Comunicació UGT

El Corte Inglés canvia una delegada de la UGT de departament per evitar presència del sindicat al col·legi de tècnics i administratius

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:05

La UGT de Catalunya ha presentat una denúncia per assetjament sindical i professional

La UGT de Catalunya ha presentat davant la Inspecció de Treball una denúncia per l'assetjament sindical i professional d'una treballadora del Corte Inglés de plaça Catalunya (Barcelona).

Després de 20 anys treballant en el Servei d'Atenció al Client del centre comercial, l'any 1992, la denunciant, R.M.M., passa a formar part del departament de caixes del supermercat, enquadrat en el col·legi electoral de tècnics i administratius. Al 2006, d'altra banda, decideix abandonar la seva afiliació sindical a Fetico per passar a afiliar-se a la UGT de Catalunya. Fruit de les eleccions sindicals celebrades el 17 de novembre del mateix any, R.M.M. és escollida delegada del col·legi electoral de tècnics i administratius, convertint-se en l'única delegada de la UGT de Catalunya en el comitè d'aquest col·legi.

D'altra banda, a mitjans del mes de febrer, la treballadora acudeix al servei mèdic de l'empresa per un dolor en el canell dret. En aquesta visita, el metge li diagnostica una tendinitis i li diu que "amb una bena i una pomada" la tendinitis se solucionaria. Tot i així, uns dies més tard, el metge li comunica que vol proposar-li a l'empresa que la canvïi de departament, adduint, en aquesta ocasió, que la treballadora no pot agafar pes. El dia 27 de febrer, Personal li diu que, seguint el consell del comunicat mèdic, hauran de canviar-la de lloc de treball i que, a partir de l'endemà, haurà d'incorporar-se a la parafarmàcia.

La UGT de Catalunya denuncia que:

  • En primer lloc, que l'empresa no vol facilitar a la treballadora la còpia de l'informe mèdic, adduïnt que és un document privat de l'empresa.
  • Que R.M.M. no ha estat canviada de departament per millorar la situació de tendinitis.
  • Que així la treballadora és apartada del col·lectiu pel qual va ser escollida membre del comitè d'empresa.
  • Que existeixen altres departaments i funcions en el col·legi de tècnics i administratius on podria exercir la seva tasca.
  • Que el canvi de departament manifesta una clara intenció d'ocasionar prejudici professional i sindical a la treballadora i a l'organtizació sindical que representa, ja que d'aquesta manera, El Corte Inglés s'assegura que no hi hagi representació de la UGT de Catalunya al col·legi electoral de tècnics i administratius.


El paper de la dona al món laboral centra els actes reivindicatius de Girona i el Baix Llobregat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:36

Sota el títol "La qualitat, la igualtat i l'estabilitat de l'ocupació en el marc de la negociació col·lectiva", la unió territorial de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat celebrarà demà a Gavà una jornada sobre la igualtat i l'ocupació, emmarcada en els actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona Treballadora del proper 8 de març.

En aquesta trobada es presentarà la campanya "Posa't a 1.000 euros", perquè cap conveni col·lectiu quedi per sota. Precisament, es calcula que al Baix Llobregat, que el salari de 50.000 treballadors no arriba a aquesta quantitat, sobretot dones i joves, que són els col·lectius que més pateixen aquesta situació.

La jornada, que tindrà lloc al Centre de Suport a l'Empresa de Gavà (c/ Progrés, 27), seguirà el següent programa:

  • 9:50 - Introducció a la jornada, de la mà de Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, i José A. Mesa, secretari d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat.
  • 10:00 - "Millora de l'ocupació i negociació col·lectiva", per Daniel Martínez Fonts, professor Dret Treball i Seguretat Social de la Universitat Pompeu Fabra.
  • 10:30 - "Estabilitat, qualitat i igualtat en l'ocupació a la negociació col·lectiva", per Isabel Martínez, secretària d'Acció Sindical de la UGT de Catalunya.
  • 11:00 - "Ocupació i igualtat al Baix Llobregat", per Baltasar Santos, secretari Política Institucional de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, i Adelina Carrillán, secretària de formació al Baix Llobregat.
  • 11:30 - "Bones pràctiques en la negociació col·lectiva", amb participació dels responsables de les federacions del Metall, Construcció i Afins; de Comerç, Hosteleria i Joc; i de Serveis Públics.
  • 12:00 - Presentació de la campanya "Posa't a 1.000" al Baix Llobregat, a càrrec de Josep Montoya, secretari de coordinació sectorial de la UGT de Catalunya.
  • 13:00 - Juan José Casado, secretari general de la UGT de Catalunya al Baix Llobregat, clausura la jornada.

Comarques gironines

D'altra banda, la UGT de Catalunya a les comarques gironines també reivindicarà el paper de les polítiques socials i d'igualtat en el sopar-debat "Govern d'entesa, amb ulls de dona", on hi participaran Mònica Geronès (PSC), Elena Masó (ERC) i Cristina Andreu (ICV). Serà a les 20:00 hores al restaurant La Font (Font de l'Abat, 23 - Fontajau). És imprescindible fer la reserva a la delegació territorial de la UGT de Catalunya a Girona (972 20 81 71)



La UGT de Catalunya reclamarà que l'actualització de l'Indicador de Renda de Suficiència tingui en compte les condicions de vida del nostre país

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:25
EL NOSTRE SINDICAT TAMBÉ instarà al Govern que l'IRSC incorpori la desviació d'inflació que ha patit des de la seva creació


L'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) va ser fruït del l'Acord estratègic per la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana. Gràcies al diàleg i al consens social, es va crear aquest indicador per millorar el nivell de vida de les persones amb rendes més baixes tot garantint uns ingressos dignes.

El proper dia 9 de març es reunirà la Comissió de Seguiment de l'Acord de Creació de l'IRSC per proposar la seva quantia per al 2007. Des de la UGT de Catalunya considerem que perquè l'IRSC no perdi credibilitat aquest s'ha de revalorar a partir de les condicions de vida de Catalunya i és per aquest motiu que des de la nostra organització reclamarem que l'IRSC s'actualitzi tenint en compte l'IPC català.

La UGT de Catalunya proposarà en el si d'aquesta Comissió que a l'IRSC del 2007, a més d'aplicar un augment del 2% conseqüent de la inflació prevista per a aquest any, se li sumi la desviació d'inflació que ha patit des de la seva creació, ja que s'ha anat revalorant a partir de la inflació prevista, sempre inferior a la inflació real. La desviació de la inflació des de la seva creació ha estat del 2,7%.

En definitiva, exigirem un augment de l'IRSC del 4,7%, resultant un indicador per a complementar rendes baixes per al 2007 fins a 533,8 euros mensuals.

IRSC 2007: 533,8 euros mensuals

7.472,6 euros any

A més, en el marc d'aquesta Comissió ens hauran d'informar sobre els impactes i efectes que ha tingut l'IRSC sobre les persones des de la seva creació. Ara per ara des de la UGT de Catalunya suposem que no han estat suficients, doncs hem de denunciar que els complements de rendes corresponents a l'any 2006 encara no s'han efectuat completament i, per ara, només els beneficiaris de pensió no contributiva han rebut una part dels ajuts econòmics que els hi pertoca. És per aquest motiu que demanarem que s'acceleri els pagaments i que s'estudiï la possibilitat de fraccionar aquests pagament de manera mensual o trimestral, doncs les persones que necessiten d'aquests complements de rendes no es troben en una situació que les permeti viure per sota del llindar de pobresa.

Per últim, ens haurem d'assegurar que aquells serveis o prestacions que siguin susceptibles d'aplicar l'IRSC tinguin la dotació pressupostària suficient per tal de poder assegurar l'accés d'un major nombre de beneficiaris a aquestes prestacions.



Powered by LifeType