Comunicació UGT

La UGT augmenta la seva majoria absoluta a componentes Vilanova (CIE Automotive)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

El nostre sindicat ha aconseguit 9 dels 13 membres del Comitè d'Empresa, un delegat més que a les anteriors eleccions

La UGT de Catalunya ha ampliat la seva majoria absoluta a l'empresa Componentes Vilanova, pertanyent al grup basc Cie Automotive, en les eleccions sindicals celebrades avui.

El nostre sindicat ha aconseguit 9 delegats dels 13 que conformen el Comitè d'Empresa, mentre que CCOO ha aconseguit els 4 restants. D'aquesta manera, la UGT de Catalunya ha augmentat un delegat respecte a les eleccions de 2003.

Dels 9 delegats de la UGT de Catalunya, 3 corresponen al Col·legi de tècnics i administratius i 6 al Col·legi d'especialistes i no qualificats. Pel que fa als 4 delegats de CCOO, 1 correspon al Col·legi de tècnics i administratius i 3 al Col·legi d'especialistes i no qualificats.

Componentes Vilanova, situada a Vilanova i la Geltrú (Garraf), dóna feina a 374 treballadors i treballadores i es dedica a la fabricació de components de motors.



La inspecció de treball torna a citar El Corte Inglés per discrimació a un delegat de la UGT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

Els representants d'El Corte Inglés i de la Federació de Comerç de la UGT de Catalunya tornaran a comparèixer demà davant la Inspecció de Treball per prestar declaració arran de la denúncia presentada per un delegat del nostre sindicat al centre d'El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) per incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies i per persecució sindical.

El delegat de la UGT de Catalunya al centre va denunciar que l'empresa incomplia l'article 33 del conveni col·lectiu d'aplicació, que indica que durant els dies de preparació de rebaixes i inventari, l'empresa pot modificar o perllongar la seva jornada. En total, es tracta de 4 dies a l'any, dos per a rebaixes i dos més per a inventaris. El delegat en qüestió, que té una jornada laboral compressa entre les 9 hores del matí i les 16 hores de la tarda, ha denunciat que la direcció de l'empresa l'ha obligat a complir aquestes hores d'inventari o rebaixes a partir de les 22 hores de la nit, però sense canviar el seu torn a la tarda. És a dir, que va haver de treballar de 9 a 16 hores i tornar a les 22 hores, un cop finalitzada la seva jornada habitual.

Per a la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés, l'empresa ha quebrantat novament la bona fe contractual, dictant ordres abusives i contràries als drets dels treballadors. Aquest no és un fet aiïllat a l'empresa. Les males pràctiques sindicals contra els delegats i delegades del nostre sindicat són habituals des de les darreres eleccions sindicals. Fins ara, cinc delegats de la UGT de Catalunya a diferents centres d'El Corte Inglés han denunciat l'incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies.



SAP-UGT de Catalunya i APPAC signen un acord de coalició

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:56

La nova gran formació sindical representará més del 50% dels 12.000 agents del Cos de Mossos d'Esquadra


El Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) i l'Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya (APPAC) signaran demà un acord de coalició per crear una gran formació sindical dins de la UGT de Catalunya que representarà més del 50% del Cos de Mossos d'Esquadra (CME), format actualment per 12.000 agents.

A dia d'avui, SAP-UGT de Catalunya és el sindicat majoritari al CME, amb 6.000 afiliats i afiliades, i l'APPAC en representa 1.700.

Així, en les properes eleccions sindicals al CME, que se celebraran el dia 24 de juliol, SAP-UGT de Catalunya i APPAC es presentaran de manera conjunta.

L'acord se signarà demà a la seu de la UGT de Catalunya i després, a les 11.30 hores, es presentarà en roda de premsa, amb la participació de Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.

RODA DE PREMSA ACORD SAP-UGT I APPACDIA: 21 de juny de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona) - Sala de premsa (tercera planta).
INTERVINDRAN: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Ramon Cebrian, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC.



La UGT aconsegueix que cap treballador de Port Aventura cobri menys de 1000€ gràcies al nou conveni

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:50
El nou conveni, que tindrà una vigència de 4 anys, s'aplica a una plantilla de més de 4.000 treballadors.

La UGT de Catalunya ha fet valer la seva iniciativa "Posa't a 1.000: cap salari per sota" per donar un impuls important en la negociació del nou conveni de Port Aventura, que s'ha signat avui i que tindrà una vigència de quatre anys.

El nou conveni de Port Aventura, que s'aplica sobre una plantilla de 4.000 empleats, garanteix que quan aquest finalitzi la seva vigència a l'any 2010, cap treballador o treballadora del parc temàtic cobri menys de 1.000 euros bruts al mes. Una fita molt important, sobretot si tenim en compte que, fins ara, els salaris bruts rondaven la mitja dels 760 euros al mes.

El nou conveni inclou, entre altres, les següents clàusules:

  • Increment salarial un 1,5 per sobre de l'IPC real per a cada any.
  • Reclassificació professional de 500 treballadors durant la vigència del conveni.
  • S'augmenta el nombre de treballadors que percebran plus de vinculació, complement d'antiguitat del qual, fins ara, quedaven exclosos alguns col·lectius.
  • S'incorpora un codi de conducta laboral.
  • S'incorpora un compromís per negociar el pla d'igualtat de Port Aventura.
  • S'ha ampliat la prestació laboral dels fixes discontinus.
  • S'incorpora un compromís de gestió mediambiental.
La UGT de Catalunya compta amb la majoria absoluta del comitè d'empresa de Port Aventura, amb un total de 18 delegats, mentre la CONC, segona força sindical, en té 8.


Powered by LifeType