Comunicació UGT

La UGT de Catalunya dóna un termini de 15 dies perquè els centres de Plaça Catalunya i Portal de l'Àngel disposin de guixetes individuals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:32
El sindicat presentarà la proposta demà en el Comitè de Seguretat i Salut

Els responsables de Prevenció de Riscos Laborals de la secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés-Plaça Catalunya reivindicarà demà, novament, en el Comitè de Seguretat i Salut que les guixetes siguin individuals i no d'ús compartit, tal i com indica el Real Decret 486/1997 de Disposicions Mínimes de Seguretat i Salut en el Lloc de Treball.

Aquesta decisió afecta els pràcticament 1.800 treballadors i treballadores dels centres de Plaça Catalunya i de Portal de l'Àngel (Barcelona).

Després de fer aquesta sol·licitud en anteriors ocasions i després que l'empresa no n'hagi fet cas, des de la secció sindical de la UGT de Catalunya donarem en la reunió de demà un termini de 15 dies perquè El Corte Inglés posi a disposició dels seus treballadors les guixetes individuals.



Un cap de personal d'El Corte Inglés és condemnat per assetjament laboral a una treballadora

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:36

La va cridar i insultar anomenant-la "guarra" i proferint
frases de l'estil "tens l'encefalograma pla"

El jutjat d'Instrucció núm. 28 de Barcelona ha condemnat un cap de personal d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya com autor d'una falta d'insults contra una de les treballadores del centre.

El 26 de gener, mentre la treballadora es trobava al seu lloc de treball, l'acusat va acostar-se-li i la va començar a cridar i insultar anomenant-la "guarra" i proferint frases de l'estil "tens l'encefalograma pla".

La treballadora va haver d'acudir al servei mèdic de l'empresa que, davant la crisi de nerviosisme i ansietat, li va aconsellar que marxés cap a casa. En sortir del centre, la treballadora va denunciar la situació davant dels Mossos d'Esquadra, que van tramitar la denúncia al jutjat d'Instrucció.

Assessorada i defensada per un advocat del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, la treballadora va interposar la demanda. Avui, finalment, la justícia ha donat la raó a la treballadora, sentenciant-lo per una falta d'insults.



La UGT de Catalunya arrenca al departament d'economia l'actualització de l'IRSC al 4,3% ajustant-se al diferencial de preus català

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:13

La UGT de Catalunya valora de forma positiva la decisió del Govern de revisar al 4,3% l'Índex de Rendes de Suficiència de Catalunya (IRSC). Encara que el sindicat reclamava l'actualització al 4,7%, per tal que els beneficiaris puguin recuperar la pèrdua de poder adquisitiu des del 2004, l'any en què es construeix aquest indicador.

La UGT de Catalunya vol posar de manifest que tan sols gràcies a aquesta exigència del sindicat, quan d'altres es conformaven amb el 4,2%, ha estat possible que els perceptors de rendes mínimes no perdin capacitat adquisitiva en relació a l'any passat.

Tot i que per a la UGT de Catalunya aquesta decisió del Govern va en la bona direcció, el sindicat vol posar de manifest que continuarà reivindicant la recuperació del poder adquisitiu perdut i que es mostrarà igualment exigent en les futures revisions que s'acordin en els anys successius.

Per a la UGT de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha d'assumir com un dels reptes principals de la seva acció de Govern la lluita contra les situacions de pobresa i exclusió. I això només es fa assegurant la màxima cobertura social i impedint la pèrdua de valor d'adquisició de les rendes més baixes.



El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya guanya el primer judici per discriminació laboral a una persona transsexual

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:19

El Jutjat Social declara nul l'acomiadament de Gina Serra, afiliada i exdelegada del sindicat

El Jutjat Social nº18 de Barcelona ha dictat sentència favorable en el cas de Gina Serra, representada pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, que va ser acomiadada de l'empresa Euroresidencias -empresa de gestió de residències i centres de dia per a persones grans que pertany al grup Sacyr Vallhermoso- als 10 dies d'entrar en el centre, al·legant que no havia superat el període de prova.

Finalment, la jutge ha declarat com a nul l'acomiadament, entenent que aquest està directament relacionat amb la condició de transsexual de la treballadora, motiu pel qual incorre en la vulneració del dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe. Segons la sentència, Gina Serra haurà de ser readmesa per l'empresa en les mateixes condicions que hi havien amb anterioritat a l'acomiadament.

La UGT de Catalunya valora molt positivament aquesta sentència, ja que es tracta del primer judici a nivell estatal per discriminació laboral a una persona transsexual.



Cándido Méndez i Josep M. Àlvarez participen divendres a la reunió de Zona de la UGT a Tarragona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

A la trobada hi participen les executives de la UGT de Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia i el País Valencià


El proper divendres, 30 de març, se celebra a Tarragona la reunió de zona de la UGT, que reunirà les executives de la UGT de Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia, el País Valencià i de la Comissió Executiva Confederal del sindicat.

A les 11.30 hores s'oferirà una roda de premsa a la seu de la Unió Territorial de Tarragona de la UGT (c. d'Ixart, 11), on intervindran el secretari general de la UGT, Cándido Méndez, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez.

Prèviament, a les 10 hores, els mitjans gràfics que ho desitgin podran fer "muts" de l'inici del plenari, amb les intervencions del delegat de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabater, i de Cándido Méndez. El plenari tindrà lloc a la Sala Picasso de la Ciutat de Vacances de Tarragona (Carretera de Barcelona, kilòmetre 4,2).


RODA DE PREMSA - REUNIÓ DE ZONA UGT A TARRAGONA

DIA
: 30
de març de 2007
HORA:11.30 hores
LLOC: seu de la Unió Territorial de Tarragona de la UGT (c. d'Ixart, 11)

INTERVINDRAN: Cándido Méndez, secretari general de la UGT, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.



El personal de tractament penitenciari continua les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:11

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'àrea de tractament; reivindica unes condicions dignes de treball pels tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una segona concentració davant Funció Pública el proper divendres 30 de març, a les 14 hores (Plaça de Catalunya, 19-20, Barcelona). Les concentracions es repetiran els dies 13, 20 i 27 d'abril.

El col·lectiu de tractament (juristes, psicòlegs, pedagogs, educadors, treballadors socials i bibliotecaris) reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball, un reconeixement e increment salarial acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors de l'àrea de tractament de presons van decidir en assemblea el darrer dia 20 de març començar un seguit de mesures com són aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.

Si a tot això sumen que la major empresa del país (la Generalitat, amb més de 140.000 treballadors i treballadores) hagi canviat de Director General de la Funció Pública (cap de personal), 6 vegades en tres anys, això demostra que la prioritat que té el tripartit en polítiques socials (es presons són polítiques socials) és fum, ja que el personal encarregat de portar a terme aquestes polítiques es troba en situació de total eventualitat, mobilitat... i no pot garantir que aquestes polítiques es puguin desenvolupar.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 30
de març de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



GE Power controls anuncia el tancament de la planta de Terrassa, amb 200 treballadors

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:06

El Comitè d'Empresa del centre català viatjarà demà a Madrid per reunir-se amb la direcció a Espanya


La direcció de General Electric Power Controls (pertanyent a la multinacional General Electric) va comunicar ahir als Comitès d'Empresa dels centres de Terrassa i Madrid, així com al Comitè d'Empresa Europeu, la seva decisió de tancar la planta del Vallès Occidental i reestructurar la de Madrid. La planta de Terrassa, que dóna feina a 200 treballadors i treballadores, es dedica a la fabricació de contactors, els aparells elèctrics per a la posada en marxa dels motors. D'aquesta plantilla, només existeix la possibilitat de salvar els llocs de feina d'uns 40-45 treballadors, tot i que la direcció tampoc no ha especificat a quina ubicació.

L'anterior direcció de la factoria de Terrassa havia arribat a un acord el passat mes de desembre amb el Comitè d'Empresa per traslladar la producció i tota la plantilla a una nova planta, situada a Sant Vicenç de Castellet (Bages). Tanmateix, els canvis en la direcció vallesana, així com en la presidència de GE Power Controls, han modificat les intencions de l'empresa, que s'emmarquen en un procés de reestructuració de tot el grup, amb deslocalitzacions de plantes a diversos països d'Europa occidental cap a Polònia i Hongria.

El Comitè d'Empresa de Terrassa viatjarà demà a Madrid per reunir-se amb el Comitè d'Empresa de la planta madrilenya i la direcció estatal de GE Power Controls, i dijous 29 se celebrarà una assemblea de treballadors i treballadores a Terrassa per transmetre'ls la informació rebuda.



La UGT dóna suport a la creació de la Unió de Guàrdies Civils de Catalunya

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:33

La UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa la nova Unió de Guàrdies Civils (UGC) a Catalunya, vinculada amb el nostre sindicat a través d'un protocol d'agermanament. La UGC neix amb 400 membres amb l'objectiu de lluitar pels drets i les llibertats dels guàrdies civils i amb el propòsit últim de modernitzar el cos.

La UGC a Catalunya vol aconseguir que els guàrdies civils tinguin els mateixos drets que qualsevol agent policial i que, a més, puguin gaudir d'un règim disciplinari d'acord amb les necessitats actuals, que contempli temes tan importants com la conciliació familiar, la igualtat de la dona, la formació dels agents o la seva salut (suïcidis i baixes psicològiques, prioritàriament).

RODA DE PREMSA PRESENTACIÓ UNIÓ DE GUÀRDIES CIVILS DE CATALUNYADIA: 28 de març de 2007.
HORA:12:00 hores.
LLOC: Sala de premsa - Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10) - Tercera planta.

