Comunicació UGT

UGT denúncia a El Corte Inglés a inspeccio de treball pels torns irregulars

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:43

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/elcortingles.gifEl nostre sindicat exigeix a l'empresa que anul·li les clàusules irregulars amb horaris de 6 hores de dilluns a dijous i de 8 hores els divendres i dissabtes

La UGT de Catalunya va presentar ahir dijous, 20 de desembre, una denúncia davant de la Inspecció de Treball contra El Corte Inglés per no donar resposta als requeriments dels delegats del nostre sindicat sobre els contractes laborals on figuren torns irregulars.

El passat mes d'agost, la UGT de Catalunya ja va sol·licitar a El Corte Inglés la nul·litat de les clàusules dels contractes realitzats amb distribució irregular de la jornada: és a dir, aquells contractes realitzats amb un horari de 6 hores de dilluns a dijous i de 8 hores els divendres i els dissabtes. El nostre sindicat no va rebre cap tipus de resposta per part de la direcció, de manera que el passat 11 d'octubre el Comitè d'Empresa va acordar per unanimitat tornar a demanar explicacions a l'empresa per la inclusió d'aquesta clàusula en els contractes dels treballadors i sol·licitar-ne la nul·litat en tots i cadascun dels contractes que la continguin.

Des del nostre sindicat i la resta del Comitè d'Empresa entenem que aquestes clàusules amb aquesta distribució de la jornada són una imposició arbitrària de l'empresa, i que va contra els acords signats per El Corte Inglés i la UGT de Catalunya, entre altres.

En el punt núm. 1 dels criteris d'aplicació de l'acta del Comitè Intercentres amb data 31 d'octubre de 1995, on es recullen els horaris que es poden realitzar en els centres d'El Corte Inglés, diu textualment que "el quadre general de torns pactat en el present acord recull els diferents torns que poden ser aplicats en cada centre de treball, així com els percentatges mínims o màxims d'adscripció als mateixos". I en el punt núm. 2 s'afegeix: "els torns que s'apliquen en cadascun dels centres de treball s'ajustaran necessàriament als establerts en el quadre general de referència".

En aquest acord no es recull cap torn de 6 hores de dilluns a dijous i 8 hores els divendres i dissabtes, raó per la qual aquests horaris no poden aplicar-se als treballadors i les treballadores dels centres d'El Corte Inglés.

Tot i mantenir el diàleg i la negociació com a principal sistema de mediació per solucionar els conflictes que es generen dins de l'empresa, la secció sindical de la UGT de Catalunya no pot obviar l'incompliment dels acords signats. Per aquest motiu, i davant del silenci i el menyspreu que la direcció ha mostrat a les demandes del nostre sindicat i del Comitè d'Empresa, la UGT de Catalunya ha decidit denunciar davant de la Inpecció de Treball aquesta clàusula il·legal que l'empresa està aplicant.

La UGT lamenta que la llei del dret a l'habitatge creï desigualtats en l'accés a les VPO

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:44
/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/edificio.jpg El text aprovat no disminueix el termini de qualificació a 90 anys per als HPO i estableix diferents terminis en funció de qui construeix, a on i amb quins ajuts

La UGT de Catalunya lamenta que després de totes les negociacions al voltant del Projecte de llei del dret a l'habitatge, el debat s'hagi centrat en la modificació d'articles que no tindran una veritable transcendència per garantir l'accés a l'habitatge, i en canvi s'hagin adoptat mesures que generen desigualtats entre la ciutadania en el moment de ser adjudicataris d'un habitatge de protecció oficial (HPO).

En aquest sentit, la redacció de l'article 79 "Termini de qualificació" estableix tres possibilitats:

  1. Si els habitatges han estat construïts es sòl públic o qualificat per a ésser destinat a protecció oficial: actualment 90 anys, segons el decret 244/2005 d'actualització del Pla pel dret a l'Habitatge 2004-2007.

  2. Si els habitatges han estat construïts en sòl no qualificat amb destinació a habitatge de protecció oficial, però els promotors han rebut ajuts públics per aquella promoció: s'establirà el termini per decret.

  3. Si els habitatges han estat construïts en sòl no qualificat amb destinació a habitatge de protecció oficial, i els promotors no han rebut ajuts públics per fer-ho: 30 anys.

Aquesta diferenciació provoca que, tractant-se de persones que acrediten igual necessitat d'habitatge, finalment se'ls adjudiqui una vivenda que tindrà un règim jurídic diferent, fixant el termini de qualificació en funció del sòl sobre el que s'ha construït, qui l'ha construït i quins ajuts ha pogut rebre o no per fer-ho. Per a la UGT de Catalunya, aquesta disposició de la llei genera desigualtats entre ciutadans. En la majoria de casos, serà qüestió de l'atzar que puguin rebre un HPO amb més o menys anys de qualificació. Només serà en el darrer cas (els construïts per promotors privats en sòl lliure i sense ajuts - 30 anys), en el qual els propis promotors podran escollir a quines persones adjudiquen l'habitatge, amb l'únic requisit per part de ls adjudicataris d'estar inscrits en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit.

El nostre sindicat continua pensant que el termini de qualificació a 90 anys és excessiu i limita les possibilitats de desenvolupament social, personal i familiar de les persones adjudicatàries. Tanmateix, la llei hauria d'haver establert un únic termini de qualificació per a tots els casos.

També en relació amb l'accés als HPO, el sindicat considera que la llei tampoc aborda amb decisió els criteris que han de servir per definir els requisits per accedir a les diferents promocions d'habitatges de protecció oficial. La UGT de Catalunya troba a faltar una ordenació i unificació dels requisits pel que fa als anys d'empadronament que s'exigeixen a cada promoció d'habitatges. És necessari que, en aquest sentit, es prengui una consciència solidària a nivell municipal que permeti que ciutadans i ciutadanes no empadronats en la localitat on es desenvolupen les promocions puguin accedir a aquests habitatges.

