Comunicació UGT

La UGT de Catalunya posa en dubte la viabilitat del programa contra la sinistralitat laboral aprovat avui al consell de govern

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:57

La UGT de Catalunya es mostra crítica amb les mesures aprovades avui per la Conselleria de Treball per lluitar contra la sinistralitat laboral.

En primer lloc, des del sindicat ens mostrem absolutament d'acord en què la situació de sinistralitat laboral que vivim actualment és "insostenible i inacceptable". Tot i així, ens hagués agradat haver participat en aquest debat, ja que sent els treballadors i les treballadores una part important del mateix, han de tenir-hi veu. Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que desconeixem el contingut del programa que pretén engegar la conselleria.

Així mateix, pel que s'ha pogut conèixer després de l'anunci de la consellera, la UGT de Catalunya vol qüestionar que l'ampliació del nombre de tècnis aporti cap millora de la situació actual, atenent que la introducció dels actuals tècnics no s'ha traduït en una dismininució de la sinistralitat laboral. Si més no, ens manca la valoració del nombre de visites, actuacions, deficiències que s'han trobat, etc. que han fet aquests tècnis per saber si la seva incorporació ha estat d'utilitat.

A més, des de la UGT de Catalunya també ens agradaria conèixer en què consisteix la "voluntarietat" del programa. Per al nostre sindicat, en cap cas es podria entendre que la "voluntariretat" hagi de recaure sobre la normativa.



La inspecció de Treball sanciona el Corte Inglés amb una acta infractora greu perquè les cadires de les caixeres no tenen el marcat CE

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:28
El centre comercial de la Plaça Catalunya haurà d'adaptar ergonòmicament les seves línies de caixes, tal i com sol·licitava la UGT de Catalunya

La Inspecció de Treball ha aixecat una acta infractora a El Corte Inglés per l'ús d'equips de treball sense marcat CE i sense la convenient adaptació ergonòmica en el seu centre de Plaça Catalunya.

Durant la seva visita, la Inspecció de Treball va constatar que la línia de caixes del Supermercat (formada per 16 caixes situades de forma paral·lela i 6 caixes ràpides) pertanyen a un model de disseny antic, sense marcat CE i amb una disposició ergonòmica que implica que la caixa és independent de la cadira utilitzada per la persona encarregada d'operar amb la caixa. Les cadires usades són amb rodes, pistó alt i reposapeus, de 5 potes. La Inspecció ha pogut veure que aquestes cadires estan bastant deteriorades per l'ús i que són més pròpies pel seu disseny per a oficines i despatxos. A banda del model de les cadires, també s'ha pogut comprovar l'ús de banquetes metàl·liques en algunes caixes, sense respatller i sense disseny ergonòmic. Així mateix, la Inspecció de Treball també ha pogut constatar com moltes treballadores utilitzaven caixes de plàstic buides o cartons apilats com a resposapeus.

Aquest aixecament d'acta d'infracció greu dóna la raó als responsables de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT de Catalunya que han denunciat aquesta irregularitat davant la Inspecció de Treball.



Powered by LifeType