Comunicació UGT

Els treballadors de GDX automotive faran vaga demà i el 26 d'abril davant la negativa de la direcció a informar sobre el futur de la planta

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:04

La fàbrica de Palau-Solità i Plegamans dóna feina a més de 720 treballadors i treballadores

Els treballadors i les treballadores de la planta de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans han estat convocats a la vaga demà i el proper 26 d'abril. L'empresa, dedicada a la fabricació de perfilería per a la indústria de l'automòbil, va tancar al mes de desembre la seva fàbrica de Valls amb el compromís del pla social de dur les diferents línies de producció a la planta de Palau-Solità i Plegamans i, així, garantir el futur d'aquesta fàbrica. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent a la plantejada en aquest pla social: l'empresa ha enviat un elevat nombre de les línies desmantellades a Valls cap a les seves plantes a Txèquia.

Ara, sis mesos després, el dubte continua planejant sobre la factoria de Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen més de 720 empleats de GDX Automotive. La direcció de l'empresa ha venut els terrenys per 16 milions d'euros (segons fonts de l'empresa), ja que malgrat que els representants dels treballadors han demanat per activa i passiva la documentació referent a la compra-venta d'aquests terrenys, la direcció de l'empresa no l'ha volguda facilitar. Per contra, GDX Automotive ha alertat que la planta tindria unes pèrdues d'1.800.000 euros mensuals, segons fonts de la directiva. La venda dels terrenys i l'anunci de les pèrdues fan pensar en un possible cas d'especulació del sòl.

Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que, des de fa més d'un mes i mig, la direcció de l'empresa es nega a reunir-se amb el comitè d'empresa per parlar del futur de la fàbrica de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans.

Per aquesta raó el comitè d'empresa ha decidit convocar els treballadors a la vaga dos dies per setmana fins que es doni resposta a aquesta incertesa.

VAGA TREBALLADORS GDX AUTOMOTIVEDIES: Demà, 24 d'abril, i dijous 26 d'abril de 2007.
HORA: a partir de les 9:00 hores.
LLOC: Entrada fàbrica GDX Automotive - c/Mercaders, 13-17 - Polígon Industrial Riera de Caldes. Palau-Solità i Plegamans.



La UGT de Catalunya debatrà demà els primers 10 anys de la llei de prevenció dels riscos laborals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:39

La consellera de Treball, Mar Serna, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, inauguraran l'exposició de quadres "Amb tu fem camí cap a la prevenció"

En motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, que se celebra el proper dissabte 28 d'abril, la UGT de Catalunya ha previst per a demà la jornada "La prevenció de riscos laborals 10 anys després", que tindrà lloc a les 16 hores a la seu del sindicat.

Seguidament, a les 18 hores, la consellera de Treball, Mar Serna, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez inauguraran l'exposició de quadres "Amb tu fem camí cap a la prevenció", que restarà fins al proper 28 d'abril al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

D'altra banda, el proper divendres 27 d'abril, la UGT de Catalunya assistirà a un acte conjunt amb la CONC a Can Saladrigas, al Poble Nou de Barcelona, que finalitzarà a les 12:30 hores amb la col·locació d'una placa a les xemeneies de Can Saladriges en record i solidaritat amb els treballadors i les treballadores que han perdut la salut i la vida en el treball. A l'acte, que servirà per exigir novament la urgent creació d'el Pacte Nacional contra la Precarietat i la sinistralitat en el sector de la Construcció, hi participarà el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez; el secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya, Manuel Gallardo; i Dionís Oña, secretari de Medi Ambient i Salut Laboral de la UGT de Catalunya.

ACTES DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL
Dimarts 24 d'abril de 2007

Jornada "La prevenció de riscos laborals 10 anys després"
HORA: 16 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

Inauguració exposició "Amb tu fem camí cap a la prevenció"HORA: 18 hores.

LLOC: Vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10).

Divendres 27 d'abril de 2007

Acte-Assemblea Can Saladrigas
HORA: 11:00 hores.
LLOC: c. del Joncar / c. de Bilbao - Poble Nou (Barcelona).


Col·locació placa en record i solidaritat treballadorsHORA: 12:30 hores:
LLOC: X
emeneies Can Saladrigas.



Powered by LifeType