INTERVINDRAN: Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Bartolomé Barba, secretari de la Unió de Guàrdies Civils de Catalunya; i Ramon Cebrian, secretari general de la FSP-UGT de Catalunya.



El Corte Inglés no lliura la documentació pertinent als delegats de prevenció i incompleix, així, el requeriment de la inspecció de treball

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:24

La secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés denuncia que, tot i el requeriment de la Inspecció de Treball, la companyia encara no ha lliurat la informació referent a la prevenció de riscos laborals del centre de Plaça Catalunya (Barcelona) que exigeix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

En la reunió celebrada el passat divendres 23 de març, El Corte Inglés no va aportar cap de les documentacions que li han estat requerides i que fins ara no havien estat entregades als delegats en matèria de prevenció al centre, en un clar intent de limitar les funcions dels representants dels treballadors.

Davant la clara mostra de l'actitud de la companyia, i en cas que no lliuri aquesta documentació immediatament, el nostre sindicat tornarà a denunciar El Corte Inglés per l'incompliment reiterat de les seves obligacions amb els treballadors i treballadores.



La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindical del personal laboral de la Generalitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:09

El nostre sindicat creix en 18 delegats i passa de segona a primera força

La UGT de Catalunya se situa fins el moment com a primer sindicat del personal laboral de la Generalitat, després de les eleccions celebrades ahir i avui als Departaments de Cultura, Economia, Presidència, Governació, Justícia, Acció Social i Ciutadania, Política Territorial i Obres Públiques, Justícia de Girona, i Política Territorial i Obres Públiques de Lleida.

En el còmput global, la UGT de Catalunya ha obtingut 57 delegats (18 més que a les anteriors elecciones), mentre que CCOO ha obtingut 45 delegats (1 menys que el 2003) i CATAC 25 delegats (2 menys que el 2003).



La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindicals a l'ajuntament de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:58

La UGT de Catalunya obté la majoria al comitè d'empresa de l'Ajuntament de Barcelona, on hi treballen uns 9.500 treballadors i treballadores, entre funcionaris i personal laboral.

En les eleccions sindicals celebrades avui el nostre sindicat obté 20 delegats. CC.OO. perd 4 delegats i es queda amb 17. CGT n'obté 6; ASI, 4; i l'Agrupació d'Independents suma 3 delegats.



El personal de tractament penitenciari comença mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'Àrea de Tractament, reivindica unes condicions dignes de treball per als tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una concentració davant de Funció Pública demà divendres, 23 de març, a les 14 hores, a Plaça de Catalunya 19-20 (Barcelona).

El col·lectiu de tractament reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball i un reconeixement e increment salarial d'acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors de l'Àrea de Tractament de presons van decidir en assemblea el passat dia 20 de març començar un seguit de mesures que comencen amb aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 23
de març de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



Majoria absoluta de la UGT de Catalunya a les eleccions sindicals als centres de Benestar Social de les províncies de Barcelona i Girona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:29

La UGT de Catalunya també obté majoria absoluta en els centres de Benestar Social de les províncies de Barcelona i Girona. Avui ha votat el personal laboral d'ambdós centres, que suposen aproximadament 2.000 treballadors i treballadores. Dels 36 delegats en joc, el nostres sindicat n'obtindrà 21, un clar increment respecte els 17 que teníem.
A Barcelona i Girona, conjuntament, els resultats de 2003 varen ser: 17 (UGT de Catalunya), 10 (CC.OO.), 3 (SAC), 4 (CATAC), i 2 (CGT). En les eleccions celebrades avui el resultat final als dos centres ha estat de 21 delegats per a la UGT, 8 per a CC.OO, 5 CATAC, i 2 SAC.



Majoria absoluta de la UGT de Catalunya a les eleccions sindicals de la diputació de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:56

La UGT de Catalunya guanya per majoria absoluta les eleccions sindicals a la Diputació de Barcelona, amb 4.750 empleats.

Al 2003, el resultat va ser de 14 delegats (UGT de Catalunya), 12 (CC.OO.) i 6 (CTEC).

En les eleccions d'avui, on han votat funcionaris i laborals, el resultat és de 19 delegats per a la UGT de Catalunya (5 més que en les anteriors eleccions), 7 per a CC.OO.; 3 per a CTEC; i 3 per a CGT.

Per vots, UGT de Catalunya n'ha conseguit 1.273; CC.OO, 644; CTEC, 224; i CGT, 236.



La UGT de Catalunya torna a denunciar El Corte Inglés, aquest cop per no facilitar la informació requerida

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:23

L'empresa es nega a facilitar la informació sol·licitada per la secció sindical de la UGT en el centre de la Diagonal

La secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal ha denunciat davant de la Inspecció de Treball l'empresa per negar-li la informació requerida. Entre les informacions sol·licitades pels representants del sindicat en el centre i que la direcció no ha volgut facilitar es troben:

  • Excés de jornada (el conveni col·lectiu estableix l'obligació del seu lliurament).
  • Calendari laboral (el conveni col·lectiu estableix l'obligació del seu lliurament).
  • Recuperació de festius (forma en què els treballadors recuperen els diumenges i festius que s'estableixen com a jornada laboral).
  • Obres (conèixer la situació de les obres que es realitzen en el centre).
  • Canvis de departament primera planta (conèixer els motius dels canvis de departament que s'han produït en aquesta planta).
  • Paqueteria de personal (informació).
  • Escrit normes internes primera planta (conèixer el document que es lliura per signar als treballadors i les treballadores i saber quin és l'objectiu).
  • Abonaments: criteri i normativa (conèixer la normativa reguladora davant de les diferents interpretacions que s'estan realitzant).
  • Uniformitat (sol·licitar el dret a escollir pantalons o faldilla, tal i com es va expressar en la comissió permanent el 19 de juliol de 2006).
La no facilitació d'aquestes informacions, a què com a sindicat representatiu i amb representació en el centre tenim dret, vulneren la Llei Orgànica de la Llibertat Sindical.
Amb aquesta actitud l'empresa torna a demostrar una vegada més l'intent d'El Corte Inglés de limitar la capacitat i els drets d'acció sindical de les organtizaciones democràtiques dins dels seus centres de treball.


La UGT de Catalunya y la CONC proponen un Pacto Nacional contra la precariedad y la accidentalidad en el sector de la construcción

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:43

Los sindicatos piden que el 2007 sea declarado por la Generalitat Año contra la siniestralidad en la construcción

El secretario general de la Federación del Metal, Construcción y Afines de la UGT de Catalunya, Manuel Gallardo, y el secretario general de la Federación de Construcción y Madera de la CONC, Miguel Peláez, han suscrito un acuerdo por el que proponen al sector un Pacto Nacional contra la precariedad y la siniestralidad en el sector de la construcción de Catalunya.

Los máximos responsables de las Federaciones de construcción han constatado que durante el año 2006 se ha producido un incremento de la siniestralidad en Catalunya y en especial en la demarcación de Barcelona. El inicio del 2007 ha sido particularmente intenso tanto en la cantidad de los accidentes como en las circunstancias que han concurrido en su producción.

Junto a la producción de los accidentes, muchos de ellos claramente predecibles, y en los que concurren en la mayor parte de los casos una falta de medidas de seguridad e infracción de la normativa de prevención, se observa cada vez con más frecuencia la presencia en las obras de trabajadores (especialmente inmigrantes) no dados de alta en la Seguridad Social y con documentación manipulada para suplantar la personalidad de otros trabajadores que cuentan con permiso de trabajo.

El abuso del sistema de subcontratación y la utilización por parte de las grandes empresas de la cesión de trabajadores -conocida como prestamismo- deterioran de forma evidente las relaciones laborales, el cumplimiento de lo establecido en la legislación laboral y la aplicación efectiva del Convenio Colectivo del sector.

La situación creada con la siniestralidad es causa de alarma social, pero junto con aquella han ido aflorando situaciones que muestran cada vez mayor descontrol en la gestión de las obras de construcción y que trascienden a las propias relaciones laborales con la actuación de bandas que falsifican documentos y extorsionan a los más débiles apropiándose de buena parte de sus salarios y haciéndoles vivir en condiciones de hacinamiento próximas al esclavismo.

Los representantes de ambas centrales sindicales exigen que las autoridades actúen con todo rigor contra los infractores de la legislación laboral y se persigan judicialmente los delitos contra los derechos de los trabajadores.

No obstante, ambos dirigentes entienden que es inevitable una acción que movilice al sector en busca de una renovación tanto en el ámbito de la producción como en el de las relaciones laborales, por lo que se dirigen a todos los agentes que participan en la obra (desde los promotores a los constructores, técnicos, proveedores e industriales, etc.) para que conjuntamente con los trabajadores aúnen todas sus capacidades con el objetivo de alcanzar un sector racional, productivo y seguro.

En consecuencia, ambos sindicatos han acordado dirigirse conjuntamente a la Consellera de Treball para que:

Primero.- El año 2007 sea declarado por la Generalitat de Catalunya Año contra la siniestralidad en la construcción.

Segundo.- El Departament de Treball lidere un proceso que conduzca a la convocatoria de una mesa de negociación que cuente con la participación de todos los representantes de las organizaciones patronales, profesionales y sindicales más representativas.

Tercero.- El objetivo de la mesa es alcanzar un Pacto Nacional contra la precariedad y la siniestralidad en la construcción de Catalunya.

Cuarto.- En el marco de la mesa cada una de las entidades representadas debería disponer del ámbito adecuado dentro del plenario o de las comisiones que se creen al efecto, para exponer y poner a consideración y aprobación las propuestas que estime adecuadas.

