Comunicació UGT

Concentració dels treballadors de la sanitat privada

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:09

ELS TREBALLADORS DE LA SANITAT PRIVADA ES CONCENTRARAN DAVANT EL PARLAMENT PER DEMANAR QUE S'AGILITIN LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI col·lectiu

Ja van sortir al carrer el passat mes d'octubre per exigir que es procedís a la negociació del conveni

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del sector de la sanitat privada a una concentració davant el Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella, el proper dimecres 13 de juny per denunciar l'estat en què es troben les negociacions del conveni col·lectiu del sector.

De fet, els treballadors i les treballadores de la sanitat privada ja es varen mobilitzar el passat mes d'octubre per denunciar el conveni fins aleshores vigent i exigir que es procedís a la seva negociació. Tot i així, les negociacions que es van iniciar el passat 7 de febrer no estan avançant. La UGT de Catalunya denuncia que les negociacions s'estan dilatant en el temps i que les patronals es dediquen a fer acords interns dins de les empreses potenciant a certes categories, mentre no ho fan amb la resta de professionals.

Els treballadors i les treballadores de la sanitat privada es tornaran a manifestar, doncs, el proper 13 de juny per l'equiparació salarial amb la sanitat pública.

CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SECTOR SANITAT PRIVADADIA: 13 de juny de 2007
HORA: 9:30 hores.
LLOC: Davant el Parlament de Catalunya - Parc de la Ciutadella (Barcelona)



La UGT de Catalunya presenta les seves propostes de millora per l'accés al treball al polígon de la zona franca

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:10

La potenciació del transport públic esdevé la clau per a la millora d'un polígon on hi treballen unes 40.000 persones

La "Campanya pel foment del Transport Públic i la millora de la Mobilitat en l'accés als centres de treball" de la UGT de Catalunya, que duu el lema "Cap a la feina, mou-te millor", arribarà demà dijous 7 de juny al Polígon de la Zona Franca, amb la col·laboració del Consorci de la Zona Franca.

Amb aquesta campanya, la UGT de Catalunya pretén presentar les diferents propostes del nostre sindicat en matèria de mobilitat en l'accés als centres de treball i difondre les experiències dutes a terme en diferents polígons industrials.

Pel volum de treballadors i treballadores que cada dia s'hi desplacen (uns 40.000), el cas del polígon industrial de la Zona Franca a Barcelona és paradigmàtic. Tot i que actualment operen a la zona 8 línies d'autobusos, incloent-hi una nocturna, i s'està construïnt la línia 9 del Metro que ha d'arribar al polígon, encara queden moltes dificultats a sortejar. Per això, des de la UGT de Catalunya plantegem les següents demandes per la millora de l'accés de treballadors i treballadores al polígon de la Zona Franca:

  • Rutes d'autobusos més freqüents.
  • Marquesines a les parades amb més usuaris.
  • Carrils bus segregats a les vies amb major fluxe de cotxes, com és el cas del Carrer A.
  • Autobusos llençadora des de les futures estacions del metro dins de la Zona Franca i el conjunt del polígon Delta.
  • Senyalització dels canvis provocats per les obres de millora del polígon i el manteniment del mateix.
  • Millora i senyalització de les grans empreses.
  • Senyalització dels aparcaments per al transport pesant i caminos, i de ls llocs de càrrega i descàrrega.

La necessitat d'un canvi en el model de mobilitat

Juntament amb les deficiències de la xarxa de transport públic col·lectiu, la dispersió dels polígons industrials i centres de treball ha obligat els treballadors i les treballadores a realitzar desplaçaments cada cop més llargs i costosos. A Catalunya, dos terços de la població depenen d'altres mètodes de transport que no són el vehicle privat per moure's. Això provoca una important desigualtat social, ja que no tothom pot tenir les mateixes oportunitats d'accedir a un lloc de treball només per raons de mobilitat. Dones, immigrants, persones amb diversitat funcional i estudiants són els col·lectius que més pateixen aquest tipus de desigualtat social.

D'altra banda, aquells que es desplacen diàriament al seu lloc de treball amb vehicle privat es veuen sotmesos a una elevada despesa (que pot suposar uns 150 euros al mes), perdent el valuós temps que, en moltes ocasions, s'ha esgarrapat de la conciliació en les negociacions col·lectives. Un model insostenible que té com a màxim exponent l'alta sinistralitat que es produeix anant o tornant de la feina. Durant el 2005, el 85,4% dels accidents de circulació amb víctimes van ser accidents in itinere, és a dir, accidents laborals.


PRESENTACIÓ CAMPANYA MILLORES ACCÉS POLÍGON DE LA ZONA FRANCA

DIA
:
7 de juny de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Auditori del Consorci de la Zona Franca - Avgda. Parc Logístic, 2-10 - Pol. Ind. Zona Franca (Barcelona)
PARTICIPARAN: Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Dionís Oña , secretari de Salut Laboral i Medi Ambient de la UGT de Catalunya.



