Comunicació UGT

La UGT de Catalunya posa a disposició del públic en general la consulta en línia de tot el seu fons documental

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:44

El públic en general podrà tenir, a partir d'ara, accés a la consulta on-line de tot el fons documental del sindicat. La biblioteca del sindicat compta amb 8.000 ítems i està formada per la documentació més rellevant que es publica sobre el món del treball. Entre d'altres, hi podem trobar una sèrie de revistes especialitzades i llibres de nou ingrés, així com accedir a bases de dades i literatura grisa (BOE, DOGC, DOCE, BOPB, etc.)

A més, la biblioteca conté totes les publicacions pròpies editades per la UGT de Catalunya i d'altres sindicats. Així, es consolida com un centre especialitzat en sindicalisme a Catalunya. D'altra banda, com un dels agents socials més representatius de Catalunya, el sindicat rep nombroses donacions bibliogràfiques d'entitats molt diverses que, sovint, es trobaven inaccessibles. Amb la biblioteca, tot aquest fons estarà centralitzat i disponible per tothom qui el vulgui consultar.

El fons documental segueix els estàndards bibliogràfics en quant a catalogació i classificació. S'utilitza el format Marc21 per a la catalogació i el Thesaurus de la OIT per a la classificació. Actualment, tot el fons documental està en tràmits per tal de formar part del catàleg col·lectiu de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

A nivell tecnològic, s'està treballant per tal d'oferir tot el fons bibliogràfic de la UGT de Catalunya accesible on-line. Es poden fer consultes dels documents pels paràmetres d'"Autor", "Títol", "Matèries" i/o "Tot els camps". Molts dels documents que formen part de la col·lecció de la biblioteca estan en format electrònic. En concret, 1.800 registres es troben en format digital, el 24% del fons bibliogràfic. I aquesta serà una tendència que anirà agafant més força al llarg del temps.

La consulta on-line del catàleg bibliogràfic de la UGT de Catalunya és accessible en aquesta pàgina: http://www.centredocumentaciougt.org/ dins l'apartat "fons documental".



La plantilla de la paperera Estora Enzo (Castellbisbal) farà 4 dies de vaga per reivindicar millores laborals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:28

Els treballadors i les treballadores faran vaga de 24 hores demà dimecres i els dies 3, 7 i 17 de febrer


La plantilla de l'empresa paperera Estora Enzo, situada a Castellbisbal, farà vaga de 24 hores (de 6 a 6 hores) demà dimecres, 31 de gener, així com els dies 3, 7 i 17 de febrer. L'empresa sueca dóna feina a 280 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental.

Estora Enzo aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i l'empresa ha anunciat avui als representants sindicals que a partir del dia 1 de febrer es deixa d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.


Els treballadors del CSS Palau mantenen les manifestacions al no arribar a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:35
Les concentracions tindran lloc els dimecres, començant pel proper 31 de gener

La UGT de Catalunya ha tornat a convocar els 300 treballadors i treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a noves jornades de protesta, després de no haver arribat a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la directiva de l'empresa per negociar el calendari laboral del present any. Després de les dues jornades de vaga de 24 hores que el personal va fer al mes de desembre i la concentració del passat dijous, els treballadors tornaran a tallar aquest dimecres 31 de gener el trànsit als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia, de 12:30 a 15 hores, per on es manifestaran i repartiran octavilles informatives.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

El passat 3 de gener els representants dels treballadors i la gerència de l'empresa es van trobar a la mediació de Treball, sense arribar, de nou, a cap acord. Davant la manca de voluntad negociadora de l'empresa i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit continuar amb les jornades de protesta tots els dimecres, al menys fins que no s'arribi a un acord que, de moment, queda llunyà, ja que la direcció no ha convocat els representants dels treballadors fins al proper 26 de febrer per a una nova reunió, en una nova mostra de manca de voluntad de negociació.

Manifestació treballadors CSS Palau

DIA: dijous 31 de gener de 2007

HORA: de 12:30 a 15 hores

LLOC: als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia



La UGT de Catalunya i la UAB presenten el primer postgrau de periodisme sociolaboral de tot l'estat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:51

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep M. Blanco, presentaran demà el primer curs de Postgrau en Periodisme Sociolaboral.

Aquest és el primer cop que es cursaran aquest tipus d'estudis arreu de l'estat espanyol. La UGT de Catalunya i la UAB han decidit posar en comú la seva experiència des de vessants diferents per revisar les eines i els instruments informatius i comunicacionals, tant dels professionals de la informació com des del sindicat. I és que, tot i que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) faciliten i amplien el coneixement, aquestes noves possibilitats ens obliguen a millorar la nostra capacitat de resposta com a persones, professionals o membres d'organitzacions.

El curs començarà el proper 20 de febrer i finalitzarà el 30 de juny d'aquest mateix any.

PRESENTACIÓ PRIMER POSTGRAU PERIODISME SOCIOLABORALDIA: 30 de gener de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Sala de premsa. Tercera planta - Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

Web del postgrau de periodisme sociolaboral

La UGT de Catalunya és el sindicat que més creix a les eleccions sindicals a ACESA

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:34

La UGT de Catalunya ha augmentat en 8 delegats i en un 4% la seva representació

La UGT de Catalunya ha estat el sindicat que més ha incrementat la seva representació a les eleccions celebrades ahir a la concessionària d'autopistes Acesa, amb 1.200 treballadors.

El nostre sindicat ha aconseguit 28 delegats, que representen el 31,8% i suposen un augment de 8 delegats i d'un 4% respecte al 2003. La CONC ha aconseguit 50 delegats, que representen un 56,8%, és a dir, una baixada del 5,7%. Els independents han aconseguit 8 delegats (9,09%) i la USOC n'ha aconseguit 2 (2,27%).



Salvador Duarte, President de la CTAC-UGT, nou responsable del consell estatal del treball autònom econòmicament dependent (TRADE)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:21

LA UPTA HA CONSTITUÏT AVUI AQUEST CONSELL ESTATAL

La Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) ha constituït avui el Consell Estatal del Treball Autònom Econòmicament Dependent (TRADE). Salvador Duarte, president de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya), serà el nou responsable de la comissió de coordinació d'aquest consell.