Quinto.- El objetivo del encuentro es alcanzar un acuerdo nacional del sector que comprenda y ponga en práctica los acuerdos sobre buenas prácticas de actuación en el sector alcanzados por los participantes.

Sexto.- El acuerdo o acuerdos alcanzados deberán plasmarse en los instrumentos con relevancia jurídica adecuada para garantizar su cumplimiento por las partes.

Séptimo.- En el ámbito de la mesa ambas centrales sindicales han acordado plantear las siguientes propuestas para su puesta en consideración por los participantes:

1.- Aplicación de la Ley reguladora de la subcontratación en el sector.

2.- Formación para la prevención en la obra.

3.- Inmigración.

4.- Delegado territorial de prevención del sector de la construcción.

5.- Obra Pública.

6.- Observatorio de la construcción.

Ante la difícil situación que atraviesa el sector, ambos sindicatos manifiestan que pondrán todo su empeño en avanzar en dar soluciones para corregir las altas tasas de precariedad y siniestralidad existentes y, consecuentes con ello, sus propuestas se hallan abiertas al debate y muestran su disposición a incluir otras que el conjunto de las organizaciones participantes crean adecuadas para alcanzar las metas propuestas



La UGT de Catalunya denúncia que el Corte Inglés fa treballar en diumenge empleats que tenen contracte de dilluns a dissabte

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:49

L'empresa vulnera així el compliment del Conveni Col·lectiu

La UGT de Catalunya tornarà demà a la Inspecció de Treball per denunciar una nova infracció d'El Corte Inglés. Aquesta vegada es tracta de la vulneració del Conveni Col·lectiu al qual s'adscriu, el de Grans Magatzems, i per l'incompliment dels contractes laborals establerts.

Segons recull expressament aquest Conveni, els treballadors i les treballadores han de disposar del seu calendari laboral en el primer trimestre de l'any, i que aquest calendari ha d'incloure els diumenges i festius d'obertura comercial en què el treballador o la treballadora està obligat a treballar. Així mateix, però, el Conveni redueix aquests dies a un 70% dels dies d'obertura autoritzada. És a dir, que si a Catalunya es permet l'obertura de 8 festius l'any, l'empleat no pot treballar-ne més de 6.

No obstant això, El Corte Inglés, sense informar als representants dels treballadors, ha fet treballar en diumenges i festius a empleats que tenen contracte de dilluns a dissabte d'obertura comercial durant el mes de desembre de 2006 i de gener de 2007.

L'actitud de l'empresa vulnera les normes bàsiques de compliments dels acords signats, tant en el Conveni Col·lectiu com per les normes laborals d'aplicació.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta és una més de les actituds de l'empresa que pretén no fer cas dels acords i normes laborals establertes.



La UGT de Catalunya assistirà a l'acte acadèmic sobre l'aeroport de Barcelona com a infraestructura de creixement econòmic del país

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:06

La UGT de Catalunya ha decidit sumar-se al conjunt d'entitats catalanes que recolzen un aeroport del Prat amb ambició global.

Per al nostre sindicat, el sistema aeroportuari català ha de ser un instrument de promoció econòmica de Catalunya. Els aeroports han de formar part de l'estratègia de dimensionament de l'economia catalana en la línia de canvi de model de competitivitat consensuat a l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana.

El model de la UGT de Catalunya d'un aeroport global passa també i necessàriament per l'ocupació estable. L'aeroport i el sector aeronàutic han de ser un espai de creació d'ocupació estable i de qualitat per a tots els treballadors i les treballadores.

(Segueix)

La UGT denunciarà el Corte Inglés pel seu intent de limitar les capacitats dels seus delegats sindicals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:59

La secció sindical de la UGT de Catalunya al centre El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona) denunciarà la direcció de l'empresa per atacar la llibertat sindical dels seus delegats i delegades.

En la darrera reunió del comitè d'empresa del centre de Plaça Catalunya, els delegats de la UGT de Catalunya i de la CONC van decidir aixecar-se de la taula i marxar de la reunió com a protesta per l'atropellament que pretenia dur a terme la representació dels sindicats de l'empresa. La majoria del comitè, formada pels membres dels comitès corporativistes, pretenia que davant la presència de la UGT de Catalunya i de la CONC se sotmetés a votació una modificació del reglament de funcionament del propi Comitè d'Empresa, eliminant del mateix les referències a la participació dels delegats sindicals i prohibint la seva participació a la Comissió Permanent del comitè.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta proposta deixa clares les intencions del sindicat d'empresa que l'ha feta. Al nostre sindicat li sembla una manca de respecte i de defensa de les llibertats sindicals proposar la limitació de la participació i de les funcions dels delegats sindicals, que són en definitiva els representants del sindicat davant de l'empresa. D'aquesta manera, el sindicat que va proposar aquesta iniciativa demostra que només defensa uns interessos i no precisament els dels treballadors i les treballadores.

Si a això li afegim que, a més, aquesta proposta pretén que els delegats sindicals no siguin portaveus de l'organització sindical dins del comitè, des de la secció sindical de la UGT de Catalunya al Corte Inglés de Plaça Catalunya creiem que podem afirmar que aquests departaments sindicals estan en contra de la presència de les organitzacions sindicals en el centre de treball.

Tan bon punt la nostra secció sindical rebi l'acta de la reunió, que encara ara està esperant, la UGT de Catalunya no tindrà cap més opció que la de defensar la democràcia i la llibertat sindical dins d'El Corte Inglés.



Assemblea conjunta delegats i delegades de la UGT de Catalunya i la CONC del sector del metall de la província de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

El Palau de Congressos de Montjuïc acollirà demà, 20 de març, l'assemblea de delegats i delegades de la UGT de Catalunya i de la CONC del sector del metall de la província de Barcelona on s'informarà sobre el procés de negociació del conveni provincial, en aquests moments bloquejat, i també es plantejaran les accions de mobilització pertinents per intentar desencallar el procés. Entre aquests plantejaments destaca la proposta de convocar una jornada de vaga per al proper dia 20 d'abril, que es realitzarà en cas que la Unió Patronal Metal·lúrgica no reconsideri la seva postura immobilista i segueixi bloquejant les negociacions.

Els mitjans podran assitir a l'assemblea a partir de les 11 hores. Un cop finalitzada aquesta, podran prendre declaracions a aquelles persones que hi hagin intervengut. En el cas de la UGT de Catalunya, intervindrà Manuel Gallardo, secretari de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya.

ASSEMBLEA DELEGATS DEL SECTOR DEL METALL DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONADIA: 20 de març de 2007.
HORA: Els mitjans podran assistir a l'assemblea a partir de les 11:00 hores. Un cop finaltizada, podran prendre declaracions.
LLOC: Palau de Congressos de Montjuïc (Avgda. Reina Maria Cristina, s/n).



La UGT de Catalunya i CCOO denuncien que el President de la Generalitat rebi el cap de govern andorrà

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:37

Els sindicats catalans rebutgem que la Generalitat rebi Governs que no representen un Estat de dret democràtic i social


La
UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya manifestem la nostra preocupació per la visita que el cap de Govern d'Andorra, Albert Pintat, ha fet avui al president de la Generalitat, i alhora manifestem el nostre rebuig a què governs que no representen un Estat de dret democràtic i social siguin rebuts com a tal, per tal de cooperar en diversos programes i projectes conjunts amb Catalunya.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem denunciat en moltes ocasions la vulneració per part del Govern Andorra de l'Acord Trilateral en matèria social, fins i tot amb casos d'incompliment de sentències per part del mateix Govern, que vulneren totes les normes internacionals en matèria de drets laborals, socials i humans, i que afecten persones de Catalunya que viuen i treballen a Andorra i que ens han demanat el nostre recolzament al sentir-se indefensos.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya, com a membres del Consell Sindical Interregional Pirimed de la Confederació Europea de Sindicats, conjuntament amb el sindicat andorrà USDA, hem denunciat nombroses vegades el fet, anòmal en cap país europeu i democràtic, que Andorra tingui pendent encara la promulgació de les lleis sindicals (des de 1993, any en què es va aprovar la Constitució andorrana). El Govern, que ha estat fortament criticat per aquesta situació insostenible i desprès de nombroses mobilitzacions del CSI Pirimed i de la Confederació Europea de Sindicats, ha adquirit un darrer compromís de presentar una llei de llibertat sindical el proper 1er de maig. I una vegada més, no està a l'alçada, ja que fins el moment cap reunió de negociació no ha estat fixada amb els sindicats andorrans per tal de trobar un consens.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem recolzat els sindicats andorrans en la seva lluita i exigència d'una llei de seguretat e higiene en el treball. I encara avui, horroritzats, hem conegut els detalls del darrer accident laboral mortal a Andorra: un treballador, sense carnet, conduint un camió a les 4.30 hores de la matinada, en les obres del túnel Dos Valires, ha mort en un hospital de Barcelona. Les obres del túnel, adjudicades a la UTE Trebisa - Obras subterrànies - Dragados, seran investigades, segons paraules del govern que Pintat presideix. Ell, però, ja ha afegit en les seves declaracions a la premsa que l'executiu no pot fer-hi res, malgrat sigui una obra pública. I ha afegit, quan se li va recordar que a Andorra no existeix una llei de seguretat en el treball, que aquesta llei tindrà conseqüències sobre el cost de les empreses i implicarà perdre competitivitat. I aquest cap de Govern ha estat rebut pel president de la Generalitat.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya manifestem la nostra preocupació i denunciem que el respecte als drets humans, socials i sindicals haurien d'haver estat el primer punt a l'agenda de la reunió i una exigència irrenunciable per part de la Generalitat.



