Comunicació UGT

La consellera Mar Serna i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, presenten el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la conselleria de treball (1927-1999)"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:00

La consellera de Treball, Mar Serna, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el president de la Fundació Rafael Campalans, Isidre Molas, presentaran el proper dimarts 3 de juliol el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la Conselleria de Treball (1927-1999)", de David Ballester, el setè volum de la col·lecció Memòria de l'Arxiu Històric de la Fundació Rafael Campalans.

Nascut a la ciutat de Barcelona, Joan Codina va ser un sindicalista compromès i admirat per molts dels qui el van conèixer. El seu màxim protagonisme l'assolí entre els anys 1976 i 1994 quan va exercir el càrrec de conseller de Treball de la Generalitat i secretari general i president de la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, alhora que parlamentari i senador. Malgrat iniciar en una edat madura la seva lluita, Codina va ser un sindicalista autodidacta, que començà la seva trajectòria dins la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, des d'on anà assolint responsabilitats acompanyat del seu tarannà d'home modest i senzill.

El llibre de David Ballester (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en la història de la UGT de Catalunya) es complementa amb un recull de fotografies que il·lustren les diferents etapes de la seva vida, junt amb un annex documental.

PRESENTACIÓ LLIBRE "JOAN CODINA I TORRES, UN SOCIALISTA A LA CONSELLERIA DE TREBALL (1927-1999)"DIA: 3 de juliol de 2007.
HORA: 19:00 hores.
LLOC: Biblioteca Centre Cultural Sagrada Família - Provença, 480 (cantonada Padilla)



La UGT de Catalunya al sector postal demana el cessament del responsable de comunicació de correus a Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:02

Pel que fa a les declaracions realitzades en diversos mitjans pel responsable de Comunicació de Correus a Catalunya, Vicenç Ibáñez, criticant que els representants del nostre sindicat denunciessin "una setmana abans de l'obertura" de la nova oficina de Matadepera els riscos per a la seguretat dels treballadors que s'havien de traslladar al nou local, la UGT de Catalunya - Sector Postal volem manifestar:

  • Amb data 30 de març de 2006, els treballadors i les treballadores de l'oficina de Correus a Matadepera van realitzar les oportunes al·legacions respecte al projecte de la nova oficina.
  • Amb data 21 de febrer de 2007, des de la UGT de Catalunya vam sol·licitar per escrit a la Direcció Territorial de Correus informació sobre si en el projecte s'havien tingut en compte aquestes al·legacions presentades pels treballadors i les treballadores.
  • Amb data 11 de juny de 2007, mitjançant escrit presentat a la Direcció Territorial de Correus, vam sol·licitar que una vegada concloses les obres de la nova oficina i en compliment de la normativa de seguretat i salut laboral (Llei 31/1995 de 8 de novembre i normativa de desenvolupament) s'hauria de realitzar l'avaluació inicial de riscos amb la finalitat de poder quantificar i detectar els riscos per a la seguretat de la plantilla, per posteriorment adoptar les actuacions necessàries.

Les "queixes sindicals" a què es refereix per tant el responsable de Comunicació de Correus a Catalunya no són més que absurdes mentides amb la fi una vegada més d'intentar posar en sospita les actuacions d'aquest sindicat.

Per aquest motiu, la UGT de Catalunya ha sol·licitat a la Direcció Territorial Zona V de Correus l'immediat cessament del responsable de Comunicació, per faltar una vegada més a la veritat i difondre falses informacions, i tot amb l'únic objectiu de confondre i danyar l'acció sindical de la UGT de Catalunya en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores.

Tot i que els treballadors i les treballadores són obligats a traslladar-se a la nova oficina de Correus a Matadepera, sense que se'ns hagi lliurat l'informe d'avaluació de riscos laborals realitzat pels Serveis de Prevenció com a conseqüència de les protestes de la plantilla, la UGT de Catalunya



La CTAC-UGT inicia una campanya de sensibilització dels autònoms dependents

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:19

S'exigeix "mà dura" contra els empresaris que abusen de la figura de l'autònom per emmascarar relacions laborals encobertes

Coincidint demà amb l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom al Congrés dels Diputats, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) llença la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", que portarà a diferents centres de treball arreu de Catalunya amb presència d'aquest tipus de professionals la informació necessària perquè coneguin els seus drets i la seva nova situació arran de l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom.

Segons dades del Ministeri de Treball, a l'Estat existeixen aproximadament uns 550.000 autònoms econòmicament dependents que, amb l'entrada en vigor de l'Estatut del Treball Autònom, tindran un conjunt de drets sense precedents en el marc normatiu europeu.

La regulació de la figura de l'autònom dependent és, probablement, la novetat més destacada del Projecte de Llei, segons el qual els autònoms econòmicament dependent són aquells autònoms que reben d'un client principal al menys el 75% dels seus ingressos. Amb el nou Estatut, tindran 18 dies hàbils per gaudir de les seves vacances, rebran una indemnització per danys i perjudicis en cas de trencament de la seva relació mercantil, podran anar al Jutjat Social per resoldre els seus litigis i podran signar acords d'interès professional i reivindicar conjuntament les seves millores.

Amb la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", la CTAC-UGT de Catalunya pretén que els treballadors autònoms dependents coneguin els seus drets i exigir d'aquesta manera a l'empresariat que deixi d'emprar la figura de l'autònom per desregularitzar el mercat laboral emmascarant, en moltes ocasions, relacions laborals encobertes.



La UGT de Catalunya aconsegueix la majoria absoluta a estampaciones Martínez

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

La UGT de Catalunya ha aconseguit la majoria absoluta en les eleccions sindicals celebrades a l'empresa de components per a l'automòbil Estampaciones Martínez - Esmar, dedicada a les tasques de xapisteria per a les firmes Nissan i Volvo. Esmar compta amb una fàbrica a la Zona Franca (Barcelona) que ocupa 190 treballadors.

En els passats comicis, el nostre sindicat va obtenir 6 delegats, CCOO, 5; i la CGT, 2. En les eleccions sindicals celebrades enguany, i on s'han escollit 9 delegats, la UGT de Catalunya tindrà la majoria absoluta del comitè amb 5 delegats, mentre CC.OO. n'obté 3 i la CGT, 1.



La UGT promourà un conveni català dels prefabricats i derivats del ciment si no s'arriba a un acord estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:03

El sector ocupa 10.500 treballadors a Catalunya, més del 10% dels que hi ha a l'Estat

Després de finalitzar novament sense acord la 18a. reunió de negociació del conveni estatal (i, per extensió, dels convenis provincials) del sector de prefabricats i derivats del ciment, la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya manifesta la manca de seriositat de la patronal estatal i anuncia que, en cas de no signar-se en breu un conveni digne, promourà tot tipus d'accions i mobilitzacions necessàries per promoure un conveni d'àmbit català, on es tinguin en compte totes les reivindicacions dels treballadors del sector a Catalunya, uns 10.500 dels 100.000 que ocupa el sector a nivell estatal.

Les principals reivindicacions del sector a Catalunya són les diferències salarials entre l'IPC català i l'IPC estatal dels darrers 15 anys de conveni estatal i el compliment de la jornada de 8 hores (ara es realitzen entre 9 i 14 hores diàries), posant en coneixement de la Inspecció de Treball aquests abusos.

El conveni estatal (i, per extensió, els convenis provincials) del sector de prefabricats i derivats del ciment va finalitzar la seva vigència el 31 de desembre de 2006 i, des d'aleshores, la UGT mantè les reunions de negociació amb la patronal per aconseguir un conveni digne.

Tot i així, fins a la data, no s'ha arribat a cap acord satisfactori per als treballadors. Des de la MCA-UGT lamentem la intransigència empresarial i la manca d'interès en arribar a un acord i en concretar una proposta vàlida per als interessos dels treballadors i les treballadores del sector.



Acte de reconeixment a 56 treballadors/es del Bages i del Bergueà pels 30 anys d'afiliació a la UGT

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:07

La Unió Intercomarcal del Bages - Berguedà de la UGT organitza el proper divendres, 29 de juny, un acte d'homenatge als 30 anys d'afiliació de 56 treballadors i treballadores a la nostra organització.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, assistirà a l'acte per agrair el seu compromís i la militància ininterrompuda des de fa més de 30 anys al nostre sindicat. L'acte també comptarà amb la participació de Josep Camprubí, alcalde de Manresa, i de Miguel Espejo, secretari general de la UGT del Bages-Berguedà.

L'acte tindrà lloc a les 18.30 hores a la Fundació Universitària del Bages, a Manresa.


ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 30 ANYS D'AFILIACIÓ

DIA: divendres, 29 de juny de 2007
HORA: 18.30 hores

LLOC: Sala d'Actes de la Fundació Universitària del Bages (c. de Ramon d'Iglésies, 5-7, Manresa)



Principi d'acord en el conveni d'hostaleria de Catalunya, que afecta 250.000 treballadors al nostre país

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:48

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector, sotmetrà el preacord a la votació dels seus afiliats i delegats


Ahir es va arribar a un principi d'acord en el Conveni Col·lectiu d'Hostaleria de Catalunya, que afecta uns 250.000 treballadors i treballadores al nostre país. El preacord l'han signat els sindicats UGT de Catalunya i CONC, i les patronals Confederació d'Hostaleria, Gremi de Restauració i ACERCO.

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector amb 1.400 delegats i delegades, sotmetrà el preacord a la votació dels seus delegats i afiliats en una assemblea el proper dijous, 5 de juliol.

Aquest conveni, que tindrà vigència de l'1 de maig al 31 de desembre de 2007, és una pròrroga de l'anterior (2004-2007) que s'ha fet perquè tots els treballadors i treballadores amb contractes temporals, fixes-discontinus, etc., puguin beneficiar-se de l'increment salarial del 2,7% que s'ha pactat per a enguany.

El nou conveni sectorial s'haurà de signar l'any vinent, ja que s'ha creat una comissió que durant aquests mesos haurà de negociar la reagrupació de categories i grups professionals que fins ara existien a nivell català per adaptar-los a l'Acord laboral estatal d'hostaleria.



La UGT continuarà lluitant contra la discriminació laboral per raons d'orientació sexual a través de la xarxa d'agents per la igualtat i de la negociació col·lectiva

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:45

Manifest de la UGT de Catalunya en el Dia de l'orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual (28 de juny): "Igualtat de drets per a una societat més diversa i plural"

El Consell de la Unió Europea va declarar l'any 2007 Any Europeu de la Igualtat d'oportunitats per a tothom, amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública dels avantatges d'una societat justa i cohesionada. Així, Europa proposa adoptar iniciatives de conscienciació per rebutjar les actituds i iniciatives discriminatòries, i proporcionar més informació a la ciutadania sobre els seus drets i les obligacions legals.

paraiguesEn aquest sentit, passats dos anys des de la modificació del Codi Civil que permet contraure matrimoni a persones del mateix sexe, considerem que l'Estat espanyol ha fet un pas més endavant mitjançant l'aprovació el passat mes de març de la Llei d'identitat de gènere que permet a les persones transsexuals registrar-se amb el nom que desitgin sense necessitat de passar prèviament per una intervenció quirúrgica.

D'igual forma, a Catalunya, el Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones gais, lesbianes i transsexuals suposa un avenç en la lluita contra actituds homòfobes i transfòbiques.

Tot i així el dia a dia posa de manifest que resta molt a fer per combatre les discriminacions que encara es produeixen cap al col·lectiu de persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, especialment en el món del treball, ja sigui per accedir-hi o per mantenir-lo un cop expressada la seva identitat i/o orientació sexual.

En aquest sentit des de la UGT de Catalunya manifestem que:

  • Continuarem treballant vers la defensa dels drets sindicals de les persones treballadores sigui quina sigui la seva orientació sexual, mitjançant la seva participació en els organismes sindicals.
  • La xarxa d'agents sindicals per a la igualtat (XASI) seguirà comptant amb les eines formatives i d'informació necessàries per fer visibles i fer front a les discriminacions que per aquest motiu es produeixen en el món laboral.
  • Seguirem oferint assessorament jurídic especialitzat en aquesta matèria.
  • Exigirem la incorporació de clàusules de no discriminació específiques en els convenis col·lectius que permetin avançar cap a un model d'empresa socialment més responsable amb la diversitat que l'envolta.
  • Reivindicarem que la Llei d'identitat de gènere no exclogui les persones immigrades, la infància i les persones amb discapacitat del dret a viure conforme al sexe o l'orientació sexual que els és pròpia.
  • Cal continuar impulsant mesures normatives i actuacions concretes que avancin en la inclusió social de col·lectius minoritaris i en la defensa de la igualtat de drets per a totes les persones.
  • Continuarem treballant en xarxa amb altres sindicats a nivell internacional per tal d'eradicar la il·legalitat i la persecució de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals també en altres països.