El nou consell elaborarà un estudi de presència dels TRADE als diferents sectors econòmics, en particular en el de la distribució i la construcció. D'altra banda, es posarà en marxa una campanya de difusió a totes les Comunitats Autònomes informant a aquests col·lectius sobre els nous drets que recull el projecte d'Estatut del Treball Autònom, a més de traslladar informació als responsables de recursos humans de les principals empreses contractants d'aquests treballadors i treballadores.



La UGT de Catalunya mostra la seva preocupació perquè el mercat laboral català no absorbeix tota la demanda d'ocupació

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:32

El nombre d'aturats ha augmentat un 3,4%, tot i la creació d'ocupació

Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa del darrer trimestre del 2006 publicades avui, a Catalunya hi ha 26.500 persones actives més que el trimestre anterior, un creixement d'activitat que s'ha traduït en 8.800 nous ocupats i 17.700 persones més aturades. És a dir, que encara que el nombre d'ocupats ha augmentat no hem aconseguit reduir l'atur, sinó que fins i tot ha augmentat, i això vol dir que encara que la nostra economia és capaç de créixer en llocs de treball, no aconsegueix absorbir tota la demanda. En les dades anuals la tendència és diferent, amb unes 100.900 persones actives més, 92.800 nous ocupats i 8.000 nous aturats. Però, tot i així, en aquest any a l'Estat espanyol, s'ha aconseguit no només absorbir tota la nova demanda d'ocupació (que ha crescut molt més que a Catalunya), sinó fins i tot reduir el nombre d'aturats.

Respecte a la taxa d'activitat, continua creixent a Catalunya, però el nostre mercat no és dels més dinàmics. Respecte al trimestre anterior, Catalunya ha augmentat una mica per sobre de la mitjana estatal, però durant l'any 2006 només s'han incrementat les persones actives en un 2,80%, mentre que a l'Estat ha sigut del 3,11%. Altres comunitats, com Madrid i el País Valencià, han tingut un creixement de les persones actives del 5,10% i del 4,65%, respectivament.

Pel que fa a les persones ocupades, han augmentat un 0,26% respecte al trimestre anterior, però aquesta dada també és més baixa que a l'Estat (0,53%) i altres motors econòmics (Madrid ha experimentat un creixement de l'ocupació del 2%, i el País Valencià, de l'1,80%). Durant tot el 2006 també Catalunya ha tingut menys capacitat que Espanya d'incrementar el nombre d'ocupats: mentre que a Catalunya ha augmentat en un 2,76%, l'increment estatal ha estat del 3,56%.

Respecte a les persones en situació d'atur, a Catalunya aquest trimestre han crescut en un 7,72%, molt per sobre de l'Estat (2,58%). Les dades anuals també són negatives: en aquest últim any, les persones desocupades han augmentat en un 3,4%, quan la tendència estatal ha sigut de disminuir l'atur en un 1,7%. És per això que la taxa d'atur catalana també ha augmentat respecte l'any passat, tot i que només un dècima, i se situa en el 6,7%.

El punt més negatiu continua sent l'elevada temporalitat del mercat laboral català, que tot i ser més favorable que el trimestre passat, és un punt percentual més elevada que fa un any. La taxa de temporalitat aquest trimestre s'ha situat en el 26,4%, i és més present en els joves (57,6%) i en les dones (27,7%).

En aquest sentit, encara trobem una bretxa de gènere en l'ocupació: mentre que la taxa d'activitat masculina a Catalunya és de el 72%, la femenina es troba al 53,03%, gairebé 20 punts per sota. També la taxa d'atur és més alta entre les dones, un 8,08%, enfront del 5,61% dels homes. Això vol dir que a Catalunya encara hi ha diferències clares de gènere a l'hora d'aconseguir treball.

Davant d'aquestes dades, la UGT de Catalunya valora:

- Que la posada en marxa del Pla General d'Ocupació de Catalunya serveixi per crear una ocupació de qualitat.

- Que ja s'han començat a notar els primers efectes de la Reforma Laboral en la creació d'ocupació indefinida, però esperem que vagi a més en la lluita contra la temporalitat.

- La importància de la formació dels nostres treballadors i treballadores en aquelles ocupacions més demandades pel mercat laboral. Especialment, en les ocupacions de difícil cobertura, que actualment s'estan cobrint amb mà d'obra immigrada contractada en origen.

- El rellançament de l'Acord Estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, del qual la UGT de Catalunya prioritzarà l'eix de "formació" i el d' "immigració i mercat laboral", per tal de millorar la qualitat del mercat de treball.

.

La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindicals a SEAT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:23

EL SINDICAT CONSIDERA EL RESULTAT COM UNA VICTÒRIA DEL SINDICALISME FERM I SERIÓS QUE REPRESENTEN TANT LA UGT DE CATALUNYA COM CCOO

La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindicals a Seat, celebrades avui i on han estat convocat els més de 17.500 treballadors i treballadores dels diferents centres.

Amb els resultats provisionals, la UGT de Catalunya obté un total de 67 representants; CCOO, 37; la CGT, 22; i el Sindicat de Professionals i Quadres (SPC), 3.

Per centres, els resultats han estat els següents:

  • Martorell Fàbrica: 21 representants de la UGT de Catalunya; 13 de CCOO, 10 de la CGT, i 1 del SPC. Cal recordar que en les eleccions del passat 2003 els resultats varen ser de 16 representants per la UGT; 15 per CCOO i 9 per la CGT.
  • Zona Franca: 12 representants de la UGT; 7 de CCOO i 6 de la CGT.
  • Centre Tècnic: 16 representants de la UGT; 5 de CCOO; i 2 del SPC.
  • Gearbox: 10 representants de la UGT; 7 de CCOO; i 6 de la CGT.
  • Centre de Recanvis: 8 representants de la UGT i 5 de CCOO.


Desconvocades les vagues de transport sanitari previstes per als propers 29 i 30 de gener

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:35

LA UGT DE CATALUNYA ARRIBA A UN PRINCIPI D'ACORD QUE PERMETRÀ REPRENDRE LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI

Després de 13 hores de negociació al Tribunal Laboral de Catalunya amb l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies, els representants de la UGT de Catalunya en el sector del transport sanitari han arribat a una sèrie de compromisos per part de la patronal. Les reivindicacions assolides (que tindran validesa com a punts del conveni) permeten desbloquejar la situació actual i tornar a les negociacions del conveni col·lectiu.

