amb el nostre sindicat a través d'un protocol d'agermanament. La UGC neix amb 400 membres amb l'objectiu de lluitar pels drets i les llibertats dels guàrdies civils i amb el propòsit últim de modernitzar el cos.

La UGC a Catalunya vol aconseguir que els guàrdies civils tinguin els mateixos drets que qualsevol agent policial i que, a més, puguin gaudir d'un règim disciplinari d'acord amb les necessitats actuals, que contempli temes tan importants com la conciliació familiar, la igualtat de la dona, la formació dels agents o la seva salut (suïcidis i baixes psicològiques, prioritàriament).

RODA DE PREMSA PRESENTACIÓ UNIÓ DE GUÀRDIES CIVILS DE CATALUNYADIA: 28 de març de 2007.
HORA:12:00 hores.
LLOC: Sala de premsa - Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10) - Tercera planta.

INTERVINDRAN: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Bartolomé Barba, secretari de la Unió de Guàrdies Civils de Catalunya; i Ramon Cebrian, secretari general de la FSP-UGT de Catalunya.



El personal de tractament penitenciari comença mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'Àrea de Tractament, reivindica unes condicions dignes de treball per als tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una concentració davant de Funció Pública demà divendres, 23 de març, a les 14 hores, a Plaça de Catalunya 19-20 (Barcelona).

El col·lectiu de tractament reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball i un reconeixement e increment salarial d'acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors de l'Àrea de Tractament de presons van decidir en assemblea el passat dia 20 de març començar un seguit de mesures que comencen amb aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 23
de març de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



Assemblea conjunta delegats i delegades de la UGT de Catalunya i la CONC del sector del metall de la província de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

El Palau de Congressos de Montjuïc acollirà demà, 20 de març, l'assemblea de delegats i delegades de la UGT de Catalunya i de la CONC del sector del metall de la província de Barcelona on s'informarà sobre el procés de negociació del conveni provincial, en aquests moments bloquejat, i també es plantejaran les accions de mobilització pertinents per intentar desencallar el procés. Entre aquests plantejaments destaca la proposta de convocar una jornada de vaga per al proper dia 20 d'abril, que es realitzarà en cas que la Unió Patronal Metal·lúrgica no reconsideri la seva postura immobilista i segueixi bloquejant les negociacions.

Els mitjans podran assitir a l'assemblea a partir de les 11 hores. Un cop finalitzada aquesta, podran prendre declaracions a aquelles persones que hi hagin intervengut. En el cas de la UGT de Catalunya, intervindrà Manuel Gallardo, secretari de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya.

ASSEMBLEA DELEGATS DEL SECTOR DEL METALL DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONADIA: 20 de març de 2007.
HORA: Els mitjans podran assistir a l'assemblea a partir de les 11:00 hores. Un cop finaltizada, podran prendre declaracions.
LLOC: Palau de Congressos de Montjuïc (Avgda. Reina Maria Cristina, s/n).



La UGT de Catalunya es manifestarà davant la residència "Centre Parc 5 estrellas" per denunciar persecució sindical per part de la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:49
Dues treballadores ja van ser acomiadades del centre per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals

Delegats i afiliats de la UGT de Catalunya al sector de la geriatria es manifestaran el proper dilluns dia 19 de març davant de la residència Centre Parc 5 Estrellas de Barcelona per denunciar l'assetjament per motius sindicals a què són sotmeses les companyes que allí hi treballen.

Fa un temps, la direcció d'aquesta residència va acomiadar dues treballadores per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals. Però, després d'una primera reunión on el gerent va mostrar-se disposat a solucionar aquest conflicte, les coses no han millorat gens. Actualment, les companyes de la UGT de Catalunya al centre continuen patint persecució sindical per part de la direcció de la residència.

Des de del sector de la geriatria privada de la UGT de Catalunya denuciem que no es poden admetre aquests tipus de conductes i que cap gerent pot vulnerar els drets fonamentals dels i les treballadores ni privar ningú dels seus drets de llibertat sindical.

MANIFESTACIÓ DAVANT 'CENTRE PARC 5 ESTRELLAS'DIA: 19 de març de 2007
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Davant 'Centre Parc 5 estrellas' (Avgda. Madrid, 210 - Barcelona)



Primer judici per discriminació laboral a una persona transsexual

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:02

El gabinet jurídic de la UGT de Catalunya defensarà el cas d'aquesta treballadora, afiliada i exdelegada del sindicat

El proper dilluns 19 de març se celebrarà el primer judici a nivell estatal per discriminació laboral a una persona transsexual, en aquest cas, una afiliada i exdelegada de la UGT de Catalunya.

El sindicat explicarà dijous en roda de premsa com Euroresidencias -empresa de gestió de residències i centres de dia per a persones grans que pertany al grup Sacyr Vallehermoso- va contractar l'afectada, Gina Serra, per dur a terme tasques d'auxiliar de geriatria i com, la mateixa persona que la va contractar, va acomiadar-la 10 dies després al·legant que no havia superat el període de prova.

El gabinet jurídic de la UGT de Catalunya demana que s'anul·li aquest acomiadament perquè considera que l'empresa no va tenir en compte la vàlua professional de Gina Serra i que aquesta va ser acomiadada per la seva condició de transsexual.

RODA DE PREMSA PRIMER JUDICI DISCRIMINACIÓ LABORAL A UNA PERSONA TRANSSEXUALDIA: 15 de març de 2007
HORA: 11:30 h.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Tercera planta).

INTERVINDRAN: Eugeni Rodríguez, Observatori contra l'Homofòbia - Front Allliberament Gai de Catalunya (FAGC); Joana López, Associació de Transsexuals de Catalunya; Carme Simarro, secretària Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; i Gina Serra, afectada acomiadament Euroresidencias.



La plantilla d'Alstom es manifestarà en defensa del futur industrial i tecnològic de la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:02

Contra Ia decisió de la multinacional de concentrar les capacitats tecnològiques a les plantes franceses -- Es demanarà simbòlicament Ia nacionalitat francesa de la plantilla


El comitè d'empresa i les seccions sindicals de la UGT de Catalunya i CCOO d'Alstom han convocat per al proper dijous, dia 15 de març, aturades de I'activitat de la factoria de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i una manifestació a Barcelona per demanar el manteniment de la capacitat tecnològica i de disseny que té actualment la planta catalana, davant la decisió de la multinacional de concentrar aquestes inversions a les plantes franceses.

La mobilització s'iniciarà a les 10.45 hores a la Plaça de Catalunya i des d'allà els treballadors i les treballadores recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa, i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22), on demanaran simbòlicament la nacionalitat francesa "perquè així ens tractin igual que als treballadors i les treballadores de les factories de França".

Aquesta mobilització s'ha decidit en assemblea pels més de 1.000 treballadors i treballadores de I'empresa, gairebé per unanimitat, en resposta a la nova organització que pretén implantar la direcció de la multinacional Alstom a les seves factories. Aquesta preveu la concentració de les capacitats tecnològiques de disseny a les factories que té a França, deixant la planta de Santa Perpètua de Mogoda gairebé sense enginyeria i condemnant-la a ser una empresa dedicada únicament a l'acoblament.

La multinacional francesa ha pres la decisió de nova organització obviant els informes elaborats pels experts contractats pel Comitè Europeu, que remarquen clarament que la factoria de Santa Perpètua de Mogoda ha de ser un centre d'enginyeria de producte i també de disseny i d'innovació.

A més, amb aquesta situació s'incompleixen els acords entre la Generalitat de Catalunya, el Comitè d'Empresa i la direcció de la multinacional, que es van signar arran de la venda dels terrenys on està ubicada la factoria de Santa Perpètua i que garantien, per una banda, I'actual plantilla d'enginyeria i, per l'altra, la consecució d'un centre de R+D+I, que situava la planta com una de les factories punteres del grup a nivell de construcció ferroviària.


MANIFESTACIÓ PLANTILLA ALSTOM

DIA: 15
de març de 2007
HORA: 10.45 hores
ITINERARI: sortiran de la Plaça de Catalunya i recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa (Passeig de Gràcia, 105), i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22).



La UGT de Catalunya i la CONC explicaran les seves propostes per desencallar les negociacions del conveni del metall de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:11

També s'informarà sobre la proposta de mobilitzacions

La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya i la CONC informaran demà, en roda de premsa conjunta, quina és la situació de les negociacions del Conveni provincial del metall de Barcelona.

Actualment, aquestes negociacions es troben bloquejades per part de la patronal UPM. Demà, els dos sindicats donaran a conèixer les accions que es plantegen per intentar desbloquejar aquestes negociacions i la seva proposta de mobilitzacions per aconseguir-ho.

RODA DE PREMSA CONVENI METALL DE BARCELONADIA: 14 de març de 2007
HORA: 13:00 h.
LLOC: Sala de premsa de la CONC (Via Laietana, 16 - Cinquena planta).

INTERVINDRAN: Manuel Gallardo, secretari general de la Federació MCA-UGT de Catalunya; i Vicenç Rocosa, secretari general de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de la CONC.



Concentració dels treballadors de transport sanitari de Catalunya per persecució sindical i per les condicions laborals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:10

L'empresa ha obert un expedient disciplinari a sis treballadors, dels quals tres són delegats de la UGT de Catalunya

Els treballadors i les treballadores de la base de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya a Viladecans (que dóna servei a tot el Baix Llobregat) estan fent vaga de 24 hores fins les 0 hores d'aquesta nit, per l'expedient disciplinari que l'empresa ha obert a sis treballadors (tres delegats de la UGT de Catalunya i els seus tres companys d'ambulància). Els afectats denuncien que es tracta de persecució sindical.

Per aquest motiu, i també per denunciar la manca de coordinació d'aquest servei sanitari i les condicions precàries en què els treballadors han de desenvolupar la seva feina (l'empresa no aplica el conveni, manca de material, manca d'infraestructures com dutxes o vestuaris), els treballadors i les treballadores es concentraran avui de 12 a 15 hores a les oficines centrals de Transport Sanitari de Catalunya (Josep Tarradellas, 8-10, Barcelona).



