Comunicació UGT

La UGT de Catalunya arrenca al departament d'economia l'actualització de l'IRSC al 4,3% ajustant-se al diferencial de preus català

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:13

La UGT de Catalunya valora de forma positiva la decisió del Govern de revisar al 4,3% l'Índex de Rendes de Suficiència de Catalunya (IRSC). Encara que el sindicat reclamava l'actualització al 4,7%, per tal que els beneficiaris puguin recuperar la pèrdua de poder adquisitiu des del 2004, l'any en què es construeix aquest indicador.

La UGT de Catalunya vol posar de manifest que tan sols gràcies a aquesta exigència del sindicat, quan d'altres es conformaven amb el 4,2%, ha estat possible que els perceptors de rendes mínimes no perdin capacitat adquisitiva en relació a l'any passat.

Tot i que per a la UGT de Catalunya aquesta decisió del Govern va en la bona direcció, el sindicat vol posar de manifest que continuarà reivindicant la recuperació del poder adquisitiu perdut i que es mostrarà igualment exigent en les futures revisions que s'acordin en els anys successius.

Per a la UGT de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha d'assumir com un dels reptes principals de la seva acció de Govern la lluita contra les situacions de pobresa i exclusió. I això només es fa assegurant la màxima cobertura social i impedint la pèrdua de valor d'adquisició de les rendes més baixes.



El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya guanya el primer judici per discriminació laboral a una persona transsexual

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:19

El Jutjat Social declara nul l'acomiadament de Gina Serra, afiliada i exdelegada del sindicat

El Jutjat Social nº18 de Barcelona ha dictat sentència favorable en el cas de Gina Serra, representada pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, que va ser acomiadada de l'empresa Euroresidencias -empresa de gestió de residències i centres de dia per a persones grans que pertany al grup Sacyr Vallhermoso- als 10 dies d'entrar en el centre, al·legant que no havia superat el període de prova.

Finalment, la jutge ha declarat com a nul l'acomiadament, entenent que aquest està directament relacionat amb la condició de transsexual de la treballadora, motiu pel qual incorre en la vulneració del dret a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe. Segons la sentència, Gina Serra haurà de ser readmesa per l'empresa en les mateixes condicions que hi havien amb anterioritat a l'acomiadament.

La UGT de Catalunya valora molt positivament aquesta sentència, ja que es tracta del primer judici a nivell estatal per discriminació laboral a una persona transsexual.



Powered by LifeType