Comunicació UGT

La CTAC-UGT inicia una campanya de sensibilització dels autònoms dependents

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:19

S'exigeix "mà dura" contra els empresaris que abusen de la figura de l'autònom per emmascarar relacions laborals encobertes

Coincidint demà amb l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom al Congrés dels Diputats, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) llença la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", que portarà a diferents centres de treball arreu de Catalunya amb presència d'aquest tipus de professionals la informació necessària perquè coneguin els seus drets i la seva nova situació arran de l'aprovació definitiva de l'Estatut del Treball Autònom.

Segons dades del Ministeri de Treball, a l'Estat existeixen aproximadament uns 550.000 autònoms econòmicament dependents que, amb l'entrada en vigor de l'Estatut del Treball Autònom, tindran un conjunt de drets sense precedents en el marc normatiu europeu.

La regulació de la figura de l'autònom dependent és, probablement, la novetat més destacada del Projecte de Llei, segons el qual els autònoms econòmicament dependent són aquells autònoms que reben d'un client principal al menys el 75% dels seus ingressos. Amb el nou Estatut, tindran 18 dies hàbils per gaudir de les seves vacances, rebran una indemnització per danys i perjudicis en cas de trencament de la seva relació mercantil, podran anar al Jutjat Social per resoldre els seus litigis i podran signar acords d'interès professional i reivindicar conjuntament les seves millores.

Amb la campanya "Ets TRADE? Coneix els teus drets!", la CTAC-UGT de Catalunya pretén que els treballadors autònoms dependents coneguin els seus drets i exigir d'aquesta manera a l'empresariat que deixi d'emprar la figura de l'autònom per desregularitzar el mercat laboral emmascarant, en moltes ocasions, relacions laborals encobertes.



La UGT de Catalunya aconsegueix la majoria absoluta a estampaciones Martínez

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

La UGT de Catalunya ha aconseguit la majoria absoluta en les eleccions sindicals celebrades a l'empresa de components per a l'automòbil Estampaciones Martínez - Esmar, dedicada a les tasques de xapisteria per a les firmes Nissan i Volvo. Esmar compta amb una fàbrica a la Zona Franca (Barcelona) que ocupa 190 treballadors.

En els passats comicis, el nostre sindicat va obtenir 6 delegats, CCOO, 5; i la CGT, 2. En les eleccions sindicals celebrades enguany, i on s'han escollit 9 delegats, la UGT de Catalunya tindrà la majoria absoluta del comitè amb 5 delegats, mentre CC.OO. n'obté 3 i la CGT, 1.



La UGT promourà un conveni català dels prefabricats i derivats del ciment si no s'arriba a un acord estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:03

El sector ocupa 10.500 treballadors a Catalunya, més del 10% dels que hi ha a l'Estat

Després de finalitzar novament sense acord la 18a. reunió de negociació del conveni estatal (i, per extensió, dels convenis provincials) del sector de prefabricats i derivats del ciment, la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya manifesta la manca de seriositat de la patronal estatal i anuncia que, en cas de no signar-se en breu un conveni digne, promourà tot tipus d'accions i mobilitzacions necessàries per promoure un conveni d'àmbit català, on es tinguin en compte totes les reivindicacions dels treballadors del sector a Catalunya, uns 10.500 dels 100.000 que ocupa el sector a nivell estatal.

Les principals reivindicacions del sector a Catalunya són les diferències salarials entre l'IPC català i l'IPC estatal dels darrers 15 anys de conveni estatal i el compliment de la jornada de 8 hores (ara es realitzen entre 9 i 14 hores diàries), posant en coneixement de la Inspecció de Treball aquests abusos.

El conveni estatal (i, per extensió, els convenis provincials) del sector de prefabricats i derivats del ciment va finalitzar la seva vigència el 31 de desembre de 2006 i, des d'aleshores, la UGT mantè les reunions de negociació amb la patronal per aconseguir un conveni digne.

Tot i així, fins a la data, no s'ha arribat a cap acord satisfactori per als treballadors. Des de la MCA-UGT lamentem la intransigència empresarial i la manca d'interès en arribar a un acord i en concretar una proposta vàlida per als interessos dels treballadors i les treballadores del sector.



Acte de reconeixment a 56 treballadors/es del Bages i del Bergueà pels 30 anys d'afiliació a la UGT

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:07

La Unió Intercomarcal del Bages - Berguedà de la UGT organitza el proper divendres, 29 de juny, un acte d'homenatge als 30 anys d'afiliació de 56 treballadors i treballadores a la nostra organització.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, assistirà a l'acte per agrair el seu compromís i la militància ininterrompuda des de fa més de 30 anys al nostre sindicat. L'acte també comptarà amb la participació de Josep Camprubí, alcalde de Manresa, i de Miguel Espejo, secretari general de la UGT del Bages-Berguedà.

L'acte tindrà lloc a les 18.30 hores a la Fundació Universitària del Bages, a Manresa.


ACTE DE COMMEMORACIÓ DELS 30 ANYS D'AFILIACIÓ

DIA: divendres, 29 de juny de 2007
HORA: 18.30 hores

LLOC: Sala d'Actes de la Fundació Universitària del Bages (c. de Ramon d'Iglésies, 5-7, Manresa)



Principi d'acord en el conveni d'hostaleria de Catalunya, que afecta 250.000 treballadors al nostre país

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:48

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector, sotmetrà el preacord a la votació dels seus afiliats i delegats


Ahir es va arribar a un principi d'acord en el Conveni Col·lectiu d'Hostaleria de Catalunya, que afecta uns 250.000 treballadors i treballadores al nostre país. El preacord l'han signat els sindicats UGT de Catalunya i CONC, i les patronals Confederació d'Hostaleria, Gremi de Restauració i ACERCO.

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector amb 1.400 delegats i delegades, sotmetrà el preacord a la votació dels seus delegats i afiliats en una assemblea el proper dijous, 5 de juliol.

Aquest conveni, que tindrà vigència de l'1 de maig al 31 de desembre de 2007, és una pròrroga de l'anterior (2004-2007) que s'ha fet perquè tots els treballadors i treballadores amb contractes temporals, fixes-discontinus, etc., puguin beneficiar-se de l'increment salarial del 2,7% que s'ha pactat per a enguany.

El nou conveni sectorial s'haurà de signar l'any vinent, ja que s'ha creat una comissió que durant aquests mesos haurà de negociar la reagrupació de categories i grups professionals que fins ara existien a nivell català per adaptar-los a l'Acord laboral estatal d'hostaleria.



Powered by LifeType