El 50% de les dones assalariades a Catalunya no arriba als 1000 € al mes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:56

A CATALUNYA, SÓN MÉS DE 720.000 DE LES DONES OCUPADES

En el marc de la campanya "Posa't a 1.000", que reivindica que cap conveni col·lectiu del nostre país inclogui categories laborals amb sous inferiors als 1.000 euros, la UGT de Catalunya vol denunciar que la major part de les persones que es troben per sota d'aquest llindar són dones.

En concret, segons dades de l'Encuesta de Estructura Salarial del 2002, confirmades les projeccións estadístiques de 2004, la meitat de les dones assalariades no arriba als 1.000 euros, el que suposa més de 720.000 de les ocupades del nostre país.

Aquestes dades es presentaran demà a la seu de la UGT de Catalunya en roda de premsa, on també es farà especial menció d'altres dades importants d'aquestes submileuristes, com són formació, salaris, tipus d'ocupació, tipus de contracte o edat.

D'altra banda, des del sindicat ens volem felicitar per l'anunci del Govern de posar en marxa un Programa per a la Igualtat d'Oportunitats en el Treball que té com a punt prioritari potenciar el diàleg social i la negociació col·lectiva com a instrument per assolir la igualtat d'oportunitats en el món laboral, una vella reivindicació de la UGT de Catalunya.

RODA DE PREMSA DONES SUBMILEURISTESDIA: 7 de març de 2007.
HORA: 16:00 hores.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Tercera premsa.

INTERVINDRAN: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya, i Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya



El paper de la dona al món laboral centra els actes reivindicatius de Girona i el Baix Llobregat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

Sota el títol "La qualitat, la igualtat i l'estabilitat de l'ocupació en el marc de la negociació col·lectiva", la unió territorial de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat celebrarà demà a Gavà una jornada sobre la igualtat i l'ocupació, emmarcada en els actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona Treballadora del proper 8 de març.

En aquesta trobada es presentarà la campanya "Posa't a 1.000 euros", perquè cap conveni col·lectiu quedi per sota. Precisament, es calcula que al Baix Llobregat, que el salari de 50.000 treballadors no arriba a aquesta quantitat, sobretot dones i joves, que són els col·lectius que més pateixen aquesta situació.

La jornada, que tindrà lloc al Centre de Suport a l'Empresa de Gavà (c/ Progrés, 27), seguirà el següent programa:

  • 9:50 - Introducció a la jornada, de la mà de Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, i José A. Mesa, secretari d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat.
  • 10:00 - "Millora de l'ocupació i negociació col·lectiva", per Daniel Martínez Fonts, professor Dret Treball i Seguretat Social de la Universitat Pompeu Fabra.
  • 10:30 - "Estabilitat, qualitat i igualtat en l'ocupació a la negociació col·lectiva", per Isabel Martínez, secretària d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya.
  • 11:00 - "Ocupació i igualtat al Baix Llobregat", per Baltasar Santos, secretari Política Institucional de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, i Adelina Carrillán, secretària de formació al Baix Llobregat.
  • 11:30 - "Bones pràctiques en la negociació col·lectiva", amb participació dels responsables de les federacions del Metall, Construcció i Afins; de Comerç, Hosteleria i Joc; i de Serveis Públics.
  • 12:00 - Presentació de la campanya "Posa't a 1.000" al Baix Llobregat, a càrrec de Josep Montoya, secretari de coordinació sectorial de la UGT de Catalunya.
  • 13:00 - Juan José Casado, secretari general de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, clausura la jornada.

Comarques gironines

D'altra banda, la UGT de Catalunya a les comarques gironines també reivindicarà el paper de les polítiques socials i d'igualtat en el sopar-debat "Govern d'entesa, amb ulls de dona", on hi participaran Mònica Geronès (PSC), Elena Masó (ERC) i Cristina Andreu (ICV). Serà a les 20:00 hores al restaurant La Font (Font de l'Abat, 23 - Fontajau). És imprescindible fer la reserva a la delegació territorial de la UGT de Catalunya a Girona (972 20 81 71)



Més reagrupacions familiars i menys economia submergida en el primer any de regularització de la immigració

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:47

Aquestes són dades de la memòria de 2006 de l'AMIC-UGT de Catalunya, que es presentarà demà en roda de premsa

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants de Catalunya (AMIC - UGT de Catalunya), presentarà demà a la seu del sindicat la memòria del passat 2006. Aquest balanç de l'any passat ens ofereix una visió global de la realitat dels treballadors i les treballadores immigrants a través de les consultes que l'entitat rep dia rera dia.

Aquesta presentació té especial importància en tractar-se del balanç del primer any de la posada en marxa del procés de regularització. Segons l'informe, el 18% dels immigrants que s'han dirigit a l'AMIC ho han fet per gestionar les renovacions del permís de treball (25% si tenim en compte les renovacions de residència amb o sense treball). Així mateix, destaca també que només el 6% de les consultes es refereixen a permisos de treball per primera vegada, contrastant amb l'exercici del 2005, quan aquestes consultes encapçalaven el rànquing de consultes de l'entitat. D'altra banda, la present memòria de l'AMIC també denota una forta davallada de l'economia submergida entre els seus usuaris. Si al 2005, el 32% dels usuaris reconeixia treballar en l'economia submergida, ara el percentatge baixa fins al 10%.



La UGT de Catalunya organitza demà una jornada sobre la nova regulació de les malalties professionals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:39

La UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 27 de febrer, a la seu del sindicat la jornada "Malaties professionals: estat actual i nova regulació". Les jornades són obertes als mitjans de comunicació que hi vulguin assistir.

El programa de la jornada és el següent:

10.30h Valoració mèdica de la nova regulació de malalties professionals. A càrrec de Laura Ramírez, metgessa del Treball de la Unitat de Salut Laboral del Barcelonès Nord.

11h Estat actual de les malalties professionals a Espanya. A càrrec de Fernando García Benavides, director de la Càtedra Mutual Cyclops de la Universitat Pompeu Fabra.

11.30 h. Pausa- Cafè

12h L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) i les malalties professionals. A càrrec de Josefina Jardí, gerent de l'ICAM.

12.30h Malalties professionals: valoració sindical. A càrrec de Dionís Oña, secretari de Salut Laboral i Medi Ambient de la UGT de Catalunya.

Jornada "Malalties professionals: estat actual i nova regulació"

DIA: dimarts, 27 de febrer de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



L'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya celebra la V assemblea nacional sota el lema "Joves i Sindicalistes"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:55

Els 150 participants escolliran demà el nou/la nova portaveu nacional de l'organització per als propers dos anys


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya celebra demà a la seu del sindicat la seva V Assemblea Nacional, sota el lema "Joves i Sindicalistes". 150 assembleistes (joves fins a 30 anys afiliats i afiliades a l'Avalot i a la UGT de Catalunya) assistiran a l'Assemblea,
l'espai de participació i de debat de l'organització, on s'han de marcar les línies de treball i escollir els responsables per als propers dos anys. L'Assemblea de demà suposarà el comiat d'Òscar Riu després de sis anys com a portaveu nacional de l'Avalot.

L'acte públic de l'Assemblea començarà a les 18.30 hores i comptarà amb les intervencions de:

  • Núria Galán, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona;
  • Toni Reig, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya;
  • Francisco Rica, secretari general de la Unió Territorial de l'Anoia, Penedès i Garraf de la UGT de Catalunya, en representació de les unions territorials del sindicat.
  • Óscar López, secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya, en representació de les federacions del sindicat.
  • Xavier Florensa, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
  • Portaveu nacional entrant de l'Avalot.
  • Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

ACTE PÚBLIC DE LA V ASSEMBLEA NACIONAL DE L'AVALOT

DIA: dissabte 24 de febrer de 2007
HORA: 18.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



L'Avalot presentarà al Parlament una llei de mesures urgents per a l'habitatge

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:16

El sindicat inicia la campanya 'Signa per l'habitatge jove" per recollir 50.000 signatures i presentar al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa la campanya "Signa per l'habitatge jove". Es tracta d'una campanya per recollir un mínim de 50.000 signatures, les necessàries per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Mitjançant aquesta ILP, l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en la que es proposarà que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública, i d'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra. La proposta de l'Avalot també inclou que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatge públiques.

ATENCIÓ!: La roda de premsa tindrà lloc en un pis de 35 m2. Us demanem que tingueu en consideració les molèsties que pot ocasionar la limitació de l'espai i que confirmeu la vostra assistència. Amb la voluntat de facilitar-vos la feina, en cas que es produeixi "overbooking", farem la roda de premsa en dos torns.


Roda de premsa Avalot - ILP habitatge

DIA: dijous 22 de febrer de 2007
HORA: 10.45 hores
LLOC: Passatge Costa, 20, principal 2a (Barcelona). Metro: Hospital de Sant Pau (L-5). Us adjuntem plànol.

INTERVINDRAN: Òscar Riu, portaveu nacional de l'Avalot, i Chakir el Homrani, secretari d'Organització de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya.



La CTAC-UGT rep a la consellera Geli per valorar el nou decret de regulació de les teràpies naturals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:21

Es farà lliurament de 38.000 signatures de professionals que demanen una regulació europea de les teràpies naturals

El proper dilluns dia 19 de febrer, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) rebrà a la seu del sindicat a la consellera de Salut, Marina Geli. Aquesta trobada se centrarà en la valoració del nou decret de regulació de les teràpies naturals aprovat recentment pel govern català. Entre d'altres qüestions, es tractaran punts tan importants com de quina manera s'ha de desenvolupar aquest decret a Catalunya i quin serà el paper de les altres teràpies que encara no estan regulades.

Després de la reunió que es farà a porta tancada (tot i que els mitjans gràfics podran entrar a l'inici per fer uns muts), es lliuraran les 38.000 signatures que ha aconseguit María José Delgado, presidenta de l'Associació en Defensa de les Teràpies Naturals, que compta amb el suport de la CTAC-UGT de Catalunya, i que demanen la regulació europea de les teràpies naturals.