Després d'arribar a aquests acords, la UGT de Catalunya desconvoca els dos dies de vaga previstos per als propers 29 i 30 de gener i, en breu, celebrarà una assemblea de delegats per explicar quins són els punts acordats.



La UGT de Catalunya responsabilitza la negligent direcció de Brians de l'atac d'un intern a dos treballadors de la presó

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:02

El sindicat exigeix que en un màxim de 72 hores es retirin els més de 1.600 ganivets metàl·lics del centre a l'abast dels interns i que es reforcin els serveis amb més personal, sota mínims actualment

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari a les presons catalanes, vol denunciar l'intent d'assassinat d'uns treballadors del CP Brians ahir per part d'un intern del MR II, Anuar el Khatali, el qual ja havia protagonitzat incidents violents similars a altres presons. Aquest intern, amb la mà coberta de tres fulles d'afaitar, va ferir amb diversos talls a la cara dos treballadors que sortosament no van afectar parts vitals.

La UGT de Catalunya responsabilitza d'aquesta i d'altres agressions produïdes últimament al mateix centre a la negligència i incompetència de la Direcció de Brians i a la cobertura horària i només parcial de la Sotsdirecció de Règim Interior, responsable de la seguretat del centre. Exigim que en un termini màxim de 72 hores es retirin els més de 1.600 ganivets metàl·lics del centre a l'abast dels interns (mesura a la qual es va comprometre l'Administració) i que es reforcin els serveis amb més personal, sota mínims actualment.

Així mateix hem demanat reunir-nos d'urgència amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, per proposar una bateria de mesures d'urgència que aturin l'escalada violenta que es produeix a Brians.



La "Xarxa Impulsem" neix per respondre les inquietuds dels treballadors per compte propi des dels municipis

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:29
LA 'XARXA IMPULSEM' HA ESTAT PRESENTADA AVUI PER LA CTAC-UGT DE CATALUNYA I DIVERSOS MUNICIPIS BARCELONINS

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha presentat aquest matí la Xarxa Impulsem, una iniciativa que pretén establir una xarxa amb les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Sabadell i Manresa per tal d'intecambiar experiències i activar mecanismes que donin sortida a les inquietuds dels autònoms des dels municipis.

I és que la figura de l'autònom s'arrela cada cop més en aquests municipis, tal i com ens diuen les dades. A l'Hospitalet de Llobregat, per exemple, es calcula que hi treballen 13.848 autònoms, dels quals 10.260 ho fan en el sector serveis. Per la seva banda, Sabadell compta amb 14.448 autònoms. El darrer any, el nombre ha crescut en un 2,1% i el col·lectiu ja representa el 15% del total d'ocupats de la ciutat. Més de la meitat se situen en el sector del comerç i els serveis.



La UGT de Catalunya augmenta la seva representació al comitè de Siemens fàbrica Cornellà i CCOO perd la majoria

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:07
La UGT de Catalunya ha millorat els seus resultats a les eleccions sindicals celebrades avui a Siemens Fàbrica Cornellà, amb una plantilla de 315 treballadors. El nostre sindicat ha aconseguit 6 delegats; CCOO, 6, i la CGT, 1. L'anterior Comitè d'Empresa estava format per 7 delegats de CCOO, 5 de la UGT de Catalunya i 1 de la CGT, de manera que el nostre sindicat ha augmentat la seva representació, mentre que l'altre sindicat ha perdut la seva històrica majoria al Comitè d'Empresa.

La UGT de Catalunya es felicita pel canvi d'actitud de la Generalitat en les negociacions de la mesa general

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:43
L'ACORD RECULL LES PRINCIPALS EXIGÈNCIES PLANTEJADES PER LA UGT DE CATALUNYA

La UGT de Catalunya es mostra satisfeta després d'haver arribat a un acord en la Mesa General de la Negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que recull àmpliament les exigències marcades pel sindicat:

  • Finalment, s'abonarà a tots els funcionaris el mes de gener el 2% de l'increment de les retribucions a compte i s'aplicaran a tots els col·lectius (ICS, presons, agents rurals, mossos, bombers, etc.) els acords sectorials signats, en les quantitats i dates d'efectes establerts.
  • La Generalitat garantirà que les pagues extraordinàries continguin el 100% del total del complement específic o concepte adequat mensual (és a dir, el 100% del complement específic i/o qualsevol altre concepte retributiu, exclosos el sou base, el complement de destinació, el complement de productivitat o les gratificacions extraordinàries) durant la vigència de l'acord 2007-2009.

La UGT de Catalunya es felicita pel canvi d'actitud de la Generalitat que, finalment, ha permès arribar a un acord i, així, desencallar les negociacions que havien quedat bloquejades divendres passat.



La UGT de Catalunya exigirà que es reguli la subcontractació a l'obra pública en el conveni de col·laboració que signarà dijous amb GISA

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:31

El total compliment de la Llei Reguladora de la Subcontractació, l'avançament de l'edat de jubilació als 60 anys per aquells que treballin a peu d'obra, els problemes d'adaptació dels treballadors immigrants, la formació en matèria preventiva i la regulació de l'horari laboral en els mesos d'estiu són algunes de les mesures que la UGT de Catalunya s'ha marcat com a prioritàries per combatre la sinistralitat laboral que pateix el sector de la construcció a tots els nivells.

Després de renovar el Conveni de Col·laboració entre els sindicats i l'Ajuntament de Barcelona el passat divendres 19 de gener, ara és el torn de la renovació del Conveni de Col·laboració subscrit amb la promotora de la Generalitat (GISA), que es ratificarà el proper dijous 25 de gener.

A més, per tal de reduir el nombre d'accidents de treball en el sector de la construcció i trobar les solucions precises per disminuir aquest índex de sinistralitat, la UGT de Catalunya també instarà la Generalitat a crear la Mesa Sectorial de la Construcció, on hi participi tan l'administració com la resta d'organitzacions socials.