La UGT de Catalunya celebra l'aprovació de la llei d'igualtat i reivindica la necessitat d'una llei catalana que superi els mínims de l'estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:10

La UGT de Catalunya manifesta la seva satisfacció per l'aprovació de la Llei d'igualtat al Congrés dels Diputats, tot i que som conscients que els canvis socials, polítics i culturals que ha de produir seran visibles només a llarg termini, sobretot pel que fa als aspectes laborals.

Una llei orgànica és una llei que intervé, i ho ha de fer per corregir discriminacions. És en aquest sentit, que des de la UGT de Catalunya vetllarem, per una banda, perquè es compleixi la llei des d'un nivell màxim d'intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passen indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d'igualtat, segons marca la llei.

D'altra banda, reivindiquem la necessitat d'una Llei Catalana d'Igualtat que superi els mínims que establirà aquesta llei estatal, per tal d'adequar-la a la realitat del nostre país, i que alhora reconegui legalment la figura dels i de les nostres agents sindicals per la igualtat, que són qui vetllen per la no discriminació en el sí de les empreses catalanes. Així com que els plans d'igualtat siguin d'obligada negociació també per a les petites i mitjanes empreses.




La UGT de Catalunya es manifestarà davant la residència "Centre Parc 5 estrellas" per denunciar persecució sindical per part de la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:49
Dues treballadores ja van ser acomiadades del centre per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals

Delegats i afiliats de la UGT de Catalunya al sector de la geriatria es manifestaran el proper dilluns dia 19 de març davant de la residència Centre Parc 5 Estrellas de Barcelona per denunciar l'assetjament per motius sindicals a què són sotmeses les companyes que allí hi treballen.

Fa un temps, la direcció d'aquesta residència va acomiadar dues treballadores per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals. Però, després d'una primera reunión on el gerent va mostrar-se disposat a solucionar aquest conflicte, les coses no han millorat gens. Actualment, les companyes de la UGT de Catalunya al centre continuen patint persecució sindical per part de la direcció de la residència.

Des de del sector de la geriatria privada de la UGT de Catalunya denuciem que no es poden admetre aquests tipus de conductes i que cap gerent pot vulnerar els drets fonamentals dels i les treballadores ni privar ningú dels seus drets de llibertat sindical.

MANIFESTACIÓ DAVANT 'CENTRE PARC 5 ESTRELLAS'DIA: 19 de març de 2007
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Davant 'Centre Parc 5 estrellas' (Avgda. Madrid, 210 - Barcelona)



La inspecció de treball requereix a la direcció d'El Corte Inglés que lliuri la documentació als delegats de prevenció

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:40

Un cop més, la Inspecció de Treball torna a donar la raó
a la UGT de Catalunya

La Inspecció de Treball ha requerit a la direcció d'El Corte Inglés que lliuri les pertinents còpies de documentació a cadascun dels delegats que formen part del Comitè de Seguretat i Salut.

Després que la Inspecció de Treball requerís a la companyia que posés cadires ergonòmiques a les caixeres i que la sentenciés per l'ús indegut d'un local annexa com a magatzem, la UGT de Catalunya ha manifestat a l'Inspector que, de forma sistemàtica i permanent, la direcció s'ha negat a lliurar la documentació necessària als delegats de prevenció. Aquesta negativa impedeix el desenvolupament de la seva tasca i entorpeix l'activitat del propi Comitè de Seguretat i Salut.

Aquesta situació es produeix de manera intencionada per l'empresa. La UGT de Catalunya porta anys sol·licitant aquesta informació i ja havia lliurat una còpia del criteri tècnic de la Direcció General de Treball, exigint el lliurament d'aquesta documentació. L'empresa ha ignorat, fins al moment, aquestes sol·licituds i el compliment d'aquestes directrius.



La UGT de Catalunya, primera força sindical a l'Hospital de Bellvitge

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:24

El nostre sindicat aconsegueix representació a tota la xarxa de l'ICS, tant a l'atenció primària com a l'hospitalària


A continuació us adjuntem les dades oficials de l'Institut Català de la Salut dels resultats de les elecciones sindicales celebrades ahir i abans d'ahir als Centres d'Atenció Primària i als centres d'atenció hospitalària. Es tracta de dades provisionales, ja que encara s'han de celebrar les eleccions a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on s'elegeixen 31 delegats, és a dir, el centre amb major representació de tot Catalunya.

La UGT de Catalunya ha aconseguit 46 delegats dels 306 que s'han escollit a tot l'ICS, dels quals 26 són de la xarxa primària i 20 de l'hospitalària. El nostre sindicat considera positius els resultats i fa les següents valoracions:
  • La UGT de Catalunya duplica el nombre de delegats a l'Hospital de Bellvitge (de 3 a 6) i esdevé la primera força sindical.
  • El nostre sindicat aconsegueix representació a l'Hospital Joan XIII de Tarragona (2 delegats), després de 8 anys sense representació.
  • Augmenten en 1 delegat la nostra representació a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i, amb 5 delegats esdevenim la primera força sindical juntament amb SATSE.
  • Creixem en 1 delegat (passem de 2 a 3) a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
  • Als Centres d'Atenció Primària de Girona la UGT ha duplicat en nombre de vots i de delegats, passant de 2 a 4 delegats.
  • Amb aquests resultats, la UGT de Catalunya ha aconseguit tenir presència a tot l'ICS, tant a la xarxa primària com a l'hospitalària.


Demà tindrà lloc el judici per conflicte col·lectiu a Stora Enzo

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:51

L'empresa paperera es nega a cap tipus de millora salarial i social per als 270 treballadors i treballadores de la planta de Castellbisbal

Finalment, i després de dos mesos d'intents de negociació amb la direcció i de diferents jornades de vaga i de protesta per part de la plantilla, demà tindrà lloc el judici per conflicte col·lectiu a l'empresa paperera Stora Enzo, situada a Castellbisbal (Vallès Occidental). En un principi el judici s'hauria d'haver celebrat ahir dimecres, però es va substituir per un acte de mediació amb la magistrada, que va instar les parts a un darrer intent de negociació. Així, la direcció i els representants dels treballadors s'han tornat a veure aquest matí, però de nou l'empresa s'ha negat a qualsevol mena de millora salarial i social que demana la plantilla. D'aquesta manera, el judici tindrà lloc demà divendres, 16 de març, a les 9 hores a la Magistratura núm. 2 de Terrassa (c. de Joan Abelló i Bufí, 3-7).

La multinacional de capital suec-filandès, que dóna feina a 270 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental, aplica als seus empleats el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Originàriament, les reivindicacions de la plantilla eren l'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial, la reincorporació de les "nits lineals" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors), la millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla, la jubilació als 64 anys per substitució, ajuts escolars i, pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Tot i així, i després de diverses reunions sense cap acord, la plantilla va modificar la seva plataforma de negociació, que també ha estat rebutjada totalment per la direcció de l'empresa Les demandes actuals de la plantilla són:

  • Vigència de l'acord de tres anys.
  • Conveni estatal + revisió salarial amb IPC estatal.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Aplicació de l'IPC a la panera de Nadal, el pla de pensions i el premi de vinculació.
  • Festivitat l'1 de gener.
  • Paga d'incentiu el setembre: increment del 4% sobre la massa salarial total teòrica bruta i la quantitat resultant es divideix en tres anys i entre 270 treballadors.


La secció sindical de la UGT a Sony es mostra preocupada per l'aturada d'algunes línies a Viladecavall

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:11
El sindicat denuncia manca de comunicació i
transparència per part de la direcció

La direcció de la multinacional Sony BCN TEC de Viladecavalls ha informat al comitè d'empresa que, degut a l'excés d'estoc, va decidir el passat dilluns 12 de març aturar la producció d'algunes línies d'aquest centre. Aquesta mesura afectarà 240 treballadors i treballadores durant tres setmanes.

La secció sindical de la UGT de Catalunya a Sony es mostra molt preocupada per aquest fet i a més denuncia públicament la manca de comunicació i transparència de la direcció de la companyia.



La UGT de Catalunya no assistirà a més tallers per debatre el document base de la llei d'acollida

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:09
Una sèrie de desacords, tant en la forma de la convocatòria com en el fons del document, porten al sindicat a prendre aquesta decisió

Des de la Secretaria per a la Immigració de la UGT de Catalunya hem estat convocats per participar als tallers que s'estan organitzant a diverses ciutats de Catalunya per debatre el document de base de la Llei d'Acollida.

Després d'assistir a la sessió de treball de Barcelona, celebrada el passat dia 12 de març, des de la UGT de Catalunya hem pres la decisió de no participar en la resta de tallers on estàvem convocats (Lleida, Girona, Tortosa i Tarragona).