REUNIÓ CONSELLERA MARINA GELI I CTAC-UGT

DIA: Dilluns 19 de febrer de 2007
HORA: A les 13:15 hores s'iniciarà la reunió i els mitjans gràfics podran prendre uns muts. Després de la reunió, Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, atendrà als mitjans assistents.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10) - Cinquena planta



Els treballadors del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) amenacen amb vaga per les contínues agressions dels usuaris

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:33

A les 14 hores d'avui el centenar de treballadors i treballadores es reuniran en assemblea per decidir quines accions portaran a terme per reivindicar més seguretat


Els 100 treballadors i treballadores del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) han decidit avui reunir-se en assemblea a les 14 hores per decidir quines accions de protesta portaran a terme davant de les contínues agressions tant verbals com físiques que pateixen des de fa anys per part dels usuaris. Concretament, dissabte a la tarda dues doctores van ser agredides físicament; ahir al matí, una persona va entrar fins als vesturaris, va robar a les taquilles i va amenaçar una persona de la plantilla que el va sorprendre, i ahir a la nit un zelador també va ser agredit per una asuària i els seus familiars.

A més de la massificació que pateix el centre i que provoca molts problemes (fins i tot agressions entre els propis usuaris), el CAP ha d'atendre una part de població problemàtica, com és el cas dels usuaris de Can Tunis des que es va tancar l'ambulatori d'aquell barri. Davant la manca de resposta de l'Institut Català de la Salut i de la Subdirecció General de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, els treballadors han decidit mobilitzar-se per reivindicar més seguretat.

ASSEMBLEA TREBALLADORS CAP RIO DE JANEIRO

DIA: 15 de febrer de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: CAP Rio de Janeiro (Av. Rio de Janeiro, 83-91, Barcelona). 1a planta



La UGT de Catalunya celebra el seu II comitè nacional ordinari

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:33

JOSEP M. ÀLVAREZ OBRIRÀ LA JORNADA AMB UN ANÀLISI DE LA SITUACIÓ ACTUAL

La UGT de Catalunya celebrarà demà, 14 de febrer, él II Comitè Nacional ordinari del sindicat. L'acte, que se celebrarà a la Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10), serà inaugurat pel seu secretari general, Josep M. Àlvarez, que obrirà la jornada amb un anàlisi de la situació actual i que versarà sobre el diàleg social i la negociació col·lectiva, entre altres temes.

OBERTURA II COMITÈ NACIONAL A CÀRREC DE JOSEP M. ÀLVAREZDIA: 14 de febrer de 2007
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona)



Els treballadors dels autobusos de TMB faran demà una vaga de 4 hores per denunciar les freqüents agressions que reben els conductors

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:26

Es concentraran a les 11:30 hores a la Plaça Catalunya

Amb lemes tan contundents com "Prou ja d'agressions" o "Demà pots ser tu", el comitè d'empresa dels autobusos de TMB ha convocat els treballadors i les treballadores demà a una aturada de 4 hores (de 10:00 a 14:00 hores) per denunciar les freqüents agressions que reben els conductors i les conductores d'aquest transport metropolità.

La UGT de Catalunya, membre d'aquest comitè d'empresa, exigeix a l'Administració que apliqui totes les mesures necessàries per evitar aquest tipus d'agressions. La solució, segons el parer del sindicat, passaria per facilitar la labor del conductor i millorar la freqüència de pas dels autobusos. D'aquesta manera s'evitaria la crispació tant dels altres conductors com dels passatgers i, per tant, s'evitaria la confrontació que, sovint, paguen els conductors dels autobusos. Entre altres mesures, el comitè d'empresa demana que s'apliqui la preferència semafòrica, una vella iniciativa que encara mai s'ha dut a terme a la ciutat de Barcelona i que facilitaria notablement la circulació del transport públic.

A més de l'aturada de 4 hores, els treballadors es concentraran a les 11:30 hores a la plaça Catalunya, on repartiran fullets informatius per reivindicar la situació a què s'han d'afrontar cada dia.



La UGT de Catalunya, la USOC i la CONC presenten la campanya de la CES a Catalunya en defensa dels serveis públics de qualitat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:31

Dins de la campanya de la Confederació Europea de Sindicats (CES) 'En defensa d'uns Serveis Públics de qualitat, accessibles a tots'


La UGT de Catalunya, la USOC i la CONC presentaran demà dijous, 8 de febrer, en roda de premsa, la campanya de la Confederació Europea de Sindicats "En defensa d'uns Serveis Públics de qualitat, accessibles a tots".

Intervindran a la roda de premsa Laura Pelay, secretària de Política Europea i Cooperació Internacional de la UGT de Catalunya; Antònia Gil, secretària general de la USOC, i Joan Coscubiela, secretari general de la CONC.



Els treballadors del CSS Palau mantenen les manifestacions al no arribar a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:35
Les concentracions tindran lloc els dimecres, començant pel proper 31 de gener

La UGT de Catalunya ha tornat a convocar els 300 treballadors i treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a noves jornades de protesta, després de no haver arribat a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la directiva de l'empresa per negociar el calendari laboral del present any. Després de les dues jornades de vaga de 24 hores que el personal va fer al mes de desembre i la concentració del passat dijous, els treballadors tornaran a tallar aquest dimecres 31 de gener el trànsit als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia, de 12:30 a 15 hores, per on es manifestaran i repartiran octavilles informatives.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

El passat 3 de gener els representants dels treballadors i la gerència de l'empresa es van trobar a la mediació de Treball, sense arribar, de nou, a cap acord. Davant la manca de voluntad negociadora de l'empresa i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit continuar amb les jornades de protesta tots els dimecres, al menys fins que no s'arribi a un acord que, de moment, queda llunyà, ja que la direcció no ha convocat els representants dels treballadors fins al proper 26 de febrer per a una nova reunió, en una nova mostra de manca de voluntad de negociació.

Manifestació treballadors CSS Palau

DIA: dijous 31 de gener de 2007

HORA: de 12:30 a 15 hores

LLOC: als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia



La UGT de Catalunya i la UAB presenten el primer postgrau de periodisme sociolaboral de tot l'estat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:51

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep M. Blanco, presentaran demà el primer curs de Postgrau en Periodisme Sociolaboral.

Aquest és el primer cop que es cursaran aquest tipus d'estudis arreu de l'estat espanyol. La UGT de Catalunya i la UAB han decidit posar en comú la seva experiència des de vessants diferents per revisar les eines i els instruments informatius i comunicacionals, tant dels professionals de la informació com des del sindicat. I és que, tot i que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) faciliten i amplien el coneixement, aquestes noves possibilitats ens obliguen a millorar la nostra capacitat de resposta com a persones, professionals o membres d'organitzacions.

El curs començarà el proper 20 de febrer i finalitzarà el 30 de juny d'aquest mateix any.

PRESENTACIÓ PRIMER POSTGRAU PERIODISME SOCIOLABORALDIA: 30 de gener de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Sala de premsa. Tercera planta - Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

Web del postgrau de periodisme sociolaboral

Desconvocades les vagues de transport sanitari previstes per als propers 29 i 30 de gener

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:35

LA UGT DE CATALUNYA ARRIBA A UN PRINCIPI D'ACORD QUE PERMETRÀ REPRENDRE LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI

Després de 13 hores de negociació al Tribunal Laboral de Catalunya amb l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies, els representants de la UGT de Catalunya en el sector del transport sanitari han arribat a una sèrie de compromisos per part de la patronal. Les reivindicacions assolides (que tindran validesa com a punts del conveni) permeten desbloquejar la situació actual i tornar a les negociacions del conveni col·lectiu.

Després d'arribar a aquests acords, la UGT de Catalunya desconvoca els dos dies de vaga previstos per als propers 29 i 30 de gener i, en breu, celebrarà una assemblea de delegats per explicar quins són els punts acordats.



La UGT de Catalunya exigirà que es reguli la subcontractació a l'obra pública en el conveni de col·laboració que signarà dijous amb GISA

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:31

El total compliment de la Llei Reguladora de la Subcontractació, l'avançament de l'edat de jubilació als 60 anys per aquells que treballin a peu d'obra, els problemes d'adaptació dels treballadors immigrants, la formació en matèria preventiva i la regulació de l'horari laboral en els mesos d'estiu són algunes de les mesures que la UGT de Catalunya s'ha marcat com a prioritàries per combatre la sinistralitat laboral que pateix el sector de la construcció a tots els nivells.

Després de renovar el Conveni de Col·laboració entre els sindicats i l'Ajuntament de Barcelona el passat divendres 19 de gener, ara és el torn de la renovació del Conveni de Col·laboració subscrit amb la promotora de la Generalitat (GISA), que es ratificarà el proper dijous 25 de gener.

A més, per tal de reduir el nombre d'accidents de treball en el sector de la construcció i trobar les solucions precises per disminuir aquest índex de sinistralitat, la UGT de Catalunya també instarà la Generalitat a crear la Mesa Sectorial de la Construcció, on hi participi tan l'administració com la resta d'organitzacions socials.



Els treballadors del CSS Palau es manifestaran dijous davant la negativa de l'empresa de negociar el calendari laboral 2007

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:04

La UGT de Catalunya denuncia que la gerència vol supeditar la pujada salarial que pertoca als treballadors a què el comitè signi el canvi d'horaris i la reestructuració que el centre vol posar en marxa

La UGT de Catalunya ha convocat els 300 treballadors i les treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a una nova acció de protesta davant la negativa de l'empresa de negociar el calendari laboral del present any. Després de les dues jornades de vaga de 24 hores que el personal va fer el desembre, el proper dijous 25 de gener tallaran al trànsit els carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia, de 12 a 15 hores, per on es manifestaran i repartiran octavilles informatives.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

El passat 3 de gener els representants dels treballadors i la gerència de l'empresa es van trobar a la mediació de Treball, sense arribar, de nou, a cap acord. Davant la manca de voluntad negociadora de l'empresa i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit continuar amb les jornades de protesta.

