Comunicació UGT

18 Gen, 2007

Els treballadors d'Alcoa insisteixen en la viabilitat de la planta de Rubí, després de reunir-se amb la direcció

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:14

El comitè d'empresa d'Alcoa Embalaje Flexible (format en la seva totalitat per delegats de la UGT de Catalunya) torna a insistir en la viabilitat de la fàbrica de Rubí (Vallès Occidental), sempre i quan la multinacional Alcoa segueixi una altra política.

El comitè d'empresa ratifica, d'aquesta manera, el seu posicionament després de la reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa. En aquesta trobada, els representants de la firma han presentat la documentació requerida després d'haver anunciat la seva intenció de tancar totalment l'empresa, i deixar sense feina els 92 treballadors i treballadores empleats a la planta, adduint pèrdues econòmiques. Cal remarcar que són treballadors d'alt nivell professional i amb molts anys d'experiència, i que molts d'ells tenen edats superiors als 40 anys, amb la dificultat afegida que això suposa en una possible reentrada al mercat laboral.

En la reunió mantinguda avui, l'empresa ha presentat una memòria explicativa del tancament. Tot i no tenir encara el temps necessari per estudiar-la, el comitè d'empresa no la comparteix, ja que tampoc coincideix en la decisió del tancament de la fàbrica.

Així mateix, l'empresa ha presentat un pla social vertebrat entorn a tres propostes:

  • Recol·locació dels treballadors i les treballadores en el sector: l'empresa no especifica ni quants ni a on.
  • Recol·locació de 2 o 3 persones: l'empresa tampoc no especifica ni quins ni a on.
  • En el tema de les jubilacions parcials, l'empresa només ha notificat al comitè d'empresa que intentarà que no surtin perjudicats en les seves expectatives de cobrament de prestacions públiques.

D'altra banda, els representants d'Alcoa Embalaje Flexible també han adjuntat una proposta d'indemnització per part de l'empresa, una oferta que només millora en cinc dies allò determinat per la llei.

Alcoa Embalaje Flexible pertany al grup Alcoa, líder mundial de la indústria de l'alumini i que està batent rècords de beneficis en tot el món.



Comentaris

    Powered by LifeType