Comunicació UGT

El 50% de les dones assalariades a Catalunya no arriba als 1000 € al mes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:56

A CATALUNYA, SÓN MÉS DE 720.000 DE LES DONES OCUPADES

En el marc de la campanya "Posa't a 1.000", que reivindica que cap conveni col·lectiu del nostre país inclogui categories laborals amb sous inferiors als 1.000 euros, la UGT de Catalunya vol denunciar que la major part de les persones que es troben per sota d'aquest llindar són dones.

En concret, segons dades de l'Encuesta de Estructura Salarial del 2002, confirmades les projeccións estadístiques de 2004, la meitat de les dones assalariades no arriba als 1.000 euros, el que suposa més de 720.000 de les ocupades del nostre país.

Aquestes dades es presentaran demà a la seu de la UGT de Catalunya en roda de premsa, on també es farà especial menció d'altres dades importants d'aquestes submileuristes, com són formació, salaris, tipus d'ocupació, tipus de contracte o edat.

D'altra banda, des del sindicat ens volem felicitar per l'anunci del Govern de posar en marxa un Programa per a la Igualtat d'Oportunitats en el Treball que té com a punt prioritari potenciar el diàleg social i la negociació col·lectiva com a instrument per assolir la igualtat d'oportunitats en el món laboral, una vella reivindicació de la UGT de Catalunya.

RODA DE PREMSA DONES SUBMILEURISTESDIA: 7 de març de 2007.
HORA: 16:00 hores.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Tercera premsa.

INTERVINDRAN: Carme Simarro, secretària de Polítiques de Dona i Igualtat de la UGT de Catalunya, i Neus Munté, secretària d'Ocupació i Educació de la UGT de Catalunya



La UGT de Catalunya i el centre de tecnologies Ituarte (CETEI) signen un conveni de col·laboració

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:58

Una de les accions destacades del CETEI és la formació en tecnologies de la informació i la comunicació per a una millor evolució professional


El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el director general del Centre d'Estudis Joan XXIII, a Bellvitge (l'Hospitalet de Llobregat) han signat avui un conveni de col·laboració pel qual el nostre sindicat s'incorpora al Consell Rector del CETEI, que promou la Fundació Joan XXIII.

El Centre de Tecnologies Ituarte (CETEI) és un centre de tecnologies de la informació i la comunicació que té com a objectiu mostrar les potencialitats de les eines informàtiques als ciutadans, les empreses i les institucions. Una vessant destacada del CETEI és la formació, concretament la formació de les persones en les TIC perquè les usin tant en la vida quotidiana com per a seva millor evolució professional.

La UGT de Catalunya comparteix els objectius estratègics del CETEI així com l'interès perque les noves tecnologies serveixin com a mitjà per assolir majors nivells d'èxit a tots els nivells de l'ensenyament. A més, en un moment en què cal un replantejament global dels estudis de Formació Professional per adaptar-los a les necessitats de les empreses i del mercat de treball, modernitzar les seves instal·lacions i equipaments, guanyar prestigi social i fer un seguiment personalitzat dels alumnes quan finalitzen els cicles, experiències com les del Centre d'Estudis Joan XXII, poden ajudar a situar les noves prioritats de la FP a Catalunya.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya col.laborarà amb l'esmentat centre en la difusió de totes les seves activitats i en d'altres projectes de futur i d'interès comú, com ara la formulació de propostes de millora de la FP, la definició de les funcions dels centres integrats i integrals i la certificació de l'experiència professional.



Powered by LifeType