Manifestació treballadors CSS Palau

DIA: dijous 25 de gener de 2007

HORA: de 12 a 15 hores

LLOC: als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia



Canvi de dates de la vaga del transport sanitari convocada per la UGT de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:41

PER PROBLEMES BUROCRÀTICS, LA VAGA PREVISTA PER ALS DIES 23 I 24 DE GENER ES TRASLLADA ALS DIES 29 I 30

Després de constatar que la representació empresarial del sector del transport sanitari no ha rebut la convocatòria de vaga fixada per als propers 23 i 24 de gener per problemes burocràtics, els representants dels treballadors traslladen aquesta vaga per als dies 29 i 30 per tal de poder entrar en els termes legals establerts per la llei.

Tot i aquest canvi, la UGT de Catalunya manté la celebració el proper dilluns 22 de gener d'una assemblea de delegats i delegades del transport sanitari per informar-los sobre aquesta vaga. L'assemblea, que és oberta als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 10 hores a la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector, convoca els 4.100 treballadors i treballadores de transport sanitari a fer vaga de 24 hores els dies 29 i 30 de gener. I a partir del dia 31 a fer tres hores d'aturada cada dia (1 hora per torn, a l'inici de cadascun dels torns de treball) de manera indefinida.

El nostre sindicat ha convocat aquests dies de vaga després d'un any de negociacions amb la patronal ACEA per signar el conveni col·lectiu del sector sense arribar a cap acord. La UGT de Catalunya reivindica, entre d'altres, l'equiparació laboral, professional i econòmica dels treballadors del sector amb els del sistema públic.

Després de celebrar-se avui la mediació de treball de la vaga i exposar-se els motius de la convocatòria, i un cop la patronal ha rebutjat les propostes proposades pel sindicat per tal de poder desconvocar la vaga, s'han lliurat les previsions de serveis mínims de cadascuna de les parts.



La UGT de Catalunya convoca dos dies de vaga en el transport sanitari per no arribar a un acord en el conveni del sector

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:18

El proper dilluns, 22 de gener, s'ha convocat una assemblea de delegats i delegades a la seu del nostre sindicat

La UGT de Catalunya celebrarà el proper dilluns, 22 de gener, una assemblea de delegats i delegades del transport sanitari privat per informar-los sobre la propera convocatòria de vaga en el sector. L'assemblea, que és oberta als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 10 hores a la seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector, ha convocat els 3.500 treballadors i treballadores de transport sanitari a fer vaga de 24 hores els dies 23 i 24 de gener, i a partir del dia 25 de gener, tres hores d'aturada cada dia (1 hora per torn) de manera indefinida.

El nostre sindicat ha convocat aquests dies de vaga després d'un any de negociacions amb la patronal ACEA per signar el conveni col·lectiu del sector sense arribar a cap acord. La UGT de Catalunya reivindica, entre d'altres, l'equiparació laboral, professional i econòmica dels treballadors del sector amb els del sistema públic.

Us adjuntem l'anunci de convocatòria de vaga, amb els motius i les exigències per a la desconvocatòria.



La UGT convoca els treballadors i les treballadores dels bingos de tot Catalunya a tres jornades de vaga

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:57

RECLAMEN MILLORES SALARIALS I DE LES CONDICIONS DE TREBALL

La UGT de Catalunya convoca els treballadors i les treballadores dels bingos de tot Catalunya a tres jornades de vaga els propers 12, 19 i 26 de gener.

Aquesta és la resposta a l'immobilisme de la patronal després de la concentració dels empleats del sector el passat 12 de desembre per exigir un augment dels salari de 30 euros per als exercicis de 2006 i 2007. L'última oferta de la patronal ha estat d'incrementar aquesta quantitat fraccionada en els quatre propers anys, una oferta que els treballadors consideren indigne. Actualment, els empleats dels bingos cobren només 800 euros al mes, un quantitat irrisòria si, a més, es té en compte que es tracta d'un sector amb gran majoria de dones i on la conciliació laboral és de les més complicades, amb horaris que finalitzen a les 5 del matí.

Davant la manca d'intenció de negociació per part de la patronal, els treballadors reunits en assemblea el passat4 de gener, han ratificat les tres jornades de vaga de 24 hores per a demà, dia 12, i per als propers 19 i 26 de gener, d'11:00 h. del divendres a 11:00 h. del dissabte.



La UGT de Catalunya convoca una concentració de treballadores de geriàtrics per reivindicar unes condicions laborals dignes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:45

Els treballadors i les treballadores de centres de dia i residències per a gent gran exigeixen un conveni català que reguli el sector


La UGT de Catalunya ha convocat demà divendres, 12 de gener, una concentració de treballadors i treballadores del sector de la Geriatria per protestar per les condicions laborals que parteixen actualment. La concentració tindrà lloc a les 10.30 hores davant del Departament d'Acció Social i Ciutadania, com a acció de pressió perquè es constitueixi la taula que ha de negociar el futur conveni autonòmic de la Geriatria.

El passat 5 d'abril de 2006 es va signar un acord entre el llavors Departament de Benestar i Família, els sindicats majoritaris i les patronals del sector amb el compromís de constituir en el termini màxim d'un mes la taula negociadora del futur conveni català de la Geriatria. Encara avui no s'ha constituït la taula, a causa del boicot reiterat de la patronal majoritària, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA).

Actualment els 22.000 treballadors i treballadores (el 90% són dones) de residències i centres de dia per a gent gran estan emparats per un conveni estatal de la Geriatria, que la UGT de Catalunya considera totalment insuficient. Els i les auxiliars de geriatria dels centres privats i concertats cobren un salari de 794 euros bruts al mes per una jornada de 40 hores setmanals, cobren només 7 euros per treballar un dia festiu sencer i tenen l'antiguitat congelada. Aquests treballadors i treballadores demanen l'equiparació salarial amb els treballadors dels centres públics, que cobren 1.168 euros bruts al mes. A Catalunya hi ha només 17 centres geriàtrics públics, dels 1.046 centres que hi ha a tot Catalunya.

Amb aquests salaris i les dures condicions físiques i emocionals que suposa la cura de la gent gran (18 de cada 25 malalts de fibromiàlgia són treballadores de la geriatria), les empreses no troben personal que s'hi vulgui dedicar. Això suposa, d'una banda, una sobrecàrrega de feina per a la gent amb experiència que treballa en aquests centres, així com que es contracti personal sense formació adequada, en molts casos persones immigrades (representen ja el 20% del personal) a qui es paga menys o a qui, en alguns pisos-residències, es lloga un llit a canvi de "vigilar" els residents. El nostre sindicat calcula que actualment la meitat dels treballadors i les treballadores de centres geriàtrics no tenen una formació adequada. És evident que, en aquestes condicions, és impossible oferir un servei de qualitat a la ciutadania. D'altra banda, la UGT de Catalunya també demana a l'Administració una acreditació de centres.

També en el aspecte de la formació, el futur conveni català hauria de regular el sector i reconèixer quina ha de ser la formació reglada i exigible. La UGT de Catalunya considera que s'hauria d'establir la figura del Tècnic Sociosanitari, amb 2.000 hores lectives de formació, que s'afegiria als Auxiliars d'Infermeria.

Concentració treballadors sector Geriatria

DIA: divendres 12 de gener de 2007

HORA: 10.30 hores

LLOC: davant del Departament d'Acció Social i Ciutadania (Plaça Pau Vila, 1, Barcelona)



Els treballadors d'Iveco mantenen les mobilitzacions previstes, a l'espera del resultat de la reunió que mantindran amb la direcció de l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:04

Els treballadors i les treballadors d'Iveco España - Irisbus, S.L. mantenen les mobilitzacions previstes per als propers dies per aconseguir un conveni col·lectiu just i digne, a l'espera dels resultats que es desprenguin de la reunió que demà mantindran amb representants de la direcció de la filial de Fiat.

Recordem que el comitè d'empresa ha convocat els treballadors per demà i el proper divendres 12 de gener a concentracions i xiulades a les 9:00 hores a la porta principal de la fàbrica, al C/A nº s.1 al 18, Sector C de la Zona Franca (Barcelona). També continua endavant, per ara, la vaga de 8 hores prevista per aquest dissabte i les aturades convocades per als dies 16 i 18 de gener, de dues hores per torn: de 6 a 8 hores en el torn de matí, de 8 a 10 en el torn partit, i de 14 a 16 hores en el torn de tarda.

La reunió de demà servirà per determinar quines són les perspectives de solució per sortir del punt mort en què ha quedat estancat el conveni, que s'està negociant des de fa onze mesos.



Gairebé la meitat dels treballadors de residències i centres de dia per a gent gran no té suficient qualificació

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:43

La UGT de Catalunya exigeix immediatament un conveni autonòmic de la Geriatria que reguli un sector eminentment femení, molt precaritzat i que està expulsant els professionals amb formació


La UGT de Catalunya oferirà demà en roda de premsa una radiografia del sector de la Geriatria, un àmbit que dóna feina al nostre país a uns 22.000 treballadors i treballadores de residències i centres de dia per a gent gran. Es tracta d'un sector eminentment femení i molt precaritzat laboralment i salarialment, ja que els responsables dels centres prefereixen rebaixar la formació del personal per rebaixar els seus drets, en detriment dels propis treballadors i treballadores, així com del servei que s'ofereix a la ciutadania.

A la roda de premsa intervindran Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; Juan Cobacho, responsable de negociació col·lectiva del sector de Sanitat de la UGT de Catalunya, i Rosa Moreno, responsable del sector de Geriatria de la UGT de Catalunya.

Roda de premsa - sector de la Geriatria

DIA: dimecres 10 de gener de 2007

HORA: 12 hores

LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala de premsa (3a planta)

INTERVINDRAN: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; Juan Cobacho, responsable de negociació col·lectiva del sector de Sanitat de la UGT de Catalunya, i Rosa Moreno, responsable del sector de Geriatria de la UGT de Catalunya.



