Comunicació UGT

La comissió instructora per al tractament de situacions d'assetjament d'El Corte Inglés nega que la treballadora insultada per un cap de personal fos assetjada

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:03
Spdf Sentència judicial 124

Aquesta Comissió, formada per membres escollits a dit per la direcció d'El Corte Inglés, només és un instrument de la companyia per rentar la seva imatge

No existeix assetjament laboral en el cas de la treballadora a qui un cap de personal d'El Corte Inglés va cridar i insultar anomenant-la "guarra" i proferint frases de l'estil "tens l'encefalograma pla". Així ho conclou l'informe emès per la Comissió Intructora per al Tractament de Situacions d'Assetjament (CITSA) de la mateixa empresa. Una conclusió paradoxal si tenim en compte que el jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona ja ha condemnat aquest cap de personal d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya denunciat per la treballadora com autor d'una falta d'insults (veure nota de premsa número 15).

La secció sindical de la UGT de Catalunya ha fet saber per escrit a la Inspecció de Treball la seva perplexitat en conèixer la resolució de la CITSA, que considera que no s'ha acreditat que el comportament de l'acusat hagi de ser qualificat com a assetjament laboral. El nostre sindicat també fa constar a la missiva que la CITSA està integrada exclusivament per personal de l'empresa El Corte Inglés, triats a dit, i que, per tant, la valoració del cas no garanteix l'objectivitat i imparcialitat de les seves conclusions. La UGT de Catalunya posa com a exemple que alguns membres d'aquesta Comissió són càrrecs i accionistes de l'empresa.

Des de la nostra secció sindical al centre tampoc s'entén com la Justícia, mitjançant sentència del Jutjat núm.28 (judici de faltes 71/07), constata com a fet provat els insults i comentaris despectius cap a la persona de la treballadora per part de l'acusat i que l'informe de la Comissió dictamini tot el contrari.

En darrer lloc, però no per això menys important, la secció sindical de la UGT de Catalunya posa de manifest a la manifestació que aquesta Comissió ha vulnerat el propi codi d'actuació establert en el "Procediment de Prevenció i Tractament de situacions d'Assetjament Moral i sexual per a l'empresa El Corte Inglés", que estableix aquest protocol només pot ser iniciat a través de la sol·licitud d'intervenció per part de la víctima. En aquest cas, el procés ha estat iniciat a instàncies de l'empresa, ja que la treballadora afectada no ha sol·licitat la intervenció del CITSA.



La UGT denuncia davant la inspecció els riscos per la salut que pateixen els treballadors d'Hipercor Meridiana

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:55

La UGT de Catalunya torna a la Inspecció de Treball per denunciar El Grup Corte Inglés per una altra vulneració de les normes de seguretat i salut laboral amb què han de protegir els seus treballadors i les seves treballadores.

Aquest cop, el nostre sindicat ha denunciat que en la zona del moll del centre de treball d'Hipercor Meridiana (Barcelona) s'utilitzen portapalets manuals per transportar els palets que són descarregats dels camions. Segons la nota tècnica de prevenció núm. 319 elaborada per l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene, aquests portapalets manuals suposen una sèrie de riscos evidents per al treballadors que els utilitza, com sobreesforços i lesions múscul-esquelètiques, el perill de quedar atrapats i de rebre cops, així com la possibilitat de caigudes al mateix nivell. A més, aquests riscos es veuen incrementats degut a què el sòl del moll és irregular i presenta importants desnivells.

El delegat de prevenció de la UGT de Catalunya al centre d'Hipercor Meridiana ha sol·licitat a l'empresa l'avaluació dels llocs de treball que es realitzen en el moll. Tot i així, aquesta documentació encara no li ha estat facilitada i, per tant, encara desconeix si els riscos de treballar amb portapalets manuals han estat recollits per l'empresa en aquesta avaluació.

L'1 d'abril de 2005, els representants dels treballadors del centre van sol·licitar per escrit a l'empresa el canvi d'aquests portapalets per uns d'elèctrics. No va haver-hi cap resposta.

El delegat de prevenció de la UGT de Catalunya també ha comunicat per escrit al Departament de Personal del centre la presència d'aquests riscos, a través del Comitè de Seguretat i Salut, i ha sol·licitat l'ús de portapalets elèctrics per tal d'eliminar els actuals. El Departament de Personal del centre ha comunicat verbalment que no té cap intenció de facilitar els portapalets elèctrics en aquest moll.

A més, s'hi sumen altres deficiències en matèria de salut laboral en aquesta zona, com el fet d'usar una manivela manual per apujar les portes del moll (es triga una mitja de 30 minuts per poder-ho fer manualment), que el centre de recollida d'escombraries no té ni ventilació ni desguàs, i que la temperatura ambient és molt elevada.

Per aquesta raó, el nostre sindicat ha presentat tota la informació a la Inspecció de Treball, instant-la a visitar el centre de treball d'Hipercor Meridiana per verificar els fets denunciats i sancionar-los, si s'escau.



Powered by LifeType