La sectorial de teràpies naturals de CTAC-UGT exigeix que s'acceleri el desenvolupament del decret

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:11

Demà, la CTAC-UGT signarà el conveni d'integració dels 450 socis de FECANAT per formar la nova Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC, la més representativa a Catalunya

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) signarà demà el conveni d'integració dels 450 socis de la Federació Catalana de Teràpies Naturals - FECANAT (COFENAT-Catalunya) a l'estructura sectorial de la CTAC. Amb aquesta integració, que

se suma a la de l'Associació de Professionals Terapeutes Independents (APTI), quedarà constituïda la nova sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC, l'organització més representativa del sector de les teràpies naturals a l'àmbit català, amb més de 3.500 professionals, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

Així mateix, com FECANAT és l'entitat territorial a Catalunya de COFENAT (Federació Espanyola de Teràpies Naturals i No Convencionals), la creació d'aquesta sectorial és una oportunitat única per poder aportar l'experiència de la regulació d'aquestes pràctiques a l'àmbit estatal.

Inquietud en el col·lectiu

D'altra banda, des que el passat 30 de gener es va aprovar el decret que regula determinades teràpies naturals, el col·lectiu resta a l'espera de què s'obri el procés de regularització administrativa dels professionals, així com del procés d'examen per a l'acreditació dels nous terapeutes.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya es recorda que ja s'han consumit 6 mesos del període de transició de dos anys que el decret atorga per tal de procedir a la normalització dels més de 6.000 professionals que existeixen a Catalunya. La CTAC-UGT de Catalunya alerta, també, de l'alt grau d'inquietud que existeix dins del col·lectiu davant les diferents notícies que apareixen en els mitjans de comunicació relacionades amb la possible derogació d'aquest decret.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya demanem a la conselleria de Salut que acceleri el desenvolupament del decret per agilitar els processos de convalidació dels professionals terapeutes i obrir, d'aquesta manera, el desitjat marc de regulació en la pràctica de les teràpies naturals.

SIGNATURA CONVENI CTAC-FECANAT
DIA:
27 de junio de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Cinquena planta.

INTERVINDRAN: Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, i José Luis Badrena, president FECANAT.



Port Aventura i els sindicats UGT i CCOO han signat el nou conveni colectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:46

El acuerdo tiene una vigencia de 4 años y afecta a más de 4.500 empleados

Sindicatos y empresa rubricaron ayer el nuevo convenio colectivo considerado por todas las partes como “un buen convenio”. El acuerdo regulará la situación laboral de los 4.500 trabajadores de PortAventura y los alrededor de 6.000 que tendrá en el futuro y su vigencia será de cuatro años, el más largo de la historia de la compañía.

Entre los puntos a destacar del documento está el incremento salarial de 1,5% por encima del IPC anual, para el 85% de la plantilla. Esto significa que en el último año de vigencia del convenio, el trabajador habrá acumulado un crecimiento mínimo del salario del 14%. Estos incrementos triplican la media de las subidas salariales firmadas en convenio colectivo durante este año, en todo el Estado. En esta misma línea, las partes acordaron que ningún empleado del resort puede cobrar, por todos los conceptos retributivos, menos de 1.000 euros brutos mensuales, en el último año de vigencia.

Además de esta parte salarial, el nuevo convenio introduce un código de conducta laboral y un apartado referido a medio ambiente, también se incluye el compromiso de elaborar un plan de igualdad entre sexos

El nuevo convenio fue firmado por Mercedes de Pablo, directora general de PortAventura, Enrique Fontecha, directo de Recursos Humanos y los representantes de UGT, Francisco López y CC.OO Mari Luz Guillamón. Tras la rúbrica De Pablo felicitó a todos los negociadores y se congratuló que tanto empresa como trabajadores tengan un objetivo común “seguir creciendo como lo hemos hecho en los últimos años, y seguir aportando, no sólo a PortAventura, sino al territorio, como motor económico que somos

Por su parte, Francisco López, representante de UGT, sindicato mayoritario en la compañía, resaltó su felicitación por el resultado de las negociaciones que han cristalizado en este convenio “que va a mejorar sustancialmente las condiciones de los trabajadores”.

(...)


La UGT denuncia de nou El Corte Inglés per no reconèixer la secció sindical del centre de diagonal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:26

L'empresa atempta una altra vegada contra la llibertat sindical i ignora les ordres de la Inspecció de Treball, que ja l'ha obligat en dues ocasions a lliurar documentació a la Secció Sindical


La UGT de Catalunya ha presentat avui la tercera denúncia davant de la Inspecció de Treball contra l'empresa El Corte Inglés i el cap de Personal del centre de Diagonal per no reconèixer la nostra Secció Sindical i vulnerar el seu dret a la informació.

Els representants de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal es van personar ahir, 25 de juny, al despatx del cap de Personal per lliurar l'escrit on se sol·licitava informació sobre les vacances anuals, els quadres horaris, les hores extraordinàries per inventari i els cursos de formació de la plantilla. El cap de Personal no va acceptar l'escrit, ni tan sols justificar la recepció del mateix, argumentant que no reconeix la Secció Sindical, només els delegats sindicals. A continuació, va fer fora del despatx els representants de la Secció Sindical.

El cap de Personal del centre de Diagonal torna d'aquesta manera per tercera vegada a vulnerar el dret a la informació de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya. I torna, per tercera vegada, a ignorar la Inspecció de Treball, que ja el va obligar a lliurar la informació sol·licitada en les dues ocasions anteriors. A més, El Corte Inglés, en no voler recòneixer la Secció Sindical de la UGT de Catalunya, està atemptant contra la llibertat sindical i contra l'ordenament jurídic, que estableix que els treballadors i les treballadores d'un centre de treball afiliats a un mateix sindicat poden crear una Secció Sindical, amb personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar.

De nou queda palès quin és el marc de negociacions que vol la Direcció de Recursos Humans d'El Corte Inglés.



La UGT denunca que El Corte Inglés utilitza la demagògia en els mitjans per rentar la seva imatge

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:47

La informació de compra, reforma i annexió de l’edifici del número 5-7 del carrer de Fontanella apareix després de la sanció d’Inspecció de Treball per l’ús indegut com a magatzem del número 9 del mateix carrer

La UGT de Catalunya denuncia que les informacions publicades avui sobre les intencions d’El Corte Inglés de comprar l’edifici annex al carrer de Fontanella (núm. 5-7) i ampliar el centre comercial de Plaça Catalunya no és més que un missatge demagògic per rentar la seva imatge després de la multa de 120.000 euros imposada per la Inspecció de Treball.

Com ja vam informar el passat 1 de juny Inspecció de Treball, arran de diferents denúncies presentades per la UGT de Catalunya, va multar El Corte Inglés amb 120.000 euros per posar en risc la salut dels seus treballadors i treballadores.

Una de les sancions es refereix a una relació extensa d'insuficiències i riscos laborals a què s'exposa el personal que treballa a l’edifici del carrer Fontanella, núm. 9 (l’antic edifici del Banco Atlántico), que El Corte Inglés porta anys utilitzant indegudament com a magatzem. La llista de dèficits inclou un risc important d'incendi, el mal estat de conservació de l'immoble, riscos derivats de la falta de revisió dels ascensors i la falta de revisions i manteniment de les instal·lacions elèctriques, entre d'altres. A més, la Inspecció de Treball ja havia obert el mes de març un requeriment perquè l'empresa iniciés immediatament les reformes d’aquell edifici o que el clausurés.

Tal com va denunciar el nostre sindicat, El Corte Inglés va comprar l’edifici de l’antic Banco Atlántico fa tres anys, sense fer cap tipus de reforma ni incloure’l en el centre de treball de Plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com a magatzem, sense que aquest estigui subjecte ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.

Casualment, després de la sanció per utilitzar indegudament aquest edifici del carrer de Fontanella, El Corte Inglés anuncia com un projecte real i concret la possibilitat de comprar l’edifici dels números 5-7, per reformar i annexionar al centre comercial tant l’actual edifici de Caixa Catalunya com el que ja tenia del Banco Atlántico. Tanmateix, les negociacions amb Caixa Catalunya es van iniciar fa tres anys, quan es va comprar l’edifici del número 9, sense arribar a cap acord, i El Corte Inglés no ha informat ni als representants dels treballadors ni a la Inspecció de Treball (en les recents reunions per tractar la situació del “magatzem” del número 9) que aquesta possibilitat sigui factible a curt termini.

Aturades del personal de les inspeccions de treball

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:22

Los sindicatos de la Mesa General han convocado paros de 30 minutos los días 26 y 27 de junio desde las 12:00 a las 12:30 horas del personal de estructura de las Inspecciones provinciales de Trabajo y Seguridad Social.

Esta convocatoria viene motivada por la necesidad de ordenar definitivamente las retribuciones de este colectivo, al objeto de sanear y eliminar las distancias que el personal de cartera mantiene (Inspectores y Subinspectores) frente al personal de estructura en el concepto de incentivos, a pesar de que todos participan de los mismos objetivos del organismo. Estas diferencias solo generan malestar entre los empleados de y afectan negativamente a la eficacia y a la calidad del servicio público que presta esta Dirección General.

Hemos de recordar que dicho concepto representa un 30 % de la retribución de los funcionarios de inspección activa, aproximadamente 1700 empleados a los que se atribuye el 82 % del total de la partida de productividad. El 15,3% corresponde al personal directivo y el 2,7% para el personal de estructura (1500 empleados, denominado anteriormente como personal de apoyo), situación que supone un manifiesto desequilibrio en la asignación de los incentivos de este Organismo.

La Administración, pese al compromiso, firmado el 11 noviembre de 2006, de negociar un nuevo modelo de productividad por objetivos que mejorase la participación de todos los funcionarios del sistema de inspección, y que generó optimas expectativas entre el personal afectado, concluyo con la Instrucción 2/2007, (sobre devengo del Complemento de Productividad por Objetivos en el sistema de Inspección de Trabajo y Seguridad Social), manteniendo los mismos porcentajes y cuantías para el personal de estructura que en el año 2006.

Ante los reiterados incumplimientos de los compromisos adquiridos en los órganos de negociación, tanto en su sentido material, que incluía la negociación de la Instrucción de productividad y de la modificación de Relación de Puestos de Trabajo, como en sentido formal, pues se había acordado un calendario de negociación que 6 meses después no se ha materializado en ninguna reunión.

Los Sindicatos convocantes, quieren hacer un llamamiento ante esta falta de sensibilidad de los Gestores del Organismo, A todos los empleados de la Inspección, para que secunden la convocatoria y se reconozcan las legítimas aspiraciones de un colectivo del que no quedan dudas de su entrega y profesionalidad a pesar de todos los agravios que sufren en sus retribuciones.



La UGT denuncia irregularitats en el pagament de la borsa de vacances d'El Corte Inglés

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:16

El nostre sindicat ha rebut diverses denúncies per part de treballadors amb contracte eventual

La UGT de Catalunya denuncia l'existència d'irregularitats en el pagament de la borsa de vacances d'El Corte Inglés.

Segons l'article 37è del Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems, que correspon a les vacances anuals, els treballadors i les treballadores gaudiran entre els mesos de juny a setembre, d'almenys 21 dies naturals ininterromputs del seu període vacacional, llevat que ingressin a l'empresa després de l'1 de setembre, o la seva part proporcional.

Així mateix, l'empresa estableix una borsa de vacances, que es fixa en una quantitat de 350 euros, i que s'abona a aquells treballadors als quals, per necessitat de servei o organització del treball, no se'ls pugui concedir les vacances indicades de juny a setembre. Si, degut a la data d'ingrés del treballador, corresponguessin menys de 21 dies, s'abonarà la part proporcional d'aquesta borsa. A més, el conveni col·lectiu explicita que el dret a percebre aquesta borsa de vacances no està subjecte a la naturalesa temporal o no del contracte, mentre el contracte de treball estigui "viu i en actiu".

Malgrat l'obligatorietat del conveni col·lectiu, molts treballadors i treballadores amb contracte eventual han presentat les seves queixes a la secció sindical de la UGT de Catalunya, ja que sovint, en finalitzar el contracte fora del període de vacances se'ls hi resten els dies de vacances que els hi pertoquen (fora del període de vacances, de juny a setembre) i no se'ls abona la part proporcional de la borsa d'hores que els hi correspon.

Per aquesta raó, la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés ha sol·licitat informació sobre:

  • El tractament que es dóna a aquells treballadors amb contracte eventual, amb data d'ingrés a l'empresa anterior a l'1 de setembre, que per diverses raons no han pogut realitzar la part proporcional dels dies de vacances dins del període de gaudiment de les mateixes (de juny a setembre), en relació amb el cobrament de la borsa de vacances pels dies gaudits fora del període establert.
  • En el suposat de finalització de contracte, i que com en el cas anterior li correspongui el cobrament de la part proporcional de la borsa de vacances, si aquesta queda inclosa en la liquidació.