Els treballadors i les treballadores d'IVECO continuen amb les mobilitzacions per un conveni just

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:38

La UGT de Catalunya torna a convocar els treballadors i les treballadores d'Iveco España, S.L. - Irisbus a manifestar-se novament per aconseguir un conveni col·lectiu just i digne. Els empleats de la filial de Fiat han vist com l'any 2006 ha finalitzat sense la signatura del conveni, és a dir, sense l'increment salarial reclamat. Ara per ara, el conveni continua paralitzat, després que el 15 de desembre el comitè d'empresa fes lliurament de la seva darrera proposta i que, a data d'avui, encara no n'hagi rebut cap resposta. Davant aquesta actitud irresponsable per part de la direcció de l'empresa, el comitè ha decidit incrementar i endurir les accions i mobilitzacions amb la finalitat d'arribar com més aviat a un acord de conveni just i digne per a tots els treballadors i treballadores de la firma.

A més de fer boicot a les hores extres, jornades addicionals i a tota classe de col·laboració, el comitè d'empresa convoca els treballadors i les treballadores d'Iveco España - Iribus a les següents mobilitzacions:

  • Els dies 8, 10 i 12 de gener, concentracions i xiulades a les 9 hores a la porta principal de la fàbrica al C/A nº s.1 al 18 Sector C - Zona Franca (Barcelona).
  • Els dies 16 i 18 de gener, aturades de dues hores per torn: de 6 a 8 hores en el torn de matí, de 8 a 10 en el torn partit, i de 14 a 16 hores en el torn de tarda.


Concentració dels treballadors d'Iveco durant una hora per demanar millores en les negociacions del nou conveni col·lectiu

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:17

Després de les mobilitzacions de la setmana passada, els treballadors i les treballadores d'Iveco España, S.L. - Irisbus, empresa filial del grup Fiat, tornaran a manifestar-se demà per demanar millores en les negociacions del nou conveni col·lectiu, iniciades fa 11 mesos, i que s'han estancat en els temes tan importants com els referents a l'absentisme laboral i l'ocupació fixa.

Demà, els treballadors del matí i de torna partit es manifestaran d'11:30 a 12:30 a les portes de la fàbrica a la Zona Franca, aturades que també repetiran els companys del torn de tarda. Així mateix, les mobilitzacions també tindran lloc a les mateixes hores els dies 20 i 21 de desembre.

Des de la MCA del Barcelonès, la UGT de Catalunya dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors i treballadores d'Iveco (antiga Pegaso), dedicada a la fabricació i construcció de vehicles, per tal de desencallar les negociacions i aconseguir un conveni col·lectiu just i digne.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS I TREBALLADORS D'IVECO ESPAÑADIA: 19 de desembre de 2006
HORA: d'11:30 a 12:30 hores.
LLOC: A les portes de la fàbrica Iveco España, S.L. - Irisbus a Barcelona, C/A nº s.1 al 18 Sector C - Zona Franca (Barcelona)



Els treballadors del centre sociosanitari Palau faran vaga el proper dilluns 18 de desembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:28

La direcció vol imposar una modificació substancial de les condicions de treball al centre sense l'aprovació dels representants sindicals

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a fer vaga de 24 hores els dies 18 i 22 de desembre, després d'un mes de negociació amb la direcció en referència al calendari laboral de l'any vinent, sense arribar a cap tipus d'acord. Al CSS Palau treballen al voltant de 300 professionals.

La Generalitat va aprovar repartir el proper any 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

Davant la manca de voluntad negociadora de la gerència i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit fer les dues jornades de vaga com a protesta.



Presentació de la candidatura de la UGT a SEAT

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:15

El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, presidiran demà l'assemblea de presentació de la candidatura de la UGT de Catalunya per a les eleccions de Seat, que se celebraran el proper mes de gener.

A l'acte de presentació, que se celebrarà demà a l'Auditori de la Fira de Cornellà a partir de les 10:00 hores del matí i acabarà aproximadament entre les 12:30 i les 13:00 hores, hi participaran també Manuel Fernández "Lito", secretari general de l'MCA-UGT, i Manuel Gallardo, secretari general de l'MCA - UGT de Catalunya, així com Matías Carnero, actual president del comitè d'empresa i cap de la llista de la UGT de Catalunya per a les properes eleccions.


DIA: 16 de desembre de 2006
HORA: 10:00hLLOC: Auditori Fira de Cornellà, c/ Albert Einstein, 51 (Cornellà de Llobregat)



La UGT de Catalunya convoca vaga al centre sociosanitari Palau els dies 18 i 22 de desembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:42

La direcció vol imposar una modificació substancial de les condicions de treball al centre sense l'aprovació dels representants sindicals

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a fer vaga de 24 hores els dies 18 i 22 de desembre, després d'un mes de negociació amb la direcció en referència al calendari laboral de l'any vinent, sense arribar a cap tipus d'acord. Al CSS Palau treballen al voltant de 300 professionals.

La Generalitat va aprovar repartir el proper any 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

Davant la manca de voluntad negociadora de la gerència i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit fer les dues jornades de vaga com a protesta.



La vaga indefinida a l'empresa de transport blindat STIV deixarà sense diners els caixers automàtics al nadal

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:40
La UGT de Catalunya convoca l'aturada dels 192 treballadors que compten els diners a la càmera blindada

La UGT de Catalunya ha convocat vaga indefinida a partir de dilluns, 18 de desembre, dels treballadors i les treballadores de l'empresa STIV, dedicada al transport blindat de diners. Concretament, l'aturada serà dels 192 comptadors - pagadors de diners que treballen dins de la càmera blindada (no dels transportadors dels sacs), que protesten perquè l'empresa no vol negociar un plus de 180 euros. Aquests treballadors i treballadores que fan l'entrada i la sortida dels diners a la càmera blindada cobren 888 euros nets al mes, i pateixen una situació d'agravi comparatiu, ja que alguns cobren el plus i d'altres, no.

STIV es una de les principals empreses de transport blindat a Catalunya i subministra diners a un nombre molt important de caixers automàtics i de grans magatzems i centres comercials, que es poden veure afectats per la falta de liquidesa en plena campanya de Nadal.



La UGT de Catalunya convoca els treballadors d'Iveco España a mobilitzar-se a partir de dilluns per un conveni col·lectiu just i digne

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:27

El comitè d'empresa d'Iveco España, S.L. - Irisbus, empresa filial del grup Fiat, ha convocat diverses mobilitzacions en protesta per l'estancament de les negociacions del nou conveni col·lectiu amb l'empresa, iniciades fa 11 mesos, especialment pel que fa als aspectes referents a l'absentisme laboral i l'ocupació fixa.

Les mobilitzacions s'iniciaran el proper dia 11 de desembre, a les 9:00 hores, amb una concentració dels treballadors i les treballadores a les portes de la fàbrica, que es repetirà els dies 13 i 15. A més, també s'han convocat aturades d'una hora en cada un dels torns per a la setmana que, els dies 19, 20 i 21 de desembre, d'11:30 a 12:30 hores, el torn de matí i el torn partit, i de 15:30 a 16:30 hores, el torn de la tarda.

Des de la MCA del Barcelonès, la UGT de Catalunya dóna suport a les mobilitzacions dels treballadors i treballadores d'Iveco (antiga Pegaso), dedicada a la fabricació i construcció de vehicles, per tal de desencallar les negociacions i aconseguir un conveni col·lectiu just i digne.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS I TREBALLADORS D'IVECO ESPAÑADIA: 11 de desembre de 2006
HORA: 9:00 hores.
LLOC: A les portes de la fàbrica Iveco España, S.L. - Irisbus a Barcelona, C/A nº s.1 al 18 Sector C - Zona Franca (Barcelona)



La UGT de Catalunya convoca la plantilla de correus de Martorell a concentrar-se per les condicions de seguretat i salut laboral en què treballen

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:58

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors de Correus a Martorell (Baix Llobregat) a concentrar-se divendres, 1 de desembre, de 9 a 9.30 hores davant de l'oficina per les pèssimes condicions de seguretat i de salut laboral en què han de desenvolupar la seva feina: tot i que s'ha reformat integralment la carteria, no s'ha instal·lat un montacàrregues; la manipulació de la càrrega i descàrrega és manual; accés mitjançant escales, etc.

La UGT de Catalunya demanarà el tancament de l'oficina per no complir les condicions exigides per la normativa vigent (Llei de Prevenció de Riscos Laborals).


CONCENTRACIÓ TREBALLADORS CORREUS MARTORELL
DIA: 1 de desembre de 2006
HORA: de 9 a 9.30 hores
LLOC:
Oficina de Correus de Martorell (Plaça de la Vila, 27).



La UGT de Catalunya convoca de nou els treballadors d'EDS España a concentrar-se demà en contra dels acomiadaments

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:07

El sindicat denuncia un ERO encobert a la multinacional nordamericana de consultoria i serveis informàtics, que ja ha acomiadat 130 persones aquest any

La UGT de Catalunya denuncia l'ERO encobert que està portant a terme la direcció de l'empresa EDS España, dedicada a la consultoria i els serveis informàtics, que ja ha acomiadat en el que portem d'any 130 treballadors i treballadores. La multinacional nordamericana té una plantilla de 2.800 professionals a l'Estat espanyol, dels quals 1.300 treballen a les oficines de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès.

EDS ja va presentar formalment un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) fa dos anys, que va suposar l'acomiadament de 300 persones a nivell estatal. Aquest any, però,130 treballadors i treballadores més ja han perdut la seva feina, i la direcció ha notificat als representants sindicals que els acomiadaments es continuaran produint durant el que queda d'any i el 2007. L'únic argument que ha aduït EDS és que es tracta "d'un procés lògic en una multinacional".