Es tracta d'una decisió meditada, basada en una sèrie de desacords tant en la forma de la convocatòria com en el fons del document:

  • Considerem que el format triat, reunions amb centenars d'entitats grans i petites, on el pes de la sessió és l'explicació del document de bases per part de la Secretaria i l'espai per al debat queda relegat a les primeres hores de la nit, en grups de treball de grans dimensions, no deixa un marge real a la participació.
  • Des del més absolut respecte vers a la resta d'entitats presents, aquesta fórmula de participació no s'adiu de cap manera amb el paper que els sindicats hem de tenir en el disseny de polítiques d'immigració. Creiem que, per ser efectives, les regulacions en matèria migratòria han de ser fruit del diàleg social i treballar-se conjuntament amb els agents socials.
És per això que:
  • La UGT de Catalunya demana la creació d'una taula de Diàleg Social per fer efectiva aquesta voluntat de diàleg i participació del sindicat en el disseny de les polítiques d'immigració a Catalunya.
  • Cal afrontar el tema de la immigració de forma seriosa i raonable, començant per un Pacte Nacional d'Immigració, per arribar a consensos i pautar les línies de la política d'immigració a Catalunya.
  • Creiem que el desenvolupament de les competències d'immigració de la Generalitat no ha de significar una diàspora normativa, sinó que s'ha de fer de forma ordenada. No té sentit crear una llei d'acollida seguida d'aquí un temps d'una llei que parli d'integració. És necessari pactar consensos i pautar la Política migratòria de Catalunya i després, si s'escau, promoure una llei que abordi conjuntament l'acollida i la integració.


Judici per assetjament laboral a una treballadora d'El Corte Inglés

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:56

Aquest matí s'ha celebrat al jutjat Penal nº 28 de Barcelona el judici d'una treballadora d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya contra l'empresa per l'assetjament laboral que ha patit per part del seu cap de departament.

La treballadora porta 34 anys exercint la seva professió en aquest centre comercial i és afiliada de la UGT de Catalunya. En els darrers 10 anys, però, s'ha vist sotmesa a tot tipus d'actituds vexatòries, humiliants i despòtiques (tant a nivell professional com personal) per part del seu superior jeràrquic directe en el departament on ella presta el seus serveis. Tot i que, durant aquests anys, la treballadora ha denunciat reiteradament els fets als responsables de personal de planta i del centre, la direcció no ha pres cap mesura per acabar amb aquesta situació.

La situació s'agreuja el 26 de gener de 2007 quan, estant la treballadora al seu lloc de feina habitual, el seu superior es dirigeix directament cap a ella, cridant-la i insultant-la davant de, com a mínim, tres clientes i uns altres tres treballadors. Davant la situació tan violenta viscuda, la treballadora és assistida en el servei mèdic del centre, on ha de ser tractada immediatament amb un calmant i on el facultatiu li recomana repós. Després, és trasllada d'urgències a un Centre d'Atenció Primària i, des d'aleshores, es troba en situació d'Incapacitat Temporal.

A més de la denúncia dels fets al cap de personal del seu centre de treball, aquesta empleada també ha posat en coneixement de la seva situació a la sección sindical de la UGT, sindicat al qual està afiliada. La secció sindical ja havia denunciat al departament de personal el vergonyós comportament d'aquest cap de departament vers als treballadors i les treballadores de la seva àrea i mai n'ha rebut cap tipus de resposta.

El judici, celebrat avui, ha quedat vist per a sentència i s'espera que la resolució es conegui abans de finalitzar el mes de març.



Primer judici per discriminació laboral a una persona transsexual

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:02

El gabinet jurídic de la UGT de Catalunya defensarà el cas d'aquesta treballadora, afiliada i exdelegada del sindicat

El proper dilluns 19 de març se celebrarà el primer judici a nivell estatal per discriminació laboral a una persona transsexual, en aquest cas, una afiliada i exdelegada de la UGT de Catalunya.

El sindicat explicarà dijous en roda de premsa com Euroresidencias -empresa de gestió de residències i centres de dia per a persones grans que pertany al grup Sacyr Vallehermoso- va contractar l'afectada, Gina Serra, per dur a terme tasques d'auxiliar de geriatria i com, la mateixa persona que la va contractar, va acomiadar-la 10 dies després al·legant que no havia superat el període de prova.

El gabinet jurídic de la UGT de Catalunya demana que s'anul·li aquest acomiadament perquè considera que l'empresa no va tenir en compte la vàlua professional de Gina Serra i que aquesta va ser acomiadada per la seva condició de transsexual.

RODA DE PREMSA PRIMER JUDICI DISCRIMINACIÓ LABORAL A UNA PERSONA TRANSSEXUALDIA: 15 de març de 2007
HORA: 11:30 h.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Tercera planta).

INTERVINDRAN: Eugeni Rodríguez, Observatori contra l'Homofòbia - Front Allliberament Gai de Catalunya (FAGC); Joana López, Associació de Transsexuals de Catalunya; Carme Simarro, secretària Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya; i Gina Serra, afectada acomiadament Euroresidencias.



La plantilla d'Alstom es manifestarà en defensa del futur industrial i tecnològic de la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:02

Contra Ia decisió de la multinacional de concentrar les capacitats tecnològiques a les plantes franceses -- Es demanarà simbòlicament Ia nacionalitat francesa de la plantilla


El comitè d'empresa i les seccions sindicals de la UGT de Catalunya i CCOO d'Alstom han convocat per al proper dijous, dia 15 de març, aturades de I'activitat de la factoria de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i una manifestació a Barcelona per demanar el manteniment de la capacitat tecnològica i de disseny que té actualment la planta catalana, davant la decisió de la multinacional de concentrar aquestes inversions a les plantes franceses.

La mobilització s'iniciarà a les 10.45 hores a la Plaça de Catalunya i des d'allà els treballadors i les treballadores recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa, i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22), on demanaran simbòlicament la nacionalitat francesa "perquè així ens tractin igual que als treballadors i les treballadores de les factories de França".

Aquesta mobilització s'ha decidit en assemblea pels més de 1.000 treballadors i treballadores de I'empresa, gairebé per unanimitat, en resposta a la nova organització que pretén implantar la direcció de la multinacional Alstom a les seves factories. Aquesta preveu la concentració de les capacitats tecnològiques de disseny a les factories que té a França, deixant la planta de Santa Perpètua de Mogoda gairebé sense enginyeria i condemnant-la a ser una empresa dedicada únicament a l'acoblament.

La multinacional francesa ha pres la decisió de nova organització obviant els informes elaborats pels experts contractats pel Comitè Europeu, que remarquen clarament que la factoria de Santa Perpètua de Mogoda ha de ser un centre d'enginyeria de producte i també de disseny i d'innovació.

A més, amb aquesta situació s'incompleixen els acords entre la Generalitat de Catalunya, el Comitè d'Empresa i la direcció de la multinacional, que es van signar arran de la venda dels terrenys on està ubicada la factoria de Santa Perpètua i que garantien, per una banda, I'actual plantilla d'enginyeria i, per l'altra, la consecució d'un centre de R+D+I, que situava la planta com una de les factories punteres del grup a nivell de construcció ferroviària.


MANIFESTACIÓ PLANTILLA ALSTOM

DIA: 15
de març de 2007
HORA: 10.45 hores
ITINERARI: sortiran de la Plaça de Catalunya i recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa (Passeig de Gràcia, 105), i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22).



La UGT de Catalunya i la CONC explicaran les seves propostes per desencallar les negociacions del conveni del metall de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:11

També s'informarà sobre la proposta de mobilitzacions

La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya i la CONC informaran demà, en roda de premsa conjunta, quina és la situació de les negociacions del Conveni provincial del metall de Barcelona.

Actualment, aquestes negociacions es troben bloquejades per part de la patronal UPM. Demà, els dos sindicats donaran a conèixer les accions que es plantegen per intentar desbloquejar aquestes negociacions i la seva proposta de mobilitzacions per aconseguir-ho.

RODA DE PREMSA CONVENI METALL DE BARCELONADIA: 14 de març de 2007
HORA: 13:00 h.
LLOC: Sala de premsa de la CONC (Via Laietana, 16 - Cinquena planta).

INTERVINDRAN: Manuel Gallardo, secretari general de la Federació MCA-UGT de Catalunya; i Vicenç Rocosa, secretari general de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de la CONC.



La ugt denuncia que, tot i que l'ipc no ha pujat aquest mes, viure a catalunya torna a ser més car que a l'estat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:55

L'efecte de les "segones rebaixes" ha servit per contenir la pujada dels preus d'altres partides i amaga la inflació real del país

El passat mes de febrer, els preus a Catalunya no van augmentar. Tot i així, en dades interanuals, l'IPC a casa nostra ha pujat un 2,5%, de manera que tornem a estar una dècima per sobre de l'Estat, on els preus des de febrer de 2006 s'han incrementat un 2,4%. Així doncs, tornem a tenir un diferencial d'IPC negatiu per als treballadors i les treballadores de Catalunya.

Respecte a d'altres comunitats autònomes, a Madrid han augmentat els preus una dècima per sobre que a Catalunya (2,6%), mentre que el País Basc (2,4%) i València (2,3%) tornen a estar millor que nosaltres. Això vol dir que perdem competitivitat amb comunitats que són motor industrial de l'Estat i, per tant, perjudica la nostra competitivitat en aquests sectors.

Pel que fa a les partides més inflacionistes, el passat mes de febrer van ser la de cafè i hotels (0,6%) i la de transport (0,4%), en aquest cas associada a la pujada de preus del transport públic (els bitllets i targetes de l'any passat han sigut vàlids fins el mes de febrer). D'altra banda hem de posar de relleu que l'efecte típic del mes de febrer de les "segones rebaixes", amb una baixada del 2,2% en el preu del grup de vestit i calçat, ha servit per contenir la pujada d'altres productes i partides. Per tant, com cada mes de gener i febrer tornem a avisar que l'efecte de les rebaixes amaga la inflació real del país, que sorgirà en els propers mesos.