La UGT augmenta la seva majoria absoluta a componentes Vilanova (CIE Automotive)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

El nostre sindicat ha aconseguit 9 dels 13 membres del Comitè d'Empresa, un delegat més que a les anteriors eleccions

La UGT de Catalunya ha ampliat la seva majoria absoluta a l'empresa Componentes Vilanova, pertanyent al grup basc Cie Automotive, en les eleccions sindicals celebrades avui.

El nostre sindicat ha aconseguit 9 delegats dels 13 que conformen el Comitè d'Empresa, mentre que CCOO ha aconseguit els 4 restants. D'aquesta manera, la UGT de Catalunya ha augmentat un delegat respecte a les eleccions de 2003.

Dels 9 delegats de la UGT de Catalunya, 3 corresponen al Col·legi de tècnics i administratius i 6 al Col·legi d'especialistes i no qualificats. Pel que fa als 4 delegats de CCOO, 1 correspon al Col·legi de tècnics i administratius i 3 al Col·legi d'especialistes i no qualificats.

Componentes Vilanova, situada a Vilanova i la Geltrú (Garraf), dóna feina a 374 treballadors i treballadores i es dedica a la fabricació de components de motors.



La inspecció de treball torna a citar El Corte Inglés per discrimació a un delegat de la UGT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

Els representants d'El Corte Inglés i de la Federació de Comerç de la UGT de Catalunya tornaran a comparèixer demà davant la Inspecció de Treball per prestar declaració arran de la denúncia presentada per un delegat del nostre sindicat al centre d'El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) per incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies i per persecució sindical.

El delegat de la UGT de Catalunya al centre va denunciar que l'empresa incomplia l'article 33 del conveni col·lectiu d'aplicació, que indica que durant els dies de preparació de rebaixes i inventari, l'empresa pot modificar o perllongar la seva jornada. En total, es tracta de 4 dies a l'any, dos per a rebaixes i dos més per a inventaris. El delegat en qüestió, que té una jornada laboral compressa entre les 9 hores del matí i les 16 hores de la tarda, ha denunciat que la direcció de l'empresa l'ha obligat a complir aquestes hores d'inventari o rebaixes a partir de les 22 hores de la nit, però sense canviar el seu torn a la tarda. És a dir, que va haver de treballar de 9 a 16 hores i tornar a les 22 hores, un cop finalitzada la seva jornada habitual.

Per a la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés, l'empresa ha quebrantat novament la bona fe contractual, dictant ordres abusives i contràries als drets dels treballadors. Aquest no és un fet aiïllat a l'empresa. Les males pràctiques sindicals contra els delegats i delegades del nostre sindicat són habituals des de les darreres eleccions sindicals. Fins ara, cinc delegats de la UGT de Catalunya a diferents centres d'El Corte Inglés han denunciat l'incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies.



SAP-UGT de Catalunya i APPAC signen un acord de coalició

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:56

La nova gran formació sindical representará més del 50% dels 12.000 agents del Cos de Mossos d'Esquadra


El Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) i l'Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya (APPAC) signaran demà un acord de coalició per crear una gran formació sindical dins de la UGT de Catalunya que representarà més del 50% del Cos de Mossos d'Esquadra (CME), format actualment per 12.000 agents.

A dia d'avui, SAP-UGT de Catalunya és el sindicat majoritari al CME, amb 6.000 afiliats i afiliades, i l'APPAC en representa 1.700.

Així, en les properes eleccions sindicals al CME, que se celebraran el dia 24 de juliol, SAP-UGT de Catalunya i APPAC es presentaran de manera conjunta.

L'acord se signarà demà a la seu de la UGT de Catalunya i després, a les 11.30 hores, es presentarà en roda de premsa, amb la participació de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.

RODA DE PREMSA ACORD SAP-UGT I APPACDIA: 21 de juny de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) - Sala de premsa (tercera planta).
INTERVINDRAN: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.



La UGT aconsegueix que cap treballador de Port Aventura cobri menys de 1000€ gràcies al nou conveni

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:50
El nou conveni, que tindrà una vigència de 4 anys, s'aplica a una plantilla de més de 4.000 treballadors.

La UGT de Catalunya ha fet valer la seva iniciativa "Posa't a 1.000: cap salari per sota" per donar un impuls important en la negociació del nou conveni de Port Aventura, que s'ha signat avui i que tindrà una vigència de quatre anys.

El nou conveni de Port Aventura, que s'aplica sobre una plantilla de 4.000 empleats, garanteix que quan aquest finalitzi la seva vigència a l'any 2010, cap treballador o treballadora del parc temàtic cobri menys de 1.000 euros bruts al mes. Una fita molt important, sobretot si tenim en compte que, fins ara, els salaris bruts rondaven la mitja dels 760 euros al mes.

El nou conveni inclou, entre altres, les següents clàusules:

  • Increment salarial un 1,5 per sobre de l'IPC real per a cada any.
  • Reclassificació professional de 500 treballadors durant la vigència del conveni.
  • S'augmenta el nombre de treballadors que percebran plus de vinculació, complement d'antiguitat del qual, fins ara, quedaven exclosos alguns col·lectius.
  • S'incorpora un codi de conducta laboral.
  • S'incorpora un compromís per negociar el pla d'igualtat de Port Aventura.
  • S'ha ampliat la prestació laboral dels fixes discontinus.
  • S'incorpora un compromís de gestió mediambiental.
La UGT de Catalunya compta amb la majoria absoluta del comitè d'empresa de Port Aventura, amb un total de 18 delegats, mentre la CONC, segona força sindical, en té 8.


Desconvocada la vaga d'autobusos de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:59

Finalment, els treballadors i les treballadores d'Autobusos no faran vaga els propers dies 22 i 25 de juny per denunciar l'incompliment del conveni 2005-2008, tal i com estava previst. Els representants dels treballadors han aconseguit signar aquesta nit una sèrie d'acords:

  • La contractació temporal d'estiu per als caps de setmana serà coberta amb personal extern voluntari. D'aquesta manera es vol compensar el dèficit de la plantilla no cobert pels canvis voluntaris dels empleats interns. De la previsió de 130 contractacions necessàries per a la cobertura d'aquest estiu (vacances, llançaderes, etc.), el 60% ho serà a temps complet i el 40% restant, a temps parcial (contracte de cap de setmana).
  • Les contractacions previstes a temps complet ho seran segons allò disposat en el conveni col·lectiu.
  • Es donarà opció al personal que va traslladar vacances l'any 2006, que pot canviar descansos coincidents amb caps de setmana.
  • Així mateix, es deixarà oberta la via de voluntarietat per canviar caps de setmana, i en funció del creixement de peticions de voluntaris, s'aniran transformant contractes de temps parcial a temps complet.
  • El personal contractat sota qualsevol d'aquestes dues modalitats anteriorment citades, formarà part de la borsa d'ocupació amb el compromís de què un 60% del total de la mateixa passi a contractació estable en TMB, abans de juny de 2008, i el restant 40%, no més tard d'octubre de 2008. Tots ells són les condicions generals del conveni col·lectiu.

La UGT de Catalunya es mostra satisfeta pels acords aconseguits, ja que considera que garanteixen l'entrada en condicions dels treballadors que formaran part de la bossa d'hores de vacances.



Actes de commemoració del 30è aniversari del XV Congrés d'UGT-Metall

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:49

El Palau de Congressos de la Fira de Barcelona acollirà demà els actes commemoratius del 30è aniversari de la celebració a Barcelona del XV Congrés d'UGT-Metall (que va esdevenir el primer congrés d'un sindicat en legalitat) i del Ple Nacional de la Federació de la Construcció.

A l'acte intervindran José Montilla, president de la Generalitat; Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; i Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, entre altres.

La vicepresidenta primer del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega; el secretari general de la UGT, Cándido Méndez; i el secretari general de la MCA-UGT, Manuel Fernández "Lito", seran els encarregats de cloure els actes commemoratius.

ACTES COMMEMORATIUS 30è ANIVERSARI XV CONGRÉS UGT-METALLDIA: 19 de juny de 2007
HORA: a partir de les 11:00 hores.
LLOC: Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Avgda. Maria Cristina, s/n).



Correus avaluarà demà els riscos laborals a l'oficina de matadepera, com ho ha exigit la UGT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:49

La direcció de Correus ha acceptat finalment, tal com ha exigit la UGT de Catalunya, realitzar l'avaluació de riscos laborals del nou local de Correus a Matadepera (Vallès Occidental), demà dimarts, 19 de juny, a les 11 hores.

La decisió de Correus s'ha produït després que dimecres passat els treballadors i les treballadores de l'oficina de Correus a Matadepera, així com els delegats i delegades de la UGT al Sector Postal, protestessin per les greus deficiències que presenta el nou local en matèria de seguretat i salut laboral.

La UGT de Catalunya vetllarà per l'estricte compliment de la Llei de prevenció de riscos laboral i la seva normativa de desenvolupament, per tal de garantir als treballadors i les treballadores la seva salut i seguretat en el lloc de treball.



La UGT és força majoritaria a MC Mutual en les primeres eleccions sindicals electròniques de l'estat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:30

La mútua d'accidents de treball, resultat de la fusió de Midat i Cyclops, compta amb 2.000 treballadors a l'Estat, 800 a Catalunya

La UGT de Catalunya s'ha imposat a les eleccions sindicals que s'han celebrat en les darreres hores a la mútua d'accidents de treball i malalties professionals, MC Mutual. La mútua, que és el resultat de la fusió entre les mútues Midat i Cyclos al 2006, compta amb 2.000 treballadors i treballadores, uns 800 a Catalunya. En total, als diferents centres de Catalunya, la UGT ha obtingut 24 delegats; CCOO, 13; i la USOC, 5. Destaca especialment el comitè de la central de la mútua a Barcelona, on el nostre sindicat ha obtingut els 13 delegats que s'escollien per al comitè. A l'estat, la UGT de Catalunya també ha aconseguit un ampli avantatge, situant-se en primera posició amb 44 delegats, mentre CCOO se situa en segon lloc amb 28 delegats.

Però al marge dels excel·lents resultats aconseguits pel nostre sindicat, les eleccions de MC Mutual tenen també un gran significat perquè es tracta de les primeres eleccions sindicals d'arreu de l'Estat que s'han realitzat via electrònica. Aquesta iniciativa, impulsada per la UGT de Catalunya, facilita als treballadors que no hagin de desplaçar-se per triar els seus representants i evita que se sentin coartats a l'hora d'exercir el seu vot.



L'Avalot recollirà signautres als mercats dins la campanya "per un habitatge digne, signa!"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:24

El sindicat ja ha aconseguit 20.000 signatures per presentar al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge


Dins la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya recollirà demà dissabte, 16 de juny, signatures de manera simultània als següents mercats municipals: Mercat Municipal de Lesseps (c. de Verdi, 200, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Andreu (Plaça Mercadal, 41, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Antoni (c. Comte d'Urgell, 1, Barcelona), Mercat Municipal de Montserrat (Via Favència, 241, Nou Barris, Barcelona), Mercat Municipal de Rubí (c. de Cal Gerrer, s/n) i Mercat Municipal de Sant Carles (Granollers). En el cas de Badalona hi haurà una taula instal·lada al carrer del Mar/Passeig del Mar.

Des del dia 1 de maig, l'Avalot recull signatures per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge. Per presentar una ILP a Catalunya són necessàries 50.000 signatures i l'Avalot ja ha aconseguit 20.000 signatures ciutadanes, i encara disposa de temps fins a l'1 de setembre (el Parlament dóna 120 dies per aconseguir el suport ciutadà).

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de a les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.



Els treballadors de SIMMAR i d'altres empreses del sector de l'aigua es concentraran davant de la torre Agbar

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:50

La direcció d'Agbar no vol pagar als treballadors de Simmar, responsable del sanejament d'aigües del Maresme, el plus de toxicitat que els pertoca per conveni i sentència del Suprem


El juliol del 2006, després d'una llarga lluita judicial, el Tribunal Suprem va dictar sentència a favor dels treballadors i les treballadores de l'empresa Simmar, 50% propietat d'Aguas de Barcelona i responsable del sanejament d'aigües al Maresme. El Suprem va ratificar el dret de la plantilla a ser compensats pels greus nivells de contaminació atmosfèrica a què son sotmesos al seu lloc de treball (gasos que generen les depuradores), i segons l'article 38 del Conveni col·lectiu del sector de l'aigua de la província de Barcelona, aquest plus per toxicitat ha de ser del 20% del salari base del treballador. Tot i així, perquè l'empresa apliqués aquesta compensació econòmica va ser necessari un arbitratge de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que també va ratificar l'obligatorietat del plus de toxicitat.