Tanmateix, la UGT de Catalunya denuncia que s'està produint un transvasament de serveis a una segona marca de la pròpia empresa, EDS Omega, amb seu a Saragossa, amb l'únic objectiu de contractar personal nou amb sous més baixos que els d'EDS Espanya i amb condicions laborals més precàries. Mentre s'acomiaden treballadors a la resta d'oficines d'Espanya, a Saragossa ja s'ha anunciat que s'han de contractar entre 500 i 1.000 persones l'any vinent. El degoteig d'acomiadaments i els traspàs de serveis a empreses de segon nivell per tal de rebaixar costos en detriment dels drets dels treballadors és una pràctica actualment molt habitual al sector de les consultores.

Per això, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors d'EDS a concentrar-se davant de les oficines de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès demà 28 de novembre, de 12 a 12.30 hores, com ja van fer el passat 21 de novembre.


Aturades i concentracions treballadors EDS

DIA: 28 de novembre de 2006
HORA: entre 12 i 12.30 hores
LLOC: davant de les oficines de EDS a Barcelona (c. d'Ausiàs Marc, 148-150) i a Sant Cugat del Vallès (Av. de la Generalitat, s/n, Parc Tecnològic Can Sant Joan).



La UGT de Catalunya convoca una concentració dels treballadors del sector dels bingos de Catalunya per reclamar millores salarials

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:42

La UGT de Catalunya ha convocat una concentració dels treballadors i les treballadores dels bingos de Catalunya per al proper 12 de desembre a les 12:00 hores. Amb aquesta concentració, els professionals del sector volen exigir millores salarials i de condicions de treball davant l'immobilisme de la patronal en els darrers temps.

Per aquesta raó, els més de 2.500 treballadors i treballadores del sector dels bingos a Catalunya estan convocats el 12 de desembre a les 12:00 hores davant dels locals de la patronal AEJEA a Barcelona (Balmes, 114). Una hora després, aproximadament, la concentració es tornarà a repetir davant del Gremi Patronal de Bingos de Catalunya (Via Laietana, 51), per acabar en un tercera i darrera concentració a la Plaça Sant Jaume, davant del Govern de la Generalitat.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS DELS BINGOS DE CATALUNYADIA: 12 de desembre de 2006
HORA: A partir de les 12: 00 hores.
LLOC: 12:00 hores davant locals de la patronal AEJEA (Balmes, 114). Una hora més tard, davant Gremi Patronal Bingos de Catalunya (Via Laietana, 51). Finalment, a la Plaça Sant Jaume.



La UGT de Catalunya convoca la plantilla de correus de viladecavalls a concentrar-se per les condicions i salut laboral en què treballen

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:38

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors de Correus a Viladecavalls (Vallès Occidental) a concentrar-se demà per les pèssimes condicions de seguretat i de salut laboral en què han de desenvolupar la seva feina. Els treballadors han de realitzar les seves tasques en un espai físic molt limitat, de manera que no es compleix la normativa vigent en aquesta matèria (Llei de Prevenció de Riscos Laborals).

A més, l'acumulació de cartes i paquets que s'està produïnt també a Viladecavalls (igual que a tantes altres localitats) pel sistema organitzatiu i de contractació de personal implantat per la direcció de Correus, està generant un greu problema de sobrecàrrega de feina per als tres carters de què disposa la població. Actualment es calcula que a l'oficina de Correus de Viladecavalls hi ha una acumulació d'uns 6.000 objectes postals sense repartir.

Igualment, l'Ajuntament de Viladecavalls ha remès a la UGT de Catalunya, entre d'altres organismes i institucions, una carta en què s'informa de l'acord del Ple de denunciar judicialment Correus pels perjudicis que està ocasionant en el seu servei a la ciutadania. Us adjuntem la carta.


CONCENTRACIÓ TREBALLADORS CORREUS
VILADECAVALLSDIA: 24 de novembre de 2006
HORA: de 9.30 a 10 hores
LLOC:
Oficina de Correus de Viladecavalls (c. Nou, 3).



La UGT de Catalunya convoca els treballadors d'EDS España a fer aturades i concentracions els dies 21 i 28 de novembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:52

El sindicat denuncia un ERO encobert a la multinacional nordamericana de consultoria i serveis informàtics, que ja ha acomiadat 130 persones aquest any

La UGT de Catalunya denuncia l'ERO encobert que està portant a terme la direcció de l'empresa EDS España, dedicada a la consultoria i els serveis informàtics, que ja ha acomiadat en el que portem d'any 130 treballadors i treballadores. La multinacional nordamericana té una plantilla de 2.800 professionals a l'Estat espanyol, dels quals 1.300 treballen a les oficines de Barcelona i de Sant Cugat del Vallès.

EDS ja va presentar formalment un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) fa dos anys, que va suposar l'acomiadament de 300 persones a nivell estatal. Aquest any, però,130 treballadors i treballadores més ja han perdut la seva feina, i la direcció ha notificat als representants sindicals que els acomiadaments es continuaran produint durant el que queda d'any i el 2007. L'únic argument que ha aduït EDS és que es tracta "d'un procés lògic en una multinacional".

Tanmateix, la UGT de Catalunya denuncia que s'està produint un transvasament de serveis a una segona marca de la pròpia empresa, EDS Omega, amb seu a Saragossa, amb l'únic objectiu de contractar personal nou amb sous més baixos que els d'EDS Espanya i amb condicions laborals més precàries. Mentre s'acomiaden treballadors a la resta d'oficines d'Espanya, a Saragossa ja s'ha anunciat que s'han de contractar entre 500 i 1.000 persones l'any vinent. El degoteig d'acomiadaments i els traspàs de serveis a empreses de segon nivell per tal de rebaixar costos en detriment dels drets dels treballadors és una pràctica actualment molt habitual al sector de les consultores.

Per això, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors d'EDS a fer aturades i concentracions davant de les oficines de Barcelona i de Sant Cugat els propers dies 21 i 28 de novembre, de 12 a 12.30 hores.


Aturades i concentracions treballadors EDS

DIES: 21 i 28 de novembre de 2006
HORA: entre 12 i 12.30 hores
LLOC: davant de les oficines de EDS a Barcelona (c. d'Ausiàs Marc, 148-150) i a Sant Cugat del Vallès (Av. de la Generalitat, s/n, Parc Tecnològic Can Sant Joan).



La UGT de Catalunya ret homenatge al company Salvador Clop

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:35

Participaran a l'acte homenatge el seu fill, Xavier Clop, aíxí com Manuela de Madre i Josep M. Àlvarez


La UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 14 de novembre, un acte d'homenatge al company Salvador Clop, president de
la Unió de Jubilats i Pensionistes del nostre sindicat, mort ara fa un any mentre intervenia en un acte de record als companys del POUM. Honorant Salvador Clop, honorem la seva vida de compromís, el seu combat permanent pels treballadors i la justícia social, i ho fem per extensió als companys i companyes que van travessar la llarga nit del franquisme i que van lluitar per la recuperació de la llibertat i la democràcia i la reorganització de la UGT de Catalunya.

L'acte estarà conduït per Diego Martínez, secretari adjunt a la Secretaria General de la UGT de Catalunya, i comptarà amb les intervencions de Francesc Garsaball, secretari general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya; Xavier Clop, fill de Salvador Clop; Manuela de Madre, vicepresidenta del PSC, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

A l'acte també es presentarà un llibre d'homenatge a Salvador Clop, que correspon al primer número de la col·lecció "Testimonis ugetistes" que edita la UGT de Catalunya, així com una exposició sobre la vida en imatges de Clop, que es podrà visitar al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya.

Salvador Clop i Urpí, alies “el pasteler”, va néixer a Barcelona l’any 1917. Fundador del Partit Obrer d’Unificació marxista (POUM), va passar la guerra com a voluntari al front d’Aragó i va acabar internat en diferents camps de concentració francesos. Quan va tornar a Catalunya va participar en la creació del Moviment Socialista de Catalunya. El 1953, va impulsar la reorganització de la UGT de Catalunya. Detingut i empresonat dues vegades, sempre va dur a terme una intensa activitat sindical i política. En constituir-se la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya va ser elegit secretari general i, més tard, president. Era també president de l’Associació Socialista d’Excombatents i Víctimes de la Guerra Civil. L'any 2005 el govern de la Generalitat li va concedir la Medalla President Macià 2004. Salvador Clop va morir el setembre de 2005, als 88 anys, mentre intervenia en un homenatge a la gent del POUM.


Homenatge a Salvador Clop

DIA: 14 de novembre de 2006
HORA: 19 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).



La UGT de Catalunya i Esplugues TV presenten un nou espai de televisió d'informació i d'assessorament laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:30

La UGT de Catalunya i Esplugues Televisió presentaran el proper dimarts, 14 de novembre, un nou programa de servei orientat a la informació social i laboral i també a l’assessorament laboral, i que s’emetrà a partir del dia 17 els divendres a les 23 hores.

El nou programa consta de dos espais clarament diferenciats: un vinculat a l’actualitat sociolaboral, amb una durada de 4 minuts, i un de 8 minuts en què es resoldran dubtes i qüestions que preocupen als treballadors i les treballadores en relació als seus drets laborals i la manera de defensar-los. Aquest últim espai comptarà amb la col·laboració d’un advocat del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya.

Aquest programa, que neix de la voluntat de la UGT de Catalunya d’oferir un espai específic que ajudi els treballadors i les treballadores a resoldre els seus problemes quotidians derivats de la feina, compta amb la participació d’Esplugues TV. Aquesta televisió local, una de les històriques de Catalunya, aporta el valor de la proximitat i la qualitat d’una graella de programes que integra perfectament la informació local amb l’entreteniment.

Presentació programa "Amb tu"

DIA: 14 de novembre de 2006
HORA: 12 hores
LLOC:
seu de la Unió Comarcal del Baix Llobregat de la UGT de Catalunya (Carretera d’Esplugues, 240-242, Cornellà de Llobregat).
INTERVINDRAN: Frederic Monell, vicesecretari general de la UGT de Catalunya; Juanjo Casado, secretari general de la UGT del Baix Llobregat, i Frederic Cano, director d'Esplugues TV.



