Comunicació UGT

La plantilla de la paperera Stora Enzo torna demà a la vaga

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:14
La reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa ha acabat, novament, sense acord

Els treballadors i les treballadores de l'empresa paperera Stora Enzo continuen amb el seu calendari de vagues, després que la reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa per reivindicar millores laborals hagi acabat, de nou, sense cap tipus d'acord.

A l'espera que un representant de la multinacional a Finlàndia visiti la planta el proper 6 de març per explicar la situació de l'empresa i negociar amb els representants dels treballadors, el comitè d'empresa ha convocat aquesta setmana dues vagues de 24 hores (de 6 a 6 hores): demà, 28 de febrer, i el proper dissabte dia 3. A més, els treballadors es concentraran de 8 a 10 del matí davant de la planta de Castellbisbal, a la carretera Nacional II, kilòmetre 592,6.

L'empresa, que dóna feina a 280 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental, aplica als seus empleats el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
    Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.


La secció sindical de la UGT de Catalunya a Delphy Sant Cugat es manifestarà l'1 de març a Cadis

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:47

Allà participaran en la manifestació convocada pels companys de Puerto Real en protesta per l'anunci del tancament de la planta

Davant la notícia anunciada el passat dijous de la decisió de la multinacional Delphi, dedicada a la fabricació de components per a l'automoció, de tancar la seva fàbrica a Puerto Real (Cadis), l'executiva de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya a la planta de la companyia a Sant Cugat ha decidit avui, conjuntament amb la resta del comitè d'empresa:

  • Desplaçar-se el proper dijous dia 1 de març a Cadis per participar activament en la manifestació convocada per aquest dia.
  • Posar-se a la plena disposició dels companys de la planta gaditana per tot allò que creguin oportú.
  • Organitzar les mobilitzacions que es decideixin a nivell de totes les plantes del grup.

Des de la secció sindical de la UGT de Catalunya a Delphi Sant Cugat es vol posar de manifest que, un cop més, les conseqüències d'una mala gestió empresarial per part d'una multinacional recau, sense cap consideració, sobre els treballadors.

En aquest cas, el tancament de la planta de Delphi a Cadis suposaria el cessament de 1.500 llocs de treball i uns altres 3.000 més de les empreses que treballen per a Delphi. Per això, la UGT de Catalunya se suma la petició de què des de les administracions públiques es prenguin tot tipus de mesures per evitar que s'acabi materialitzant aquest tancament. A més, cal recordar que Delphi ha rebut diferents ajudes econòmiques per part de la Junta d'Andalusia per tal de garantir la seva viabilitat, un motiu més pel qual no es pot permetre que l'empresa prengui aquest tipus de decisió impunement.

La secció de la UGT de Catalunya a Delphi Sant Cugat vol traslladar el seu rebuig més absolut davant aquesta dràstica mesura, oferint el suport als companys de Puerto Real.



Més reagrupacions familiars i menys economia submergida en el primer any de regularització de la immigració

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:47

Aquestes són dades de la memòria de 2006 de l'AMIC-UGT de Catalunya, que es presentarà demà en roda de premsa

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants de Catalunya (AMIC - UGT de Catalunya), presentarà demà a la seu del sindicat la memòria del passat 2006. Aquest balanç de l'any passat ens ofereix una visió global de la realitat dels treballadors i les treballadores immigrants a través de les consultes que l'entitat rep dia rera dia.

Aquesta presentació té especial importància en tractar-se del balanç del primer any de la posada en marxa del procés de regularització. Segons l'informe, el 18% dels immigrants que s'han dirigit a l'AMIC ho han fet per gestionar les renovacions del permís de treball (25% si tenim en compte les renovacions de residència amb o sense treball). Així mateix, destaca també que només el 6% de les consultes es refereixen a permisos de treball per primera vegada, contrastant amb l'exercici del 2005, quan aquestes consultes encapçalaven el rànquing de consultes de l'entitat. D'altra banda, la present memòria de l'AMIC també denota una forta davallada de l'economia submergida entre els seus usuaris. Si al 2005, el 32% dels usuaris reconeixia treballar en l'economia submergida, ara el percentatge baixa fins al 10%.



La UGT de Catalunya organitza demà una jornada sobre la nova regulació de les malalties professionals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:39

La UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 27 de febrer, a la seu del sindicat la jornada "Malaties professionals: estat actual i nova regulació". Les jornades són obertes als mitjans de comunicació que hi vulguin assistir.

El programa de la jornada és el següent:

10.30h Valoració mèdica de la nova regulació de malalties professionals. A càrrec de Laura Ramírez, metgessa del Treball de la Unitat de Salut Laboral del Barcelonès Nord.

