Comunicació UGT

La UGT de Catalunya convoca una vaga de 24 hores a la sanitat privada

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:06
/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/03/sanidad2.pngDesprés que la reunió de mediació del passat divendres entre l'Administració, la patronal i els representants dels treballadors i les treballadores de la Sanitat Privada no hagin arribat a cap acord, la UGT de Catalunya continua endavant amb la vaga de 24 hores convocada per a demà, 4 de desembre (concretament, de l'inici del torn de nit de la matinada del 3 al 4 de desembre, fins al final del torn de tarda del dia 4 de desembre).

Aquesta vaga se suma a les concentracions que des de fa setmanes el nostre sindicat ha convocat en diferents centres privats per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables per part de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 professionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La UGT de Catalunya ja ha denunciat reiteradament quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.



UGT convoca una vaga de 13 dies a Hispano-Igualadina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:02

bus.pngL'EMPRESA HA INCOMPLERT LA MAJOR PART DEL PACTE QUE VA PERMETRE DESCONVOCAR L'ANTERIOR VAGA ANUNCIADA A L'OCTUBRE

La UGT de Catalunya ha convocat per als mesos de desembre i gener una vaga de 13 dies a l'empresa Hispano-Igualadina per haver incomplert l'acord a què van arribar el passat 9 d'octubre, i que va permetre desconvocar una vaga prevista per pocs dies més tard a les principals línies de la companyia. Les aturades es faran els dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre de 2007; i 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener de 2008.

En la reunió de mediació a la Generalitat, la pròpia direcció de l'empresa va fixar-se el dia 30 de novembre com a data límit per al compliment dels punts centrals de l'acord, compromís que ha incomplert :

  • L'empresa havia de presentar un quadrant de serveis, de festius anuals i de vacances. No ho ha fet.
  • L'empresa es va comprometre a complir la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció. Continua sense respectar-la.
  • A més, l'empresa no remunera les jornades partides.

En el document signat hi havia d'altres qüestions pactades, que l'empresa tampoc ha complert, i que són les següents:

  • La direcció no respecta l'acord sobre festes anuals i retribució de festius.
  • La direcció es va comprometre a lliurar els partes mensuals per a la comprovació de les nòmines, però finalment ha presentat una documentació incompleta.

La UGT de Catalunya ha convocat novament una vaga que afectarà el servei d'autobusos a les principals línies -que transporten més del 80% del passatge de la companyia- durant les 24 hores dels dies següents:

14, 17, 18, 19, 20, 21 de desembre de 2007

9, 11, 14, 18, 21, 25 I 28 de gener de 2008

Les línies afectades són:

Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades.
Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Línies urbanes d'Esparreguera i Martorell.
Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès.
Línia Barcelona - aeroport de Reus.
Línia Barcelona - Igualada.
Línia Barcelona - Esparraguera.

La vaga també compta amb el suport del sindicat CGT.



La UGT amenaça amb aturades a Durex si no hi ha un canvi substancial per part de l'empresa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/03/durex.gifEl nostre sindicat convoca concentracions per demà dissabte i dilluns a Barcelona, prèvies a la reunió de dimarts que ve amb l'empresa

L'actitud de la direcció Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la darrera reunió amb la part sindical ha acabat de tensar la corda a les negociacions, iniciades a l'octubre, arran del tancament de la planta de l'empresa a Rubí. Ara, el nostre sindicat està disposat a convocar aturades a partir de la setmana que ve si Durex no canvia substancialment la seva oferta, molt allunyada encara de les posicions sindicals, i més partint de la premissa que el tancament de la planta respon a una deslocalització encoberta.

Així, dimecres passat l'empresa va oferir als treballadors 51 dies per any treballat, amb un màxim de 33 mensualitats, i un topall per sobre dels 91.000 euros. La UGT de Catalunya considera la oferta del tot insuficient, i demana 75 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt.

En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Mentrestant, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i treballadores de l'empresa a concentrar-se demà a la Plaça de Catalunya, a les 11.15 hores, i a una nova concentració dilluns 3 de desembre a les 10'15 hores davant el consolat del Regne Unit a Barcelona, prèvies a la propera reunió negociadora de dimarts que ve, 4 de desembre.

CONCENTRACIONS PLANTILLA DUREX

DIA: dissabte, 1 de desembre
de 2007
HORA
: 11'15 hores

LLOC: Plaça de Catalunya (Barcelona)

DIA: dilluns, 3 de desembre de 2007

HORA: 10'15 hores

LLOC: Davant Consolat del Regne Unit a Barcelona (Avgda. Diagonal, 477)



Powered by LifeType