Un any després, la plantilla de Simmar ha de tornar a reivindicar els seus drets, ja que l'empresa no està aplicant correctament el plus de toxicitat que els pertoca. De manera unilateral i sense tenir en compte les reclamacions dels treballadors i les treballadores, la direcció del Grup Agbar està calculant el plus sense basar-se en les 16 pagues que cobren els treballadors (es basa només en 12) i sense basar-se en les hores totals anuals que fan tots els treballadors (1.750), de manera que no només s'està pagant menys a la plantilla del que els correspon, sinó que s'està pagant als treballadors de manera heterogènia i desproporcionada.

Per tal de reclamar els diners que no s'estan cobrant i donat que la direcció d'Agbar no vol escoltar els treballadors i corregir el perjudici que els està provocant, la plantilla de Simmar, amb el suport dels treballadors i les treballadores d'altres empreses del sector de l'aigua, inicien una sèrie de mobilitzacions. La primerà serà una concentració davant la Torre Agbar de Barcelona el proper dijous, 21 de juny.

Concentració treballadors Simmar - sector de l'aigua

DIA: dijous, 21 de juny
HORA: 18 hores
LLOC: davant de la Torre Agbar (Avinguda Diagonal, 211, Barcelona)



La UGT signa el primer pla de prevenció de riscos laborals al grup Banc Sabadell

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:17

El nostre sindicat continuarà reivindicant que els atracaments siguin considerats accidents laborals i el seu risc es contempli en els plans d'emergències


Finalment, després d'unes negociacions que es van iniciar el setembre del 2005, la UGT ha signat el primer Pla de prevenció de riscos laborals en el Grup Banc Sabadell. Es tracta d'un acord pioner en el sector de banca, i la seva aplicació garantirà la seguretat i salut dels treballadors i treballadores del Grup Banc Sabadell.

Què és el Pla de prevenció?

El Pla de prevenció de riscos laborals és l'eina a través de la qual s'integra l'activitat preventiva de l'empresa en el seu sistema general de gestió i s'estableix la seva política de prevenció de riscos laborals.

Què suposarà la seva implantació a l'empresa?

La integració de la prevenció en tots els nivells jeràrquics de l'empresa implica l'atribució a tots ells, i l'assumpció per aquests, de l'obligació d'incloure la prevenció de riscos en qualsevol activitat que realitzin o ordenin i en totes les decisions que adoptin.

Podrà incomplir-lo el banc?

El Pla de prevenció de riscos laborals ha de ser aprovat per la direcció de l'empresa, assumit per tota la seva estructura organitzativa, en particular per tots els seus nivells jeràrquics, i conegut per tots els seus treballadors i treballadores.

No obstant això, la UGT no està totalment satisfeta, ja que no s'han incorporat en el text algunes de les nostres reivindicacions, tals com:

  • Que els atracaments siguin considerats accidents laborals i el seu risc es contempli en els plans d'emergències.
  • Que la formació de riscos laborals s'actualitzi permanentment.

No obstant això, i atès que entenem que es tracta d'un Pla de prevenció dinàmic, és a dir, que es podran incorporar en el futur aspectes que la prevenció de riscos laborals exigeixi, des de la UGT vam considerar que les llums són més importants que les ombres en aquest acord, i per la responsabilitat que ens confereix ser el segon sindicat en el Grup Banc Sabadell, vam ratificar amb la nostra signatura el treball realitzat per millorar el projecte inicial.

En conseqüència, des de la UGT treballarem perquè els temes que han quedat fora d'aquest pla es vagin incorporant i vigilarem perquè s'apliqui el contingut de l'acordat. Finalment, la UGT ha sol·licitat a Banc Sabadell que per fer efectiva la integració dels principis preventius de l'esmentat pla, aquests siguin assumits públicament pel banc.



La consellera Mar Serna dóna el seu suport al "carnet de la construcció" per als treballadors autònoms

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:01

El nou carnet acreditarà l'experiència de l'autònom i que els seus comptes amb Hisenda i la Seguretat Social estan al dia

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) s'ha reunit aquesta tarda amb la consellera de Treball, Mar Serna, per tractar diferents temes d'interès sobre el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

Entre aquests temes, la CTAC-UGT de Catalunya ha presentat la seva porposta de Carnet de la Construcció per a Treballadors Autònoms, un carnet que espera poder posar en funcionament després de les vacances de l'estiu i que ha de servir per certificar la feina dels treballadors autònoms en la construcció, tal i com exigeix la nova Llei de la Subcontractació a la Construcció, en vigor des del 19 d'abril de 2007. La consellera Serna ha avalat la iniciativa de la CTAC-UGT de Catalunya, entenent-la com una iniciativa molt important sobretot en matèria de prevenció de riscos laborals, on els autònoms són el col·lectiu més desprotegit.

Amb el nou carnet que expedirà la CTAC-UGT de Catalunya vol que els treballadors autònoms puguin certificar:

  • Que estan al corrent de pagament d'Hisenda.
  • Que estan al corrent de pagament de la Seguretat Social.
  • Que tenen experiència acreditada.
  • Que han superat un curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals.

Simultáneament, la CTAC-UGT de Catalunya realitzarà una campanya entre els contratistes per donar a conèixer aquest carnet i perquè, conjuntament, aquest prengui validesa amb el seu ús.

D'altra banda, en la reunió d'aquesta tarda amb la consellera Mar Serna, la CTAC-UGT de Catalunya també ha posat damunt de la taula altres temes d'especial interès per al col·lectiu de treballadors i treballadores per compte propi. Així, el Departament ha anunciat la primera reunió de la Taula de Diàleg dels Autònoms, tal i com demanava la CTAC, que permetrà el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

En matèria de formació, un altre dels fronts importants per al col·lectiu, la CTAC-UGT de Catalunya establirant properament contactes per tal de formar en els àmbits de la prevenció de riscos laborals, gènere i joves.



La comissió instructora per al tractament de situacions d'assetjament d'El Corte Inglés nega que la treballadora insultada per un cap de personal fos assetjada

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:03
Spdf Sentència judicial 124

Aquesta Comissió, formada per membres escollits a dit per la direcció d'El Corte Inglés, només és un instrument de la companyia per rentar la seva imatge

No existeix assetjament laboral en el cas de la treballadora a qui un cap de personal d'El Corte Inglés va cridar i insultar anomenant-la "guarra" i proferint frases de l'estil "tens l'encefalograma pla". Així ho conclou l'informe emès per la Comissió Intructora per al Tractament de Situacions d'Assetjament (CITSA) de la mateixa empresa. Una conclusió paradoxal si tenim en compte que el jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona ja ha condemnat aquest cap de personal d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya denunciat per la treballadora com autor d'una falta d'insults (veure nota de premsa número 15).

La secció sindical de la UGT de Catalunya ha fet saber per escrit a la Inspecció de Treball la seva perplexitat en conèixer la resolució de la CITSA, que considera que no s'ha acreditat que el comportament de l'acusat hagi de ser qualificat com a assetjament laboral. El nostre sindicat també fa constar a la missiva que la CITSA està integrada exclusivament per personal de l'empresa El Corte Inglés, triats a dit, i que, per tant, la valoració del cas no garanteix l'objectivitat i imparcialitat de les seves conclusions. La UGT de Catalunya posa com a exemple que alguns membres d'aquesta Comissió són càrrecs i accionistes de l'empresa.

Des de la nostra secció sindical al centre tampoc s'entén com la Justícia, mitjançant sentència del Jutjat núm.28 (judici de faltes 71/07), constata com a fet provat els insults i comentaris despectius cap a la persona de la treballadora per part de l'acusat i que l'informe de la Comissió dictamini tot el contrari.

En darrer lloc, però no per això menys important, la secció sindical de la UGT de Catalunya posa de manifest a la manifestació que aquesta Comissió ha vulnerat el propi codi d'actuació establert en el "Procediment de Prevenció i Tractament de situacions d'Assetjament Moral i sexual per a l'empresa El Corte Inglés", que estableix aquest protocol només pot ser iniciat a través de la sol·licitud d'intervenció per part de la víctima. En aquest cas, el procés ha estat iniciat a instàncies de l'empresa, ja que la treballadora afectada no ha sol·licitat la intervenció del CITSA.



La UGT denuncia davant la inspecció els riscos per la salut que pateixen els treballadors d'Hipercor Meridiana

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:55

La UGT de Catalunya torna a la Inspecció de Treball per denunciar El Grup Corte Inglés per una altra vulneració de les normes de seguretat i salut laboral amb què han de protegir els seus treballadors i les seves treballadores.

Aquest cop, el nostre sindicat ha denunciat que en la zona del moll del centre de treball d'Hipercor Meridiana (Barcelona) s'utilitzen portapalets manuals per transportar els palets que són descarregats dels camions. Segons la nota tècnica de prevenció núm. 319 elaborada per l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene, aquests portapalets manuals suposen una sèrie de riscos evidents per al treballadors que els utilitza, com sobreesforços i lesions múscul-esquelètiques, el perill de quedar atrapats i de rebre cops, així com la possibilitat de caigudes al mateix nivell. A més, aquests riscos es veuen incrementats degut a què el sòl del moll és irregular i presenta importants desnivells.

El delegat de prevenció de la UGT de Catalunya al centre d'Hipercor Meridiana ha sol·licitat a l'empresa l'avaluació dels llocs de treball que es realitzen en el moll. Tot i així, aquesta documentació encara no li ha estat facilitada i, per tant, encara desconeix si els riscos de treballar amb portapalets manuals han estat recollits per l'empresa en aquesta avaluació.

L'1 d'abril de 2005, els representants dels treballadors del centre van sol·licitar per escrit a l'empresa el canvi d'aquests portapalets per uns d'elèctrics. No va haver-hi cap resposta.

El delegat de prevenció de la UGT de Catalunya també ha comunicat per escrit al Departament de Personal del centre la presència d'aquests riscos, a través del Comitè de Seguretat i Salut, i ha sol·licitat l'ús de portapalets elèctrics per tal d'eliminar els actuals. El Departament de Personal del centre ha comunicat verbalment que no té cap intenció de facilitar els portapalets elèctrics en aquest moll.

A més, s'hi sumen altres deficiències en matèria de salut laboral en aquesta zona, com el fet d'usar una manivela manual per apujar les portes del moll (es triga una mitja de 30 minuts per poder-ho fer manualment), que el centre de recollida d'escombraries no té ni ventilació ni desguàs, i que la temperatura ambient és molt elevada.

Per aquesta raó, el nostre sindicat ha presentat tota la informació a la Inspecció de Treball, instant-la a visitar el centre de treball d'Hipercor Meridiana per verificar els fets denunciats i sancionar-los, si s'escau.



Els preus han pujat un 0,3% més per als treballadors mileuristes que per a les rendes més altes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:42

La UGT de Catalunya denuncia la polarització dels salaris que s'està produint al nostre país


El passat mes de maig els preus a Catalunya i a l'Estat van pujar tres dècimes, el que situa l'IPC interanual a Espanya en el 2,3%, i al nostre país, en el 2,6%. Per tant, e
l diferencial entre Catalunya i Espanya, de tres dècimes, es torna a consolidar, amb la qual cosa constatem que la diferència del comportament en l'evolució dels preus entre Catalunya i Espanya continua sense rebre resposta per part del Govern i que el Pla de mesures contra la Inflació aprovat el 2006 no està mostrant els resultats esperats. De fet, Catalunya és la segona comunitat autònoma amb la variació interanual més elevada, després de Múrcia (2,7%).

Els grups que han patit les variacions mensuals de preus més altes a Catalunya que a Espanya són alimentació (Espanya 0,1% i Catalunya 0,3%), vestit i calçat (1,3% Espanya i 1,8% Catalunya) i hotels (0% a Espanya i 0,2% a Catalunya). Pel que fa a les variacions interanuals, continuen marcant la diferència ensenyament (4,5% Espanya i 6,4% Catalunya), hotels (4,9% Espanya i 5,5% Catalunya), habitatge (3% Espanya i 3,4% Catalunya) i vestit i calçat (1,1% Espanya i 1,4% Catalunya).

L'IPC dels "mileuristes"

El percentatge de despesa en alimentació i habitatge respecte a la despesa total d'una família és més gran si els ingressos familiars són baixos. Així, una família "mileurista", amb ingressos inferiors als 1.000 euros mensuals, dedica un 60% al pagament d'habitatge i alimentació, mentre que una família de rendes altes, hi dedica tan sols el 45% dels seus ingressos.