Els treballadors d'Alcoa insisteixen en la viabilitat de la planta de Rubí, després de reunir-se amb la direcció

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:14

El comitè d'empresa d'Alcoa Embalaje Flexible (format en la seva totalitat per delegats de la UGT de Catalunya) torna a insistir en la viabilitat de la fàbrica de Rubí (Vallès Occidental), sempre i quan la multinacional Alcoa segueixi una altra política.

El comitè d'empresa ratifica, d'aquesta manera, el seu posicionament després de la reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa. En aquesta trobada, els representants de la firma han presentat la documentació requerida després d'haver anunciat la seva intenció de tancar totalment l'empresa, i deixar sense feina els 92 treballadors i treballadores empleats a la planta, adduint pèrdues econòmiques. Cal remarcar que són treballadors d'alt nivell professional i amb molts anys d'experiència, i que molts d'ells tenen edats superiors als 40 anys, amb la dificultat afegida que això suposa en una possible reentrada al mercat laboral.

En la reunió mantinguda avui, l'empresa ha presentat una memòria explicativa del tancament. Tot i no tenir encara el temps necessari per estudiar-la, el comitè d'empresa no la comparteix, ja que tampoc coincideix en la decisió del tancament de la fàbrica.

Així mateix, l'empresa ha presentat un pla social vertebrat entorn a tres propostes:

  • Recol·locació dels treballadors i les treballadores en el sector: l'empresa no especifica ni quants ni a on.
  • Recol·locació de 2 o 3 persones: l'empresa tampoc no especifica ni quins ni a on.
  • En el tema de les jubilacions parcials, l'empresa només ha notificat al comitè d'empresa que intentarà que no surtin perjudicats en les seves expectatives de cobrament de prestacions públiques.

D'altra banda, els representants d'Alcoa Embalaje Flexible també han adjuntat una proposta d'indemnització per part de l'empresa, una oferta que només millora en cinc dies allò determinat per la llei.

Alcoa Embalaje Flexible pertany al grup Alcoa, líder mundial de la indústria de l'alumini i que està batent rècords de beneficis en tot el món.



Els treballadors del CSS Palau es manifestaran dijous davant la negativa de l'empresa de negociar el calendari laboral 2007

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:04

La UGT de Catalunya denuncia que la gerència vol supeditar la pujada salarial que pertoca als treballadors a què el comitè signi el canvi d'horaris i la reestructuració que el centre vol posar en marxa

La UGT de Catalunya ha convocat els 300 treballadors i les treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a una nova acció de protesta davant la negativa de l'empresa de negociar el calendari laboral del present any. Després de les dues jornades de vaga de 24 hores que el personal va fer el desembre, el proper dijous 25 de gener tallaran al trànsit els carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia, de 12 a 15 hores, per on es manifestaran i repartiran octavilles informatives.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

El passat 3 de gener els representants dels treballadors i la gerència de l'empresa es van trobar a la mediació de Treball, sense arribar, de nou, a cap acord. Davant la manca de voluntad negociadora de l'empresa i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit continuar amb les jornades de protesta.

Manifestació treballadors CSS Palau

DIA: dijous 25 de gener de 2007

HORA: de 12 a 15 hores

LLOC: als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia



Canvi de dates de la vaga del transport sanitari convocada per la UGT de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:41

PER PROBLEMES BUROCRÀTICS, LA VAGA PREVISTA PER ALS DIES 23 I 24 DE GENER ES TRASLLADA ALS DIES 29 I 30

Després de constatar que la representació empresarial del sector del transport sanitari no ha rebut la convocatòria de vaga fixada per als propers 23 i 24 de gener per problemes burocràtics, els representants dels treballadors traslladen aquesta vaga per als dies 29 i 30 per tal de poder entrar en els termes legals establerts per la llei.

Tot i aquest canvi, la UGT de Catalunya manté la celebració el proper dilluns 22 de gener d'una assemblea de delegats i delegades del transport sanitari per informar-los sobre aquesta vaga. L'assemblea, que és oberta als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 10 hores a la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona).

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector, convoca els 4.100 treballadors i treballadores de transport sanitari a fer vaga de 24 hores els dies 29 i 30 de gener. I a partir del dia 31 a fer tres hores d'aturada cada dia (1 hora per torn, a l'inici de cadascun dels torns de treball) de manera indefinida.

El nostre sindicat ha convocat aquests dies de vaga després d'un any de negociacions amb la patronal ACEA per signar el conveni col·lectiu del sector sense arribar a cap acord. La UGT de Catalunya reivindica, entre d'altres, l'equiparació laboral, professional i econòmica dels treballadors del sector amb els del sistema públic.

Després de celebrar-se avui la mediació de treball de la vaga i exposar-se els motius de la convocatòria, i un cop la patronal ha rebutjat les propostes proposades pel sindicat per tal de poder desconvocar la vaga, s'han lliurat les previsions de serveis mínims de cadascuna de les parts.



Els treballadors d'Ona Catalana, preocupats pel seu futur

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:31

Davant la situació d'incertesa que afecta els empleats d'Ona Catalana, que pertany al grup Prisa des de l'any 2005, els treballadors han decidit en assamblea fer pública la seva situació a través d'aquest comunicat.

El pròxim mes de febrer, segons el que ha confirmat la direcció de l'empresa, es farà efectiu el trasllat de l'activitat d'Ona Catalana a les instal·lacions de Ràdio Barcelona, al carrer Casp de la capital catalana. Abans d'aquest trasllat, però, l'empresa ja ha comunicat diversos acomiadaments de treballadors eventuals que, en realitat, cobrien places fixes de feina. Empleats que, a més, són imprescindibles per l'elaboració dels continguts que l'empresa exigeix.

La direcció d'Ona Catalana també ha prescindit aquests dies de diversos empleats en règim d'autònoms vinculats a l'empresa des de l'inici de la seva activitat. Això, a banda de reduir de forma considerable el nombre de col·laboradors externs.

Per tot plegat, els treballadors d'Ona Catalana volen manifestar la seva inquietud per la precària situació en què queda la plantilla actual i, també, pel que pugui passar en un futur immediat. Això, després de constatar que la direcció de l'empresa no especifica, de moment, en quins termes exactes es farà efectiu el trasllat de l'emissora al carrer Casp i per on passa el futur de la plantilla.