Nova sanció a El Corte Inglés, aquest cop per l'incompliment del calendari laboral i de la normativa en matèria de descansos a l'hipercor de Girona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:00
    • La Inspecció de Treball obre la possibilitat de què els treballadors afectats presentin una demanda davant el jutjat Social

La Inspecció de Treball ha tornat a sancionar El Corte Inglés per la trangressió de la normativa laboral. Aquest cop, el centre Hipercor de Girona ha estat sancionat arran de la denúncia presentada per la secció sindical de la UGT de Catalunya davant la Inspecció de Treball de Girona, on es manifestava que el grup de comandaments d'aquest centre veia suprimit el seu descans setmanal en períodes de rebaixes i campanyes (com la del Nadal) sense rebre cap tipus de compensació a canvi, i que el descans entre jornades (que hauria de ser de 12 hores) es veia reduït en cas de guàrdies i pre-guàrdies.

La Inspecció de Treball va requerir la documentació pertinent a la direcció del centre. Un cop revisada aquesta va trobar una sèrie de deficiències. Entre elles destaca el fet que no s'estableix un període d'antel·lació mínim de preavís als comandaments en el cas d'haver de realitzar guàrdies i pre-guàrdies (requerint-se que com a mínim aquest període ha de ser de 7 dies) i no s'estableixi cap sistema de garantia de les 12 hores entre jornades (descans que es veia afectat per aquestes guàrdies i preguàrdies), així com del descans setmanal que aquests treballadors i treballadores han deixat de gaudir en períodes de campanyes i de rebaixes.

Tot i que els representants de l'empresa van adduir que el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems estableix específicament la flexibilitat horària dels comandaments, la Inspecció de Treball ha derminat finalment que aquesta flexibilitat horària no pot afectar de cap manera els supòsits en què pugui afectar el descans, tant entre jornades com el descans setmanal dels treballadors.

Segons la Inspecció de Treball, aquests supòsits en què els comandaments realitzen guàrdies o pre-guàrdies o vegin suprimits el seu descans setmanal per raons de l'activitat pròpia de l'empresa, haurien de ser compensats mitjançant un sistema que garantís a tots els treballadors que la reducció o supresió d'aquells no serà en va i que el mecanisme propi per recollir aquest sistema seria el calendari laboral, en què participarien els representants dels treballadors i l'empresa per arribar a un acord al respecte. D'aquesta manera, cada comandament podria conèixer en quin període de referència compensar els descansos deixats de gaudir o reduïts sense veure violats els seus drets bàsics de descans que en cap cas poden ser compensats econòmicament.

Per aquesta raó, la Inspecció de Treball de Girona ha sancionat el centre Hipercor de Girona per la transgressió de la normativa laboral en matèria de descansos i del calendari laboral, sense que per la Inspecció de Treball això signifiqui que, si els treballadors consideren que els seus drets en aquest àmbit segueixen sent suprimits per la transgressió de la normativa, puguin interposar la corresponent demanda davant el Jutjat Social competent.



Els treballadors de Crisbisbal es manifestaran a Barcelona per denunciar les raons de l'ERO presentat per l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:49

Recorreran l'avinguda Paral·lel fins arribar al Serveis Territorials de Treball, on demà tenen la primera reunió de mediació

El comitè d'empresa de Crisbisbal ha convocat demà els treballadors de la firma a una manifestació pels carrers de Barcelona per denunciar els motius que la direcció de l'empresa ha al·legat per presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació total que afecta els 145 treballadors i treballadores d'aquesta fàbrica de vidre buit ubicada a Castellbisbal (Vallès Occidental).

La marxa tindrà lloc des de la plaça Espanya fins als Serveis Territorials de Treball a Barcelona, al carrer Albareda, on els representants dels treballadors tenen cita per a la primera reunió amb el mediador de Treball i els administradors concursals.

Mitjançant aquesta manifestació els treballadors denunciaran les raons per les quals s'ha presentat el procés concursal i les indemnitzacions que fins ara han ofert els administradors, de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos. El comitè d'empresa està atent a què alguna empresa estrangera pugui fer-se càrrec de la fàbrica de Castellbisbal i, en cas que no sigui possible, demanarà que les indemnizacions arribin als 45 dies per any treballat.

El propietari de Crisbisbal va demanar la liquidació a finals del passat mes d'abril. El comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoritària) ha expressat la seva disconformitat per l'ERO total que s'ha presentat i denuncia una mala gestió intencionada per part de la directiva. Per als representants dels treballadors, Crisbisbal és una empresa rentable al 100 %, com ho demostra el fet que hi hagi comandes per a 8 mesos. Empreses tan importants com Myrurgia, de Puig, o la marca Ambipur Car, del grup Sara Lee, són els principals clients de la firma.

MANIFESTACIÓ TREBALLADORS CRISBISBALDIA: 6 de juny de 2007
HORA i LLOC: A les 14:45-15:00 els treballadors sortiran de la Plaça Espanya i baixaran per l'Avinguda Paral·lel fins arribar als Serveis Territorials de Treball a Barcelona (c/Albareda, 2-4), on restaran durant la reunió de mediació, prevista per ales 16:00 hores.



Powered by LifeType