En un altre sentit, la UGT de Catalunya considera que s'ha perdut l'oportunitat d'ampliar les polítiques públiques que poden facilitar l'accés a un habitatge. El nostre sindicat ha demanat en reiterades ocasions que s'ampliés el número d'habitatges de protecció oficial destinats al lloguer. Considerem que aquesta política, a través d'un lloguer social, és la que permetria facilitar a tots els ciutadans i ciutadanes un habitatge digne, i d'altra banda, permetria crear un mercat de lloguer paral·lel al lliure, que facilitaria la mobilitat de la ciutadania per qüestions laborals, de formació, de necessitats familiars o altres. En aquest sentit, l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya ha presentat al Parlament de Catalunya més de 55.000 signatures per tramitar una iniciativa legislativa popular que reclama entre d'altres aspectes, l'augment de la construcció d'HPO de lloguer fins al 60% del total.

D'una altra banda, el nostre sindicat considera que la llei aprovada sí recull tot un seguit de disposicions que afronten algunes problemàtiques al voltant de l'habitatge que era necessari regular. Així, la inspecció tècnica dels habitatges, el foment de la rehabilitació i conservació del parc immobiliari, la lluita contra la sobreocupació, l'infrahabitatge i l'assetjament immobiliari, els ajuts al lloguer, o la protecció dels consumidors i usuaris, han estat recollides en el text legislatiu amb diferents mesures que actuaran de forma decidida i positiva per garantir el correcte ús dels habitatges i la seva conservació, per assegurar ajuts socials per a les situacions amb més necessitats o per protegir els consumidors dels abusos que es produeixen al voltant de la compra - venda i lloguer d'habitatges.



UGT signa l'acord de millora de la conciliació de laboral i personal a "La Caixa"

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:33

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/lacaixa.jpgA més, s'aconsegueix eliminar la proposta de la direcció d'instaurar flexibilitat horària i jornada partida

Ahir dimarts, 17 de desembre, es va signar un acord entre la direcció de "la Caixa" i els sindicats UGT de Catalunya, CCOO i SECPB per a la conciliació de la vida laboral i personal dels treballadors i les treballadores d'aquesta entitat financera.

Des del nostre sindicat considerem molt positiu aquest acord, principalment, perquè es va eliminar la proposta de la direcció d'instaurar flexibilitat horària amb jornada partida, mesura amb la qual la UGT de Catalunya es va mostra en desacord des d'un principi. A més, l'acord s'ha signat sense cap contrapartida per a la plantilla.

Entre moltes altres mesures, el nou acord contempla:

  • 10 dies més de permís de maternitat, i 14 dies més si es tracta de part múltiple.

  • Increment d'un dia més de permís de paternitat a partir del 2008.

  • Flexibilitat de mitja hora d'entrada i de sortida.

  • Possibilitat de reducció de jornada per cura de fills fins als 12 anys.

  • Millores de prestacions quantitatives i qualitatives per fills amb discapacitat.

  • Crèdit de tres dies laborables acumulables als permisos ja contemplats en la normativa laboral (matrimoni, naixement, malaltia o defunció, trasllat).

  • Facilitats financeres vinculades a la conciliació.


99% de seguiment el primer dia de vaga a Hispano Igualadina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:26

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/carrilbus.pngLa UGT denuncia les pressions de l'empresa per vulnerar el dret a la vaga d'alguns conductors

L'aturada convocada avui pel comitè d'empresa de la Hispano Igualadina, l'ha seguida gairebé el 100% de la plantilla de conductors de les línies d'autobusos afectades. La UGT de Catalunya valora aquesta primera jornada de vaga com un èxit, tot i els intents de la direcció de l'empresa d'alterar els serveis mínims decretats per la Generalitat.

El seguiment és total a les línies de transport regular. Per altra banda, i arran de la proposta per part dels representants sindicals, s'han mantingut sense alteracions els serveis dedicats al transport escolar i de persones amb discapacitat. No obstant, alguns conductors han vist vulnerat el seu dret a la vaga per pressions per part de l'empresa, que ha reconvertit el servei del transport escolar en servei per a les línies regulars d'autobusos.

Així doncs, malgrat l'intent de l'empresa de trencar els serveis mínims, els sindicats estant seguint al peu de la lletra els serveis pactats i decretats per la Generalitat, que són els següents:

- de 6.30h - 9.30h: funcionament del 50% del servei regular a totes les línies.
- de 17.00h-20.00h: funcionament del 50% del servei regular a totes les línies.

Les aturades -de 24 hores- prosseguiran demà dimecres, 19 de desembre, i els següents dies 20 i 21 de desembre, i és previst que es reprenguin els pròxims dies 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener. Afectaran el servei d'autobusos a les principals línies de la Hispano-Igualadina a Catalunya, i que transporten més del 80% del passatge de la companyia.

El nostre sindicat ha decidit anar a la vaga perquè la direcció de la companyia incompleix el conveni de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona. Alguns dels ítems del conveni, pactats específicament amb Hispano Igualadina, s'han vulnerat de forma greu:

  • L'empresa vol imposar unilateralment el seu quadrant de serveis, festius i vacances.
  • L'empresa no compleix la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció.
  • La direcció no lliura la documentació correcta corresponent als partes mensuals per a la comprovació de les nòmines.
  • L'empresa no remunera les jornades partides.

Les línies afectades per la vaga seran:

Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades.
Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Línies urbanes d'Esparreguera i Martorell.
Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès.
Línia Barcelona - aeroport de Reus.
Línia Barcelona - Igualada.
Línia Barcelona - Esparraguera.



UGT denuncia Correus a inspecció de treball per l'incompliment de la normativa de seguretat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:37
correos.gif un servei de prevenció de riscos laborals dotat dels mitjans materials i humans necessaris, i no es realitza cap investigació sobre els accidents de treball

Aquest matí, els representants de la UGT de Catalunya a Correus han presentat davant de la Inspecció de Treball una denúncia per incompliment de la normativa vigent en matèria de seguretat i salut laboral a les seves oficines. Les principals negligències en aquest àmbit són:

  • No existeix a Correus un servei de prevenció de riscos laborals dotat de mitjans materials i humans necessaris per realitzar les seves funcions preventives.

  • En el cas concret de la província de Barcelona, Correus no disposa d'un servei de prevenció d'acord amb les necessitats.

  • No s'ha realitzat el pla de prevenció ni a nivell estatal ni a nivell provincial.

  • Segueixen sense realitzar-se les avaluacions de riscos laborals.

  • De les escasses avaluacions de riscos realitzades, les mesures correctores o no s'implanten o són insuficients.

