Comunicació UGT

L'Avalot recollirà signautres als mercats dins la campanya "per un habitatge digne, signa!"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:24

El sindicat ja ha aconseguit 20.000 signatures per presentar al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge


Dins la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya recollirà demà dissabte, 16 de juny, signatures de manera simultània als següents mercats municipals: Mercat Municipal de Lesseps (c. de Verdi, 200, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Andreu (Plaça Mercadal, 41, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Antoni (c. Comte d'Urgell, 1, Barcelona), Mercat Municipal de Montserrat (Via Favència, 241, Nou Barris, Barcelona), Mercat Municipal de Rubí (c. de Cal Gerrer, s/n) i Mercat Municipal de Sant Carles (Granollers). En el cas de Badalona hi haurà una taula instal·lada al carrer del Mar/Passeig del Mar.

Des del dia 1 de maig, l'Avalot recull signatures per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge. Per presentar una ILP a Catalunya són necessàries 50.000 signatures i l'Avalot ja ha aconseguit 20.000 signatures ciutadanes, i encara disposa de temps fins a l'1 de setembre (el Parlament dóna 120 dies per aconseguir el suport ciutadà).

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de a les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.



Els treballadors de SIMMAR i d'altres empreses del sector de l'aigua es concentraran davant de la torre Agbar

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:50

La direcció d'Agbar no vol pagar als treballadors de Simmar, responsable del sanejament d'aigües del Maresme, el plus de toxicitat que els pertoca per conveni i sentència del Suprem


El juliol del 2006, després d'una llarga lluita judicial, el Tribunal Suprem va dictar sentència a favor dels treballadors i les treballadores de l'empresa Simmar, 50% propietat d'Aguas de Barcelona i responsable del sanejament d'aigües al Maresme. El Suprem va ratificar el dret de la plantilla a ser compensats pels greus nivells de contaminació atmosfèrica a què son sotmesos al seu lloc de treball (gasos que generen les depuradores), i segons l'article 38 del Conveni col·lectiu del sector de l'aigua de la província de Barcelona, aquest plus per toxicitat ha de ser del 20% del salari base del treballador. Tot i així, perquè l'empresa apliqués aquesta compensació econòmica va ser necessari un arbitratge de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que també va ratificar l'obligatorietat del plus de toxicitat.

Un any després, la plantilla de Simmar ha de tornar a reivindicar els seus drets, ja que l'empresa no està aplicant correctament el plus de toxicitat que els pertoca. De manera unilateral i sense tenir en compte les reclamacions dels treballadors i les treballadores, la direcció del Grup Agbar està calculant el plus sense basar-se en les 16 pagues que cobren els treballadors (es basa només en 12) i sense basar-se en les hores totals anuals que fan tots els treballadors (1.750), de manera que no només s'està pagant menys a la plantilla del que els correspon, sinó que s'està pagant als treballadors de manera heterogènia i desproporcionada.

Per tal de reclamar els diners que no s'estan cobrant i donat que la direcció d'Agbar no vol escoltar els treballadors i corregir el perjudici que els està provocant, la plantilla de Simmar, amb el suport dels treballadors i les treballadores d'altres empreses del sector de l'aigua, inicien una sèrie de mobilitzacions. La primerà serà una concentració davant la Torre Agbar de Barcelona el proper dijous, 21 de juny.

Concentració treballadors Simmar - sector de l'aigua

DIA: dijous, 21 de juny
HORA: 18 hores
LLOC: davant de la Torre Agbar (Avinguda Diagonal, 211, Barcelona)



La UGT signa el primer pla de prevenció de riscos laborals al grup Banc Sabadell

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:17

El nostre sindicat continuarà reivindicant que els atracaments siguin considerats accidents laborals i el seu risc es contempli en els plans d'emergències


Finalment, després d'unes negociacions que es van iniciar el setembre del 2005, la UGT ha signat el primer Pla de prevenció de riscos laborals en el Grup Banc Sabadell. Es tracta d'un acord pioner en el sector de banca, i la seva aplicació garantirà la seguretat i salut dels treballadors i treballadores del Grup Banc Sabadell.

