Comunicació UGT

La inspecció de treball qüestiona les medicions fetes per la Caixa i es compromet a fer-ne de noves

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:02

Per als inspectors que han visitat avui les oficines centrals, els casos detectats podrien ser "a priori, considerats riscos professionals", com reivindica la secció sindical de la UGT

Després de la visita realitzada aquest matí a les oficines centrals de La Caixa a la Diagonal de Barcelona, la Inspecció de Treball s'ha compromés a fer noves medicions per determinar quines són les causes que han pogut provocar els casos de lipoatròfia semicircular que fins ara s'han detectat a diferents centres de l'entitat d'estalvi. Aquesta repetició posa en dubte les medicions fetes amb anterioritat per l'empresa Applus, la parcialitat de la qual ja havia posat en dubte la secció sindical de la UGT a La Caixa, per la seva dependència d'Aigües de Barcelona (del Grup La Caixa).

La Inspecció de Treball s'ha compromés en ferm a realitzar noves medicions i a fer controls diaris de temperatura i d'humitat, i a fer-los en horari laboral (cal recordar que les anteriors medicions es van fer de nit).

A més, segons el criteri dels inspectors que avui han visitat les oficines centrals de La Caixa, els casos detectats podrien ser considerats "a priori, com a riscos professionals", tal i com ha denunciat la secció sindical de la UGT a La Caixa.



La UGT a La Caixa demana que es consideri la lipoatròfia semicircular com a risc professional

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:54

Després de la reunió mantinguda avui pel Comitè de Salut de La Caixa, la secció sindical de la UGT a l'empresa exigeix que, davant els nombrosos casos de lipoatròfia semicircular que s'han donat a les seves oficines, aquesta lesió sigui considerada risc professional.

La UGT a La Caixa també sol·licita l'avaluació, prevenció i seguiment de tots els casos que, ara per ara, ja arriben als 64 a tota La Caixa, ja que tot sembla indicar que el seu origen és laboral. Un dels casos més representatius el trobem a una oficina de Barcelona, on dels 25 treballadors i treballadores, 5 són afectats.

Així mateix, la UGT a La Caixa sol·licita a l'empresa que aporti més informació i amb major rapidesa, al mateix temps que demana que s'incloguin més mesures correctores en els llocs de treball.

Demà, el Departament de Treball assistirà a les oficines centrals de La Caixa (les torres de Diagonal) un equip, tal i com va sol·licitar la UGT al Centre de Condicions de Treball de la Generalitat el passat 22 de març, després de conèixer-se els primers casos de lipoatròfia semicircular.

D'altra banda, la UGT a La Caixa denuncia la parcialitat de les medicions fetes per l'empresa Applus, depenent d'Aigües de Barcelona (del grup La Caixa).



Powered by LifeType