  • La formació dels treballadors i les treballadores en matèria preventiva es realitza de forma esporàdica.

  • No es rep una informació detallada sobre els accidents de treball, fet que impedeix realitzar un estudi, investigació o qualsevol tipus d'activitat.

  • El lliurament d'equips de protecció individual és insuficient, i en el cas dels treballadors i treballadores eventuals, mínimes o inexistents.


Els cambrers, els grans oblidats de la llei antitabac

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:49

bar.jpgLa UGT de Catalunya denuncia que 60.000 professionals de l'hostaleria no veuen defensats els seus drets per la llei

Dos anys després de l'entrada en vigor de la Llei Antitabac, la UGT de Catalunya reconeix els beneficis que l'entrada en vigor de la nova normativa ha comportat per al col·lectiu de treballadors, però posa en dubte que aquesta llei hagi defensat els interessos de tots i totes els treballadors i les treballadores de Catalunya, tal i com pretenia.

Per al nostre sindicat, el sector de l'hostaleria ha estat el gran perjudicat. Els i les professionals que desenvolupen la tasca de cambrer (més de 60.000 arreu de Catalunya) no només no han vist garantits els seus drets de preservació vers els perjudicis del fum del tabac, sinó que a més -en moltes ocasions- s'han vist encara més exposats.

Per una banda, els empleats de locals de menys de 100 metres quadrats que han permès fumar els seus clients, han de patir les conseqüències d'una decisió empresarial que no els ha tingut en compte. D'altra banda, en el cas de superfícies de més de 100 metres quadrats, on s'han hagut d'habilitar espais per a fumadors i no fumadors, els cambrers i les cambreres tampoc han vist garantits els seus drets, ja que han de treballar indistintament en ambdós espais. A més, les condicions en els espais de fumadors d'aquests locals de més de 100 metres quadrats són absolutament insalubres. En pocs metres quadrats es concentren un gran nombre de fumadors que consumeixen tabac en dosis elevades. Això deixa desamparat el treballador o la treballadora de l'hosteleria que ha de desenvolupar la seva tasca en un ambient molt carregat de fum. Tanmateix, i com denuncia el nostre sindicat, als treballadors de l'hosteleria que presenten una malaltia relacionada amb la inhalació del fum del tabac en el seu lloc de treball no se'ls reconeix la malaltia professional.

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya planteja a l'Administració pública catalana que reconsideri aquesta situació i que doni empara als cambrers i les cambreres per tal que puguin desenvolupar la seva tasca professional en el seu lloc de treball sense veure perjudicada la seva salut, com a conseqüència d'un greuge comparatiu que els converteix en l'únic col·lectiu de treballadors desprotegit per aquesta llei.



IPC novembre: el preu del vestit, el transport i l'alimentació es dispara

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:46

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/mercat2.jpgLa UGT de Catalunya denuncia que són els treballadors mileuristes i els pensionistes qui més es veuen afectats per l'increment dels béns i serveis de primera necessitat

El mes de novembre, els preus s'han incrementat un 0,7% a Catalunya i a l'Estat espanyol. Com ja fa uns mesos, els preus continuen la seva escalada, de manera que l'índex interanual se situa ja en el 4,1% a Espanya i el 4,2% a Catalunya.

Vestit i calçat (3,6%), transport (1,3%) i alimentació (0,9%) han estat els béns i serveis més inflacionistes a Catalunya, és a dir, els de primera necessitat. Hem de posar especial atenció a la pujada dels preus en el transport, amb una pujada interanual del 6,7%. Fa uns dies, amb l'anunci de l'augment de les tarifes del transport públic metropolità per al 2008, el nostre sindicat ja va denunciar que la pujada està sent superior a l'increment mig de l'IPC i a l'increment salarial dels treballadors i les treballadores, de manera que es dificulta molt el seu dret i accés a la mobilitat.

Hem de dir que un any més el Govern central va revalorar a la baixa les prestacions econòmiques dels nostres pensionistes i els haurà de compensar econòmicament per la desviació de preus que ha hagut en el 2007: en total, amb aquesta mesura, el Ministeri de Treball ha retardat el pagament d'uns 1.512 milions d'euros. Des de la UGT de Catalunya denunciem que any rera any les pensions es revalorizen mínimament amb un 2% per una previsió voluntàriament errònia de previsió de l'IPC. El col·lectiu de pensionistes és un dels que més pateixen les pujades de la inflació, que a més, es produeixen especialment en aquells béns de consum de primera necessitat que les persones majors de 65 anys més consumeixen.

L'IPC del mileurista

Les despeses en alimentació, habitatge, transport i ensenyament suposen el 70% en el cistell de la compra de les famílies mileuristes o de rendes baixes, segons la Encuesta Contínua de Presupuestos Familiares del Instituto Nacional de Estadística. Per tant, els augments dels preus d'aquests grups de productes suposen un esforç major a les seves butxaques.

Així ho demostra el càlcul de la UGT de Catalunya sobre l'IPC per als treballadors i les treballadores amb sous mileuristes, que el mes de novembre arriba a una taxa de variació interanual del 4,4%, més del doble dels objectius de l'autoritat econòmica europea d'assolir el 2%.

La UGT de Catalunya alerta sobre la pujada dels preus d'alguns aliments com la llet o els cereals i el continu augment del preu del cru. Aquests augments dificulten encara més la minsa capacitat d'estalvi de les famílies mileuristes. El 45,4% de les famílies es declara amb dificultats per arribar a final de mes i les fallides econòmiques familiars s'han triplicat en una any. El nostre sindicat demana que l'Administració controli els marges sobre els preus en la cadena de distribució dels productes, per evitar aprofitaments per part dels intermediaris en el procés de distribució.

D'altra banda, la UGT de Catalunya alerta de les conseqüències que un descens en la demanda, derivat dels preus creixents i baixos salaris, pot tenir sobre l'economia catalana, que ja mostra evidències d'afebliment. Catalunya no es pot permetre un afebliment de la capacitat de compra de la seva població si vol mantenir el ritme de creixement econòmic i ocupació.