La UGT de Catalunya convoca dos dies de vaga en el transport sanitari per no arribar a un acord en el conveni del sector

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:18

El proper dilluns, 22 de gener, s'ha convocat una assemblea de delegats i delegades a la seu del nostre sindicat

La UGT de Catalunya celebrarà el proper dilluns, 22 de gener, una assemblea de delegats i delegades del transport sanitari privat per informar-los sobre la propera convocatòria de vaga en el sector. L'assemblea, que és oberta als mitjans de comunicació, tindrà lloc a les 10 hores a la seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari en el sector, ha convocat els 3.500 treballadors i treballadores de transport sanitari a fer vaga de 24 hores els dies 23 i 24 de gener, i a partir del dia 25 de gener, tres hores d'aturada cada dia (1 hora per torn) de manera indefinida.

El nostre sindicat ha convocat aquests dies de vaga després d'un any de negociacions amb la patronal ACEA per signar el conveni col·lectiu del sector sense arribar a cap acord. La UGT de Catalunya reivindica, entre d'altres, l'equiparació laboral, professional i econòmica dels treballadors del sector amb els del sistema públic.

Us adjuntem l'anunci de convocatòria de vaga, amb els motius i les exigències per a la desconvocatòria.



L'associació d'higienistes i auxiliars dentals de Catalunya es posa en mans de la CTAC-UGT per defensar els drets laborals dels seus membres

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:28
ELS CONTRACTES EN FRAU DE LLEI SÓN LA PRINCIPAL PROBLEMÀTICA D'AQUEST COL·LECTIU

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) i l'Associació d'Higienistes i Auxiliars Dentals de Catalunya (AHIADEC) signen avui un acord de col·laboració pel qual la primera representarà els interessos profesionals dels 734 membres que formen part d'aquesta entitat.

L'AHIADEC agrupa higienistes dentals i auxiliars, alguns dels quals són treballadors per compte propi. Tot i així, el principal problema a què s'enfronta diàriament el col·lectiu és la situació del fals autònom o autònom dependent. És a dir, que molts d'ells són contractats en frau de llei.

L'acord signat avui permetrà que la CTAC-UGT de Catalunya pugui assistir molt millor aquests treballadors i treballadores i donar resposta a les demandes dels professionals que pertanyen a aquest col·lectiu, sobretot els que pateixen aquests tipus de situacions de frau de llei.



IPC gener: La pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors durant el 2006 reforça l'objectiu de la UGT de Catalunya d'un salari mínim de conveni de 1000 €

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:48

El passat mes de desembre, els preus a Catalunya van augmentar un 0,4%, una dècima per sobre de la mitjana estatal. Es tracta de la pujada més alta en aquest mes dels darrers quatre anys, trencant així l'oportunitat de contenir els preus en un any que semblava propici.

Pel que fa a l'IPC interanual, a Catalunya ha augmentat un 2,8% el 2006, també una dècima per sobre de la mitjana estatal. Es tracta de l'increment més baix des de fa anys, però encara per sobre de les previsions del govern (2%). Això significa que molts treballadors i treballadors amb convenis que no inclouen clàusula de revisió salarial han perdut fins a un 0,8% de poder adquisitiu. Les dades també demostren que, com a economia, perdem capacitat competitiva sobre altres motors de l'Estat: a Madrid els preus han augmentat un 2,7%, i al País Basc i València, un 2,6%.

El diferencial de Catalunya amb l'Estat continua sent la partida d'ensenyament (un 5,2% a Catalunya respecte al 4,4% estatal) i la de vestit i calçat (un 1,8% respecte a l'1,3% estatal). Un altre dels grups més inflacionistes del 2006 ha estat l'habitatge, amb un increment del 4,9%. Es tracta, doncs, dels paquets de despeses bàsiques de moltes economies domèstiques, juntament amb el grup d'hotels, cafès i restaurants (increment del 4,4%), que també afecta la butxaca de molts ciutadans i ciutadanes, ja que amb l'actual organització de la jornada laboral es veuen abocats a dinar fora de casa.

Aquestes dades d'increment de preus i del cost de la vida en el 2006 demostren un cop més les dificultats de moltes famílies per arribar a final de més, sobretot en el cas dels salaris més baixos. Per això, la UGT de Catalunya s'ha fixat com a objectiu que el salari mínim dels convenis col·lectius se situï en els 1.000 euros, ja que hem de recordar que al nostre país uns 300.000 treballadors i treballadores cobren per sota d'aquesta xifra, amb un salari mig de 789 euros mensuals. Un sous amb els que no es pot viure, si, a més, s'ha d'afegir un 20% de despeses de transport. Alguns dels sectors amb aquests sous baixos són el comerç, seguretat privada, serveis a les persones (geriatria, per exemple), neteja o el metall de la província de Lleida.

Però Catalunya, a més de no reduir el diferencial d'inflació amb l'Estat, tampoc ho fa amb Europa. Les darreres dades de l'IPC Armonitzat (el que serveix per fer comparacions amb Europa) mostren que mentre la mitjana d'inflació de la UE-15 ha estat del 2,2%, al nostre país ha estat del 3,7%. Aquestes taxa se situa un punt i mig per sobre de la mitjana europea i quasi duplica la taxa del 2% desitjada segons els criteris de Maastrich.

Inflació mitjana europea

Mitjana 2006

Catalunya

3.7

Espanya

3.6

Grècia

3.3

Luxemburg

3.1

Irlanda

2.6

Bèlgica

2.4

Itàlia

2.2

Regne Unit

2.2

Dinamarca

1.9

Frància

1.9

Alemanya

1.8

Països Baixos

1.7

Àustria

1.7

Suècia

1.5

Finlàndia

1.3

Portugal

no disponible

UE-15

2.2

Les dades, menys Espanya i Catalunya, corresponen a la mitjana gener-novembre

Catalunya continua sent un dels motors d'Europa, amb un PIB per càpita que es situa un 15% per sobre de la mitjana de la Unió Europea dels 15. Aquest creixement i situació respecte a Europa no es veu reflectida en els salaris. La mitjana catalana dels salaris nets és un 90,7% de l'europea i està molt per sota de l'índex del 115% del PIB per càpita català.

