Comunicació UGT

El personal de tractament penitenciari comença mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:56

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'Àrea de Tractament, reivindica unes condicions dignes de treball per als tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una concentració davant de Funció Pública demà divendres, 23 de març, a les 14 hores, a Plaça de Catalunya 19-20 (Barcelona).

El col·lectiu de tractament reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball i un reconeixement e increment salarial d'acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors de l'Àrea de Tractament de presons van decidir en assemblea el passat dia 20 de març començar un seguit de mesures que comencen amb aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 23
de març de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



Majoria absoluta de la UGT de Catalunya a les eleccions sindicals als centres de Benestar Social de les províncies de Barcelona i Girona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:29

La UGT de Catalunya també obté majoria absoluta en els centres de Benestar Social de les províncies de Barcelona i Girona. Avui ha votat el personal laboral d'ambdós centres, que suposen aproximadament 2.000 treballadors i treballadores. Dels 36 delegats en joc, el nostres sindicat n'obtindrà 21, un clar increment respecte els 17 que teníem.
A Barcelona i Girona, conjuntament, els resultats de 2003 varen ser: 17 (UGT de Catalunya), 10 (CC.OO.), 3 (SAC), 4 (CATAC), i 2 (CGT). En les eleccions celebrades avui el resultat final als dos centres ha estat de 21 delegats per a la UGT, 8 per a CC.OO, 5 CATAC, i 2 SAC.



Majoria absoluta de la UGT de Catalunya a les eleccions sindicals de la diputació de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:56

La UGT de Catalunya guanya per majoria absoluta les eleccions sindicals a la Diputació de Barcelona, amb 4.750 empleats.

Al 2003, el resultat va ser de 14 delegats (UGT de Catalunya), 12 (CC.OO.) i 6 (CTEC).

En les eleccions d'avui, on han votat funcionaris i laborals, el resultat és de 19 delegats per a la UGT de Catalunya (5 més que en les anteriors eleccions), 7 per a CC.OO.; 3 per a CTEC; i 3 per a CGT.

Per vots, UGT de Catalunya n'ha conseguit 1.273; CC.OO, 644; CTEC, 224; i CGT, 236.



La UGT de Catalunya torna a denunciar El Corte Inglés, aquest cop per no facilitar la informació requerida

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:23

L'empresa es nega a facilitar la informació sol·licitada per la secció sindical de la UGT en el centre de la Diagonal

La secció sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal ha denunciat davant de la Inspecció de Treball l'empresa per negar-li la informació requerida. Entre les informacions sol·licitades pels representants del sindicat en el centre i que la direcció no ha volgut facilitar es troben:

  • Excés de jornada (el conveni col·lectiu estableix l'obligació del seu lliurament).
  • Calendari laboral (el conveni col·lectiu estableix l'obligació del seu lliurament).
  • Recuperació de festius (forma en què els treballadors recuperen els diumenges i festius que s'estableixen com a jornada laboral).
  • Obres (conèixer la situació de les obres que es realitzen en el centre).
  • Canvis de departament primera planta (conèixer els motius dels canvis de departament que s'han produït en aquesta planta).
  • Paqueteria de personal (informació).
  • Escrit normes internes primera planta (conèixer el document que es lliura per signar als treballadors i les treballadores i saber quin és l'objectiu).
  • Abonaments: criteri i normativa (conèixer la normativa reguladora davant de les diferents interpretacions que s'estan realitzant).
  • Uniformitat (sol·licitar el dret a escollir pantalons o faldilla, tal i com es va expressar en la comissió permanent el 19 de juliol de 2006).
La no facilitació d'aquestes informacions, a què com a sindicat representatiu i amb representació en el centre tenim dret, vulneren la Llei Orgànica de la Llibertat Sindical.
Amb aquesta actitud l'empresa torna a demostrar una vegada més l'intent d'El Corte Inglés de limitar la capacitat i els drets d'acció sindical de les organtizaciones democràtiques dins dels seus centres de treball.


Powered by LifeType