Habitatge i alimentació són precisament dos dels grups més inflacionistes en els darrers 5 anys, i així ha estat també el passat mes de maig i si observem les variacions interanuals. L'impacte de l'augment dels preus d'habitatge i alimentació incideix més sobre l'economia de les rendes baixes que sobre la de rendes altes, ja que aquests grups representen un percentatge més alt en la seva despesa total. Per tant, la taxa de variació general es veu augmentada quan ponderem les taxes de variació de cada grup segons el pes relatiu de despesa dels "mileuristes", on habitatge i alimentació tenen més pes.

Així, aplicant aquesta ponderació dels grups, obtenim que l'IPC suportat del mes de maig per als treballadors i les treballadores que cobren per sota dels 1.000 euros s'apropa més al 2,6% que al 2,3% oficial en el cas d'Espanya, i s'apropa més al 2,9% que al 2,6% oficial a Catalunya, ja que l'IPC oficial només té en compte una distribució de despesa general i no de rendes baixes.

D'una altra banda, el diferencial entre Espanya i Catalunya torna a repuntar, sent el passat mes de maig de tres dècimes. No hem d'oblidar que les taxes de creixement són acumulatives i que durant els darrers anys Catalunya, i els segments de rendes més baixes especialment, ha acumulat augments de preus superiors als de l'Estat.

Per tant, la UGT de Catalunya denuncia un cop més la pèrdua de capacitat adquisitiva dels treballadors i treballadores del nostre país, especialment d'aquell conjunt de població que, amb rendes baixes, ha de suportar uns augments relatius en el cost de la vida molt superiors als de les rendes més altes. I recordem que a Catalunya són més de 1.200.000 els treballadors i les treballadores que cobren sous per sota dels 1.000 euros. Per això, el nostre sindicat s'ha compromès a no acceptar salaris "submileuristes" en cap dels convenis col·lectius que negociï.

D'altra banda continuem defensant les clàusules de revisió salarial i l'IPC català a tots els convenis com un instrument efectiu per corregir la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadores i les treballadores amb la pujada constant dels preus.



La UGT denuncia que el Corte Inglés no permet que els seus treballadors domiciliïn la seva nòmina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:43

Han de fer-ho a través d'una entitat finacera pròpia

La UGT de Catalunya denuncia públicament que el sistema de pagament de nòmines que utilitza El Corte Inglés beneficia a l'empresa i perjudica greument els treballadors, en obligar-los a cobrar a través d'una entitat financera que pertany a la mateixa empresa.

Cada mes, els treballadors poden accedir al seu salari exclusivament a través d'uns caixers que es troben a l'àrea de personal dels diferents centres de treball o a les oficines de la Caixa Central, acreditant-se com a treballador.

L'empresa no realitza cap domicialització bancària. Per això, l'única possibilitat dels treballadors és fer una transferència d'una quantitat determinada a la seva entitat bancària externa o extreure els diner per ingressar-los posteriorment al seu compte extern.

Aquesta pràctica comporta una sèrie de prejudicis i greuges per als treballadors i les treballadores d'El Corte Inglés, com:

  • Al no tenir domiciliada la nòmina, els treballadors no poden gaudir de cap dels beneficis que ofereixen habitualment les entitats bancàries, com les condicions hipotecàries.
  • Els treballadors han d'estar pendents de fer la transferència o l'ingrés corresponent per quan arribin els diferents càrrecs a principi de mes.
  • L'horari dels caixers on poden extreure els diners es limita a l'horari comercial.

Tots aquests greuges sense tenir en compte el més important: la vulneració dels drets dels treballadors i les treballadores d'El Corte Inglés a decidir lliurement l'entitat bancària que volen que gestioni la seva nòmina.

La UGT de Catalunya denuncia públicament aquesta política de pagament de salaris i anuncia que el Gabinet Jurídic del sindicat es troba en aquests moment estudiant la base legal d'aquests tipus d'accions.



La UGT defensa una gestió pública i de proximitat del servei ferroviari a través de la Generalitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:50

doc Document sobre el futur del sector ferroviari 224,00 Kb

El nostre sindicat considera que, en el futur, la Generalitat també podria gestionar una part de les infraestructures ferroviàries que ara gestiona ADIF


El debat sobre les infraestructures del transport a Catalunya ha estat de permanent actualitat en l'agenda política i socioeconòmica del país. Atès el caràcter estratègic que tenen les infraestructures per al desenvolupament de Catalunya i l'impacte de la presa de decisions, el nostre sindicat considera imprescindible generar un ampli acord social en aquest àmbit. La UGT de Catalunya ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que defineixi la Taula d'Infraestructures de l'Acord estratègic com el millor àmbit de concertació possible per formalitzar un pacte nacional en aquesta matèria.

En aquest context, el sindicat està celebrant un cicle de debats per analitzar la situació actual de les infraestructures a Catalunya, i aquest matí ha estat el torn de "El futur del sistema ferroviari català: infraestructures, competències, serveis i finançament", on han participat el secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal; el director general de Serveis de Rodalies i Mitjà Recorregut de RENFE Operadora, Juan Javier Pérez Sanz; el director tècnic d'IFERCAT, Jordi Julià; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres, i el delegat del Ministeri de Foment per coordinar les actuacions ferroviàries en l'àmbit metropolità de Barcelona, Jordi Prat, entre d'altres.

  • El servei ferroviari és un servei essencial i d'interès general, i en conseqüència, els poder públics han de garantir el seu bon funcionament, una àmplia cobertura en el territori tot creant una xarxa de transport intermodal, assumir la qualitat i seguretat de les instal·lacions i del material mòbil, i vetllar per unes òptimes condicions laborals dels treballadors i treballadores de les empreses ferroviàries, tant si són de caràcter públic com privat.
  • En qualsevol cas, i sigui quin sigui el model de gestió, les infraestructures ferroviàries han de mantenir-se sempre sota titularitat pública. El servei ferroviari ha de ser un servei orientat als usuaris finals. Ha de tenir un caràcter públic, amb visió de servei, amb preus moderats, actuant com element d'equilibri territorial, connectant les ciutats, apropant les persones i garantint la mobilitat a tots els ciutadans.
  • Per a la UGT de Catalunya, davant del nou model de gestió dels serveis ferroviaris, RENFE operadora ha de ser l'empresa que continuï donant el servei per a rodalies i regionals a Catalunya.
  • Per a la UGT de Catalunya, els canvis que es produiran en la gestió del sistema ferroviari català, han de revertir necessàriament en l'augment i millora substancial dels serveis de transport per ferrocarril, tant de mercaderies com de persones. D'altra forma, la demanda d'assumir les competències, perdria el seu sentit primordial.
  • El nostre sindicat considera que, en coherència amb la legislació vigent i el nou Estatut d'Autonomia de Catalunya, la Generalitat de Catalunya ha de convertir-se en l'administració gestora dels serveis ferroviaris a Catalunya, i contemplem que en el futur pugui assumir la gestió d'algunes de les infraestructures ara per ara gestionades per ADIF. De cara al futur, en el cas que pogués canviar l'operador de serveis ferroviaris que en aquell moment tingui assignat l'explotació dels serveis gestionats per la Generalitat, caldrà complir allò que disposa la legislació vigent en referència a la subrogació de drets i obligacions laborals i de seguretat social.
  • Creació d'un ens mixt Generalitat - Estat - ADIF. Dintre de les seves funcions, aquest ens haurà de redactar els plans de serveis i inversions, aplicar-los i finançar-los, i a la vegada, serà el punt de trobada per coordinar les actuacions que desenvolupin el Ministeri de Foment, l'ADIF i la Generalitat de Catalunya.
  • Participació sindical en l'ens coordinador. La definició d'estratègies, plans d'actuació, millora de la qualitat, seguretat, inversions i configuració dels serveis ferroviaris a Catalunya, requereixen també de la participació dels sindicats, entenent que els representants dels treballadors actuen també en defensa dels interessos de tota la ciutadania. Tanmateix, per les diferents situacions que es poden produir en la coordinació i actuació de les diferents empreses i administracions, en la gestió dels serveis, la participació dels treballadors en aquests acords serà imprescindible.
  • Finançament a través de convenis plurianuals Generalitat - Estat i traspàs a la Generalitat de Catalunya de la subvenció que l'Estat atorga a RENFE Operadora per la realització dels serveis de rodalies i la compensació del dèficit d'explotació.
  • Augmentar la plantilla d'ADIF i RENFE Operadora a Catalunya. La Federació Nacional de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya va xifrar en 900 persones l'increment de personal necessari a RENFE Operadora i ADIF, per millorar tant l'atenció a l'usuari com per garantir la màxima eficiència en la gestió i el manteniment de la xarxa.
  • Acordar, definir i posar en marxa amb la participació dels treballadors, plans de seguretat en la circulació i plans en la prevenció de riscos i seguretat en el treball a RENFE Operadora, així com establir plans de formació continua per als treballadors i les treballadores de l'empresa, aportant valor a les feines desenvolupades i amb l'objectiu d'oferir un millor servei als usuaris.
  • La Generalitat de Catalunya, sent el gestor, ha de responsabilitzar-se de les condicions en les que les empreses ofereixen els serveis ferroviaris, i en conseqüència, haurà de vetllar també per les condicions laborals de les empreses contractades, exigint una ocupació estable i de qualitat.


La UGT es manifestarà davant l'oficina de correus de matadepera per les deficiències del nou local

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:38

Els treballadors de Correus a Matadepera i els delegats sindicals de la UGT de Catalunya a Correus es concentraran demà, 13 de juny, de 10 a 10.30 hores, davant l'oficina de Matadepera (Vallès Occidental) per protestar per les diferents deficiències en matèria de seguretat i salut laboral que presenta el nou local, al qual han de ser pròximament traslladats els treballadors i treballadores. La UGT de Catalunya exigirà a Correus el compliment de la Llei de prevenció de riscos laborals i la normativa de desenvolupament d'aquesta.

La protesta s'ha convocat també per les condicions laborals precàries que pateixen els treballadors i les treballadores de Correus a Matadepera.



Els treballadors de Sony es concentren davant de la planta de viladecavalls per la mala aplicació dels increments salarials

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:58

Els treballadors i les treballadores de Sony faran des d'avui concentracions de protesta davant de la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental) perquè l'empresa no està aplicant els increments salarials que indica el conveni del metall de la província de Barcelona.

Les concentracions es realitzaran de 13.30 a 14 hores (els treballadors del torn de tarda, just abans d'entrar) i de 14 a 14.30 hores (els treballadors del torn de matí, a la sortida).

El Comitè d'Empresa ha denunciat que l'empresa està aplicant l'increment de l'1,4% en la categoria professional a costa de restar-lo d'altres complements. D'aquesta manera, cada treballador pot perdre un mínim de 205 euros anuals. El Tribunal Laboral de Catalunya va donar ahir la raó al Comitè d'Empresa, però Sony es nega a corregir aquesta incorrecta aplicació dels increments salarials.



Vaga dels treballadors del transport de mercaderies per carretera i logística de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:55

Trencades les negociacions pel conveni, els sindicats convoquen vaga pels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de juny

La UGT de Catalunya i la CONC, han trencat avui les negociacions que mantenien amb les patronals ACET i TRANSCALIT per acordar el conveni provincial de Barcelona del sector del transport de mercaderies per carretera i logística. Després de sis mesos de negociacions, aquesta matinada la novena reunió del conveni ha acabat en desacord, i la part sindical ha decidit convocar una vaga de 5 dies -pels dies 18, 19, 20, 21 i 22 de juny- a les empreses que pertanyen en aquest important sector.

Els motius del trencament des negociacions és la negativa de la part patronal als següents punts:

  • La patronal es nega al desenvolupament de la LLei d'igualtat a les empreses, i a la millora de diferents aspectes en matèria de prevenció de riscos laborals.
  • La part patronal es nega a la subrogació, i per tant al manteniment dels llocs de treball en cas d'una successió d'empreses.
  • Negativa de la patronal a incloure determinades clàusules socials, com ara la clàusula contra el mobbing o assetjament moral.
  • Negativa a la creació de comitès intercentre.
El proper divendres 15 de juny, la UGT, la CONC i les patronals es reuniran al departament de Treball, en un darrer intent per apropar posicions.
El sector del transport de mercaderies per carretera i de logística aplega milers d'empreses a les comarques de Barcelona, que dónen feina a més de 40.000 treballadors, entre grans operadores de transport per carretera i de logística, entre les quals hi ha DHL, Azkar, Acciona Logística, TDN, FCC Logistics, etc.


