Comunicació UGT

La plantilla d'Alstom es manifestarà en defensa del futur industrial i tecnològic de la planta de Santa Perpètua de Mogoda

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:02

Contra Ia decisió de la multinacional de concentrar les capacitats tecnològiques a les plantes franceses -- Es demanarà simbòlicament Ia nacionalitat francesa de la plantilla


El comitè d'empresa i les seccions sindicals de la UGT de Catalunya i CCOO d'Alstom han convocat per al proper dijous, dia 15 de març, aturades de I'activitat de la factoria de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i una manifestació a Barcelona per demanar el manteniment de la capacitat tecnològica i de disseny que té actualment la planta catalana, davant la decisió de la multinacional de concentrar aquestes inversions a les plantes franceses.

La mobilització s'iniciarà a les 10.45 hores a la Plaça de Catalunya i des d'allà els treballadors i les treballadores recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa, i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22), on demanaran simbòlicament la nacionalitat francesa "perquè així ens tractin igual que als treballadors i les treballadores de les factories de França".

Aquesta mobilització s'ha decidit en assemblea pels més de 1.000 treballadors i treballadores de I'empresa, gairebé per unanimitat, en resposta a la nova organització que pretén implantar la direcció de la multinacional Alstom a les seves factories. Aquesta preveu la concentració de les capacitats tecnològiques de disseny a les factories que té a França, deixant la planta de Santa Perpètua de Mogoda gairebé sense enginyeria i condemnant-la a ser una empresa dedicada únicament a l'acoblament.

La multinacional francesa ha pres la decisió de nova organització obviant els informes elaborats pels experts contractats pel Comitè Europeu, que remarquen clarament que la factoria de Santa Perpètua de Mogoda ha de ser un centre d'enginyeria de producte i també de disseny i d'innovació.

A més, amb aquesta situació s'incompleixen els acords entre la Generalitat de Catalunya, el Comitè d'Empresa i la direcció de la multinacional, que es van signar arran de la venda dels terrenys on està ubicada la factoria de Santa Perpètua i que garantien, per una banda, I'actual plantilla d'enginyeria i, per l'altra, la consecució d'un centre de R+D+I, que situava la planta com una de les factories punteres del grup a nivell de construcció ferroviària.


MANIFESTACIÓ PLANTILLA ALSTOM

DIA: 15
de març de 2007
HORA: 10.45 hores
ITINERARI: sortiran de la Plaça de Catalunya i recorreran el Passeig de Gràcia per dirigir-se a la Conselleria d'lnnovació, Universitats i Empresa (Passeig de Gràcia, 105), i posteriorment al Consulat francès (Ronda de la Universitat, 22).



La UGT de Catalunya i la CONC explicaran les seves propostes per desencallar les negociacions del conveni del metall de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:11

També s'informarà sobre la proposta de mobilitzacions

La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya i la CONC informaran demà, en roda de premsa conjunta, quina és la situació de les negociacions del Conveni provincial del metall de Barcelona.

Actualment, aquestes negociacions es troben bloquejades per part de la patronal UPM. Demà, els dos sindicats donaran a conèixer les accions que es plantegen per intentar desbloquejar aquestes negociacions i la seva proposta de mobilitzacions per aconseguir-ho.

RODA DE PREMSA CONVENI METALL DE BARCELONADIA: 14 de març de 2007
HORA: 13:00 h.
LLOC: Sala de premsa de la CONC (Via Laietana, 16 - Cinquena planta).

INTERVINDRAN: Manuel Gallardo, secretari general de la Federació MCA-UGT de Catalunya; i Vicenç Rocosa, secretari general de la Federació Minerometal·lúrgica de Catalunya de la CONC.



La ugt denuncia que, tot i que l'ipc no ha pujat aquest mes, viure a catalunya torna a ser més car que a l'estat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:55

L'efecte de les "segones rebaixes" ha servit per contenir la pujada dels preus d'altres partides i amaga la inflació real del país

El passat mes de febrer, els preus a Catalunya no van augmentar. Tot i així, en dades interanuals, l'IPC a casa nostra ha pujat un 2,5%, de manera que tornem a estar una dècima per sobre de l'Estat, on els preus des de febrer de 2006 s'han incrementat un 2,4%. Així doncs, tornem a tenir un diferencial d'IPC negatiu per als treballadors i les treballadores de Catalunya.

Respecte a d'altres comunitats autònomes, a Madrid han augmentat els preus una dècima per sobre que a Catalunya (2,6%), mentre que el País Basc (2,4%) i València (2,3%) tornen a estar millor que nosaltres. Això vol dir que perdem competitivitat amb comunitats que són motor industrial de l'Estat i, per tant, perjudica la nostra competitivitat en aquests sectors.

Pel que fa a les partides més inflacionistes, el passat mes de febrer van ser la de cafè i hotels (0,6%) i la de transport (0,4%), en aquest cas associada a la pujada de preus del transport públic (els bitllets i targetes de l'any passat han sigut vàlids fins el mes de febrer). D'altra banda hem de posar de relleu que l'efecte típic del mes de febrer de les "segones rebaixes", amb una baixada del 2,2% en el preu del grup de vestit i calçat, ha servit per contenir la pujada d'altres productes i partides. Per tant, com cada mes de gener i febrer tornem a avisar que l'efecte de les rebaixes amaga la inflació real del país, que sorgirà en els propers mesos.

Des de la UGT de Catalunya hem de denunciar un cop més la situació dels treballadors i treballadores amb rendes baixes, que són els que més pateixen el successiu increment de preus i els que més dificultats troben per arribar a final de mes. Proporcionalment, els treballadors i treballadors amb sous baixos són els més afectats per l'augment del preu de la partida d'aliments i begudes no alcohòliques i d'habitatge, amb una pujada interanual del 2,4% i del 3,9%, respectivament.