PIB per càpita

2004

2005

EU (15 Länder)

100,0

100,0

Luxemburg

221,7

232,2

Irlanda

125,0

128,4

PaÏsos Baixos

114,8

116,1

Catalunya

113,6

115,0

Àustria

113,6

113,8

Dinamarca

110,6

112,8

Bèlgica

109,9

109,1

Regne Unit

108,7

108,7

Suècia

106,3

106,1

Finlàndia

102,0

102,3

Alemanya

102,3

101,7

Frància

99,2

100,0

Itàlia

94,8

92,8

Espanya

99,5

91,0

Grècia

75,0

77,7

Portugal

66,1

65,7

Salari net 2005 (UE15=100)

<>

UE15=100 (2005)

eu15 European Union (15 countries)

100

be Belgium

95,08

dk Denmark

116,84

de Germany (including ex-GDR from 1991)

107,65

ie Ireland

117,11

gr Greece

64,67

Catalunya

90,69

es Spain

74,15

fr France

96,53

it Italy

74,36

Així, podem afirmar que l'economia catalana va millor que la dels seus ciutadans, que veuen minvar la seva capacitat adquisitiva a través de la pujada contínua de preus al consum i de l'evolució dels seus salaris.

El alts nivells de preus suportats al llarg de l'any sumat a la desacceleració dels salaris fa perdre cada cop més capacitat adquisitiva als treballadors i treballadores del nostre país, alhora cada cop més endeutats i amb menys capacitat d'estalvi.



El SAP es felicita que els sindicats minoritaris als mossos d'esquadra se sumin a les negociacions que la nostra organització està liderant

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:07

El Departament d'Interior ha anunciat la seva intenció de reunir-se el proper 22 de gener amb el Sindicat Autònom de Policia (SAP - UGT de Catalunya), majoritari al Cos de Mossos d'Esquadra, i amb la resta d'organitzacions sindicals. El motiu de la reunió és oferir al sindicats minoritaris l'oportunitat de sumar-se a l'acord fruït de les negociacions liderades pel SAP-UGT i que va ser signat també per SME-CCOO.

El SAP-UGT celebra el canvi d'actitud dels sindicats minoritaris, que fins ara s'havien negat a participar en les negociacions iniciades pel SAP, i espera que la signatura de l'acord sobre retribucions i horaris per part d'APPAC, CAT i SPC sigui imminent, tal i com han reconegut aquests sindicats de manera extraoficial.

Cal remarcar que els sindicats APPAC, CAT i SPC van trencar les negociacions amb l'Administració de manera unilateral. Desprès que el SAP-UGT hagi assolit l'increment retributiu més important de la història del Cos de Mossos d' Esquadra, i desprès d'uns quants mesos sense poder ser interlocutors en la negociació col·lectiva, les reivindicacions dels sindicats minoritaris s'han reduït a una única demanda: que se'ls deixi tornar a la taula de negociació de la que van marxar voluntàriament.

El SAP - UGT felicita les organitzacions minoritàries per haver adoptat finalment una postura assenyada i sumar-se a les negociacions que la nostra organització està liderant, com a sindicat majoritari al Cos.

Igualment, lamenta el temps perdut fins ara, ja que, per motius partidistes i electorals, APPAC, CAT i SPC havien rebutjat acudir a la resta de convocatòries per negociar temes d'interès per a tot el col·lectiu (segona activitat, prevenció de riscos laborals...), conjuntament amb la resta d'organitzacions sindicals.



La UGT convoca els treballadors i les treballadores dels bingos de tot Catalunya a tres jornades de vaga

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:57

RECLAMEN MILLORES SALARIALS I DE LES CONDICIONS DE TREBALL

La UGT de Catalunya convoca els treballadors i les treballadores dels bingos de tot Catalunya a tres jornades de vaga els propers 12, 19 i 26 de gener.

Aquesta és la resposta a l'immobilisme de la patronal després de la concentració dels empleats del sector el passat 12 de desembre per exigir un augment dels salari de 30 euros per als exercicis de 2006 i 2007. L'última oferta de la patronal ha estat d'incrementar aquesta quantitat fraccionada en els quatre propers anys, una oferta que els treballadors consideren indigne. Actualment, els empleats dels bingos cobren només 800 euros al mes, un quantitat irrisòria si, a més, es té en compte que es tracta d'un sector amb gran majoria de dones i on la conciliació laboral és de les més complicades, amb horaris que finalitzen a les 5 del matí.

Davant la manca d'intenció de negociació per part de la patronal, els treballadors reunits en assemblea el passat4 de gener, han ratificat les tres jornades de vaga de 24 hores per a demà, dia 12, i per als propers 19 i 26 de gener, d'11:00 h. del divendres a 11:00 h. del dissabte.



La UGT de Catalunya convoca una concentració de treballadores de geriàtrics per reivindicar unes condicions laborals dignes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:45

Els treballadors i les treballadores de centres de dia i residències per a gent gran exigeixen un conveni català que reguli el sector


La UGT de Catalunya ha convocat demà divendres, 12 de gener, una concentració de treballadors i treballadores del sector de la Geriatria per protestar per les condicions laborals que parteixen actualment. La concentració tindrà lloc a les 10.30 hores davant del Departament d'Acció Social i Ciutadania, com a acció de pressió perquè es constitueixi la taula que ha de negociar el futur conveni autonòmic de la Geriatria.

El passat 5 d'abril de 2006 es va signar un acord entre el llavors Departament de Benestar i Família, els sindicats majoritaris i les patronals del sector amb el compromís de constituir en el termini màxim d'un mes la taula negociadora del futur conveni català de la Geriatria. Encara avui no s'ha constituït la taula, a causa del boicot reiterat de la patronal majoritària, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA).

Actualment els 22.000 treballadors i treballadores (el 90% són dones) de residències i centres de dia per a gent gran estan emparats per un conveni estatal de la Geriatria, que la UGT de Catalunya considera totalment insuficient. Els i les auxiliars de geriatria dels centres privats i concertats cobren un salari de 794 euros bruts al mes per una jornada de 40 hores setmanals, cobren només 7 euros per treballar un dia festiu sencer i tenen l'antiguitat congelada. Aquests treballadors i treballadores demanen l'equiparació salarial amb els treballadors dels centres públics, que cobren 1.168 euros bruts al mes. A Catalunya hi ha només 17 centres geriàtrics públics, dels 1.046 centres que hi ha a tot Catalunya.

