Comunicació UGT

La UGT de Catalunya convoca una nova concentració pel boicot de la patronal a negociar un conveni autonòmic de la geriatria

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:07

El 2 de maig, la concentració serà a les portes del Parlament de Catalunya

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores de residències i centres de dia per a la gent gran a dues concentracions davant el boicot reiterat -ja dura un any- de la patronal per constituir la taula que ha de negociar el futur conveni autonòmic de la Geriatria. Després de la concentració del passat 2 d'abril davant de la seu de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), la UGT de Catalunya convoca una nova concentració el dilluns 23 d'abril a les 10.30 hores, aquest cop davant la seu de la Unió Catalana d'Hospitals. Per al proper 2 de maig, el nostre sindicat ha convocat els treballadors i les treballadores en una concentració davant del Parlament de Catalunya. Allà es lliurarà a tots els grups parlamentaris un document on s'explicaquen les raons de les mobilitzacions i la necessitat d'un conveni autonòmic que reguli el sector de la geriatria.


Les mobilitzacions s'han fet inevitables després que dijous 22 de març les patronals ACRA i Unió Catalana d'Hospitals, amb el beneplàcit d'altre sindicat, tornessin a demostrar el seu rebuig a crear la taula per negociar les mesures urgents que necessita el sector de la Geriatria. La reunió del 22 de març va estar convocada pel Departament de Treball a instància de la UGT de Catalunya i amb la presència d'un representant de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Antoni Calvo.

A aquestes alçades, després d'un any de reunions boicotejades per la patronal, el nostre sindicat té molt clar que únicament les entitats sense ànim de lucre, l'ICASS i nosaltres volem posar fi a la precarietat laboral i assistencial i apostem per un conveni català que reguli aquest sector. El passat 5 d'abril de 2006 es va signar un acord entre el llavors Departament de Benestar i Família, els sindicats majoritaris i les patronals del sector amb el compromís de constituir en el termini màxim d'un mes la taula negociadora del futur conveni català de la Geriatria. Encara avui no s'ha constituït la taula.

Actualment els 22.000 treballadors i treballadores (el 90% són dones) de residències i centres de dia per a gent gran estan emparats per un conveni estatal de la Geriatria, que la UGT de Catalunya considera totalment insuficient. Els i les auxiliars de geriatria dels centres privats i concertats cobren un salari que no arriba als 800 euros bruts al mes per una jornada de 40 hores setmanals, cobren només 7 euros per treballar un dia festiu sencer i tenen l'antiguitat congelada. Aquests treballadors i treballadores demanen l'equiparació salarial amb els treballadors dels centres públics, que cobren 1.168 euros bruts al mes. A Catalunya hi ha només 17 centres geriàtrics públics, dels 1.046 centres que hi ha a tot Catalunya.

Amb aquests salaris i les dures condicions físiques i emocionals que suposa la cura de la gent gran (18 de cada 25 malalts de fibromiàlgia són treballadores de la geriatria), les empreses no troben personal que s'hi vulgui dedicar. Això suposa, d'una banda, una sobrecàrrega de feina per a la gent amb experiència que treballa en aquests centres, així com que es contracti personal sense formació adequada, en molts casos persones immigrades (representen ja el 20% del personal) a qui es paga menys o a qui, en alguns pisos-residències, es lloga un llit a canvi de "vigilar" els residents. El nostre sindicat calcula que actualment la meitat dels treballadors i les treballadores de centres geriàtrics no tenen una formació adequada. És evident que, en aquestes condicions, és impossible oferir un servei de qualitat a la ciutadania. D'altra banda, la UGT de Catalunya també demana a l'Administració una acreditació de centres.

També en el aspecte de la formació, el futur conveni català hauria de regular el sector i reconèixer quina ha de ser la formació reglada i exigible. La UGT de Catalunya considera que s'hauria d'establir la figura del Tècnic Sociosanitari, amb 2.000 hores lectives de formació, que s'afegiria als Auxiliars d'Infermeria.


Concentracions treballadors i treballadores Geriatria


DIA I HORA: 23 d'abril de 2007, 10.30 hores
LLOC: seu de la Unió Catalana d'Hospitals (Bruc, 72, Barcelona).
DIA I HORA: 2 de maig de 2007, 10.30 horesLLOC: davant el Parlament de Catalunya


Els treballadors de GDX automotive faran vaga el 24 i el 26 d'Abril davant la negativa de la direcció a informar sobre el futur de la planta

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:00

La fàbrica de Palau-Solità i Plegamans dóna feina a més de 720 treballadors i treballadores

Els treballadors i les treballadores de la planta de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans han estat convocats a la vaga els propers 24 i 26 d'abril. L'empresa, dedicada a la fabricació de perfilería per a la indústria de l'automòbil, va tancar al mes de desembre la seva fàbrica de Valls amb el compromís del pla social de dur les diferents línies de producció a la planta de Palau-Solità i Plegamans i, així, garantir el futur d'aquesta fàbrica. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent a la plantejada en aquest pla social: l'empresa ha enviat un elevat nombre de les línies desmantellades a Valls cap a les seves plantes a Txèquia.

Ara, sis mesos després, el dubte continua planejant sobre la factoria de Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen més de 720 empleats de GDX Automotive. La direcció de l'empresa ha venut els terrenys per 16 milions d'euros (segons fonts de l'empresa), ja que malgrat que els representants dels treballadors han demanat per activa i passiva la documentació referent a la compra-venta d'aquests terrenys, la direcció de l'empresa no l'ha volguda facilitar. Per contra, GDX Automotive ha alertat que la planta tindria unes pèrdues d'1.800.000 euros mensuals, segons fonts de la directiva. La venda dels terrenys i l'anunci de les pèrdues fan pensar en un possible cas d'especulació del sòl.

Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que, des de fa més d'un mes i mig, la direcció de l'empresa es nega a reunir-se amb el comitè d'empresa per parlar del futur de la fàbrica de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans.

Per aquesta raó el comitè d'empresa ha decidit convocar els treballadors a la vaga dos dies per setmana fins que es doni resposta a aquesta incertesa.

VAGA TREBALLADORS GDX AUTOMOTIVEDIES: 24 i 26 d'abril de 2007.
HORA: a partir de les 9:00 hores.
LLOC: Entrada fàbrica GDX Automotive - c/Mercaders, 13-17 - Polígon Industrial Riera de Caldes. Palau-Solità i Plegamans.



La vicepresidenta del govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, rep el premi del dia internacional de la dona de la UGT de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:08

El sindicat també premiarà la Plataforna contra la Violència de Gènere

La UGT de Catalunya celebrarà el proper dilluns 23 d'abril l'Assemblea de Dones del sindicat. Enguany, l'assemblea -que s'iniciarà a les 11:00 hores a la Sala d'Actes de la seu del sindicat- comptarà amb les intervencions de la vicepresidenta del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, la consellera de Treball, Maria del Mar Serna, i Marta Selva, secretària general de l'Institut Català de la Dona.

Durant la celebració de l'assemblea també s'aprofitarà per fer el lliurament dels Premis del Dia Internacional de la Dona 2007. Enguany, la UGT de Catalunya guardonarà la trajectòria de la Plataforma contra la Violència de Gènere i la vicepresidenta i ministra de la presidència del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, qui rebrà el premi de mans del secretari general del sindicat, Josep M. Àlvarez.

ASSEMBLEA DE DONES DE LA UGT DE CATALUNYADIA: 23 d 'abril de 2007.
HORA: A les 11:00 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

 (Segueix)

Powered by LifeType