La UGT de Catalunya convoca els treballadors de Correus de Sant Cugat a concentrar-se demà per la manca de personal

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:34

L'oficina de correus de Sant Cugat acumula més de 350.000 paquets postals sense repartir


Des de fa temps, la UGT de Catalunya denuncia el col·lapse constant que pateixen les oficines de Correus d'arreu de Catalunya. Actualment es calcula que més de dos milions d'objectes de correspondència s'acumulen a les sucursals catalanes. Aquesta caòtica situació es deu a la posada en marxa d'un nou sistema de contractació a la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, després que els sindicats CC.OO. i CSIF, deixant de banda la resta dels representants sindicals, signessin el passat 19 de juny el II Conveni Col·lectiu Estatal i de l'Estatut de Personal de Correus.

Les situacions de caos que actualment es viuen a bona part de les oficines de Correus de Catalunya són fruit de la implementació d'aquest nou sistema de contractació. La sucursal de Sant Cugat és un bon exemple. Demà, dimarts 6 de novembre, els treballadors i les treballadores d'aquesta oficina es concentraran davant les instal·lacions per denunciar un cop més la manca de personal, que ha provocat que actualment s'acumulin en aquesta oficina 350.000 paquets postals sense repartir.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS CORREUS SANT CUGAT

DIA: 7 d'octubre de 2006
HORA: 10 hores
LLOC: Oficina de Correus de Sant Cugat (c. d'Ildefons Cerdà, 4 - Sant Cugat del Vallès).



Vaga de 48 hores dels treballadors de benzineres

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:18

Més de 5.800 treballadors i treballadores de les 1.026 benzineres de tot Catalunya estan convocats a la vaga

Avui a les 24:00 hores s'inicia la vaga a nivell estatal de 48 hores, convocada per la UGT de Catalunya, i que pretén denunciar la ruptura de les negociacions del conveni col·lectiu amb les patronals AGES i AEVECAR. A tot l'Estat hi ha 8.697 estacions de servei que donen feina a 41.488 treballadors i treballadores. En el cas de Catalunya, parlem de 1.026 benzineres i 5.798 empleats (3.462 a Barcelona, 995 a Girona, 856 a Tarragona i 485 a Lleida).

A les 8:00 dels matí, els piquets informatius sortiran de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10) per dirigir-se a la benzinera Ubach (Avinguda del Paral·lel, 25) on Paulino Ustárroz, responsable del sector energètic de la UGT de Catalunya, atendrà els mitjans de comunicació en roda de premsa. Després, els piquets informatius continuaran visitants diferents estacions de servei per informar els empleats que es trobin treballant i demanar-lis que, en solidaritat amb la causa, se sumin a la vaga.

Mentre els marges de venda i distribució dels carburants de les estacions de servei continuen augmentant i se situen per sobre de la mitjana de la Unió Europea, aquests beneficis no repercuteixen de cap manera en els treballadors i les treballadores del sector. Al contrari, el sector s'ha transformat totalment i, ara, els treballadors han de vendre i prestar tot tipus de productes i serveis responsabilitzant-se que tot quadri sense rebre cap remuneració per aquestes activitats. A més, els treballadors denuncien la manca de mesures de seguretat preventiva més elemental, fet que els obliga a exposar-se diàriament al risc d'atracaments i agressions de tot tipus. D'altra banda, cal recordar que a les benzineres es treballa a tres torns, inclosos diumenges i festius, i que, en la majoria de casos, hi treballa un únic empleat per torn. Un treballador expenedor que treballi de dilluns a divendres cobra 834,70 euros bruts al mes i si treballa a tres torns, inclosos nits, diumenges i festius, 890 euros bruts al mes.

Les negociacions del conveni col·lectiu es van iniciar al març i, abans de la ruptura de les negociacions, la proposta dels sindicats era la següent:

- 3 anys de vigència.
- Increment salarial de l'IPC +0'75%.
- Plus per festiu treballat de 60 euros, sense descans, quan abans era de 13,46 euros a més del descans.
- Pel que fa al solapament de torns dels que realitzin feines fora de la seva jornada, 42 euros al mes, que suposen 2 euros diaris.
- Pagament dels quatre viatges als treballadors que realitzin jornada partida de 0,09 euros per quilòmetre.

Totes aquestes reivindicacions suposen per treballador 87,55 euros mensuals o 3,53 euros diaris. Davant la negativa i la manca de diàleg de les patronals, els sindicats han decidit convocar vaga a totes les estacions de servei de l'Estat espanyol els propers dies 7 i 8 de novembre.

VAGA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE BENZINERES

DIES: 7 i 8 de novembre de 2006
HORA: A les 8:00 hores, els piquets informatius sortiran de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10). A les 9:00 hores, el responsable del sector energètic de la UGT de Catalunya, Paulino Ustárroz, atendrà els mitjans de comunicació a la benzinera Ubach (Avinguda del Paral·lel, 25 - Barcelona).



Els treballadors de COPO FEHRER van a la vaga per protestar contra la postura de l'empresa en l'ERO

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:51

Copo Fehrer vol acomiadar uns 90 empleats, pràcticament el 50% de la seva plantilla

Els treballadors i les treballadores de l'empresa Copo Fehrer, ubicada a Vilanova del Camí (Anoia), faran demà vaga per protestar contra la posició de la direcció de la companyia en les negociacions per l'ERO presentat, que afecta uns 90 empleats, pràcticament la meitat de la seva plantilla.

Des de la secció sindical de la UGT de Catalunya a l'empresa volem denunciar que Copo Fehrer no està complint amb les clàusules signades en el conveni col·lectiu, que contempla una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un topall de 30 mensualitats, per a cada treballador a qui se li rescindeixi el contracte. No obstant això, l'empresa està negociant actualment a la baixa, amb propostes d'entre 20 i 25 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats.

A més, per a la resta de treballadors i treballadores que no resultin afectats per l'ERO, el futur no és gaire esperançador. La direcció de Copo Fehrer ha plantejat un augment de 72 hores per any en el calendari laboral, una reducció del salari del 40% i la retirada del transport en autocar per una compensació de 4'5 euros diaris, una mesura que no satisfà als treballadors perquè és pràcticament inexistent l'alternativa de transport públic per arribar a la planta de Vilanova del Camí.

A més, la UGT de Catalunya denuncia que l'empresa ha realitzat duplicats dels seus motllos a la planta de Vilanova del Camí i els ha traslladat a la seva planta de Saragossa per tal de curar-se en salut davant possibles mobilitzacions dels treballadors a la planta catalana.

Els treballadors i les treballadores de Copo Fehrer es concentran demà davant la Inspecció de Treball (C/Albareda, a les 9:30 hores) i del Jutjat Mercanti nº4 (Ausiàs March, 36-38 a les13:00 hores)



La UGT de Catalunya convoca vaga parcial a les autopistes d'ACESA per no arribar a un acord en la negociació del conveni col·lectiu

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:03
1.200 treballadors estan convocats a la vaga dels dies 29 i 30 d'octubre

Després d'un any de negociacions amb ACESA sobre el conveni col·lectiu d'autopistes sense arribar a cap acord, la UGT de Catalunya i la CONC han convocat els treballadors i les treballadores de les autopistes catalanes a vaga parcial els dies 29 d'octubre (torn de tarda, de 18 a 20 hores) i 30 d'octubre (torn de nit, de 3 a 5 hores, i torn de matí, de 7 a 9 hores). Els sindicats han realitzat 12 assemblees consultives per tot Catalunya, i més del 70% de la plantilla ha rebutjat la proposta de l'empresa i ha secundat la convocatòria de vaga, que afectarà uns 1.200 treballadors i treballadores directes (oficines, manteniment de sistemes, manteniment de pistes i peatges).

Les reivindicacions sindicals, que se centren molt més en millorar les condicions de treball de la plantilla i que ACESA rebutja, són:
- Consolidació dels llocs de treball i estabilitat de l'ocupació: reduir l'eventualitat que ens els últims temps està fomentant l'empresa, cobrint les mancances de personal amb contractes temporals. Actualment no hi ha prou personal per atendre amb garanties i amb seguretat els usuaris de les autopistes de la concesionària. D'altra banda, ACESA vol acabar amb l'ocupació a temps complert i vol que els treballadors tinguin flexibilitat i disponibilitat horària absoluta, treballant horaris no fixats i jornades a temps parcial.

- Millores salarials: l'empresa ofereix la pujada de l'IPC estatal + el 0,25%. Els sindicats reclamen l'IPC estatal + l'1% o bé l'IPC català.

- Pla de pensions: unificació de les aportacions als plans de pensions perquè no hi hagi diferències entre categories laborals.

- Els sindicats demanen que ACESA respecti l'anomenada clàusula social de l'acord del 2003 del Grup de Treball de Reordenació de Peatges del Parlament de Catalunya de no eliminar llocs de treball per l'aplicació de tecnologia als peatges.

- Igualment, els sindicats exigeixen que l'empresa asseguri els llocs de treball actuals després de l'eliminació d'alguns peatges com a conseqüència de la conversió de peatge obert a peatge tancat a l'AP-7, segons l'acord de febrer d'aquest any entre ACESA i el Ministeri de Foment.



La UGT de Catalunya celebra una assemblea de delegats de transport sanitari privat per informar sobre la convocatòria de vaga

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:06

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector de les ambulàncies, ha convocat vaga els dies 26, 27, 30 i 31 d'octubre pel trencament de les negociacions del conveni col·lectiu

La UGT de Catalunya celebrarà demà dimecres, 18 d'octubre, una assemblea de delegats i delegades del transport sanitari privat per informar-los sobre la propera convocatòria de vaga en el sector. L'assemblea, que és oberta als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 10.30 hores a la seu de la UGT de Catalunya de Via Laietana, 10, Barcelona (7a planta).

La UGT de Catalunya, com a sindicat majoritari en els sector, ha trencat les negociacions del Conveni de Transport Sanitari amb la patronal ACEA (Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies) per no acceptar aquesta les propostes sobre dietes i sobre plus per treballar dissabte i diumenge. En conseqüència, i en tant que representant majoritari, el nostre sindicat ha convocat a vaga els dies 26, 27, 30 i 31 d'octubre els 3.500 treballadors d'ambulàncies.



