Comunicació UGT

UGT guanya per majoria absoluta les eleccions a l'empresa de "hanling" Newco

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:57

bcnairport.pngEl nostre sindicat aconsegueix 15 dels 21 membres del Comitè d'Empresa, que representa 1.000 treballadors al Prat

Ahir es van celebrar eleccions sindicals a l'empresa de "handling" Newco. Concretament, ahir van votar els treballadors i les treballadores del col·legi de serveis auxiliars, amb el següent resultat: 6 delegats de la UGT de Catalunya, 4 de la CGT, 1 de CCOO i 1 d'USOC. A aquests resultats parcials hem de sumar els de les eleccions del col·legi de tècnics i especialistes, que es van celebrar fa dos anys i a les quals la UGT de Catalunya va aconseguir la totalitat dels 9 delegats.

Així doncs, el Comitè d'Empresa de Newco queda configurat de la següent manera:

  • UGT de Catalunya: 15 delegats.
  • CGT: 4 delegats.
  • CCOO: 1 delegat.
  • USOC: 1 delegat.
Newco dóna feina a aproximadament 1.000 treballadors i treballadores a l'aeroport de Barcelona.


CTAC-UGT denuncia que Catalunya perd el tren del treball autònom

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:46

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/04/currelaautonomo.gifNomés la província de Barcelona manté el creixement del Règim d'Autònoms, mentre que Girona, Lleida i Tarragona perden 759 treballadors i treballadores

Per segon mes consecutiu, el nombre de treballadors i treballadores autònoms per províncies a Catalunya es redueix i augmenta el nombre d'aturats. El passat mes de novembre, Girona, Lleida i Tarragona van perdre un total de 759 treballadors i treballadores per compte propi. Només a Barcelona es manté el creixement del Règim d'Autònoms, amb 2.260 nous treballadors i treballadores.

La situació, a més, resulta especialment preocupant si tenim en compte que durant tot aquest 2007 el Règim d'Autònoms (RETA) està experimentant un creixement sense precedents a la història, amb més de 100.000 altes netes i un creixement interanual superior al 3,6%.

És a dir, que Catalunya està patint una recessió important en un moment d'expansió del treball autònom. Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC - UGT de Catalunya) considerem que diversos factors poden ser causants d'aquest descens, però hi ha dos aspectes fonamentals: d'una banda, la desacceleració econòmica que estan patint sectors com la construcció i el comerç, i d'altra banda, l'aposta decidida de la resta de Comunitats Autònomes pel foment del treball autònom, mitjançant els anomenats "plans integrals" que ja han posat en marxa Madrid o Andalusia, i que encara no existeix a Catalunya.

Des de la CTAC - UGT de Catalunya denunciem la manca de mesures i de lideratge per part del Departament de Treball en matèria d'autònoms. A més, reiterem la necessitat de regular el Consell Català del Treball Autònom i la implantació d'un "pla integral" que desenvolupi totes les competències que Catalunya té en matèria de treball autònom i que posi en marxa l'Estatut del Treball Autònom que va entrar en vigor el passat 12 d'octubre.

El 65% de les dones creu que té menys promoció professional que els homes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:05

donatreballadora.pngLa UGT de Catalunya presenta demà les conclusions del projecte europeu VÈRTEX de foment de la igualtat d'oportunitats a la feina

Demà dimarts, 4 de desembre, la UGT de Catalunya organitza el seminari final del projecte EQUAL VERTEX, que ha liderat al llarg d'aquests últims tres anys juntament amb la Fundació Mª Aurèlia Capmany i en el qual han participat l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet de Llobregat, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Foment del Treball Nacional, la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic, l'Institut Català de les Dones, Asepeyo, la Unió Patronal Metal·lúrgica i la Universitat de Barcelona.

El Projecte Vertex s'emmarca en la Iniciativa de la Unió Europea Equal, i té com a objectiu la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, reduint desequilibris entre aquests i donant suport a l'eliminació de la segregació en el treball. Els aspectes més importants que s'han treballat són la discriminació salarial, l'accés a l'ocupació, la formació, la promoció professional i la salut laboral.

Demà, en aquest seminari de cloenda del projecte, es presentaran les conclusions de l'estudi realitzat a partir de 500 enquestes a dones treballadores, entrevistes personalitzades i grups de discussió, que ofereix dades com aquestes:

  • El 65% de les dones enquestades creuen que tenen menys possibilitats de promoció professional que els homes.
  • El 30% de les dones enquestades creu que cobren menys que els homes per realitzar la mateixa feina.
  • El 41% de les dones enquestades creu que tenen més dificultats d'accedir a la formació que els homes.

L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del sindicat (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) començarà a les 9.30 hores, amb les intervencions de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Vaga i mobilitzacions a Castellón, S.A.

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:13

puertaautomovil.jpgLa UGT de Catalunya denuncia que des del mes passat no cobren la prima de producció

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Castellón S.A. (Ripollet, Vallès Occidental) ha convocat avui als 400 treballadors i treballadores d'aquesta empresa de complements d'automoció, a una vaga de quatre hores, en protesta perquè han deixat de cobrar, des del dia 15 de novembre, la prima de producció acordada amb la direcció l'any 2000.

Des de les 6 hores de la matinada d'avui, els treballadors del torn de matí es troben concentrats davant la porta de l'empresa, a Ripollet, mentre fan una vaga de quatre hores. A les 14.00 hores del migdia d'avui, el personal del torn de tarda prendrà el relleu de la protesta deixant de treballar de dues a sis de la tarda, i també es concentraran a les portes de l'empresa. La vaga es repetirà al torn de nit, de 22.00 hores a les 2.00 hores.

La direcció de Castellón, S.A., va prendre la decisió, de forma unilateral i sense comunicar-ho tampoc ni al comitè d'empresa ni als treballadors, de deixar de pagar una prima de producció, d'una quantía variable que oscil·la entre els 150 i els 300 euros mensuals.

En una reunió de mediació mantinguda dijous passat, l'empresa va justificar la seva decisió dient que havia fet una relectura de l'acord de primes, i que l'aplicava segons la seva nova interpretació.

La UGT de Catalunya ha denunciat la situació d'inquietud que viu la plantilla, una part de la qual ha vist com el seu poder adquisitiu ha minvat molt des que han deixat de cobrar aquesta prima. El nostre sindicat ha ofert renegociar el pacte de primes i posar el comptador a zero, demanant a la direcció que almenys, mentre no s'arribi a un nou acord, prevalgui i s'apliqui l'acord vigent, i que el personal pugui cobrar els imports del mes passat.



Powered by LifeType