Des de la UGT de Catalunya hem de denunciar un cop més la situació dels treballadors i treballadores amb rendes baixes, que són els que més pateixen el successiu increment de preus i els que més dificultats troben per arribar a final de mes. Proporcionalment, els treballadors i treballadors amb sous baixos són els més afectats per l'augment del preu de la partida d'aliments i begudes no alcohòliques i d'habitatge, amb una pujada interanual del 2,4% i del 3,9%, respectivament.

Dins d'aquest col·lectiu de rendes baixes destaquen els i les pensionistes nostre país. En aquest moment en què estem negociant els complements de les pensions, té més sentit que mai tenir en compte el diferencial dels últims anys (4,7%) i que provoca la pèrdua de poder adquisitiu permanent dels pensionistes.



Nova denúncia de la ugt de catalunya a el corte inglés per persecució sindical d'una de les seves delegades

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

La UGT de Catalunya torna a denunciar a El Corte Inglés per vulnerar greument l'exercici de la llibertat sindical dels seus representants a l'empresa. En aquesta ocasió, la UGT de Catalunya posa de manifest la persecució sindical de què ha estat víctima A.V. que, des del 2004, realitzava la seva feina al departament Territorio Vaquero de la quarta planta de El Corte Inglés de plaça Catalunya.
Al juliol de 2006, la treballadora decideix abandonar la seva militància sindical a Fetico per passar a formar part de la UGT de Catalunya. Durant aquest mateix mes de juliol, gaudeix dels 21 de vacances que li corresponen segons el calendari laboral, i al mes d'agost sol·licita al seu responsable immediat la recuperació dels diumenges i festius treballats per poder realitzar un viatge. El responsable en qüestió diu que no existeix cap tipus de problema. Però, un dia abans del citat viatge, aquest mateix responsable li diu que no té els dies de recuperació de festius i que, per tant, no pot anar-se'n i que, a l'endemà, ha de tornar a treballar.
A.V. sol·licita, aleshores, una reunió urgent amb el cap de personal, qui li manifesta:
  • Que ha enganyat al seu cap sol·licitant aquests dies.
  • Que ha manipulat al cap perquè aquest li donés els dies a l'agost.
  • Que no podia denunciar res perquè no estava per escrit.
  • Que l'havia defraudat passant-se a la UGT de Catalunya.
  • Que havia esperat que fessin fixa a la seva filla per passar-se a la UGT de Catalunya.
  • Que "no podia tocar ni a Pepe Àlvarez (secretari general de la UGT de Catalunya) ni a Óscar López (secretari general de la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya) per estar blindats" però que ella no ho estava.
  • I, finalment, que com ell era bo, li donava els dies.
A finals del mes d'agost, A.V. és canviada al departament de Green Coast de la mateixa planta per substituir una companya per baixa per malatia (i que encara es troba de baixa). Al mes de novembre, és escollida delegada de la UGT de Catalunya en les eleccions celebrades al mes de novembre. Al gener de 2007, torna a Territorio Vaquero, però -després de realitzar una sortida sindical amb càrrec al seu crèdit d'hores sindicals- se li comunica que ha d'incorporar-se al departament d'oportunitats, un departament on s'aplica habitualment un sistema de rotació de personal. Des del 15 de gener, la treballadora està assignada en aquest departament, veient mermades les seves condicions laborals i econòmiques, ja que es tracta d'un departament on hi ha moltes menys possibilitats que en el departament de Territorio Vaquero d'aconseguir increments salarials gràcies a les comissions.
Per això, la UGT de Catalunya ha denunciat aquests fets a la Inspecció de Treball, entenent que són una clara acció d'assetjament sindical i professional i exigeix a El Corte Inglés que retorni la treballadora al departament on ha estat treballant durant els darrers anys i que cedeixi immediatament la persecució sindical a què aquesta es veu sotmesa aquesta treballadora i delegada de la UGT de Catalunya en el centre.


La UGT de Catalunya signa un conveni de col·laboració amb l'associació de facultatius i tècnics del cos de Mossos d'Esquadra

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:58

Aquest sindicat representa un centenar de funcionaris de la policia autònomica, com enginyers, psicòlegs, biòlegs, juristes o químics


La UGT de Catalunya i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) han signat avui un conveni de col·laboració amb l'Associació de Facultatius i Tècnics del cos de Mossos d'Esquadra (AFITCME). L'acord pretén establir mecanismes de col·laboració entre les parts signants que duguin a una maximització de l'eficàcia en la defensa dels interessos dels membres del cos de Mossos d'Esquadra (CME) que cadascuna d'aquestes organitzacions representa.

L'AFITCME és un sindicat de recent creació que aplega el col·lectiu de facultatius i tècnics del CME. Aquest sindicat té com a objectiu immediat obtenir representació en el Consell de la Policia, el qual hores d'ara no té cap representant del col·lectiu de facultatius i tècnics del CME.

Els facultatius i tècnics són prop d'un centenar de funcionaris de la policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Aquests funcionaris, la tasca dels quals és donar cobertura i suport a la funció policial, són professionals qualificats i amb especialització en tasques policials, com enginyers, psicòlegs, biòlegs, juristes, químics, etc.

L'AFITCME té com a objectiu defensar els interessos d'aquest col·lectiu, atesa la deficient regulació legal del mateix, la qual els impedeix exercir els seus drets amb plenitud i normalitat. Entre d'altres drets que no pot exercir aquest col·lectiu està el d'escollir els seus representants sindicals en els òrgans de participació col·lectiva.

Les parts signants del conveni confien que aquest contribueixi a aconseguir que l'administració catalana atengui ja d'una vegada la precària situació d'aquest col·lectiu de funcionaris fent de forma immediata tot allò que calgui per tal que aquests puguin exercir els seus drets legítims amb plenitud i normalitat.



La inspecció de treball dóna la raó a la UGT i sancionarà el corte inglés per l'ús indegut d'un local com a magatzem

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:58
La Inspecció de Treball ha obert un requeriment a El Corte Inglés - Plaça Catalunya perquè inicïi immediatament les reformes perquè adeqüi l'antic edifici del Banc Atlàntic del carrer Fontanella que portava anys fent servir indegudament com a magatzem, o que el clausuri. D'aquesta manera, la Inspecció de Treball dóna raó a la UGT de Catalunya que va denunciar els fets. Ademés, la Inspecció de Treball obrirà un acta d'infracció -amb la corresponent sanció econòmica- per haver-ne fet un ús indegut durant anys.
El Corte Inglés va comprar aquest edifici (les instal·lacions de l'antic Banco Atlántico del carrer Fontanella) ara fa uns anys. No ha fet cap tipus de reforma ni l'ha inclòs en el centre de treball de plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com "magatzem", sense que aquest estigui subjecte ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.
Per aquesta raó, els responsables de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya al centre van posar la Inspecció de Treball en coneixement d'aquest fets, denunciant que aquest local no reunia les condicions mínimes per treballar-hi i que això podia perjudicar l'activitat laboral diària dels seus treballadors i treballadores.


Concentració dels treballadors de transport sanitari de Catalunya per persecució sindical i per les condicions laborals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:10

L'empresa ha obert un expedient disciplinari a sis treballadors, dels quals tres són delegats de la UGT de Catalunya

Els treballadors i les treballadores de la base de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya a Viladecans (que dóna servei a tot el Baix Llobregat) estan fent vaga de 24 hores fins les 0 hores d'aquesta nit, per l'expedient disciplinari que l'empresa ha obert a sis treballadors (tres delegats de la UGT de Catalunya i els seus tres companys d'ambulància). Els afectats denuncien que es tracta de persecució sindical.

Per aquest motiu, i també per denunciar la manca de coordinació d'aquest servei sanitari i les condicions precàries en què els treballadors han de desenvolupar la seva feina (l'empresa no aplica el conveni, manca de material, manca d'infraestructures com dutxes o vestuaris), els treballadors i les treballadores es concentraran avui de 12 a 15 hores a les oficines centrals de Transport Sanitari de Catalunya (Josep Tarradellas, 8-10, Barcelona).



Asepeyo, la mútua més gran de Catalunya, aposta pels autònoms

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:06
CTAC-UGT de Catalunya signa un acord de col·laboració amb la mútua

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha signat un acord de col·laboració amb la mútua d'accidents de treball i malalties professionals Asepeyo, que actualment disposa de la major xarxa assitencial pròpia dins del mutualisme, amb més de 130 assitencials i 4 hospitals, repartits per tot l'Estat. Segons aquest acord, Asepeyo posa a disposició de la CTAC-UGT de Catalunya una extensa oferta de serveis per als seus afiliats.

D'aquesta manera, Asepeyo mostra la seva aposta pel món dels per compte propi, que ja són més de 580.000 treballadors i treballadores a tot Catalunya.



El Corte Inglés impedeix la distribució d'un full informatiu de la secció sindical d'UGT

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:59
En aquest full informatiu, la UGT de Catalunya volia explicar a la resta de treballadors el resultat d'una reunió informativa
La secció sindical de la UGT de Catalunya al centre Hipercor-Meridiana (Barcelona) ha denunciat El Corte Inglés davant la Inspecció de Treball per la vulneració del desenvolupament de les tasques sindicals que li són pròpies.
En concret, la secció sindical (formada per 6 delegats de la UGT de Catalunya) ha denunciat que la direcció del centre va impedir que es distribuís un full informatiu sobre la reunió del comitè celebrada el dia 2 de març. En la denúncia presentada aquest matí a la Inspecció de Treball, la secció sindical posa de manifest que els fets denunciats vulneren els drets establerts per la legislació vigent i que atempten clarament el dret a informar els treballadors i les treballadores.
Aquesta és una nova mostra de la persecució sindical que constantment pateixen els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya als diferents centres comercials de El Corte Inglés.