La UGT de Catalunya alerta que el col·lapse de correus a Catalunya s'agrejarà amb l'inici de la campanya electoral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:01

Els treballadors de l'oficina de Sant Cugat es concentren demà per denunciar l'acumulació de més de 200.000 paquets postals a les seves dependències

Des de fa temps, la UGT de Catalunya denuncia el col·lapse constant que pateixen les oficines de Correus d'arreu de Catalunya. Actualment es calcula que més de dos milions d'objectes de correspondència s'acumulen a les sucursals catalanes. Aquesta caòtica situació es deu a la posada en marxa d'un nou sistema de contractació a la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, després que els sindicats CC.OO. i CSIF, deixant de banda la resta dels representants sindicals, signessin el passat 19 de juny el II Conveni Col·lectiu Estatal i de l'Estatut de Personal de Correus.

Les situacions de caos que actualment es viuen a bona part de les oficines de Correus de Catalunya són fruit de la implementació d'aquest nou sistema de contractació. La sucursal de Sant Cugat és un bon exemple. Demà, dimecres 18 d'octubre, els treballadors i les treballadores d'aquesta oficina es concentraran davant les instal·lacions per denunciar la rescissió de contractes en període de proves de quatre empleats, al ser considerat no satisfactori el desenvolupament de les tasques corresponents al seu lloc de treball. Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que aquests treballadors no han rebut la formació específica per al lloc assignat i que aquests acomiadaments són la gota que fa vessar el got en una oficina on es calcula que s'acumulen més de 200.000 objectes de correspondència.

La situació viscuda a Sant Cugat se suma a la de tantes altres localitats catalanes en què els treballadors i les treballadores pateixen conflictes similars. En total, la UGT de Catalunya calcula que existeix una acumulació de dos milions d'objectes de correspondències a les dependències postals catalanes (i no 900.000 com assegura Correus) i alerta que l'inici de la campanya electoral, moment de màxim apogeu del sistema de correspondència, pot agreujar severament la crisi del sector postal a Catalunya.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS CORREUS SANT CUGAT

DIA: 18 d'octubre de 2006.
HORA: De 9:30 a 10:00 hores.
LLOC: Oficina de Correus de Sant Cugat (c/ Ildefons Cerdà, 4 - Sant Cugat del Vallés).



La CTAC - UGT de Catalunya signarà demà un conveni de col·laboració amb la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:40

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC) - UGT de Catalunya i la Federació d'Associacions de Professionals de Teràpies Naturals de Catalunya (TENACAT) signaran demà un conveni de col·laboració que arriba en un moment cabdal per al sector, coincidint amb la imminent aprovació del decret que regularà les condicions per a l'exercici de determinades teràpies naturals.

CTAC - UGT de Catalunya i TENACAT treballen conjuntament des de fa temps, tant en la defensa del col·lectiu com en la regulació d'aquestes teràpies. Amb la signatura del conveni de la mà de Salvador Duarte, president de la CTAC - UGT de Catalunya, i Francesca Simeón, presidenta de TENACAT, ambdues entitats volen estretar més encara aquests vincles d'unió i intensificar la seva relació de cara a un proper futur molt esperançador per al sector.

SIGNATURA CONVENI DE COL·LABORACIÓ CTAC - TENACATDIA: 17 d'octubre de 2006.
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10) - Cinquena planta. La signatura del conveni és oberta als mitjans de comunicació.



La UGT de Catalunya convoca una assemblea informativa per a delegats i delegades d'estacions de servei aquest dilluns

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:17

5.800 treballadors i treballadores de 1.026 benzineres a tot Catalunya estan convocats a la vaga els dies 7 i 8 de novembre per la ruptura de les negociacions del conveni col·lectiu

La Federació d'Indústries Afins (FIA) de la UGT de Catalunya ha convocat el proper dilluns, 16 d'octubre, una assemblea informativa per a delegats i delegades sindicals d'estacions de servei per tractar la ruptura de les negociacions del conveni col·lectiu amb les patronals AGES i AEVECAR, així com la convocatòria de vaga a nivell estatal els dies 7 i 8 de novembre. A tot l'Estat hi ha 8.697 estacions de servei que donen feina a 41.488 treballadors i treballadores. En el cas de Catalunya, parlem de 1.026 benzineres i 5.798 treballadors i treballadores (3.462 a Barcelona, 995 a Girona, 856 a Tarragona i 485 a Lleida).

Les empreses petrolieres continuen millorant els seus comptes de resultats. La demanda de combustible d'automoció segueix incrementant-se any rere any. Els marges comercials de la venda i distribució de carburants de les estacions de servei han augmentat i són superiors a la mitjana de la Unió Europea. Tanmateix, aquests beneficis no repercuteixen de cap manera en els treballadors i les treballadores; al contrari, el sector s'ha transformat totalment, i ara els treballadors han de vendre i prestar tot tipus de productes i serveis responsabilitzant-se que tot quadri sense cap tipus de remuneració. A més, les estacions de servei, en general, tenen mancances en les mesures de seguretat preventiva més elementals, de manera que la plantilla s'exposa a riscos per atracaments i agressions de tot tipus. A les benzineres es treballa a tres torns, inclosos diumenges i festius, i en la majoria de casos un únic treballador per torn. Un treballador expenedor que treballi de dilluns a divendres cobra 834,70 euros bruts al mes; si treballa a tres torns inclosos nits, diumenges i festius, 890 euros bruts al mes.

Les negociacions del conveni col·lectiu es van iniciar al març. La proposta dels sindicats en la darrera reunió abans de la ruptura de negociacions va ser aquesta:

- 3 anys de vigència.
- Increment salarial de l'IPC + 0,75%.
- Plus per festiu treballat de 60 euros, sense descans, quan abans era de 13,46 euros a més del descans.
- Pel que fa al solapament de torns dels que realitzin feines fora de la seva jornada, 42 euros al mes, que suposen 2 euros diaris.
- Pagament dels quatre viatges als treballadors que realitzin jornada partida de 0,09 euros per kilòmetre.

Totes aquestes reivindicacions suposen per treballador 87,55 euros mensuals o 3,53 euros diaris. Davant la negativa i la manca de diàleg de les patronals, els sindicats han decidit convocar vaga a totes les estacions de servei de l'Estat espanyol els propers dies 7 i 8 de novembre.

Assemblea informativa de delegats d'estacions de serveis

DIA: 16 d'octubre de 2006
HORA: 10 hores
LLOC: Cotxeres de Sants (carrer de Sants, 79, Barcelona). Sala de Conferències.



La UGT de Catalunya i l'ONCE presenten l'exposició "Una mirada divertida. L'humor gràfic i les persones cegues"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:53

La mostra, que s'inaugura demà i romandrà un mes a la seu de la UGT de Catalunya, inclou una quarentena de dibuixos d'humoristes gràfics


A Catalunya, en el 2005 hi havia 356.526 persones amb diversitat funcional (és a dir, amb algun tipus de discapacitat) reconeguda legalment, segons dades del Departament de Benestar i Família. Això suposa que un 5,1% de la totalitat de la població catalana pateix algun tipus de diversitat funcional.
Cal destacar l'augment significatiu de la població amb diversitat funcional que s'ha produït en un any, passant del 2,1% del total de la població en el 2004 a aquest 5,1% del 2005. És a dir, que en un any la població amb diversitat funcional ha augmentat en un 3%.

Concretament, les persones que presenten una discapacitat de tipus visual representen el 7.9% del total de la població. Amb l'objectiu d'evitar que les persones que pateixen ceguesa es vegin marginades per la seva vivència dramàtica i per lluitar per la normalització de la vida d'aquestes persones, l'ONCE s'ha envoltat dels millors humoristes gràfics del país per tal d'oferir una altra visió d'aquesta realitat a través de les seves vinyetes i el seu enginy.

És per això que, ara, l'entitat i la UGT de Catalunya volen apropar-nos aquesta visió sobre la discapacitat visual a través de l'exposició "Una mirada divertida", que inclou una quarentena de dibuixos d'humoristes gràfics de l'estat espanyol, entre els que destaquen il·lustradors de la talla de Máximo, Forges, Mingote, José Luis Martín, Fer, Toni Batllori, Romeu, Ventura, Gallego&Rey o Ermengol.

Des del sindicat volem aprofitar aquesta exposició per a posar de relleu i denunciar les situacions de discriminació que encara avui dia pateixen les persones amb diversitat funcional a Catalunya. I de forma especial cal fer referència a l'incompliment de la llei (LISMI) que obliga a les empreses de més de 50 treballadors i treballadores a reservar el 2% de llocs de treball per a aquestes persones.

Si bé resta molta feina per a fer des de les empreses per a assumir la seva part de responsabilitat social que els pertoca en l'àmbit de la inserció laboral, altres aspectes com l'accessibilitat; la formació i l'educació inclusiva; l'autonomia personal; i la reducció dels costos afegits derivats de la diversitat funcional són també aspectes essencials per a assolir una major participació social i econòmica d'aquestes persones. Des de la UGT de Catalunya volem posar de manifest que és des de l'acció conjunta de l'empresariat, els poders públics, els sindicats, les entitats socials, els ciutadans/es i les mateixes persones afectades que s'eradicaran les dificultats d'inclusió social i laboral per les que passa aquest col·lectiu.

Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Teresa Palahí, delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, presentaran demà, dimarts 10 d'octubre, aquesta exposició, que durant un mes sencer (fins el 10 de novembre) es podrà veure al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona), de 8.30 a 20.30 hores en dies laborables i de 8.30 a 13.30 en festius. L'exposició viatjarà posteriorment a Girona, Tarragona i Reus.

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ "UNA MIRADA DIVERTIDA"DIA: 10 d'octubre de 2006
HORA: 18:00 hores
LLOC: Vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona)



Powered by LifeType