Per tant, la UGT de Catalunya denuncia un cop més la pèrdua de capacitat adquisitiva dels treballadors i treballadores del nostre país, especialment d'aquell conjunt de població que, amb rendes baixes, ha de suportar uns augments relatius en el cost de la vida molt superiors als de les rendes més altes. I recordem que a Catalunya són més de 1.200.000 els treballadors i les treballadores que cobren sous per sota dels 1.000 euros. Per això, el nostre sindicat s'ha compromès a no acceptar salaris submileuristes en els convenis col·lectius que negociï.

D'altra banda continuem defensant les clàusules de revisió salarial i l'IPC català a tots els convenis com un instrument efectiu per corregir la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadores i les treballadores amb la pujada constant dels preus.


Treballadors dels serveis socials de l'ajuntament de BCN reivindiquen millores

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:45
centrecivic.jpgLa UGT de Catalunya reivindica solucions urgents davant de la immediata aplicació de la Llei de Dependència i la Llei de Serveis Socials

El 20 de desembre de 2006, l'Assemblea de treballadors i treballadores dels Serveis Socials d'Atenció Primària i els Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), vam presentar un manifest amb una sèrie de reivindicacions urgents a les quals esperàvem que l'Ajuntament de Barcelona hagués proposat alguna solució abans d'acabar l'anterior legislatura. Però gairebé un any després no hem obtingut cap resposta a aquesta greu situació, a la que ara hem d'afegir un nou i important impacte en les responsabilitats legals dels Serveis Socials amb l'aplicació immediata de la nova Llei de Serveis Socials, junt amb la Llei de la Dependència.

Si els Serveis Socials han de convertir-se amb aquestes noves lleis en el quart pilar de l'Estat de Benestar de Catalunya, els responsables de fer-les efectives dintre de l'Ajuntament de Barcelona haurien de començar a córrer per fer-les possibles.

Per tal d'aconseguir uns Serveis Socials de QUALITAT i UNIVERSALS, reiterem les nostres reivindicacions:

  • Substitució immediata de tots els perfils professionals: és totalment insuficient "l'equip itinerant" que només substitueix immediatament a les recepcionistes i treballadores socials de primera acollida. Cada dia que passa sense substituir-se un professional, molts ciutadans es queden sense atenció.
  • Ràtios de personal suficient i estable: si encara no es compleixen les ràtios que marca el Pla d'Inclusió Social, si gairebé un 50 % dels professionals són interins i ara hem d'afegir la nova Llei de Dependència i la nova Llei de Serveis Socials, com pensen que podrem assumir la plantilla actual tots aquests nous encàrrecs i les noves responsabilitats legals?
  • Infraestructura necessària: encara queden molts dèficits greus en alguns equipaments per poder atendre amb dignitat i qualitat als usuaris dels Serveis Socials.
  • Porta d'entrada: el primer contacte amb el ciutadà és la recepció i és molt urgent que l'Ajuntament es defineixi, reforci i revaloritzi a aquests professionals.
  • Reconeixement professional: exigim aquest reconeixement de les directores i directors dels Centres de Serveis Socials, de les administratives i administratius tant de l'EAIA com dels CSS i les informadores/recepcionistes dels CSS.
  • Seguretat i indefensió: encara estem esperant les solucions a totes les situacions greus que s'estan donant i com a exemple més actual les reivindicacions dels EAIA.

Els ciutadans usuaris dels nostres serveis també han recolzat aquestes reivindicacions amb les seves signatures i mereixen una resposta de l'Ajuntament. Per tot això la UGT de Catalunya exigeix:

  • Una resposta urgent a les nostres reivindicacions laborals i així poder complir amb el dret dels tots els ciutadans de Barcelona a una atenció de qualitat i digna i que sigui coherent amb el compromís polític de l'actual govern municipal de la "millora del treball amb les persones".
  • Demanem a l'alcalde Jordi Hereu i als responsables dels Plans d'Actuació Municipal que se'ns donin respostes i solucions immediates.


Delegats de la UGT havien alertat de les deficiències al centre

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:54

canruti.jpgS'havien tancat passadissos per fer magatzems sense les mesures de seguretat adequades i les mànegues d'aigua no arribaven a tot arreu

Els representants de la UGT de Catalunya a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) denuncien que fa més d'un any i mig que havien alertat a la Comissió de Salut Laboral del centre de les deficiències que s'estaven produint a l'hospital i que posaven en perill la seguretat a l'hospital.

Concretament, el delegat de prevenció del nostre sindicat havia denunciat reiteradament que s'havien tancat passadissos per fer-los servir com a magatzems, plens de material inflamable i sense les mesures de seguretat adequades: sense aspersors d'aigua, amb mànegues de més de 30 anys (només es van substituir per altrs de noves després del primer incendi de fa uns mesos) i amb molts espais on aquestes no arribaven. De fet, si les mànegues haguessin arribat fins al lloc del foc, el personal de manteniment l'hagués pogut extingir a temps.

Aquestes deficiències en la seguretat de l'hospital no només s'havien denunciat a la Comissió de Salut Laboral del propi centre, sinó que també s'havien traslladat a la Comissió paritària de l'ICS, on es dissenyen els procediments de riscos laborals de tots els centres. Allà, els representants del nostre sindicat també havien avisat que a Can Ruti algun dia es produiria un accident greu.

El nostre sindicat resta a l'espera de l'informe dels bombers i dels mossos, que ha d'aclarir on es va produir exactament el foc i per quines causes. Tanmateix, la UGT de Catalunya presentarà un requeriment a la Inspecció de Treball perquè avaluï la situació del sistema de seguretat i de prevenció de riscos a l'hospital.

Igualment, els delegats i delegades de la UGT de Catalunya a l'Hospital Can Ruti volen posar de manifest la professionalitat dels treballadors i les treballadores del centre -fins i tot van participar els que estaven de permís o no era el seu torn-, que amb la seva col·laboració van fer possible l'evacuació del centre i l'atenció als pacients.



Primera jornada de vaga de la plantilla de DUREX (Rubí)

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:36

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/durex.gifDirecció i Comitè d'Empresa no van arribar a cap acord ahir al Tribunal Laboral de Catalunya, i la UGT de Catalunya continua denunciant que es tracta d'una deslocalització encoberta

Tal com ja van anunciar, els treballadors i les treballadores de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la planta de Rubí faran demà divendres, 14 de desembre, la primera jornada de vaga de 24 hores (de 6h a 6h) i es concentraran davant de l'empresa. La decisió es va refermar ahir després de no arribar a cap acord a la mediació entre Comitè d'Empresa i direcció al Tribunal Laboral de Catalunya.