5 delegats de la UGT de Catalunya denuncien el Corte Inglés per incompliment del conveni col·lectiu i persecució sindical

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:35

5 delegats de la UGT de Catalunya han denunciat a El Corte Inglés per incompliment del Conveni Col·lectiu de Grans Superfícies i per persecució sindical.

Els companys, treballadors de diferents centres de la mateixa companyia, denuncien que l'empresa incompleix en concret l'article 33 del conveni col·lectiu d'aplicació, que indica que durant els dies de preparació de rebaixes i inventari, l'empresa pot modificar o perllongar la seva jornada. En total, es tracta de 4 dies a l'any, dos per a rebaixes i dos més per a inventari. Els delegats, tots ells amb una jornada laboral que va de les 9 hores del matí a les 16 hores de la tarda, denuncien que la direcció de l'empresa els ha obligats a realitzar aquestes hores d'inventari o rebaixes a partir de les 22 hores de la nit, però sense canviar el seu torn a la tarda. És a dir, han treballat de 9 a 16 hores i han hagut de tornar a les 22 hores, un cop finalitzada la seva jornada habitual. Això vulnera, a més, el descans entre jornades, que el conveni col·lectiu estipula en 12 hores. A més, l'empresa s'ha negat a fer constar aquesta ordre per escrit.

En les denúncies presentades es fa constar que són ordres "abusives, contràries als drets dels treballadors i que quebranten la bona fe contractual". A més, també es posa de manifest que, en 4 dels 5 casos, els afectats són delegats de la UGT de Catalunya que han estat escollits recentment com a tals, entenent que ha existit persecució sindical cap als representants del sindicat en aquesta companyia.



El 50% de les dones assalariades a Catalunya no arriba als 1000 € al mes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:56

A CATALUNYA, SÓN MÉS DE 720.000 DE LES DONES OCUPADES

En el marc de la campanya "Posa't a 1.000", que reivindica que cap conveni col·lectiu del nostre país inclogui categories laborals amb sous inferiors als 1.000 euros, la UGT de Catalunya vol denunciar que la major part de les persones que es troben per sota d'aquest llindar són dones.

En concret, segons dades de l'Encuesta de Estructura Salarial del 2002, confirmades les projeccións estadístiques de 2004, la meitat de les dones assalariades no arriba als 1.000 euros, el que suposa més de 720.000 de les ocupades del nostre país.

Aquestes dades es presentaran demà a la seu de la UGT de Catalunya en roda de premsa, on també es farà especial menció d'altres dades importants d'aquestes submileuristes, com són formació, salaris, tipus d'ocupació, tipus de contracte o edat.

D'altra banda, des del sindicat ens volem felicitar per l'anunci del Govern de posar en marxa un Programa per a la Igualtat d'Oportunitats en el Treball que té com a punt prioritari potenciar el diàleg social i la negociació col·lectiva com a instrument per assolir la igualtat d'oportunitats en el món laboral, una vella reivindicació de la UGT de Catalunya.

RODA DE PREMSA DONES SUBMILEURISTESDIA: 7 de març de 2007.
HORA: 16:00 hores.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Tercera premsa.

INTERVINDRAN: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya, i Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya



La UGT de Catalunya i el centre de tecnologies Ituarte (CETEI) signen un conveni de col·laboració

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:58

Una de les accions destacades del CETEI és la formació en tecnologies de la informació i la comunicació per a una millor evolució professional


El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el director general del Centre d'Estudis Joan XXIII, a Bellvitge (l'Hospitalet de Llobregat) han signat avui un conveni de col·laboració pel qual el nostre sindicat s'incorpora al Consell Rector del CETEI, que promou la Fundació Joan XXIII.

El Centre de Tecnologies Ituarte (CETEI) és un centre de tecnologies de la informació i la comunicació que té com a objectiu mostrar les potencialitats de les eines informàtiques als ciutadans, les empreses i les institucions. Una vessant destacada del CETEI és la formació, concretament la formació de les persones en les TIC perquè les usin tant en la vida quotidiana com per a seva millor evolució professional.

La UGT de Catalunya comparteix els objectius estratègics del CETEI així com l'interès perque les noves tecnologies serveixin com a mitjà per assolir majors nivells d'èxit a tots els nivells de l'ensenyament. A més, en un moment en què cal un replantejament global dels estudis de Formació Professional per adaptar-los a les necessitats de les empreses i del mercat de treball, modernitzar les seves instal·lacions i equipaments, guanyar prestigi social i fer un seguiment personalitzat dels alumnes quan finalitzen els cicles, experiències com les del Centre d'Estudis Joan XXII, poden ajudar a situar les noves prioritats de la FP a Catalunya.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya col.laborarà amb l'esmentat centre en la difusió de totes les seves activitats i en d'altres projectes de futur i d'interès comú, com ara la formulació de propostes de millora de la FP, la definició de les funcions dels centres integrats i integrals i la certificació de l'experiència professional.



El Corte Inglés canvia una delegada de la UGT de departament per evitar presència del sindicat al col·legi de tècnics i administratius

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:05

La UGT de Catalunya ha presentat una denúncia per assetjament sindical i professional

La UGT de Catalunya ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia per l'assetjament sindical i professional d'una treballadora del Corte Inglés de plaça Catalunya (Barcelona).

Després de 20 anys treballant en el Servei d'Atenció al Client del centre comercial, l'any 1992, la denunciant, R.M.M., passa a formar part del departament de caixes del supermercat, enquadrat en el col·legi electoral de tècnics i administratius. Al 2006, d'altra banda, decideix abandonar la seva afiliació sindical a Fetico per passar a afiliar-se a la UGT de Catalunya. Fruit de les eleccions sindicals celebrades el 17 de novembre del mateix any, R.M.M. és escollida delegada del col·legi electoral de tècnics i administratius, convertint-se en l'única delegada de la UGT de Catalunya en el comitè d'aquest col·legi.

D'altra banda, a mitjans del mes de febrer, la treballadora acudeix al servei mèdic de l'empresa per un dolor en el canell dret. En aquesta visita, el metge li diagnostica una tendinitis i li diu que "amb una bena i una pomada" la tendinitis se solucionaria. Tot i així, uns dies més tard, el metge li comunica que vol proposar-li a l'empresa que la canvïi de departament, adduint, en aquesta ocasió, que la treballadora no pot agafar pes. El dia 27 de febrer, Personal li diu que, seguint el consell del comunicat mèdic, hauran de canviar-la de lloc de treball i que, a partir de l'endemà, haurà d'incorporar-se a la parafarmàcia.

La UGT de Catalunya denuncia que:

  • En primer lloc, que l'empresa no vol facilitar a la treballadora la còpia de l'informe mèdic, adduïnt que és un document privat de l'empresa.
  • Que R.M.M. no ha estat canviada de departament per millorar la situació de tendinitis.
  • Que així la treballadora és apartada del col·lectiu pel qual va ser escollida membre del comitè d'empresa.
  • Que existeixen altres departaments i funcions en el col·legi de tècnics i administratius on podria exercir la seva tasca.
  • Que el canvi de departament manifesta una clara intenció d'ocasionar prejudici professional i sindical a la treballadora i a l'organtizació sindical que representa, ja que d'aquesta manera, El Corte Inglés s'assegura que no hi hagi representació de la UGT de Catalunya al col·legi electoral de tècnics i administratius.


El paper de la dona al món laboral centra els actes reivindicatius de Girona i el Baix Llobregat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

Sota el títol "La qualitat, la igualtat i l'estabilitat de l'ocupació en el marc de la negociació col·lectiva", la unió territorial de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat celebrarà demà a Gavà una jornada sobre la igualtat i l'ocupació, emmarcada en els actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona Treballadora del proper 8 de març.

En aquesta trobada es presentarà la campanya "Posa't a 1.000 euros", perquè cap conveni col·lectiu quedi per sota. Precisament, es calcula que al Baix Llobregat, que el salari de 50.000 treballadors no arriba a aquesta quantitat, sobretot dones i joves, que són els col·lectius que més pateixen aquesta situació.

La jornada, que tindrà lloc al Centre de Suport a l'Empresa de Gavà (c/ Progrés, 27), seguirà el següent programa:

  • 9:50 - Introducció a la jornada, de la mà de Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, i José A. Mesa, secretari d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat.
  • 10:00 - "Millora de l'ocupació i negociació col·lectiva", per Daniel Martínez Fonts, professor Dret Treball i Seguretat Social de la Universitat Pompeu Fabra.
  • 10:30 - "Estabilitat, qualitat i igualtat en l'ocupació a la negociació col·lectiva", per Isabel Martínez, secretària d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya.
  • 11:00 - "Ocupació i igualtat al Baix Llobregat", per Baltasar Santos, secretari Política Institucional de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, i Adelina Carrillán, secretària de formació al Baix Llobregat.
  • 11:30 - "Bones pràctiques en la negociació col·lectiva", amb participació dels responsables de les federacions del Metall, Construcció i Afins; de Comerç, Hosteleria i Joc; i de Serveis Públics.
  • 12:00 - Presentació de la campanya "Posa't a 1.000" al Baix Llobregat, a càrrec de Josep Montoya, secretari de coordinació sectorial de la UGT de Catalunya.
  • 13:00 - Juan José Casado, secretari general de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, clausura la jornada.