Amb aquests salaris i les dures condicions físiques i emocionals que suposa la cura de la gent gran (18 de cada 25 malalts de fibromiàlgia són treballadores de la geriatria), les empreses no troben personal que s'hi vulgui dedicar. Això suposa, d'una banda, una sobrecàrrega de feina per a la gent amb experiència que treballa en aquests centres, així com que es contracti personal sense formació adequada, en molts casos persones immigrades (representen ja el 20% del personal) a qui es paga menys o a qui, en alguns pisos-residències, es lloga un llit a canvi de "vigilar" els residents. El nostre sindicat calcula que actualment la meitat dels treballadors i les treballadores de centres geriàtrics no tenen una formació adequada. És evident que, en aquestes condicions, és impossible oferir un servei de qualitat a la ciutadania. D'altra banda, la UGT de Catalunya també demana a l'Administració una acreditació de centres.

També en el aspecte de la formació, el futur conveni català hauria de regular el sector i reconèixer quina ha de ser la formació reglada i exigible. La UGT de Catalunya considera que s'hauria d'establir la figura del Tècnic Sociosanitari, amb 2.000 hores lectives de formació, que s'afegiria als Auxiliars d'Infermeria.

Concentració treballadors sector Geriatria

DIA: divendres 12 de gener de 2007

HORA: 10.30 hores

LLOC: davant del Departament d'Acció Social i Ciutadania (Plaça Pau Vila, 1, Barcelona)



Els treballadors d'Iveco mantenen les mobilitzacions previstes, a l'espera del resultat de la reunió que mantindran amb la direcció de l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:04

Els treballadors i les treballadors d'Iveco España - Irisbus, S.L. mantenen les mobilitzacions previstes per als propers dies per aconseguir un conveni col·lectiu just i digne, a l'espera dels resultats que es desprenguin de la reunió que demà mantindran amb representants de la direcció de la filial de Fiat.

Recordem que el comitè d'empresa ha convocat els treballadors per demà i el proper divendres 12 de gener a concentracions i xiulades a les 9:00 hores a la porta principal de la fàbrica, al C/A nº s.1 al 18, Sector C de la Zona Franca (Barcelona). També continua endavant, per ara, la vaga de 8 hores prevista per aquest dissabte i les aturades convocades per als dies 16 i 18 de gener, de dues hores per torn: de 6 a 8 hores en el torn de matí, de 8 a 10 en el torn partit, i de 14 a 16 hores en el torn de tarda.

La reunió de demà servirà per determinar quines són les perspectives de solució per sortir del punt mort en què ha quedat estancat el conveni, que s'està negociant des de fa onze mesos.



Gairebé la meitat dels treballadors de residències i centres de dia per a gent gran no té suficient qualificació

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:43

La UGT de Catalunya exigeix immediatament un conveni autonòmic de la Geriatria que reguli un sector eminentment femení, molt precaritzat i que està expulsant els professionals amb formació


La UGT de Catalunya oferirà demà en roda de premsa una radiografia del sector de la Geriatria, un àmbit que dóna feina al nostre país a uns 22.000 treballadors i treballadores de residències i centres de dia per a gent gran. Es tracta d'un sector eminentment femení i molt precaritzat laboralment i salarialment, ja que els responsables dels centres prefereixen rebaixar la formació del personal per rebaixar els seus drets, en detriment dels propis treballadors i treballadores, així com del servei que s'ofereix a la ciutadania.

A la roda de premsa intervindran Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; Juan Cobacho, responsable de negociació col·lectiva del sector de Sanitat de la UGT de Catalunya, i Rosa Moreno, responsable del sector de Geriatria de la UGT de Catalunya.

Roda de premsa - sector de la Geriatria

DIA: dimecres 10 de gener de 2007

HORA: 12 hores

LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala de premsa (3a planta)

INTERVINDRAN: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; Juan Cobacho, responsable de negociació col·lectiva del sector de Sanitat de la UGT de Catalunya, i Rosa Moreno, responsable del sector de Geriatria de la UGT de Catalunya.



La UGT de Catalunya demana l'equiparació laboral i social dels monitors de menjador amb els altres col·lectius educatius

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:40

El nostre sindicat reivindica el reconeixement social de la tasca educativa d'aquests professionals

La UGT de Catalunya, davant els fets ocorreguts recentment a un centre educatiu de Sant Adrià del Besòs, lamenta l'agressió patida per una monitora de menjador escolar i es solidaritza amb aquesta professional de l'educació, ja que una agressió, ja sigui física o verbal, és injustificable en qualsevol situació.

El nostre sindicat vol recordar les condicions de treball precàries en què es troben la majoria dels monitors de menjador escolar, uns 8.000 a tot Catalunya, amb sous al voltant dels 350 euros bruts al mes per una jornada setmanal de 15 hores i unes ràtios d'alumnes per monitor excesives. Un cop més, la UGT de Catalunya reivindica el reconeixement social que mereix la tasca educativa que realitzen aquests professionals, majoritàriament gent jove, i exigeix una equiparació, tant econòmica i laboral com social, dels monitors de menjador amb els altres col·lectius educatius (professors, etc.). Els monitors de menjador ni tansols estan presents als Consells Escolars.

La UGT de Catalunya demana a l'Administració Pública que es prengui seriosament la qualitat del servei educatiu que ofereix als seus centres i, per tant, la situació laboral d'aquests professionals. En aquest sentit, demanen al Departament d'Eduació que creï la figura d'un interlocutor amb els professionals del lleure educatiu.



La CTAC-UGT demana a la consellera de salut, Marina Geli, que compleixi els seus compromisos i doni llum verda a la regulació de les teràpies naturals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:31

La CTAC-UGT de Catalunya, que representa a més de 3.500 terapeutes de tot Catalunya, demana a la consellera de Salut, Marina Geli, que compleixi el compromís que va adquirir la passada legislatura sobre la regulació de les teràpies naturals i que, per la pròpia realitat política del moment i l'avançament electoral, va quedar paralitzat.