A la reunió d'ahir, l'empresa va oferir als treballadors 57 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats i un topall de 97.000 euros. La UGT de Catalunya considera l'oferta encara insuficient i demana 73 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt. En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que es tracta d'una deslocalització encoberta i que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

El Tribunal Laboral de Catalunya ha citat de nou direcció i sindicats el proper dilluns, 17 de desembre. Si no s'arriba a cap acord, la plantilla continuarà amb les jornades de vaga, convocades per al dia 18 i 20 de desembre.


UGT denuncia que la pujada de tarifes del transport públic és superior a l'IPC i els salaris

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:11

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/carrilbus.pngL'augment mig de les tarifes per al 2008 és del 4,19%, mentre que l'IPC s'ha incrementat aquest any un 2,8% i els salaris, un 3,8%

En el passat consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) es van aprovar les tarifes de transport públic que regiran en el Sistema Tarifari Integrat a partir de l'1 de gener de 2008. L'augment de mitjana ponderat de les tarifes per al proper any és del 4,19% (l'any passat ja va ser del 3,65%), mentre que l'augment de l'IPC de gener a novembre ha estat del 2,8% i l'increment anual dels salaris el segon trimestre del 2007 ha estat del 3,8%.

Amb les dades que ofereix l'ATM, observem que els bitllets que més s'encareixen de mitjana són el senzill i la T-Dia, amb uns augments que ronden entre el 3,70% i el 5,41%, en els pitjors dels casos i depenent de les zones. L'encariment de la resta de tarifes es troben igualment molt allunyats de les recomanacions europees que fixen l'increment desitjat de preus en el 2%.

D'altra banda, el Pla de Mesures contra la Inflació que va presentar el Govern es comprometia a limitar les taxes de competència autonòmica a un màxim del 2%, d'acord amb l'objectiu comú de la zona euro. Per tant, per segon any consecutiu, l'ATM no està vetllant pel control inflacionari que el Departament d'Economia de la Generalitat vol mantenir. És més, aquest augment tarifari no només no ajuda al control d'un dels principals problemes de l'economia catalana, sinó que comportarà augments en el nivell d'inflació del 2008 i tindrà conseqüències negatives sobre els nivells de competitivitat de l'economia catalana i sobre el poder adquisitiu dels catalans i catalanes.

Per tant, la UGT de Catalunya denuncia un cop més la pèrdua de capacitat adquisitiva dels treballadors i treballadores del nostre país, especialment d'aquell conjunt de població que, amb rendes baixes, ha de suportar uns augments relatius en el cost de la vida molt superiors als de les rendes més altes. I recordem que a Catalunya són més de 1.200.000 els treballadors i les treballadores que cobren sous per sota dels 1.000 euros. Per això, el nostre sindicat s'ha compromès a no acceptar salaris inframileuristes en els convenis col·lectius que negociï.

La UGT de Catalunya considera que la mobilitat ha de ser concebuda com un dret dels ciutadans i les ciutadanes, i en conseqüència, cal garantir una xarxa de transport públic eficient, integral, intermodal i de qualitat, que permeti l'accés a una mobilitat digne a tots els ciutadans i ciutadanes. Tot reconeixent l'esforç de les administracions catalanes i central en el finançament del sistema públic de transport, cal que l'increment del cost que han d'assumir els usuaris del servei vagi d'acord amb l'increment de la seva capacitat adquisitiva i paral·lela a les propostes de contenció en l'increment de preus aprovades pels governs. En aquest sentit, l'increment de tarifes aprovat, fora dels límits econòmics recomanats i per sobre de l'increment salarial previst, no compleix cap de les premisses que haurien de garantir un increment conseqüent.

Finalment, la UGT de Catalunya vol manifestar el seu malestar perquè la proposta de noves tarifes del Sistema Tarifari Integrat per al 2008 no s'ha portat amb antelació al Consell de Mobilitat de l'ATM, òrgan de consulta i participació cívica i social en el funcionament del sistema metropolità de transport públic col·lectiu i de la mobilitat, en l'àmbit competència de l'ATM. Volem així posar de relleu la poca disposició al diàleg mostrada per part de l'ATM en aquest cas, obviant la consulta prèvia d'una qüestió que és d'especial sensibilitat i transcendència social.



UGT convoca els empleats de correus a tres jornades de vaga

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:20

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/buzon1.pngTot i els beneficis històrics de Correus, els seus empleats no arriben de mitja ni als mil euros al mes

UGT i el Sindicato Libre han convocat els treballadors i les treballadores de Correus a una vaga arreu de l'Estat per als propers 19, 20 i 21 de desembre, per tal de reclamar millores salarials i laborals per a la plantilla. A Catalunya, més de 10.500 treballadors i treballadores treballen a Correus.

Entre les principals reivindicacions, UGT i el Sindicato Libre reclamen:

  • La fixació d'un salari mínim de 1.000 euros nets. Actualment existeixen greus desajustos salarials provocats per un augment de la polivalència del personal que no s'ha vist recompensat per un increment salarial. El nostre sindicat considera escandalós que mentre Correus declara beneficis històrics, els seus empleats pateixen una constant i seriosa pèrdua de poder adquisitiu.
  • Restabliment del diàleg social i del dret a una negociació real, sense discriminacions ni exclusions. En els darrers anys, l'actual presidència de Correus ha ignorat el dret a la negociació i ha vulnerat els elementals principis d'informació, igualtat de tracte i la bona fe negociadora. La desídia de la presidència ha provocat el deteriorament tant de la qualitat del servei com de les condicions laborals dels seus empleats.
  • L'establiment d'un nou sistema d'accés a l'ocupació que garanteixi la lliure concurrència i la igualtat d'oportunitats a tots els aspirants, garantia que actualment és inexistent.
  • L'establiment d'un nou sistema de contractació eventual que elimini la precarietat actual en les contractacions, garantint la transparència de la seva aplicació a través de les Comissions Provincials de Contractació.
  • L'aplicació de les millores de l'Estatut de l'Empleat Públic en matèria de drets mínims de permissos i vacances.
  • Definició dels llocs de treball per processos de treball i l'assignació del personal necessari a cada procés.
  • Negociació del calendari laboral.
  • Incorporació i aplicació als empleats de Correus a la flexibilitat d'horaris i jornada derivada del Pla Concilia i de la Llei de la Igualtat.
  • Negociació d'un sistema de promoció professional.
  • Assegurar les convocatòries anuals de promoció interna.
  • Aplicació immediata de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.