Comarques gironines

D'altra banda, la UGT de Catalunya a les comarques gironines també reivindicarà el paper de les polítiques socials i d'igualtat en el sopar-debat "Govern d'entesa, amb ulls de dona", on hi participaran Mònica Geronès (PSC), Elena Masó (ERC) i Cristina Andreu (ICV). Serà a les 20:00 hores al restaurant La Font (Font de l'Abat, 23 - Fontajau). És imprescindible fer la reserva a la delegació territorial de la UGT de Catalunya a Girona (972 20 81 71)



La UGT de Catalunya reclamarà que l'actualització de l'Indicador de Renda de Suficiència tingui en compte les condicions de vida del nostre país

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:25
EL NOSTRE SINDICAT TAMBÉ instaal Govern que l'IRSC incorpori la desviació d'inflació que ha patit des de la seva creació


L'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) va ser fruït del l'Acord estratègic per la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana. Gràcies al diàleg i al consens social, es va crear aquest indicador per millorar el nivell de vida de les persones amb rendes més baixes tot garantint uns ingressos dignes.

El proper dia 9 de març es reunirà la Comissió de Seguiment de l'Acord de Creació de l'IRSC per proposar la seva quantia per al 2007. Des de la UGT de Catalunya considerem que perquè l'IRSC no perdi credibilitat aquest s'ha de revalorar a partir de les condicions de vida de Catalunya i és per aquest motiu que des de la nostra organització reclamarem que l'IRSC s'actualitzi tenint en compte l'IPC català.

La UGT de Catalunya proposarà en el si d'aquesta Comissió que a l'IRSC del 2007, a més d'aplicar un augment del 2% conseqüent de la inflació prevista per a aquest any, se li sumi la desviació d'inflació que ha patit des de la seva creació, ja que s'ha anat revalorant a partir de la inflació prevista, sempre inferior a la inflació real. La desviació de la inflació des de la seva creació ha estat del 2,7%.

En definitiva, exigirem un augment de l'IRSC del 4,7%, resultant un indicador per a complementar rendes baixes per al 2007 fins a 533,8 euros mensuals.

IRSC 2007: 533,8 euros mensuals

7.472,6 euros any

A més, en el marc d'aquesta Comissió ens hauran d'informar sobre els impactes i efectes que ha tingut l'IRSC sobre les persones des de la seva creació. Ara per ara des de la UGT de Catalunya suposem que no han estat suficients, doncs hem de denunciar que els complements de rendes corresponents a l'any 2006 encara no s'han efectuat completament i, per ara, només els beneficiaris de pensió no contributiva han rebut una part dels ajuts econòmics que els hi pertoca. És per aquest motiu que demanarem que s'acceleri els pagaments i que s'estudiï la possibilitat de fraccionar aquests pagament de manera mensual o trimestral, doncs les persones que necessiten d'aquests complements de rendes no es troben en una situació que les permeti viure per sota del llindar de pobresa.

Per últim, ens haurem d'assegurar que aquells serveis o prestacions que siguin susceptibles d'aplicar l'IRSC tinguin la dotació pressupostària suficient per tal de poder assegurar l'accés d'un major nombre de beneficiaris a aquestes prestacions.



La UGT denuncia que el Corte Inglés de Plaça Catalunya fa ús indegut d'un local tancat que és emprat com a magatzem

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:59

La Inspecció de Treball es personarà aquesta tarda al centre

La Inspecció de Treball visitarà aquesta tarda les instal·lacions del centre comercial d'El Corte Inglés a la plaça Catalunya, a instància d'una denúncia presentada per la UGT de Catalunya i on es denuncia que la companyia ha estat fent ús indegut d'un edifici que va comprar ara fa uns anys i que s'està utilitzant com a magatzem.

El Corte Inglés va comprar aquest edifici (les instal·lacions de l'antic Banco Atlántico del carrer Fontanella) ara fa uns anys. No ha fet cap tipus de reforma ni l'ha inclòs en el centre de treball de plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com "magatzem", sense que aquest estigui subjecte a l'evaluació de riscos laborals i sense que ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.

Per aquesta raó, els responsables de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya al centre han posat a la Inspecció de Treball en coneixement d'aquest fets, denunciant que aquest local no reuneix les condicions mínimes per treballar-hi i que això pot perjudicar l'activitat laboral diària dels seus treballadors i treballadores.

La Inspecció de Treball visitarà aquesta tarda el centre. Restem a l'espera de la resolució que d'aquesta visita se n'extregui.



La UGT de Catalunya alerta de la dinàmica negativa del col·lectiu femení al nostre mercat laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:27

El nostre sindicat també denuncia que, després d'uns mesos de molta creació, la contractació indefinida comença a perdre pistonada


Febrer és tradicionalment un mes positiu per a la creació d'ocupació, tal i com ho demostren les dades generals per a Catalunya: l'atur ha baixat en un 1,44% respecte al gener i un 5,7% respecte al febrer de l'any passat. Tanmateix, no ha estat un mes gens positiu per a les dones: mentre que en el col·lectiu masculí l'atur registrat ha baixat en un 3,6% respecte al mes passat, en leel femení ha augmentat lleugerament, en un 0,14%. La UGT de Catalunya constatem que des que ha començat l'any les dones estan presentant una dinàmica negativa en el mercat de treball, doncs en aquests dos mesos la presència femenina ha augmentat a les llistes d'atur registrat mentre que els homes surten més de la situació d'atur.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya exigeix mesures específiques adreçades a les dones amb la finaltat de millorar les condicions en què s'incorporen al mercat de treball: orientació i formació, especialment en els sectors en què es troba subrepresentada, lligat a compromisos de contractació. A més, també és necessari desenvolupar polítiques actives personalitzades per a les dones, col.lectiu que recula en les seves posicions en el mercat de treball.

Hem de denunciar també la dependència de la nostra economia respecte al sector de la construcció: segons les dades és el sector on s'ha reduït l'atur amb més força ha baixat l'atur (un 4,8%; dels 3.765 nous ocupats, 1.109 són del sector de la construcció). Això implica que generem ocupació, però molt cojuntural. En canvi, el sector de la indústria no ha agafat empenta en aquest mes de febrer positiu per crear nous llocs de treball, i només ha baixat l'atur registrat en 133 persones.

Pel que fa a la contractació, no hem de perdre de vista el que està passant amb la contractació indefinida. Una vegada va entrar en vigor la Reforma Laboral hem constatat mes a mes continus augments de la contractació indefinida. Tanmateix, hem de fer notar que febrer ha estat dels últims 5 mesos el de menys pes de contractació indefinida.

En aquest punt també hem de dir que la província de Tarragona queda en una situació més endarrerida i no aprofita tant com les altres províncies l'embranzida d'un mes positiu per a l'ocupació ni les reformes legals per a millorar-la. Tarragona és l'única que es troba per sota del 5% de reducció de l'atur (3,28%), enfront de la resta de províncies: Barcelona (5,65%), Girona (6,13%) i Lleida (10,85%).



La UGT de Catalunya es converteix en la primera força sindical a les empreses RENFE i ADIF

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:49

Ha estat el sindicat que més creixement ha experimentat a Catalunya

La UGT de Catalunya s'ha convertit en la primera força sindical de l'antiga Renfe a Catalunya després de les eleccions celebrades ahir i on, per primer cop, ADIF i Renfe Operadora han concorregut a les eleccions per separat, després de la segregació de 2005.

En aquestes eleccions, la UGT de Catalunya ha sumat un total de 39 delegats (10 més que en les anteriors eleccions, on ADIF i Renfe eren una sola empresa), mentre que CC.OO. només ha vist incrementat el seu nombre de delegats de 19 a 24. La CGT passa de 21 a 22 delegats, el SF n'obté 25; el SEMAF, 21; i el S.C.F., 11.

A més, la UGT de Catalunya ha estat el sindicat més votat, amb un total de 816 vots, molt per davant dels 490 que ha aconseguit la segona força. El sindicat també vol valorar la notable participació en aquestes eleccions, que ha superat el 86%, i remarcar que, amb aquests resultats, continua sent la major força sindical de tot Catalunya.



La UGT de Catalunya dóna el seu suport a la decisió del govern en relació amb el cas de Juana Chaos

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:56

La UGT de Catalunya considera que l'Estat ha d'aplicar la llei indistintament de les persones.

En el cas de De Juana Chaos, a més, el nostre sindicat considera que, aplicant la llei d'aquesta manera, s'evita el risc de què el pres es converteixi en un màrtir.

Per a la UGT de Catalunya, el camí de la pau és un camí que s'ha de recórrer dia rera dia i que no té dreceres.



La inspecció de treball requereix al Corte Inglés que en el termini de 24 hores posi cadires econòmiques a les caixeres

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:23
La UGT de Catalunya va denunciar davant la Inspecció les condicions de treball que pateix la línia de caixeres del Corte Inglés de Plaça Catalunya

La UGT de Catalunya ha denunciat de forma reiterada que les caixeres del Corte Inglés de la Plaça Catalunya pateixen problemes de salut derivats de les condicions en què han de desenvolupar la seva feina. La UGT denuncia que les caixeres no disposen del mobiliari adequat per les permeti exercir les seves funcions sense posar en risc la seva salut.

El sindicat ha detectat i ha posat en coneixement de la empresa i també de la Inspecció de Treball, l'elevat nombre de baixes que es produeixen en aquest departament per problemes d'esquena i tendinitis entre d'altres.

L'empresa s'ha negat de forma reiterada a canviar el mobiliari per un altre que respongui a criteris ergonòmics, fins ara, que ha estat requerit per l'autoritat laboral.

Aquesta situació afecta a un col·lectiu de més de 50 treballadores que presten servei al centre que El Corte Ingles té a Plaça Catalunya.



Powered by LifeType