Què és el Pla de prevenció?

El Pla de prevenció de riscos laborals és l'eina a través de la qual s'integra l'activitat preventiva de l'empresa en el seu sistema general de gestió i s'estableix la seva política de prevenció de riscos laborals.

Què suposarà la seva implantació a l'empresa?

La integració de la prevenció en tots els nivells jeràrquics de l'empresa implica l'atribució a tots ells, i l'assumpció per aquests, de l'obligació d'incloure la prevenció de riscos en qualsevol activitat que realitzin o ordenin i en totes les decisions que adoptin.

Podrà incomplir-lo el banc?

El Pla de prevenció de riscos laborals ha de ser aprovat per la direcció de l'empresa, assumit per tota la seva estructura organitzativa, en particular per tots els seus nivells jeràrquics, i conegut per tots els seus treballadors i treballadores.

No obstant això, la UGT no està totalment satisfeta, ja que no s'han incorporat en el text algunes de les nostres reivindicacions, tals com:

  • Que els atracaments siguin considerats accidents laborals i el seu risc es contempli en els plans d'emergències.
  • Que la formació de riscos laborals s'actualitzi permanentment.

No obstant això, i atès que entenem que es tracta d'un Pla de prevenció dinàmic, és a dir, que es podran incorporar en el futur aspectes que la prevenció de riscos laborals exigeixi, des de la UGT vam considerar que les llums són més importants que les ombres en aquest acord, i per la responsabilitat que ens confereix ser el segon sindicat en el Grup Banc Sabadell, vam ratificar amb la nostra signatura el treball realitzat per millorar el projecte inicial.

En conseqüència, des de la UGT treballarem perquè els temes que han quedat fora d'aquest pla es vagin incorporant i vigilarem perquè s'apliqui el contingut de l'acordat. Finalment, la UGT ha sol·licitat a Banc Sabadell que per fer efectiva la integració dels principis preventius de l'esmentat pla, aquests siguin assumits públicament pel banc.



La consellera Mar Serna dóna el seu suport al "carnet de la construcció" per als treballadors autònoms

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:01

El nou carnet acreditarà l'experiència de l'autònom i que els seus comptes amb Hisenda i la Seguretat Social estan al dia

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) s'ha reunit aquesta tarda amb la consellera de Treball, Mar Serna, per tractar diferents temes d'interès sobre el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

Entre aquests temes, la CTAC-UGT de Catalunya ha presentat la seva porposta de Carnet de la Construcció per a Treballadors Autònoms, un carnet que espera poder posar en funcionament després de les vacances de l'estiu i que ha de servir per certificar la feina dels treballadors autònoms en la construcció, tal i com exigeix la nova Llei de la Subcontractació a la Construcció, en vigor des del 19 d'abril de 2007. La consellera Serna ha avalat la iniciativa de la CTAC-UGT de Catalunya, entenent-la com una iniciativa molt important sobretot en matèria de prevenció de riscos laborals, on els autònoms són el col·lectiu més desprotegit.

Amb el nou carnet que expedirà la CTAC-UGT de Catalunya vol que els treballadors autònoms puguin certificar:

  • Que estan al corrent de pagament d'Hisenda.
  • Que estan al corrent de pagament de la Seguretat Social.
  • Que tenen experiència acreditada.
  • Que han superat un curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals.

Simultáneament, la CTAC-UGT de Catalunya realitzarà una campanya entre els contratistes per donar a conèixer aquest carnet i perquè, conjuntament, aquest prengui validesa amb el seu ús.

D'altra banda, en la reunió d'aquesta tarda amb la consellera Mar Serna, la CTAC-UGT de Catalunya també ha posat damunt de la taula altres temes d'especial interès per al col·lectiu de treballadors i treballadores per compte propi. Així, el Departament ha anunciat la primera reunió de la Taula de Diàleg dels Autònoms, tal i com demanava la CTAC, que permetrà el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

En matèria de formació, un altre dels fronts importants per al col·lectiu, la CTAC-UGT de Catalunya establirant properament contactes per tal de formar en els àmbits de la prevenció de riscos laborals, gènere i joves.



Powered by LifeType