Més de 200 mossos de magatzem de Caprabo passaran a ser mossos especialistes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:53

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/caprabo.jpgEls delegats de la UGT de Catalunya aconsegueixen aquesta millora per als magatzems de l'Hospitalet de Llobregat i Abrera

Els mossos de magatzem que portin 5 anys o més en el magatzem de Caprabo al carrer de les Ciències de l'Hospitalet de Llobregat passaran a ser considerats "mossos especialistes" i a percebre, per tant, la retribució prevista per la mateixa en el Conveni Col·lectiu a partir de febrer de 2008.

Els delegats de la UGT de Catalunya a Caprabo mostren la seva satisfacció per la consecució d'aquesta categoria, reivindicada des de fa molt de temps pel nostre sindicat, i ja han sol·licitat extrapolar aquest acord al magatzem de la companyia a Abrera. S'espera poder tancar les negociacions aquesta mateixa setmana i que més de 200 treballadors i treballadores de la companyia passin a beneficiar-se d'aquesta nova categoria.



Manifestació de delegats i delegades dels treballadors públics

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:04

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/12/11/manifestacio_de_delegats_i_delegades_dels_treballadors_publics/bandera.pngLa UGT de Catalunya, CC.OO. i IAC han convocat per demà els delegats i les delegades dels treballadors públics a una manifestació davant dels representants de les Administracions central i autonòmica per exigir l'aplicació i el desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), aprovat al mes d'abril. Els delegats i les delegades es concentraran demà a les 12:15 hores davant del departament de Governació i Administracions Públiques i, posteriorment, marxaran en manifestació fins a la Delegació del Govern a Catalunya.

Els sindicats denunciem l'actitud poc dialogant que ha tingut l'Administració de la Generalitat i la manca de compromís negociador i d'impuls per a l'elaboració de la Llei de la Funció Pública de Catalunya. Tanmateix, exigim a les Administracions Públiques l'aplicació immediata de la jubilació anticipada i parcial a tots els empleats i empleades de la Funció Pública, així com el compliment dels drets per a la conciliació de la vida personal i laboral recollits en l'EBEP a totes les administracions públiques catalanes.

MANIFESTACIÓ DELEGATS I DELEGADES TREBALLADORS DE LA FUNCIÓ PÚBLICA
DIA:
11 de desembre de 2007.
HORA i LLOC: A les 12:15 h. concentració davant departament de Governació i Administracions Públiques (plaça Ramon Berenguer el Gran - Via Laietana, 26). Després els delegats i les delegades es manifestaran fins la delegació del Govern a Catalunya (Marquès de l'Argentera, 2).



UGT condemna el tancament del repetidor de TV3 a Alacant

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:15
/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/repetidor.jpgLa UGT de Catalunya lamenta enèrgicament el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta (Alacant) i mostra el seu profund desacord amb la mesura pressa pel govern de la Generalitat Valenciana, tal i com el nostre sindicat ha denunciat de manera reiterada (la UGT de Catalunya està col·laborant en la recaptació de fons per al pagament de la multa vegeu el següent enllaç).

Des de la UGT de Catalunya considerem que, en un món obert on les tecnologies de la informació i de la comunicació no entenen de fronteres geogràfiques, polítiques ni idiomàtiques, resulta un contrasentit que els valencians i les valencianes no puguin rebre el senyal de TV3 i que els catalans i les catalanes no puguin veure Canal9 a les seves llars. Sobretot si tenim en compte que es tracta de dos territoris amb parla i arrels històriques comunes.

Des de la UGT de Catalunya denunciem que aquesta decisió s'hagi pres en un context polític per sobre dels interessos dels ciutadans i les ciutadanes, i demana als governs implicats que es posin d'acord per solventar aquest contrasentit. Per al nostre sindicat, la política ha de buscar solucions i no traslladar els problemes als ciutadans.




La UGT va rebutjar la proposta de B:SM de pagar incentius per quantiat als treballadors de la grua

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:44

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/gruabcn.jpgLes declaracions d'Alberto Fernández Díaz (PP) respecte al posicionament del nostre sindicat són mentides interessades

Amb motiu de les declaracions delpresident del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, on assegura que la direcció de l'empresa municipal que gestiona la grua, Barcelona Serveis Municipals (B:SM), va proposar als treballadors cobrar incentius per quantitat de vehicles retirats, i que aquesta proposta va ser recolzada per la UGT de Catalunya i rebutjada per la resta de sindicats amb representació, la nostra organització vol manifestar:

  1. Que les afirmacions d'Alberto Fernández Díaz respecte a la UGT de Catalunya són mentides interessades.
  2. Que la proposta de la direcció de B:SM d'un sistema d'incentius per quantitat i qualitat va ser radicalment rebutjada per TOT el Comitè d'Empresa, format per la UGT de Catalunya, CCOO, CGT i FESIT. Us adjuntem l'acte de la reunió amb l'empresa, signada pels representants de tots els sindicats, en què queda palès que el Comitè no vol ni valorar la proposta de l'empresa.
  3. Que la UGT de Catalunya no ha negociat mai ni negociarà incentius per quantitat per als treballadors i les treballadores de la grua de Barcelona.
  4. Que, actualment, la UGT de Catalunya negocia amb la direcció de B:SM dos aspectes.
  5. Que, amb el retorn de la base de treball a Barcelona, la direcció de B:SM no retiri a la plantilla els 4 euros diaris per trasllat de base que havia concedit quan els treballadors van ser traslladats de Plaça d'Espanya a la Zona Franca.
  6. Que amb el trasllat a les noves bases de litoral (c. de Bac de Roda), Plaça d'Espanya i Vall d'Hebron, els treballadors i les treballadores puguin escollir el dipòsit base on anar a treballar, ja que l'empresa ha repartit la plantilla sense tenir en compte la seva residència.