Desconvocada la vaga en el sector del fred industrial en aconseguir un preacord del conveni col·lectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:07

S'aconsegueix un increment salarial del 0,8% i un plus de penositat per als treballadors en temperatures per sota dels 14ºC, entre d'altres aspectes


La UGT de Catalunya i la CONC han desconvocat la vaga en el sector del fred industrial (igual que a la resta de l'Estat) prevista per als dies 14 i 15 de juny i 5 i 6 de juliol, en aconseguir-se un preacord amb la patronal per al conveni col·lectiu. Les principals fites han estat les següents:

  • Increment salarial del 0,8% per a cadascun dels tres anys de vigència del conveni.
  • Creació d'un plus de penositat de 250 euros anuals per al personal que treballa en la franja per sota dels 14ºC.
  • 8 hores anuals retribuïdes perquè els treballadors puguin anar al metge (fins ara se'ls descomptava del sou).
  • Els treballadors i les treballadores de les empreses distribuïdores de glaçons i de gelats podran fer 15 dies de vacances en el període juny-setembre (fins ara no podien fer cap dia de vacances durant l'estiu).
  • Compromís de la patronal d'aplicar a partir de l'any vinent les recomanacions en matèria de salut laboral d'un estudi sobre les condicions d'aquests treballadors i treballadores, posat en marxa el gener i que es finalitzarà el desembre. S'ha de tenir en compte que aquests professionals treballen en unes condicions extremes, de fins a 30ºC sota zero.

Està previst que patronal i sindicats signin el conveni sectorial el proper 20 de juny. El sector del fred industrial dóna a feina a 8.000 treballadors en 250 empreses a nivell estatal; a Catalunya, són unes 35 empreses amb 2.000 treballadors.



Jornada "El futur del sistema ferroviari català"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:56

Participarà el secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, així com representants de RENFE Operadora, IFERCAT, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment


El debat sobre les infraestructures del transport a Catalunya ha estat de permanent actualitat en l'agenda política i socioeconòmica del país. Atès el caràcter estratègic que tenen les infraestructures per al desenvolupament de Catalunya i l'impacte de la presa de decisions, el nostre sindicat considera imprescindible generar un ampli acord social en aquest àmbit. La UGT de Catalunya ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que defineixi la Taula d'Infraestructures de l'Acord estratègic com el millor àmbit de concertació possible per formalitzar un pacte nacional en aquesta matèria.

En aquest context, el sindicat ha iniciat un cicle de debats per analitzar la situació actual de les infraestructures a Catalunya pel que fa al marc competencial, el finançament, les actuacions prioritàries, les perspectives de futur i els canvis que poden esdevenir en breu; tot plegat des d'una perspectiva d'interès social, econòmic, sectorial i laboral.

Després del primer debat que va girar al voltant del sistema aeroportuari català, ara volem afrontar la situació del sistema ferroviari. El servei de transport ferroviari és un servei d'interès general i essencial, i ens trobem en un moment de canvi en què és necessari que les diferents administracions i ens implicats (Generalitat de Catalunya, Ministeri de Foment, ADIF, IFERCAT, RENFE Operadora, FGC, etc.), donin el seu punt de vista de com i quan es pot fer efectiu el traspàs de competències a la Generalitat, qui i com assignarà la capacitat de les vies (solcs), quina coordinació ha d'existir entre les diferents administracions i empreses, quina inversió es preveu o quins canvis esdevindran amb la liberalització del transport de passatgers per ferrocarril; i el que és més important, com afectarà els treballadors de les diferents empreses implicades la nova configuració del sistema ferroviari a Catalunya i quins beneficis i millores n'obtindran els usuaris dels serveis.

Per això, la UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 12 de juny, la jornada "El futur del sistema ferroviari català: infraestructures, competències, serveis i finançament". L'acte, que és obert als mitjans de comunicació, seguirà el següent programa:

10.30 h. Inauguració, a càrrec de Joan Moreno, secretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

10.45 h. Exposició i debat inicial, amb la participació de:

  • Manel Nadal, secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.
  • Juan Javier Pérez Sanz, director general de Serveis de Rodalies i Mitjà Recorregut de RENFE Operadora.
  • Presenta: José Bravo, responsable del sector ferroviari i serveis turístics de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.

11.30 h. Taula rodona, amb les intervencions de:

  • Jordi Julià, director tècnic d'IFERCAT.
  • Joan Torres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
  • Jordi Prat, delegat del Ministeri de Foment per coordinar les actuacions ferroviàries en l'àmbit metropolità de Barcelona.
  • Miguel Ángel Remacha, director de Rodalies RENFE Operadora Barcelona.
  • François Valle, vicesecretari general de la Federació de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT de Catalunya.
  • Modera: Mercè Sala, presidenta del CTESC.

13 h. Debat amb els i les assistents

13.30 h. Cloenda, a càrrec de Miguel Ángel Cillero, secretari general de la Federación de Transportes, Comunicaciones y Mar de UGT, i Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.


"El futur del sistema ferroviari català: infraestructures, competències, serveis i finançament"

DIA
: 12
de juny de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona).



Noves mobilitzacions dels treballadors de Crisbisbal contra l'ERO presentat per l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:40

Els treballadors i les treballadores de Crisbisbal tornaran a manifestar-se pels carrers de Barcelona el proper 13 de juny per denunciar els motius que l'empresa ha al·legat per presentar un ERO total que afecta els 145 empleats d'aquesta fàbrica de vidre buit ubicada a Castellbisbal (Vallès Occidental).

El comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoritària) creu que l'actual situació es deu a una mala gestió intencionada per part de la directiva i que l'empresa és rendible al 100%, tal i com demostra el fet que hi hagi comandes per a 8 mesos. Empreses tan importants com Myrurgia, de Puig, o la marca Ambipur Car, del grup Sara Lee, són els principals clients de la firma.

Per aquesta raó, el comitè d'empresa no perd l'esperança de què alguna empresa estrangera pugui fer-se càrrec de la fàbrica de Castellbisbal. En el cas que aquesta compra no esdevingui viable, el comitè demanarà que les indemnitzacions arribin als 45 dies per any treballat, molt lluny de la proposta empresarial que, ara per ara, se centra en els 25 dies per any treballat, una proposta que la UGT de Catalunya continua considerant insuficient.


MOBILITZACIONS DELS TREBALLADORS CRISBISBAL


DIA: 13 juny de 2007

HORA I LLOC: A partir de les 14:45h, manifestació des de Pl.Catalunya (centre Plaça), baixant per les Rambles, fins arribar als Serveis Territorials de Treball a Barcelona (c/Albareda, 2-4), on restaran durant la reunió de mediació per l'ERE, prevista per ales 16: 30 hores.




La inspecció sanciona l'Hipercor de Girona per incomplir la normativa laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:31
LA INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA de nou EL CORTE INGLÉS, AQUEST COP AMB 2.743 EUROS, PER incomplir la normativa laboral A L'HIPERCOR DE GIRONA

La sanció se suma a la de 120.000 euros que haurà de pagar per quatre infraccions considerades greus

El Corte Inglés haurà de tornar a pagar per incompliment de la legislació laboral vigent, després que la Inspecció de Treball el sancionés fa pocs dies amb una multa de 120.000 euros per quatre infraccions greus per posar en risc la salut dels seus treballadors i per haver negat l'accés a la documentació en matèria preventiva a una delegada de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya.

La Inspecció de Treball torna a donar la raó al nostre sindicat i sanciona amb 2.743 euros a El Corte Inglés per l'incompliment del calendari laboral i de la normativa en matèria de descansos a l'Hipercor de Girona. La denúncia presentada pels representants de la UGT de Catalunya al centre manifestava que el grup de comandaments d'aquest centre veia suprimit el seu descans setmanal en períodes de rebaixes i campanyes (com la del Nadal) sense rebre cap tipus de compensació a canvi, i que el descans entre jornades (que hauria de ser de 12 hores) es veia reduït en cas de guàrdies i pre-guàrdies.

La Inspecció de Treball va requerir la documentació pertinent a la direcció del centre. Un cop revisada aquesta va trobar una sèrie de deficiències. Entre elles destaca el fet que no s'estableix un període d'antel·lació mínim de preavís als comandaments en el cas d'haver de realitzar guàrdies i pre-guàrdies (requerint-se que com a mínim aquest període ha de ser de 7 dies) i no s'estableixi cap sistema de garantia de les 12 hores entre jornades (descans que es veia afectat per aquestes guàrdies i preguàrdies), així com del descans setmanal que aquests treballadors i treballadores han deixat de gaudir en períodes de campanyes i de rebaixes.

Tot i que els representants de l'empresa van adduir que el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems estableix específicament la flexibilitat horària dels comandaments, la Inspecció de Treball ha derminat finalment que aquesta flexibilitat horària no pot afectar de cap manera els supòsits en què pugui afectar el descans, tant entre jornades com el descans setmanal dels treballadors.

Segons la Inspecció de Treball, aquests supòsits en què els comandaments realitzen guàrdies o pre-guàrdies o vegin suprimits el seu descans setmanal per raons de l'activitat pròpia de l'empresa, haurien de ser compensats mitjançant un sistema que garantís a tots els treballadors que la reducció o supresió d'aquells no serà en va i que el mecanisme propi per recollir aquest sistema seria el calendari laboral, en què participarien els representants dels treballadors i l'empresa per arribar a un acord al respecte. D'aquesta manera, cada comandament podria conèixer en quin període de referència compensar els descansos deixats de gaudir o reduïts sense veure violats els seus drets bàsics de descans que en cap cas poden ser compensats econòmicament.

Per aquesta raó, la Inspecció de Treball de Girona ha sancionat el centre Hipercor de Girona per la transgressió de la normativa laboral en matèria de descansos i del calendari laboral, sense que per la Inspecció de Treball això signifiqui que, si els treballadors consideren que els seus drets en aquest àmbit segueixen sent suprimits per la transgressió de la normativa, puguin interposar la corresponent demanda davant el Jutjat Social competent.(Segueix)

Vaga dels treballadors d'autobusos de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:22

Els treballadors i les treballadores d'Autobusos de Barcelona estan convocats a la vaga els propers dies 22 i 25 de juny com a protesta de la vulneració del conveni per part de l'empresa. Les aturades tindran lloc durant 4 hores: de les 16 a les 20 h. el divendres 22 de juny i de les 9 a 13 h. el dilluns 25 de juny.

Amb aquesta vaga, el comitè vol denunciar l'incompliment del conveni 2005-2008 per part de l'empresa, que contracta conductors en jornada parcial per al cap de setmana quan el conveni indica que aquests conductors haurien de ser contractats a jornada completa.

La UGT de Catalunya denuncia que l'empresa ha aplicat unilateralment aquesta mesura, sense cap tipus de negociació prèvia amb el comitè.



El Corte Inglés es veu obligat a reincorporar al seu lloc de treball una delegada de la UGT de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:01

La Inspecció de Treball entén que si no es donen les causes que argumentava l'empresa per apartar-la del seu lloc de treball, ha de tornar-la a reincorporar

La Inspecció de Treball ha comunicat a El Corte Inglés que haurà de reincorporar al seu lloc de treball una delegada de la UGT al seu centre de Plaça Catalunya (Barcelona) que va ser canviada de departament per evitar que representés el sindicat al Col·legi de Tècnics i Administratius.

Després de 20 anys treballant en el Servei d'Atenció al Client del centre comercial, l'any 1992, la denunciant, R.M.M., va passar a formar part del departament de caixes del supermercat, enquadrat en el col·legi electoral de Tècnics i Administratius. Al 2006, d'altra banda, decideix abandonar la seva afiliació sindical a Fetico per passar a afiliar-se a la UGT de Catalunya. Fruit de les eleccions sindicals celebrades el 17 de novembre del mateix any, R.M.M. és escollida delegada del col·legi electoral de Tècnics i Administratius, convertint-se en l'única delegada de la UGT de Catalunya en el comitè d'aquest col·legi.

D'altra banda, a mitjans del mes de febrer, la treballadora visita el servei mèdic de l'empresa afligida per un dolor en el canell dret. En aquesta visita, el metge li diagnostica una tendinitis i li diu que "amb una bena i una pomada" la tendinitis se solucionaria. Tot i així, uns dies més tard, el metge li comunica que vol proposar-li a l'empresa que la canvïi de departament, adduint, en aquesta ocasió, que la treballadora no pot agafar pes. El dia 27 de febrer, Personal li diu que, seguint el consell del comunicat mèdic, hauran de canviar-la de lloc de treball i que, a partir de l'endemà, haurà d'incorporar-se a la parafarmàcia.

La UGT de Catalunya va denunciar en el seu moment que, a més de no voler facilitar una còpia de l'informe mèdic a la treballadora, R.M.M. no havia estat canviada de departament per millorar la seva situació de tendinitis, sinó per apartar-la del col·lectiu pel qual va ser escollida membre del comitè d'empresa, tal i com demostra el fet que exisiten altres departament i funcions que podria haver dut a terme sense deixar de pertànyer al col·legi de Tècnics i Administratius.

