Comunicació UGT

21 Jun, 2007

La inspecció de treball torna a citar El Corte Inglés per discrimació a un delegat de la UGT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

Els representants d'El Corte Inglés i de la Federació de Comerç de la UGT de Catalunya tornaran a comparèixer demà davant la Inspecció de Treball per prestar declaració arran de la denúncia presentada per un delegat del nostre sindicat al centre d'El Corte Inglés de Diagonal (Barcelona) per incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies i per persecució sindical.

El delegat de la UGT de Catalunya al centre va denunciar que l'empresa incomplia l'article 33 del conveni col·lectiu d'aplicació, que indica que durant els dies de preparació de rebaixes i inventari, l'empresa pot modificar o perllongar la seva jornada. En total, es tracta de 4 dies a l'any, dos per a rebaixes i dos més per a inventaris. El delegat en qüestió, que té una jornada laboral compressa entre les 9 hores del matí i les 16 hores de la tarda, ha denunciat que la direcció de l'empresa l'ha obligat a complir aquestes hores d'inventari o rebaixes a partir de les 22 hores de la nit, però sense canviar el seu torn a la tarda. És a dir, que va haver de treballar de 9 a 16 hores i tornar a les 22 hores, un cop finalitzada la seva jornada habitual.

Per a la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés, l'empresa ha quebrantat novament la bona fe contractual, dictant ordres abusives i contràries als drets dels treballadors. Aquest no és un fet aiïllat a l'empresa. Les males pràctiques sindicals contra els delegats i delegades del nostre sindicat són habituals des de les darreres eleccions sindicals. Fins ara, cinc delegats de la UGT de Catalunya a diferents centres d'El Corte Inglés han denunciat l'incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies.



Comentaris

    Powered by LifeType