Dins d'aquest col·lectiu de rendes baixes destaquen els i les pensionistes nostre país. En aquest moment en què estem negociant els complements de les pensions, té més sentit que mai tenir en compte el diferencial dels últims anys (4,7%) i que provoca la pèrdua de poder adquisitiu permanent dels pensionistes.



Nova denúncia de la ugt de catalunya a el corte inglés per persecució sindical d'una de les seves delegades

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:10

La UGT de Catalunya torna a denunciar a El Corte Inglés per vulnerar greument l'exercici de la llibertat sindical dels seus representants a l'empresa. En aquesta ocasió, la UGT de Catalunya posa de manifest la persecució sindical de què ha estat víctima A.V. que, des del 2004, realitzava la seva feina al departament Territorio Vaquero de la quarta planta de El Corte Inglés de plaça Catalunya.
Al juliol de 2006, la treballadora decideix abandonar la seva militància sindical a Fetico per passar a formar part de la UGT de Catalunya. Durant aquest mateix mes de juliol, gaudeix dels 21 de vacances que li corresponen segons el calendari laboral, i al mes d'agost sol·licita al seu responsable immediat la recuperació dels diumenges i festius treballats per poder realitzar un viatge. El responsable en qüestió diu que no existeix cap tipus de problema. Però, un dia abans del citat viatge, aquest mateix responsable li diu que no té els dies de recuperació de festius i que, per tant, no pot anar-se'n i que, a l'endemà, ha de tornar a treballar.
A.V. sol·licita, aleshores, una reunió urgent amb el cap de personal, qui li manifesta:
  • Que ha enganyat al seu cap sol·licitant aquests dies.
  • Que ha manipulat al cap perquè aquest li donés els dies a l'agost.
  • Que no podia denunciar res perquè no estava per escrit.
  • Que l'havia defraudat passant-se a la UGT de Catalunya.
  • Que havia esperat que fessin fixa a la seva filla per passar-se a la UGT de Catalunya.
  • Que "no podia tocar ni a Pepe Àlvarez (secretari general de la UGT de Catalunya) ni a Óscar López (secretari general de la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya) per estar blindats" però que ella no ho estava.
  • I, finalment, que com ell era bo, li donava els dies.
A finals del mes d'agost, A.V. és canviada al departament de Green Coast de la mateixa planta per substituir una companya per baixa per malatia (i que encara es troba de baixa). Al mes de novembre, és escollida delegada de la UGT de Catalunya en les eleccions celebrades al mes de novembre. Al gener de 2007, torna a Territorio Vaquero, però -després de realitzar una sortida sindical amb càrrec al seu crèdit d'hores sindicals- se li comunica que ha d'incorporar-se al departament d'oportunitats, un departament on s'aplica habitualment un sistema de rotació de personal. Des del 15 de gener, la treballadora està assignada en aquest departament, veient mermades les seves condicions laborals i econòmiques, ja que es tracta d'un departament on hi ha moltes menys possibilitats que en el departament de Territorio Vaquero d'aconseguir increments salarials gràcies a les comissions.
Per això, la UGT de Catalunya ha denunciat aquests fets a la Inspecció de Treball, entenent que són una clara acció d'assetjament sindical i professional i exigeix a El Corte Inglés que retorni la treballadora al departament on ha estat treballant durant els darrers anys i que cedeixi immediatament la persecució sindical a què aquesta es veu sotmesa aquesta treballadora i delegada de la UGT de Catalunya en el centre.


La UGT de Catalunya signa un conveni de col·laboració amb l'associació de facultatius i tècnics del cos de Mossos d'Esquadra

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:58

Aquest sindicat representa un centenar de funcionaris de la policia autònomica, com enginyers, psicòlegs, biòlegs, juristes o químics


La UGT de Catalunya i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) han signat avui un conveni de col·laboració amb l'Associació de Facultatius i Tècnics del cos de Mossos d'Esquadra (AFITCME). L'acord pretén establir mecanismes de col·laboració entre les parts signants que duguin a una maximització de l'eficàcia en la defensa dels interessos dels membres del cos de Mossos d'Esquadra (CME) que cadascuna d'aquestes organitzacions representa.

L'AFITCME és un sindicat de recent creació que aplega el col·lectiu de facultatius i tècnics del CME. Aquest sindicat té com a objectiu immediat obtenir representació en el Consell de la Policia, el qual hores d'ara no té cap representant del col·lectiu de facultatius i tècnics del CME.

Els facultatius i tècnics són prop d'un centenar de funcionaris de la policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. Aquests funcionaris, la tasca dels quals és donar cobertura i suport a la funció policial, són professionals qualificats i amb especialització en tasques policials, com enginyers, psicòlegs, biòlegs, juristes, químics, etc.

L'AFITCME té com a objectiu defensar els interessos d'aquest col·lectiu, atesa la deficient regulació legal del mateix, la qual els impedeix exercir els seus drets amb plenitud i normalitat. Entre d'altres drets que no pot exercir aquest col·lectiu està el d'escollir els seus representants sindicals en els òrgans de participació col·lectiva.

Les parts signants del conveni confien que aquest contribueixi a aconseguir que l'administració catalana atengui ja d'una vegada la precària situació d'aquest col·lectiu de funcionaris fent de forma immediata tot allò que calgui per tal que aquests puguin exercir els seus drets legítims amb plenitud i normalitat.



Powered by LifeType