Comunicació UGT

La consellera Mar Serna i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, presenten el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la conselleria de treball (1927-1999)"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:00

La consellera de Treball, Mar Serna, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el president de la Fundació Rafael Campalans, Isidre Molas, presentaran el proper dimarts 3 de juliol el llibre "Joan Codina i Torres, un socialista a la Conselleria de Treball (1927-1999)", de David Ballester, el setè volum de la col·lecció Memòria de l'Arxiu Històric de la Fundació Rafael Campalans.

Nascut a la ciutat de Barcelona, Joan Codina va ser un sindicalista compromès i admirat per molts dels qui el van conèixer. El seu màxim protagonisme l'assolí entre els anys 1976 i 1994 quan va exercir el càrrec de conseller de Treball de la Generalitat i secretari general i president de la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, alhora que parlamentari i senador. Malgrat iniciar en una edat madura la seva lluita, Codina va ser un sindicalista autodidacta, que començà la seva trajectòria dins la Federació del Metall de la UGT de Catalunya, des d'on anà assolint responsabilitats acompanyat del seu tarannà d'home modest i senzill.

El llibre de David Ballester (professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en la història de la UGT de Catalunya) es complementa amb un recull de fotografies que il·lustren les diferents etapes de la seva vida, junt amb un annex documental.

PRESENTACIÓ LLIBRE "JOAN CODINA I TORRES, UN SOCIALISTA A LA CONSELLERIA DE TREBALL (1927-1999)"DIA: 3 de juliol de 2007.
HORA: 19:00 hores.
LLOC: Biblioteca Centre Cultural Sagrada Família - Provença, 480 (cantonada Padilla)



La UGT de Catalunya al sector postal demana el cessament del responsable de comunicació de correus a Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:02

Pel que fa a les declaracions realitzades en diversos mitjans pel responsable de Comunicació de Correus a Catalunya, Vicenç Ibáñez, criticant que els representants del nostre sindicat denunciessin "una setmana abans de l'obertura" de la nova oficina de Matadepera els riscos per a la seguretat dels treballadors que s'havien de traslladar al nou local, la UGT de Catalunya - Sector Postal volem manifestar:

  • Amb data 30 de març de 2006, els treballadors i les treballadores de l'oficina de Correus a Matadepera van realitzar les oportunes al·legacions respecte al projecte de la nova oficina.
  • Amb data 21 de febrer de 2007, des de la UGT de Catalunya vam sol·licitar per escrit a la Direcció Territorial de Correus informació sobre si en el projecte s'havien tingut en compte aquestes al·legacions presentades pels treballadors i les treballadores.
  • Amb data 11 de juny de 2007, mitjançant escrit presentat a la Direcció Territorial de Correus, vam sol·licitar que una vegada concloses les obres de la nova oficina i en compliment de la normativa de seguretat i salut laboral (Llei 31/1995 de 8 de novembre i normativa de desenvolupament) s'hauria de realitzar l'avaluació inicial de riscos amb la finalitat de poder quantificar i detectar els riscos per a la seguretat de la plantilla, per posteriorment adoptar les actuacions necessàries.

Les "queixes sindicals" a què es refereix per tant el responsable de Comunicació de Correus a Catalunya no són més que absurdes mentides amb la fi una vegada més d'intentar posar en sospita les actuacions d'aquest sindicat.

Per aquest motiu, la UGT de Catalunya ha sol·licitat a la Direcció Territorial Zona V de Correus l'immediat cessament del responsable de Comunicació, per faltar una vegada més a la veritat i difondre falses informacions, i tot amb l'únic objectiu de confondre i danyar l'acció sindical de la UGT de Catalunya en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores.

Tot i que els treballadors i les treballadores són obligats a traslladar-se a la nova oficina de Correus a Matadepera, sense que se'ns hagi lliurat l'informe d'avaluació de riscos laborals realitzat pels Serveis de Prevenció com a conseqüència de les protestes de la plantilla, la UGT de Catalunya



Powered by LifeType