Comunicació UGT

La UGT de Catalunya celebra l'aprovació de la llei d'igualtat i reivindica la necessitat d'una llei catalana que superi els mínims de l'estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:10

La UGT de Catalunya manifesta la seva satisfacció per l'aprovació de la Llei d'igualtat al Congrés dels Diputats, tot i que som conscients que els canvis socials, polítics i culturals que ha de produir seran visibles només a llarg termini, sobretot pel que fa als aspectes laborals.

Una llei orgànica és una llei que intervé, i ho ha de fer per corregir discriminacions. És en aquest sentit, que des de la UGT de Catalunya vetllarem, per una banda, perquè es compleixi la llei des d'un nivell màxim d'intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passen indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d'igualtat, segons marca la llei.

D'altra banda, reivindiquem la necessitat d'una Llei Catalana d'Igualtat que superi els mínims que establirà aquesta llei estatal, per tal d'adequar-la a la realitat del nostre país, i que alhora reconegui legalment la figura dels i de les nostres agents sindicals per la igualtat, que són qui vetllen per la no discriminació en el sí de les empreses catalanes. Així com que els plans d'igualtat siguin d'obligada negociació també per a les petites i mitjanes empreses.




La UGT de Catalunya es manifestarà davant la residència "Centre Parc 5 estrellas" per denunciar persecució sindical per part de la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:49
Dues treballadores ja van ser acomiadades del centre per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals

Delegats i afiliats de la UGT de Catalunya al sector de la geriatria es manifestaran el proper dilluns dia 19 de març davant de la residència Centre Parc 5 Estrellas de Barcelona per denunciar l'assetjament per motius sindicals a què són sotmeses les companyes que allí hi treballen.

Fa un temps, la direcció d'aquesta residència va acomiadar dues treballadores per iniciar un procés legal d'eleccions sindicals. Però, després d'una primera reunión on el gerent va mostrar-se disposat a solucionar aquest conflicte, les coses no han millorat gens. Actualment, les companyes de la UGT de Catalunya al centre continuen patint persecució sindical per part de la direcció de la residència.

Des de del sector de la geriatria privada de la UGT de Catalunya denuciem que no es poden admetre aquests tipus de conductes i que cap gerent pot vulnerar els drets fonamentals dels i les treballadores ni privar ningú dels seus drets de llibertat sindical.

MANIFESTACIÓ DAVANT 'CENTRE PARC 5 ESTRELLAS'DIA: 19 de març de 2007
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Davant 'Centre Parc 5 estrellas' (Avgda. Madrid, 210 - Barcelona)



Powered by LifeType