Comunicació UGT

La UGT denuncia que el Corte Inglés de Plaça Catalunya fa ús indegut d'un local tancat que és emprat com a magatzem

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:59

La Inspecció de Treball es personarà aquesta tarda al centre

La Inspecció de Treball visitarà aquesta tarda les instal·lacions del centre comercial d'El Corte Inglés a la plaça Catalunya, a instància d'una denúncia presentada per la UGT de Catalunya i on es denuncia que la companyia ha estat fent ús indegut d'un edifici que va comprar ara fa uns anys i que s'està utilitzant com a magatzem.

El Corte Inglés va comprar aquest edifici (les instal·lacions de l'antic Banco Atlántico del carrer Fontanella) ara fa uns anys. No ha fet cap tipus de reforma ni l'ha inclòs en el centre de treball de plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com "magatzem", sense que aquest estigui subjecte a l'evaluació de riscos laborals i sense que ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.

Per aquesta raó, els responsables de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya al centre han posat a la Inspecció de Treball en coneixement d'aquest fets, denunciant que aquest local no reuneix les condicions mínimes per treballar-hi i que això pot perjudicar l'activitat laboral diària dels seus treballadors i treballadores.

La Inspecció de Treball visitarà aquesta tarda el centre. Restem a l'espera de la resolució que d'aquesta visita se n'extregui.



La UGT de Catalunya alerta de la dinàmica negativa del col·lectiu femení al nostre mercat laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:27

El nostre sindicat també denuncia que, després d'uns mesos de molta creació, la contractació indefinida comença a perdre pistonada


Febrer és tradicionalment un mes positiu per a la creació d'ocupació, tal i com ho demostren les dades generals per a Catalunya: l'atur ha baixat en un 1,44% respecte al gener i un 5,7% respecte al febrer de l'any passat. Tanmateix, no ha estat un mes gens positiu per a les dones: mentre que en el col·lectiu masculí l'atur registrat ha baixat en un 3,6% respecte al mes passat, en leel femení ha augmentat lleugerament, en un 0,14%. La UGT de Catalunya constatem que des que ha començat l'any les dones estan presentant una dinàmica negativa en el mercat de treball, doncs en aquests dos mesos la presència femenina ha augmentat a les llistes d'atur registrat mentre que els homes surten més de la situació d'atur.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya exigeix mesures específiques adreçades a les dones amb la finaltat de millorar les condicions en què s'incorporen al mercat de treball: orientació i formació, especialment en els sectors en què es troba subrepresentada, lligat a compromisos de contractació. A més, també és necessari desenvolupar polítiques actives personalitzades per a les dones, col.lectiu que recula en les seves posicions en el mercat de treball.

Hem de denunciar també la dependència de la nostra economia respecte al sector de la construcció: segons les dades és el sector on s'ha reduït l'atur amb més força ha baixat l'atur (un 4,8%; dels 3.765 nous ocupats, 1.109 són del sector de la construcció). Això implica que generem ocupació, però molt cojuntural. En canvi, el sector de la indústria no ha agafat empenta en aquest mes de febrer positiu per crear nous llocs de treball, i només ha baixat l'atur registrat en 133 persones.

Pel que fa a la contractació, no hem de perdre de vista el que està passant amb la contractació indefinida. Una vegada va entrar en vigor la Reforma Laboral hem constatat mes a mes continus augments de la contractació indefinida. Tanmateix, hem de fer notar que febrer ha estat dels últims 5 mesos el de menys pes de contractació indefinida.

En aquest punt també hem de dir que la província de Tarragona queda en una situació més endarrerida i no aprofita tant com les altres províncies l'embranzida d'un mes positiu per a l'ocupació ni les reformes legals per a millorar-la. Tarragona és l'única que es troba per sota del 5% de reducció de l'atur (3,28%), enfront de la resta de províncies: Barcelona (5,65%), Girona (6,13%) i Lleida (10,85%).



La UGT de Catalunya es converteix en la primera força sindical a les empreses RENFE i ADIF

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:49

Ha estat el sindicat que més creixement ha experimentat a Catalunya

La UGT de Catalunya s'ha convertit en la primera força sindical de l'antiga Renfe a Catalunya després de les eleccions celebrades ahir i on, per primer cop, ADIF i Renfe Operadora han concorregut a les eleccions per separat, després de la segregació de 2005.

En aquestes eleccions, la UGT de Catalunya ha sumat un total de 39 delegats (10 més que en les anteriors eleccions, on ADIF i Renfe eren una sola empresa), mentre que CC.OO. només ha vist incrementat el seu nombre de delegats de 19 a 24. La CGT passa de 21 a 22 delegats, el SF n'obté 25; el SEMAF, 21; i el S.C.F., 11.

A més, la UGT de Catalunya ha estat el sindicat més votat, amb un total de 816 vots, molt per davant dels 490 que ha aconseguit la segona força. El sindicat també vol valorar la notable participació en aquestes eleccions, que ha superat el 86%, i remarcar que, amb aquests resultats, continua sent la major força sindical de tot Catalunya.



La UGT de Catalunya dóna el seu suport a la decisió del govern en relació amb el cas de Juana Chaos

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:56

La UGT de Catalunya considera que l'Estat ha d'aplicar la llei indistintament de les persones.

En el cas de De Juana Chaos, a més, el nostre sindicat considera que, aplicant la llei d'aquesta manera, s'evita el risc de què el pres es converteixi en un màrtir.

Per a la UGT de Catalunya, el camí de la pau és un camí que s'ha de recórrer dia rera dia i que no té dreceres.



Powered by LifeType