UGT obté la majoria absoluta a Mercadona a la província de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:21

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/mercadona.pngEl nostre sindicat ha passat de 107 a 196 delegats i delegades

La UGT de Catalunya ha guanyat les eleccions sindicals a pràcticament tots els centres de treball de Mercadona a la província de Barcelona. Mercadona té 64 comitès d'empresa, amb un total de 354 delegats sindicals.

Els 5.174 treballadors i treballadores que han acudit a les urnes han votat majoritàriament a favor de la UGT de Catalunya, que ha obtingut 196 delegats i delegades, mentre CCOO n'ha aconseguit 92, i el Sindicat Independent (SI), 66. Fins ara el nostre sindicat comptava amb 107 representants, CCOO amb 7 i SI amb 43.

L'únic procés electoral pendent és el del centre de treball ubicat a Sant Sadurní, on hi treballen 1.100 persones, que es realitzarà el mes de febrer de l'any que ve.

Per comarques, la distribució de delegats i delegades ha quedat de la següent manera:

UGT de Catalunya

CCOO

Sindicat Independent

Bages i Berguedà

5

0

5

Anoia, Penedès i Garraf

15

8

7

Barcelonès

38

20

10

L'Hospitalet de Llobregat

5

5

0

Vallès Oriental i Maresme

17

8

10

Vallès Occidental

81

41

20

Baix Llobregat

35

10

14

Total

196

92

66

Resultats com aquests estan refermant la posició de la UGT de Catalunya com a primer sindicat del sector del comerç.



UGT guanya per majoria absoluta les eleccions a l'empresa de "hanling" Newco

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:57

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/bcnairport.pngEl nostre sindicat aconsegueix 15 dels 21 membres del Comitè d'Empresa, que representa 1.000 treballadors al Prat

Ahir es van celebrar eleccions sindicals a l'empresa de "handling" Newco. Concretament, ahir van votar els treballadors i les treballadores del col·legi de serveis auxiliars, amb el següent resultat: 6 delegats de la UGT de Catalunya, 4 de la CGT, 1 de CCOO i 1 d'USOC. A aquests resultats parcials hem de sumar els de les eleccions del col·legi de tècnics i especialistes, que es van celebrar fa dos anys i a les quals la UGT de Catalunya va aconseguir la totalitat dels 9 delegats.

Així doncs, el Comitè d'Empresa de Newco queda configurat de la següent manera:

  • UGT de Catalunya: 15 delegats.
  • CGT: 4 delegats.
  • CCOO: 1 delegat.
  • USOC: 1 delegat.
Newco dóna feina a aproximadament 1.000 treballadors i treballadores a l'aeroport de Barcelona.


CTAC-UGT denuncia que Catalunya perd el tren del treball autònom

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:46

currelaautonomo.gifNomés la província de Barcelona manté el creixement del Règim d'Autònoms, mentre que Girona, Lleida i Tarragona perden 759 treballadors i treballadores

Per segon mes consecutiu, el nombre de treballadors i treballadores autònoms per províncies a Catalunya es redueix i augmenta el nombre d'aturats. El passat mes de novembre, Girona, Lleida i Tarragona van perdre un total de 759 treballadors i treballadores per compte propi. Només a Barcelona es manté el creixement del Règim d'Autònoms, amb 2.260 nous treballadors i treballadores.

La situació, a més, resulta especialment preocupant si tenim en compte que durant tot aquest 2007 el Règim d'Autònoms (RETA) està experimentant un creixement sense precedents a la història, amb més de 100.000 altes netes i un creixement interanual superior al 3,6%.

És a dir, que Catalunya està patint una recessió important en un moment d'expansió del treball autònom. Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC - UGT de Catalunya) considerem que diversos factors poden ser causants d'aquest descens, però hi ha dos aspectes fonamentals: d'una banda, la desacceleració econòmica que estan patint sectors com la construcció i el comerç, i d'altra banda, l'aposta decidida de la resta de Comunitats Autònomes pel foment del treball autònom, mitjançant els anomenats "plans integrals" que ja han posat en marxa Madrid o Andalusia, i que encara no existeix a Catalunya.

Des de la CTAC - UGT de Catalunya denunciem la manca de mesures i de lideratge per part del Departament de Treball en matèria d'autònoms. A més, reiterem la necessitat de regular el Consell Català del Treball Autònom i la implantació d'un "pla integral" que desenvolupi totes les competències que Catalunya té en matèria de treball autònom i que posi en marxa l'Estatut del Treball Autònom que va entrar en vigor el passat 12 d'octubre.

El 65% de les dones creu que té menys promoció professional que els homes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:05

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/donatreballadora.pngLa UGT de Catalunya presenta demà les conclusions del projecte europeu VÈRTEX de foment de la igualtat d'oportunitats a la feina

Demà dimarts, 4 de desembre, la UGT de Catalunya organitza el seminari final del projecte EQUAL VERTEX, que ha liderat al llarg d'aquests últims tres anys juntament amb la Fundació Mª Aurèlia Capmany i en el qual han participat l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet de Llobregat, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic, l'Institut Català de les Dones, Asepeyo, la Unió Patronal Metal·lúrgica i la Universitat de Barcelona.

El Projecte Vertex s'emmarca en la Iniciativa de la Unió Europea Equal, i té com a objectiu la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, reduint desequilibris entre aquests i donant suport a l'eliminació de la segregació en el treball. Els aspectes més importants que s'han treballat són la discriminació salarial, l'accés a l'ocupació, la formació, la promoció professional i la salut laboral.

Demà, en aquest seminari de cloenda del projecte, es presentaran les conclusions de l'estudi realitzat a partir de 500 enquestes a dones treballadores, entrevistes personalitzades i grups de discussió, que ofereix dades com aquestes:

  • El 65% de les dones enquestades creuen que tenen menys possibilitats de promoció professional que els homes.
  • El 30% de les dones enquestades creu que cobren menys que els homes per realitzar la mateixa feina.
  • El 41% de les dones enquestades creu que tenen més dificultats d'accedir a la formació que els homes.

L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del sindicat (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) començarà a les 9.30 hores, amb les intervencions de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Vaga i mobilitzacions a Castellón, S.A.

