Comunicació UGT

La UGT denunciarà el Corte Inglés pel seu intent de limitar les capacitats dels seus delegats sindicals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:59

La secció sindical de la UGT de Catalunya al centre El Corte Inglés de Plaça Catalunya (Barcelona) denunciarà la direcció de l'empresa per atacar la llibertat sindical dels seus delegats i delegades.

En la darrera reunió del comitè d'empresa del centre de Plaça Catalunya, els delegats de la UGT de Catalunya i de la CONC van decidir aixecar-se de la taula i marxar de la reunió com a protesta per l'atropellament que pretenia dur a terme la representació dels sindicats de l'empresa. La majoria del comitè, formada pels membres dels comitès corporativistes, pretenia que davant la presència de la UGT de Catalunya i de la CONC se sotmetés a votació una modificació del reglament de funcionament del propi Comitè d'Empresa, eliminant del mateix les referències a la participació dels delegats sindicals i prohibint la seva participació a la Comissió Permanent del comitè.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta proposta deixa clares les intencions del sindicat d'empresa que l'ha feta. Al nostre sindicat li sembla una manca de respecte i de defensa de les llibertats sindicals proposar la limitació de la participació i de les funcions dels delegats sindicals, que són en definitiva els representants del sindicat davant de l'empresa. D'aquesta manera, el sindicat que va proposar aquesta iniciativa demostra que només defensa uns interessos i no precisament els dels treballadors i les treballadores.

Si a això li afegim que, a més, aquesta proposta pretén que els delegats sindicals no siguin portaveus de l'organització sindical dins del comitè, des de la secció sindical de la UGT de Catalunya al Corte Inglés de Plaça Catalunya creiem que podem afirmar que aquests departaments sindicals estan en contra de la presència de les organitzacions sindicals en el centre de treball.

Tan bon punt la nostra secció sindical rebi l'acta de la reunió, que encara ara està esperant, la UGT de Catalunya no tindrà cap més opció que la de defensar la democràcia i la llibertat sindical dins d'El Corte Inglés.



Assemblea conjunta delegats i delegades de la UGT de Catalunya i la CONC del sector del metall de la província de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

El Palau de Congressos de Montjuïc acollirà demà, 20 de març, l'assemblea de delegats i delegades de la UGT de Catalunya i de la CONC del sector del metall de la província de Barcelona on s'informarà sobre el procés de negociació del conveni provincial, en aquests moments bloquejat, i també es plantejaran les accions de mobilització pertinents per intentar desencallar el procés. Entre aquests plantejaments destaca la proposta de convocar una jornada de vaga per al proper dia 20 d'abril, que es realitzarà en cas que la Unió Patronal Metal·lúrgica no reconsideri la seva postura immobilista i segueixi bloquejant les negociacions.

Els mitjans podran assitir a l'assemblea a partir de les 11 hores. Un cop finalitzada aquesta, podran prendre declaracions a aquelles persones que hi hagin intervengut. En el cas de la UGT de Catalunya, intervindrà Manuel Gallardo, secretari de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya.

ASSEMBLEA DELEGATS DEL SECTOR DEL METALL DE LA PROV�NCIA DE BARCELONADIA: 20 de març de 2007.
HORA: Els mitjans podran assistir a l'assemblea a partir de les 11:00 hores. Un cop finaltizada, podran prendre declaracions.
LLOC: Palau de Congressos de Montjuïc (Avgda. Reina Maria Cristina, s/n).



La UGT de Catalunya i CCOO denuncien que el President de la Generalitat rebi el cap de govern andorrà

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:37

Els sindicats catalans rebutgem que la Generalitat rebi Governs que no representen un Estat de dret democràtic i social


La
UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya manifestem la nostra preocupació per la visita que el cap de Govern d'Andorra, Albert Pintat, ha fet avui al president de la Generalitat, i alhora manifestem el nostre rebuig a què governs que no representen un Estat de dret democràtic i social siguin rebuts com a tal, per tal de cooperar en diversos programes i projectes conjunts amb Catalunya.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem denunciat en moltes ocasions la vulneració per part del Govern Andorra de l'Acord Trilateral en matèria social, fins i tot amb casos d'incompliment de sentències per part del mateix Govern, que vulneren totes les normes internacionals en matèria de drets laborals, socials i humans, i que afecten persones de Catalunya que viuen i treballen a Andorra i que ens han demanat el nostre recolzament al sentir-se indefensos.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya, com a membres del Consell Sindical Interregional Pirimed de la Confederació Europea de Sindicats, conjuntament amb el sindicat andorrà USDA, hem denunciat nombroses vegades el fet, anòmal en cap país europeu i democràtic, que Andorra tingui pendent encara la promulgació de les lleis sindicals (des de 1993, any en què es va aprovar la Constitució andorrana). El Govern, que ha estat fortament criticat per aquesta situació insostenible i desprès de nombroses mobilitzacions del CSI Pirimed i de la Confederació Europea de Sindicats, ha adquirit un darrer compromís de presentar una llei de llibertat sindical el proper 1er de maig. I una vegada més, no està a l'alçada, ja que fins el moment cap reunió de negociació no ha estat fixada amb els sindicats andorrans per tal de trobar un consens.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem recolzat els sindicats andorrans en la seva lluita i exigència d'una llei de seguretat e higiene en el treball. I encara avui, horroritzats, hem conegut els detalls del darrer accident laboral mortal a Andorra: un treballador, sense carnet, conduint un camió a les 4.30 hores de la matinada, en les obres del túnel Dos Valires, ha mort en un hospital de Barcelona. Les obres del túnel, adjudicades a la UTE Trebisa - Obras subterrànies - Dragados, seran investigades, segons paraules del govern que Pintat presideix. Ell, però, ja ha afegit en les seves declaracions a la premsa que l'executiu no pot fer-hi res, malgrat sigui una obra pública. I ha afegit, quan se li va recordar que a Andorra no existeix una llei de seguretat en el treball, que aquesta llei tindrà conseqüències sobre el cost de les empreses i implicarà perdre competitivitat. I aquest cap de Govern ha estat rebut pel president de la Generalitat.

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya manifestem la nostra preocupació i denunciem que el respecte als drets humans, socials i sindicals haurien d'haver estat el primer punt a l'agenda de la reunió i una exigència irrenunciable per part de la Generalitat.



Powered by LifeType