Comunicació UGT

23 Abr, 2007

La UGT de Catalunya organitza demà la jornada "Present i futur del sistema aeroportuari català"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:28

Intervindran, entre d'altres, Germà Bel i Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes, i conclourà l'acte el conseller Joaquim Nadal


El debat sobre les infraestructures del transport a Catalunya ha estat de permanent actualitat en l'agenda política i socioeconòmica del país. Atès el caràcter estratègic que tenen les infraestructures per al desenvolupament de Catalunya i l'impacte de la presa de decisions, el nostre sindicat considera imprescindible generar un ampli acord social en aquest àmbit. La UGT de Catalunya ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que defineixi la Taula d'Infraestructures de l'Acord estratègic com el millor àmbit de concertació possible per formalitzar un pacte nacional en aquesta matèria.

En aquest context, el sindicat inicia un cicle de debats per analitzar la situació actual de les infraestructures a Catalunya pel que fa al marc competencial, el finançament, les actuacions prioritàries, les perspectives de futur i els canvis que poden esdevenir en breu; tot plegat des d'una perspectiva d'interès social, econòmic, sectorial i laboral.

En el primer dels debats, ens centrem en el sistema aeroportuari català, entès no únicament com el conjunt d'infraestructures aeroportuàries a Catalunya i la seva explotació, sinó com un sistema concebut per desenvolupar el potencial econòmic i social de Catalunya, un sistema coordinat amb ocupació de qualitat i d'alt valor afegit, on l'entorn dels aeroports es converteixi en espais de desenvolupament sectorial aeronàutic, oferint un espai idoni per ubicar empreses vinculades, i per desenvolupar projectes de formació, pràctica, i transferència tecnològica, entre d'altres. Però sobretot, volem avaluar quin és el potencial que ofereixen els aeroports catalans i quin és el model de gestió òptim que ens ha de permetre fer realitat el model que proposem per al sistema aeroportuari català.

El programa de la jornada de demà, "Present i futur del sistema aeroportuari català", és el següent:

10.30h. Inauguració, a càrrec de Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya, i Joan Moreno, secretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

11h. Exposició inicial, a càrrec d'Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Presenta: Francisco Abadías, secció sindical UGT-AENA.

11.45h. Debat amb els i les assistents.

12h. Pausa-cafè.

12.30h. Taula rodona: "Quin model de gestió aeroportuària per a Catalunya?". Amb les intervencions de:

  • Germà Bel, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona.
  • Dídac Pestaña, vicepresident primer executiu de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
  • Rafael Romero, president de la comissió Foment - Infraestructures de Foment del Treball Nacional.
  • Modera: Omar Minguillón, secció sindical UGT-Iberia.
13.45h. Debat amb els i les assistents.
14h. Cloenda. Amb les intervencions de Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

"Present i futur del sistema aeroportuari català"

DIA: 24 d 'abril de 2007
HORA: de 10.30 a 14.30 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona).



Comentaris

    Powered by LifeType