Comunicació UGT

Delegats de la UGT havien alertat de les deficiències al centre

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:54

/blog/comunicacio_ugt/archives/2007/12/13/canruti.jpgS'havien tancat passadissos per fer magatzems sense les mesures de seguretat adequades i les mànegues d'aigua no arribaven a tot arreu

Els representants de la UGT de Catalunya a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) denuncien que fa més d'un any i mig que havien alertat a la Comissió de Salut Laboral del centre de les deficiències que s'estaven produint a l'hospital i que posaven en perill la seguretat a l'hospital.

Concretament, el delegat de prevenció del nostre sindicat havia denunciat reiteradament que s'havien tancat passadissos per fer-los servir com a magatzems, plens de material inflamable i sense les mesures de seguretat adequades: sense aspersors d'aigua, amb mànegues de més de 30 anys (només es van substituir per altrs de noves després del primer incendi de fa uns mesos) i amb molts espais on aquestes no arribaven. De fet, si les mànegues haguessin arribat fins al lloc del foc, el personal de manteniment l'hagués pogut extingir a temps.

Aquestes deficiències en la seguretat de l'hospital no només s'havien denunciat a la Comissió de Salut Laboral del propi centre, sinó que també s'havien traslladat a la Comissió paritària de l'ICS, on es dissenyen els procediments de riscos laborals de tots els centres. Allà, els representants del nostre sindicat també havien avisat que a Can Ruti algun dia es produiria un accident greu.

El nostre sindicat resta a l'espera de l'informe dels bombers i dels mossos, que ha d'aclarir on es va produir exactament el foc i per quines causes. Tanmateix, la UGT de Catalunya presentarà un requeriment a la Inspecció de Treball perquè avaluï la situació del sistema de seguretat i de prevenció de riscos a l'hospital.

Igualment, els delegats i delegades de la UGT de Catalunya a l'Hospital Can Ruti volen posar de manifest la professionalitat dels treballadors i les treballadores del centre -fins i tot van participar els que estaven de permís o no era el seu torn-, que amb la seva col·laboració van fer possible l'evacuació del centre i l'atenció als pacients.



Primera jornada de vaga de la plantilla de DUREX (Rubí)

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:36

durex.gifDirecció i Comitè d'Empresa no van arribar a cap acord ahir al Tribunal Laboral de Catalunya, i la UGT de Catalunya continua denunciant que es tracta d'una deslocalització encoberta

Tal com ja van anunciar, els treballadors i les treballadores de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la planta de Rubí faran demà divendres, 14 de desembre, la primera jornada de vaga de 24 hores (de 6h a 6h) i es concentraran davant de l'empresa. La decisió es va refermar ahir després de no arribar a cap acord a la mediació entre Comitè d'Empresa i direcció al Tribunal Laboral de Catalunya.

A la reunió d'ahir, l'empresa va oferir als treballadors 57 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats i un topall de 97.000 euros. La UGT de Catalunya considera l'oferta encara insuficient i demana 73 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt. En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que es tracta d'una deslocalització encoberta i que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

El Tribunal Laboral de Catalunya ha citat de nou direcció i sindicats el proper dilluns, 17 de desembre. Si no s'arriba a cap acord, la plantilla continuarà amb les jornades de vaga, convocades per al dia 18 i 20 de desembre.


Powered by LifeType