Ara, la Inspecció de Treball insta El Corte Inglés a repetir el reconeixement mèdic corresponent a aquesta treballadora i, si ja està recuperada de la seva tendinitis, l'obliga a reincorporar-la al seu antic lloc de treball, ja la raó que va adduir l'empresa per fer aquest canvi hauria desaparegut. Així mateix, la Inspecció de Treball també obliga a l'empresa a lliurar el corresponent informe mèdic a la treballadora.

Després del posicionament emés per la Inspecció de Treball, la delegada de la UGT de Catalunya ha vist reconeguts els seus drets davant la política antisindical d'El Corte Inglés contra els representants de la UGT de Catalunya als diferents centres de la companyia.



La UGT de Catalunya denuncia que les noves places d'FP no responen a les necessitas del mercat laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

El 50% de la nova oferta de places són d'administració, informàtica i serveis a les persones, les famílies professionals tradicionals i que requereixen menys inversió econòmica


La UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa (11h) un informe on queda palès que les noves places de Formació Professional creades per al curs 2007-2008 no responen a les necessitats del mercat laboral. El mercat de treball demana, entre d'altres, conductors i operadors de maquinària, cambrers, soldadors, dependents de comerç, carnissers, xapistes industrials, caldeders... i l'increment de places d'aquestes especialitats ha estat molt baix.

L'informe també demostra que l'increment de places s'ha produït principalment en aquelles famílies professionals que comporten menys inversió econòmica i que s'han portat a terme des de sempre (administració, informàtica i serveis a les persones). A més, el nostre sindicat considera que amb un ritme d'increment anual de 3.000 places, com és el cas del proper curs, no s'arribarà a les 100.000 places promeses per a aquesta legislatura.


Roda de premsa oferta FP 2007-2008

DIA
: divendres, 8
de juny de 2007
HORA: 11 hores
LLOC: Sala de premsa de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona. 1a planta)

INTERVINDRAN: Eva Granados, secretària de Política Institucional, i Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya.



Concentració dels treballadors de la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:09

ELS TREBALLADORS DE LA SANITAT PRIVADA ES CONCENTRARAN DAVANT EL PARLAMENT PER DEMANAR QUE S'AGILITIN LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI col·lectiu

Ja van sortir al carrer el passat mes d'octubre per exigir que es procedís a la negociació del conveni

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del sector de la sanitat privada a una concentració davant el Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella, el proper dimecres 13 de juny per denunciar l'estat en què es troben les negociacions del conveni col·lectiu del sector.

De fet, els treballadors i les treballadores de la sanitat privada ja es varen mobilitzar el passat mes d'octubre per denunciar el conveni fins aleshores vigent i exigir que es procedís a la seva negociació. Tot i així, les negociacions que es van iniciar el passat 7 de febrer no estan avançant. La UGT de Catalunya denuncia que les negociacions s'estan dilatant en el temps i que les patronals es dediquen a fer acords interns dins de les empreses potenciant a certes categories, mentre no ho fan amb la resta de professionals.

Els treballadors i les treballadores de la sanitat privada es tornaran a manifestar, doncs, el proper 13 de juny per l'equiparació salarial amb la sanitat pública.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR SANITAT PRIVADADIA: 13 de juny de 2007
HORA: 9:30 hores.
LLOC: Davant el Parlament de Catalunya - Parc de la Ciutadella (Barcelona)



La UGT de Catalunya presenta les seves propostes de millora per l'accés al treball al polígon de la zona franca

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:10

La potenciació del transport públic esdevé la clau per a la millora d'un polígon on hi treballen unes 40.000 persones

La "Campanya pel foment del Transport Públic i la millora de la Mobilitat en l'accés als centres de treball" de la UGT de Catalunya, que duu el lema "Cap a la feina, mou-te millor", arribarà demà dijous 7 de juny al Polígon de la Zona Franca, amb la col·laboració del Consorci de la Zona Franca.

Amb aquesta campanya, la UGT de Catalunya pretén presentar les diferents propostes del nostre sindicat en matèria de mobilitat en l'accés als centres de treball i difondre les experiències dutes a terme en diferents polígons industrials.

Pel volum de treballadors i treballadores que cada dia s'hi desplacen (uns 40.000), el cas del polígon industrial de la Zona Franca a Barcelona és paradigmàtic. Tot i que actualment operen a la zona 8 línies d'autobusos, incloent-hi una nocturna, i s'està construïnt la línia 9 del Metro que ha d'arribar al polígon, encara queden moltes dificultats a sortejar. Per això, des de la UGT de Catalunya plantegem les següents demandes per la millora de l'accés de treballadors i treballadores al polígon de la Zona Franca:

  • Rutes d'autobusos més freqüents.
  • Marquesines a les parades amb més usuaris.
  • Carrils bus segregats a les vies amb major fluxe de cotxes, com és el cas del Carrer A.
  • Autobusos llençadora des de les futures estacions del metro dins de la Zona Franca i el conjunt del polígon Delta.
  • Senyalització dels canvis provocats per les obres de millora del polígon i el manteniment del mateix.
  • Millora i senyalització de les grans empreses.
  • Senyalització dels aparcaments per al transport pesant i caminos, i de ls llocs de càrrega i descàrrega.

La necessitat d'un canvi en el model de mobilitat

Juntament amb les deficiències de la xarxa de transport públic col·lectiu, la dispersió dels polígons industrials i centres de treball ha obligat els treballadors i les treballadores a realitzar desplaçaments cada cop més llargs i costosos. A Catalunya, dos terços de la població depenen d'altres mètodes de transport que no són el vehicle privat per moure's. Això provoca una important desigualtat social, ja que no tothom pot tenir les mateixes oportunitats d'accedir a un lloc de treball només per raons de mobilitat. Dones, immigrants, persones amb diversitat funcional i estudiants són els col·lectius que més pateixen aquest tipus de desigualtat social.

D'altra banda, aquells que es desplacen diàriament al seu lloc de treball amb vehicle privat es veuen sotmesos a una elevada despesa (que pot suposar uns 150 euros al mes), perdent el valuós temps que, en moltes ocasions, s'ha esgarrapat de la conciliació en les negociacions col·lectives. Un model insostenible que té com a màxim exponent l'alta sinistralitat que es produeix anant o tornant de la feina. Durant el 2005, el 85,4% dels accidents de circulació amb víctimes van ser accidents in itinere, és a dir, accidents laborals.


PRESENTACIÓ CAMPANYA MILLORES ACCÉS POLÍGON DE LA ZONA FRANCA

DIA
:
7 de juny de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Auditori del Consorci de la Zona Franca - Avgda. Parc Logístic, 2-10 - Pol. Ind. Zona Franca (Barcelona)
PARTICIPARAN: Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Dionís Oña , secretari de Salut Laboral i Medi Ambient de la UGT de Catalunya.



Nova sanció a El Corte Inglés, aquest cop per l'incompliment del calendari laboral i de la normativa en matèria de descansos a l'hipercor de Girona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:00
    • La Inspecció de Treball obre la possibilitat de què els treballadors afectats presentin una demanda davant el jutjat Social

La Inspecció de Treball ha tornat a sancionar El Corte Inglés per la trangressió de la normativa laboral. Aquest cop, el centre Hipercor de Girona ha estat sancionat arran de la denúncia presentada per la secció sindical de la UGT de Catalunya davant la Inspecció de Treball de Girona, on es manifestava que el grup de comandaments d'aquest centre veia suprimit el seu descans setmanal en períodes de rebaixes i campanyes (com la del Nadal) sense rebre cap tipus de compensació a canvi, i que el descans entre jornades (que hauria de ser de 12 hores) es veia reduït en cas de guàrdies i pre-guàrdies.

La Inspecció de Treball va requerir la documentació pertinent a la direcció del centre. Un cop revisada aquesta va trobar una sèrie de deficiències. Entre elles destaca el fet que no s'estableix un període d'antel·lació mínim de preavís als comandaments en el cas d'haver de realitzar guàrdies i pre-guàrdies (requerint-se que com a mínim aquest període ha de ser de 7 dies) i no s'estableixi cap sistema de garantia de les 12 hores entre jornades (descans que es veia afectat per aquestes guàrdies i preguàrdies), així com del descans setmanal que aquests treballadors i treballadores han deixat de gaudir en períodes de campanyes i de rebaixes.

Tot i que els representants de l'empresa van adduir que el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems estableix específicament la flexibilitat horària dels comandaments, la Inspecció de Treball ha derminat finalment que aquesta flexibilitat horària no pot afectar de cap manera els supòsits en què pugui afectar el descans, tant entre jornades com el descans setmanal dels treballadors.

Segons la Inspecció de Treball, aquests supòsits en què els comandaments realitzen guàrdies o pre-guàrdies o vegin suprimits el seu descans setmanal per raons de l'activitat pròpia de l'empresa, haurien de ser compensats mitjançant un sistema que garantís a tots els treballadors que la reducció o supresió d'aquells no serà en va i que el mecanisme propi per recollir aquest sistema seria el calendari laboral, en què participarien els representants dels treballadors i l'empresa per arribar a un acord al respecte. D'aquesta manera, cada comandament podria conèixer en quin període de referència compensar els descansos deixats de gaudir o reduïts sense veure violats els seus drets bàsics de descans que en cap cas poden ser compensats econòmicament.

Per aquesta raó, la Inspecció de Treball de Girona ha sancionat el centre Hipercor de Girona per la transgressió de la normativa laboral en matèria de descansos i del calendari laboral, sense que per la Inspecció de Treball això signifiqui que, si els treballadors consideren que els seus drets en aquest àmbit segueixen sent suprimits per la transgressió de la normativa, puguin interposar la corresponent demanda davant el Jutjat Social competent.



Els treballadors de Crisbisbal es manifestaran a Barcelona per denunciar les raons de l'ERO presentat per l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:49

Recorreran l'avinguda Paral·lel fins arribar al Serveis Territorials de Treball, on demà tenen la primera reunió de mediació

El comitè d'empresa de Crisbisbal ha convocat demà els treballadors de la firma a una manifestació pels carrers de Barcelona per denunciar els motius que la direcció de l'empresa ha al·legat per presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació total que afecta els 145 treballadors i treballadores d'aquesta fàbrica de vidre buit ubicada a Castellbisbal (Vallès Occidental).

La marxa tindrà lloc des de la plaça Espanya fins als Serveis Territorials de Treball a Barcelona, al carrer Albareda, on els representants dels treballadors tenen cita per a la primera reunió amb el mediador de Treball i els administradors concursals.

Mitjançant aquesta manifestació els treballadors denunciaran les raons per les quals s'ha presentat el procés concursal i les indemnitzacions que fins ara han ofert els administradors, de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. El comitè d'empresa està atent a què alguna empresa estrangera pugui fer-se càrrec de la fàbrica de Castellbisbal i, en cas que no sigui possible, demanarà que les indemnizacions arribin als 45 dies per any treballat.

El propietari de Crisbisbal va demanar la liquidació a finals del passat mes d'abril. El comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoritària) ha expressat la seva disconformitat per l'ERO total que s'ha presentat i denuncia una mala gestió intencionada per part de la directiva. Per als representants dels treballadors, Crisbisbal és una empresa rentable al 100 %, com ho demostra el fet que hi hagi comandes per a 8 mesos. Empreses tan importants com Myrurgia, de Puig, o la marca Ambipur Car, del grup Sara Lee, són els principals clients de la firma.

MANIFESTACIÓ TREBALLADORS CRISBISBALDIA: 6 de juny de 2007
HORA i LLOC: A les 14:45-15:00 els treballadors sortiran de la Plaça Espanya i baixaran per l'Avinguda Paral·lel fins arribar als Serveis Territorials de Treball a Barcelona (c/Albareda, 2-4), on restaran durant la reunió de mediació, prevista per ales 16:00 hores.



La inspecció de treball dóna la raó a la UGT, i sanciona El Corte Inglés amb 120.000€ per quatre infraccions greus

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:20

L'EMPRESA ACUMULA JA 21 DENÚNCIES PRESENTADES PER LA UGT DE CATALUNYA

La Inspecció de Treball de Barcelona ha donat la raó a la UGT de Catalunya en 4 de les 21 denúncies que el sindicat ha fet contra El Corte Inglés en diferents centres de treball d'aquesta empresa. Així, la Inspecció ha multat amb 120.000 euros a aquesta empresa per quatre infraccions per posar en risc la salut dels seus treballadors.

Una de les sancions es refereix a una relació extensa d'insuficiències i riscos laborals a que s'exposa el personal que treballa a un edifici annex del carrer Fontanella, nº9, que El Corte Inglés utilitza indegudament com a magatzem. La llista de dèficits inclou un risc important d'incendi, el mal estat de conservació de l'immoble, riscos derivats de la falta de revisió dels ascensors, i la falta de revisions i manteniment de les instal·lacions elèctriques, entre d'altres.