La CTAC-UGT de Catalunya recorda que, actualment, existeixen més de 10.000 terapeutes pendents d'aquesta regulació que, d'una banda, atorgarà el reconeixement i la dignificació social que fa més de 25 anys que reclama el col·lectiu i, per una altra, la garantia de professionalitat als usuaris d'aquests serveis, tal i com en el seu dia també recomanava l'Associació de Consumidors de Catalunya.

En aquest sentit, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya també recorda que no només Catalunya està a l'espera d'aquesta regulació, sinó que són moltes les Comunitats Autònomes que esperen la regulació catalana per donar llum verda a processos similars en els seus respectius territoris.



Els treballadors i les treballadores d'IVECO continuen amb les mobilitzacions per un conveni just

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:38

La UGT de Catalunya torna a convocar els treballadors i les treballadores d'Iveco España, S.L. - Irisbus a manifestar-se novament per aconseguir un conveni col·lectiu just i digne. Els empleats de la filial de Fiat han vist com l'any 2006 ha finalitzat sense la signatura del conveni, és a dir, sense l'increment salarial reclamat. Ara per ara, el conveni continua paralitzat, després que el 15 de desembre el comitè d'empresa fes lliurament de la seva darrera proposta i que, a data d'avui, encara no n'hagi rebut cap resposta. Davant aquesta actitud irresponsable per part de la direcció de l'empresa, el comitè ha decidit incrementar i endurir les accions i mobilitzacions amb la finalitat d'arribar com més aviat a un acord de conveni just i digne per a tots els treballadors i treballadores de la firma.

A més de fer boicot a les hores extres, jornades addicionals i a tota classe de col·laboració, el comitè d'empresa convoca els treballadors i les treballadores d'Iveco España - Iribus a les següents mobilitzacions:

  • Els dies 8, 10 i 12 de gener, concentracions i xiulades a les 9 hores a la porta principal de la fàbrica al C/A nº s.1 al 18 Sector C - Zona Franca (Barcelona).
  • Els dies 16 i 18 de gener, aturades de dues hores per torn: de 6 a 8 hores en el torn de matí, de 8 a 10 en el torn partit, i de 14 a 16 hores en el torn de tarda.


La CTAC-UGT troba mancances en el primer informe sobre la situació dels autònoms a Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:29

TOT I AIXÍ, LA CONFEDERACIÓ VALORA POSITIVAMENT LA PRESENTACIÓ DE L'ESTUDI ELABORAT PEL CTESC

La CTAC-UGT de Catalunya es mostra satisfeta per la presentació del primer estudi sobre la situació dels autònoms a Catalunya, encarregat per la Generalitat i realitzat pel Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC). Malgrat valorar molt positivament el fet que, per fi, s'hagi realitzat un estudi del col·lectiu, la Confederació també lamenta que existeixin certes mancances.

En primer lloc, la CTAC-UGT de Catalunya lamenta que l'estudi només hagi citat el marc normatiu que s'està negociant a Madrid, l'Estatut del Treball Autònom, on el paper de la Confederació ha estat molt important, però que no s'hagi entrat plenament en el seu contingut.

D'altra banda, la CTAC-UGT de Catalunya també hi troba a faltar en l'estudi un conjunt de recomanacions que permetin millorar les condicions del col·lectiu dels autònoms a Catalunya.



La UGT denuncia que Catalunya és el motor econòmic de l'estat on més s'ha incrementat l'atur

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:14

S'HAURÀ D'ESPERAR A LES DADES DE L'EPA PER SABER QUINA ÉS L'EVOLUCIÓ REAL DE L'ATUR A CATALUNYA

Mentre en el mes de desembre la xifra de l'atur a l'estat s'ha reduït en 291 persones, a Catalunya s'ha vist incrementada en un 1,16% respecte al mes anterior, sent especialment negativa per a les comarques tarragonines, amb un 2,51% d'aturats més, procedents majoritàriament del sector de la construcció. Aquestes dades, tal i com denuncia la UGT de Catalunya, col·loquen Catalunya en una situació desavantatjosa respecte als altres motors econòmics de l'estat, com el País Basc, on l'atur ha pujat només en 13 persones, o Madrid, on ha minvat en un 0,56%.

També menys bo respecte aquestes regions ha estat el comportament de Catalunya si comparem les dades de l'atur del darrer any. Mentre a Catalunya, l'atur entre desembre de 2005 i desembre de 2006 ha disminuït en un 0,71%, un ritme molt llunyà al descens del 3,81% experimentat a la resta de l'estat, i dels altres motors econòmics, com el País Basc (-8,62%), Madrid (-2,09%) o el País Valencià (-2,91%).

Tot i que el mes de desembre no és un mes propici per a la contractació, ja que les contractacions per a la campanya de nadal es fan principalment al mes de novembre, i si n'hi ha, aquesta és de caràcter especialment temporal. La mala qualitat de l'ocupació afecta els col·lectius més vulnerables, els joves i les dones, que són els que ocupen majoritàriament aquests llocs de treball temporals generats per a la campanya de nadal. Tot i així, des de la UGT de Catalunya volem destacar que, malgrat la tradicional caiguda de contractació del mes de desembre, el desembre de 2006 ha estat molt més actiu en contractació que el mateix període de l'exercici anterior, realitzant-se 8.693 contractes més que fa un any, que es tradueix en un 4,70%, superant inclús la mitjana estatal del 4,26%.

En aquest sentit, cal remarcar que del total de contractes fets durant tot el 2006 a Catalunya, el 16,49% són indefinitis, superant amb escreix la mitjana estatal (11,75%), però per sota de Madrid (17,69%). Si comparem les darreres dades publicades amb les del mes de desembre de 2005, val a dir que la xifra de contractes indefinits s'ha duplicat (creixement del 102,25%), mentre que els contractes temporals han disminuït en un 11,37%. Per a la UGT de Catalunya, aquestes dades signifiquen que una part important de la nova contractació comença a ser indefinida gràcies a l'aplicació de la reforma laboral que, mes a mes, va guanyant pes i comença a donar els seus fruits.

Malgrat el moment cojuntural, la UGT de Catalunya creu que cal esperar a la publicació de les dades de l'Enquesta de Població Activa per saber quina és la situació real de l'atur a Catalunya i l'efecte de la implementació de la reforma laboral.

(Segueix)

Powered by LifeType