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:13

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/puertaautomovil.jpgLa UGT de Catalunya denuncia que des del mes passat no cobren la prima de producció

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Castellón S.A. (Ripollet, Vallès Occidental) ha convocat avui als 400 treballadors i treballadores d'aquesta empresa de complements d'automoció, a una vaga de quatre hores, en protesta perquè han deixat de cobrar, des del dia 15 de novembre, la prima de producció acordada amb la direcció l'any 2000.

Des de les 6 hores de la matinada d'avui, els treballadors del torn de matí es troben concentrats davant la porta de l'empresa, a Ripollet, mentre fan una vaga de quatre hores. A les 14.00 hores del migdia d'avui, el personal del torn de tarda prendrà el relleu de la protesta deixant de treballar de dues a sis de la tarda, i també es concentraran a les portes de l'empresa. La vaga es repetirà al torn de nit, de 22.00 hores a les 2.00 hores.

La direcció de Castellón, S.A., va prendre la decisió, de forma unilateral i sense comunicar-ho tampoc ni al comitè d'empresa ni als treballadors, de deixar de pagar una prima de producció, d'una quantía variable que oscil·la entre els 150 i els 300 euros mensuals.

En una reunió de mediació mantinguda dijous passat, l'empresa va justificar la seva decisió dient que havia fet una relectura de l'acord de primes, i que l'aplicava segons la seva nova interpretació.

La UGT de Catalunya ha denunciat la situació d'inquietud que viu la plantilla, una part de la qual ha vist com el seu poder adquisitiu ha minvat molt des que han deixat de cobrar aquesta prima. El nostre sindicat ha ofert renegociar el pacte de primes i posar el comptador a zero, demanant a la direcció que almenys, mentre no s'arribi a un nou acord, prevalgui i s'apliqui l'acord vigent, i que el personal pugui cobrar els imports del mes passat.



La UGT de Catalunya convoca una vaga de 24 hores a la sanitat privada

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:06
/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/sanidad2.pngDesprés que la reunió de mediació del passat divendres entre l'Administració, la patronal i els representants dels treballadors i les treballadores de la Sanitat Privada no hagin arribat a cap acord, la UGT de Catalunya continua endavant amb la vaga de 24 hores convocada per a demà, 4 de desembre (concretament, de l'inici del torn de nit de la matinada del 3 al 4 de desembre, fins al final del torn de tarda del dia 4 de desembre).

Aquesta vaga se suma a les concentracions que des de fa setmanes el nostre sindicat ha convocat en diferents centres privats per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 professionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La UGT de Catalunya ja ha denunciat reiteradament quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.



UGT convoca una vaga de 13 dies a Hispano-Igualadina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:02

bus.pngL'EMPRESA HA INCOMPLERT LA MAJOR PART DEL PACTE QUE VA PERMETRE DESCONVOCAR L'ANTERIOR VAGA ANUNCIADA A L'OCTUBRE

La UGT de Catalunya ha convocat per als mesos de desembre i gener una vaga de 13 dies a l'empresa Hispano-Igualadina per haver incomplert l'acord a què van arribar el passat 9 d'octubre, i que va permetre desconvocar una vaga prevista per pocs dies més tard a les principals línies de la companyia. Les aturades es faran els dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre de 2007; i 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener de 2008.

En la reunió de mediació a la Generalitat, la pròpia direcció de l'empresa va fixar-se el dia 30 de novembre com a data límit per al compliment dels punts centrals de l'acord, compromís que ha incomplert :

  • L'empresa havia de presentar un quadrant de serveis, de festius anuals i de vacances. No ho ha fet.
  • L'empresa es va comprometre a complir la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció. Continua sense respectar-la.
  • A més, l'empresa no remunera les jornades partides.

En el document signat hi havia d'altres qüestions pactades, que l'empresa tampoc ha complert, i que són les següents:

  • La direcció no respecta l'acord sobre festes anuals i retribució de festius.
  • La direcció es va comprometre a lliurar els partes mensuals per a la comprovació de les nòmines, però finalment ha presentat una documentació incompleta.

La UGT de Catalunya ha convocat novament una vaga que afectarà el servei d'autobusos a les principals línies -que transporten més del 80% del passatge de la companyia- durant les 24 hores dels dies següents:

14, 17, 18, 19, 20, 21 de desembre de 2007

9, 11, 14, 18, 21, 25 I 28 de gener de 2008

Les línies afectades són:

Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades.
Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Línies urbanes d'Esparreguera i Martorell.
Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès.
Línia Barcelona - aeroport de Reus.
Línia Barcelona - Igualada.
Línia Barcelona - Esparraguera.

La vaga també compta amb el suport del sindicat CGT.



La UGT amenaça amb aturades a Durex si no hi ha un canvi substancial per part de l'empresa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/durex.gifEl nostre sindicat convoca concentracions per demà dissabte i dilluns a Barcelona, prèvies a la reunió de dimarts que ve amb l'empresa

L'actitud de la direcció Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la darrera reunió amb la part sindical ha acabat de tensar la corda a les negociacions, iniciades a l'octubre, arran del tancament de la planta de l'empresa a Rubí. Ara, el nostre sindicat està disposat a convocar aturades a partir de la setmana que ve si Durex no canvia substancialment la seva oferta, molt allunyada encara de les posicions sindicals, i més partint de la premissa que el tancament de la planta respon a una deslocalització encoberta.

Així, dimecres passat l'empresa va oferir als treballadors 51 dies per any treballat, amb un màxim de 33 mensualitats, i un topall per sobre dels 91.000 euros. La UGT de Catalunya considera la oferta del tot insuficient, i demana 75 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt.

En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Mentrestant, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i treballadores de l'empresa a concentrar-se demà a la Plaça de Catalunya, a les 11.15 hores, i a una nova concentració dilluns 3 de desembre a les 10'15 hores davant el consolat del Regne Unit a Barcelona, prèvies a la propera reunió negociadora de dimarts que ve, 4 de desembre.

CONCENTRACIONS PLANTILLA DUREX

DIA: dissabte, 1 de desembre
de 2007
HORA
: 11'15 hores

LLOC: Plaça de Catalunya (Barcelona)

DIA: dilluns, 3 de desembre de 2007

HORA: 10'15 hores

LLOC: Davant Consolat del Regne Unit a Barcelona (Avgda. Diagonal, 477)



Powered by LifeType