Les altres tres infraccions s'atribueixen al centre de treball de Plaça Catalunya, 14. Una d'elles assenyala un risc important de patir descàrregues elèctriques. Es dóna el cas que el dia de la visita d'inspecció, el propi inspector de treball va rebre una descàrrega elèctrica en tocar un cable solt per comprobar si existia aquest risc. El representant de l'empresa present en el moment de la inspecció va qualificar, però, el fet de "puntual"; a continuació, per demostrar el suposat caràcter "fortuït" de l'accident, va tornar a tocar el cable i va resultar també afectat per una descàrrega.

Una tercera infracció es refereix a la manca de senyalització de les vies d'evacuació, que implica un risc en la seguretat del personal que hi treballa.

Finalment, la quarta acta d'infracció de la Inspecció s'ha aixecat per haver negat a una delegada de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya l'accés a la documentació en matèria preventiva que havia sol·licitat en reiterades ocasions. Entre aquesta documentació es troben les informacions referents a avaluacions de riscos i planificació en matèria preventiva, entre altres.



Els Mossos d'Esquadra expliquen els motius de la manifestació convocada per demà

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:05

El SAP-UGT, sindicat majoritari al cos dels Mossos d'Esquadra, i la resta de sindicats representatius als Mossos (SME-CCOO, SPC, CAT I APESME) explicaran aquest matí en roda de premsa conjunta els motius de la manifestació que han convocat demà, per protestar pel tractament que s'està donant a les darreres accions on s'han vist involucrats els i les agents del cos de policia autonòmica.

Els representants sindicals també faran un anàlisi sobre el posicionament que el departament d'Interior ha mantingut en els darrers esdeveniments.

El SAP-UGT ja ha expressat públicament que no és concebible que cada acció dels Mossos d'Esquadra hagi de seguir un judici mediàtic i social paral·lel i cal que existeixi un reconeixement social de la tasca policial

RODA DE PREMSA

A les 11.30 hores

LLOC: Sala d'actes del Centre Cívic La Sedeta.Sicilia, 321. Barcelona



La inspecció de treball aixeca una nova acta d'infracció a El Corte Inglés per negar als delegats de la UGT l'accés a la documentació en matèria preventiva

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:49

A les tres actes d'infracció que ha aixecat la Inspecció de Treball en la seva visita a El Corte Inglés per l'ús indegut d'un edifici annex al centre de Plaça Catalunya com a magatzem, se'n suma una altra per haver negat a una de les delegades de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya l'accés a la documentació en matèria preventiva que la delegada havia sol·licitat en reiterades ocasions. Entre aquesta documentació es troben les informacions referents a avaluacions de riscos i planificació en matèria preventiva, entre altres.

Segons va informar la Inspecció de Treball als representants d'El Corte Inglés, la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals requereix que l'empresa faciliti als delegats de prevenció la informació i la documentació relativa a les condicions de treball, en especial la documentació corresponent a matèria preventiva, entenent com "accés" a aquesta informació no només el fet de permetre la consulta d'aquesta documentació, sinó també el lliurament dels originals o de còpies de la mateixa perquè els delegats de prevenció puguin examinar-la detingudament i facilitar així l'exercici de les seves funcions.

Com a sanció per l'incompliment de les disposicions recollides en aquesta llei, la Inspecció de Treball ha aixecat una nova acta d'infracció a El Corte Inglés. Per la UGT de Catalunya, aquesta és una nova mostra de la política antisindical que du a terme la direcció d'el Corte Inglés cap als representants dels seus treballadors i treballadores.



Nou requeriment de la inspecció de treball a El Corte Inglés

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:25
La Inspecció de Treball dóna 15 dies a El Corte Inglés perquè lliuri a la Secció Sindical de la UGT la informació sol·licitada

En la reunió mantinguda avui entre la Inspecció de Treball, els representants d'El Corte Inglés i els responsables de la Federació de Comerç de la UGT de Catalunya, la Inspecció de Treball ha requerit a l'empresa que, en un termini de 15 dies, complementi la informació sol·licitada per la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) i a la qual té dret segons la Llei Orgànica de Llibertat Sindical.

Així mateix, la Inspecció de Treball ha comunicat a la secció sindical d'aquest centre que, si en el termini previst no li ha estat lliurada aquesta documentació, ho notifiqui immediatament.

Un cop més, la Inspecció de Treball ha pogut comprovar la discriminació sindical a què es veuen sotmesos els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya en els centres d'El Corte Inglés.

Aquest nou requeriment per part de la Inspecció de Treball se suma als nombrosos requeriment i sancions que ha rebut El Corte Inglés per l'incompliment dels drets dels treballadors i treballadores i dels seus representants en el centres.



Els treballadors del sector de la perfumeria exigeixen un conveni col·lectiu digne

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:08

Demà, els delegats sindicals de la UGT de Catalunya repartiran informació als centres comercials on operen les principals
firmes del sector

Després de cinc mesos de negociacions amb Stanpa, la patronal del sector de la perfumeria (que compta amb empreses de marques tan conegudes com L'Oreal, Coty Astor, Puig, Myrurgia, Kinesia, Nivea, Chanel i Estee Lauder, entre altres) continua negant als seus treballadors i treballadores un conveni digne que s'adigui als beneficis que aquestes empreses guanyen any rera any mentre els empleats veuen reduït el seu poder adquisitiu.

Demà els delegats i les delegades del sector de la perfumeria de la UGT de Catalunya participaran en una acció informativa als diferents centres comercials on operen aquestes firmes i distribuiran als clients i clientes d'aquests productes octavetes on s'explica la realitat dels treballadors i les treballadores del sector.

A Catalunya, el sector de la perfumeria ocupa uns 15.000 treballadors, la meitat dels que s'hi dediquen arreu de l'Estat.

Les negociacions entre sindicats i patronal s'encallen principalment en els següents punts:

  • Mentre els sindicats exigeixen que l'augment del sou sigui del 0,7 sobre la massa salarial, la patronal del sector només ofereix un 0,4 sobre les taules del salari mínim garantit.
  • Els sindicats demanen una reducció de jornada per aquells col·lectius que treballen en nocturnitats i torns rotatius.

A més, la UGT de Catalunya demana una millora de la llei d'igualtat, aprovada recentment, en la seva aplicació al text del nou conveni col·lectiu, una aplicació de gran importància per a un sector on més de la meitat dels treballadors i treballadores són dones.



La UGT de Catalunya valora molt positivament la "cartilla" per als treballadors de la construcció que crearà el ministeri de treball

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:41

La mesura és similar al carnet que va proposar el nostre sindicat per reduir la sinistralitat laboral al sector

La UGT de Catalunya considera molt positiva la mesura anunciada pel ministre de Treball, Jesús Caldera, de crear una "cartilla" per als treballadors de la construcció que acrediti la seva formació per desenvolupar la feina. Es tracta d'una proposta similar a la que va fer el nostre sindicat el passat 18 de maig per reduir la sinistralitat en aquest sector, que entre gener i abril ja ha registrat 15 morts.

En concret, el nostre sindicat va proposar al Departament de Treball que condicionés la contractació de les empreses del sector de la construcció a què els treballadors tinguessin la formació adequada. Per això, el sindicat va demanar que s'activés un carnet que acredités al treballador o treballadora una formació mínima sobre la feina que ha de desenvolupar, i coneixements en matèria de prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció.

Aquesta fórmula ja existeix en altres sectors, com el de l'alimentació -carnet de manipulador d'aliments-, o el del transport -carnet de conduir-, i considerem, per tant, del tot raonable i pertinent que s'implanti també al sector de la construcció; més encara quan els índexs d'accidentalitat laboral, amb resultat de mort, són molt elevats en aquest sector (un 15,4% més que entre gener i abril de 2006).

El carnet, hauria d'estar homologat, i hauria de garantir uns coneixements en la manipulació de la maquinària especialitzada, coneixements sobre prevenció de riscos laborals, salut i seguretat en el sector, i facilitar així que el personal que treballa al ram ho faci en les condicions de normalitat, legalitat, seguretat i coneixent els seus drets.

Aquest carnet hauria d'introduir-se deixant el marge de temps necessari per a implantar-se de forma efectiva, i facilitant els mecanismes adients per a que els treballadors/es, siguin de l'origen que siguin, i parlin la llengua que parlin, puguin fer la formació especialitzada per a obtenir-lo.

D'altra banda, la UGT de Catalunya considera que cal una política de sanció a les empreses que encara no compleixen la normativa en prevenció de riscos laborals. I per això és necessari triplicar el nombre d'inspectors fins assolir les ràtios europees d'inspector/treballadors. Més inspecció significa salvar més vides.

A més, la UGT de Catalunya torna a reivindicar la creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.



UGT Presons demana al departament de justícia que s'endarrereixi la inauguració de Brians2

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:28

El sindicat de presons de la FSP-UGT de Catalunya, majoritari a les presons catalanes, ha demanat al departament de Justícia que endarrereixi l'arribada d'interns a la nova presó de Brians2, donat que encara no està ni de lluny preparada per acollir-los.

Ara per ara, manquen aspectes bàsics per entrar en funcionament, tant de qüestions de seguretat com d'habitabilitat dels mòduls, únicament l'electoralisme a l'hora d'anunciar de tancament de la Model inexistent, ha fet que es programés un calendari d'obertura clarament irreal. No entenem com falten elements de confort bàsics a les cel·les i en canvi la piscina ja està entregada fa dies. Tampoc s'entén com a tants pocs dies de l'arribada d'interns només treballin un mínim percentatge de funcionaris, el que farà que la improvisació i la manca d'adaptació al nou centre presideixin els primers temps de funcionament.

Així mateix, és inexplicable com després de retirar els 1.600 coberts metàl·lics de la presó de Brians pels incidents ocorreguts al centre i les agressions als treballadors del centre, ara de nou el departament s'entesti en què a Brians2 els interns tinguin ganivets metàl·lics al seu abast amb el risc implícit que representa.

UGT PRESONS expressarà la seva oposició a la inauguració precipitada i de cara a la galeria de Brians2, demà divendres 1 de juny a l'acte previst amb presència del president de la Generalitat, José Montilla, a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i a la resta de responsables polítics de les presons catalanes.



El Corte Inglés és sancionat amb tres infraccions per l'ús indegut d'un local com a magatzem

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:49

Després de visitar el centre de treball d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya i revisar la situació de l'edifici annex, l'antic edifici del Banco Atlántico del carrer Fontanella (propietat actual de la companyia), la Inspecció de Treball ha ratificat la denúncia presentada per la UGT de Catalunya en què acusava El Corte Inglés d'emprar aquest edifici indegudament com a magatzem i dipòsit provisional de mercaderies del centre comercial.

El Corte Inglés va comprar aquest edifici ara fa uns anys. No ha fet cap tipus de reforma ni l'ha inclòs en el centre de treball de plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com "magatzem", sense que aquest estigui subjecte ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.

La Inspecció de Treball ha determinat deficiències notables en matèria de prevenció de riscos laborals, deficiències a què s'exposen diàriament els 114 treballadors i treballadores que formen la plantilla de cadascuna de les seccions que accedeixen o poden accedir a aquest edifici.

La Inspecció de Treball ha aixecat fins a tres actes d'infracció:

  • Acta d'infracció per l'incompliment de les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball: risc de caiguda de persones pel mal estat del terra; risc de caigudes d'objectes per desplomament; risc d'incendi, incrementat pel fet que no té ni tan sols dispositius del sistema contraincendis; inexistència de sistema de climatització i absència d'il·luminació.
  • Acta d'infracció per l'incompliment de les disposicions mínimes en matèria de senyalització de seguretat i salut en el treball: no existeixen ròtuls de senyalització de les vies d'evacuació.
  • Acta d'infracció per risc elèctric. La Inspecció de Treball ha determinat com a infracció greu les condicions en què es troba la instal·lació elèctrica de l'edifici emprat indegudament com a magatzem. En aquest, la majoria de plaques de guix del sostre van ser extretes o s'han trencat, quedant així els conductes elèctrics suspesos i exposats a un major deteriorament per l'efecte de la humitat o del calor. Durant la visita, el mateix Inspector va rebre una petita descàrrega elèctrica a l'introduir la seva mà en un forat d'una de les parets de la primera planta de l'annexe.
L'aixecament de les tres actes d'infraccció dóna la raó a la UGT de Catalunya, que havia denunciat que aquest local no reunia les condicions mínimes per treballar-hi i que això podia perjudicar l'activitat laboral diària dels seus treballadors i treballadores. A més, l'aixecament de les actes d'infracció comporta una sanció econòmica per a El Corte Inglés, la quantitat de la qual no ha estat facilitada.


Powered by LifeType