11h Estat actual de les malalties professionals a Espanya. A càrrec de Fernando García Benavides, director de la Càtedra Mutual Cyclops de la Universitat Pompeu Fabra.

11.30 h. Pausa- Cafè

12h L'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) i les malalties professionals. A càrrec de Josefina Jardí, gerent de l'ICAM.

12.30h Malalties professionals: valoració sindical. A càrrec de Dionís Oña, secretari de Salut Laboral i Medi Ambient de la UGT de Catalunya.

Jornada "Malalties professionals: estat actual i nova regulació"

DIA: dimarts, 27 de febrer de 2007
HORA: 10.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



L'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya celebra la V assemblea nacional sota el lema "Joves i Sindicalistes"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:55

Els 150 participants escolliran demà el nou/la nova portaveu nacional de l'organització per als propers dos anys


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya celebra demà a la seu del sindicat la seva V Assemblea Nacional, sota el lema "Joves i Sindicalistes". 150 assembleistes (joves fins a 30 anys afiliats i afiliades a l'Avalot i a la UGT de Catalunya) assistiran a l'Assemblea,
l'espai de participació i de debat de l'organització, on s'han de marcar les línies de treball i escollir els responsables per als propers dos anys. L'Assemblea de demà suposarà el comiat d'Òscar Riu després de sis anys com a portaveu nacional de l'Avalot.

L'acte públic de l'Assemblea començarà a les 18.30 hores i comptarà amb les intervencions de:

  • Núria Galán, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona;
  • Toni Reig, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya;
  • Francisco Rica, secretari general de la Unió Territorial de l'Anoia, Penedès i Garraf de la UGT de Catalunya, en representació de les unions territorials del sindicat.
  • Óscar López, secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya, en representació de les federacions del sindicat.
  • Xavier Florensa, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
  • Portaveu nacional entrant de l'Avalot.
  • Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

ACTE PÚBLIC DE LA V ASSEMBLEA NACIONAL DE L'AVALOT

DIA: dissabte 24 de febrer de 2007
HORA: 18.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



Els treballadors d'Stora Enso denuncien la manca d'actitud negociadora per part de la directiva

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:52

La direcció ha presentat una demanda per conflicte col·lectiu després que els treballadors anunciessin 10 dies més de vaga

La direcció d'Stora Enso a Castellbisbal ha presentat a la Generalitat una demanda de conflicte col·lectiu en desacord amb els 10 dies de vaga que la plantilla ha convocat entre els propers 28 de febrer i 29 de maig. La direcció de l'empresa addueix que el calendari de vaga suposa un efecte econòmic negatiu per a l'empresa i que, amb la perllongació de la vaga, està perdent la confiança dels seus inversors i dels clients.

La plantilla de la paperera Stora Enso ja porta 5 jornades de vaga per reivindicar millores laborals. L'empresa aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Per contra, des de principi d'any, la companyia no es mou de la següent oferta:

  • Increment i resta de les millores del Conveni de Pastes i Paper i Cartró de Madrid.
  • Pròrroga del pacte per 3 anys, tot i que en aquests moments no es troba efectiu per no haver-hi acord, es tornaria a aplicar tan bon punt es signés.
  • Absentisme:aplicar el pacte amb el complement del 100%.
  • A més de l'increment del conveni de Madrid, s'aplicaria un increment de fins a un 3% en funció de valors relacionats amb la tresoreria generada, minvaments i reclamacions.
  • Actualitzar segons l'IPC el lot de Nadal, aportació al pla de pensions i premi de vinculació.
Davant d'aquesta actitud, els representants de la UGT de Catalunya a Stora Enso volen constatar que la pèrdua de diners que acusa la directiva es deu a la seva manca de voluntat negociadora amb el comitè d'empresa i denuncia que aquests problemes econòmics no són tan severs com per pagar les grans despeses que es deriven de la seva estança al saló Graphispag, el Saló Internacional de les Indústries i Comunicacions Gràfiques que se celebra fins al proper diumenge 25 de febrer.


La UGT de Catalunya amplia la seva representació a Nissan Zona Franca

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:22

La UGT de Catalunya ha consolidat i ampliat la seva representació a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, després de les eleccions sindicals celebrades en el dia d'avui.

En total, el nostre sindicat ha obtingut 6 delegats a la planta de Zona Franca, on hi treballen uns 4.500 treballadors i treballadores. Aquest resultat millora en un delegat l'obtingut en els anteriors comicis, que van tenir lloc l'any 2003.

Pel que fa a la resta de centres de Nissan, es manté la mateixa correlació de forces sindicals que en els darrers anys.



La UGT de Catalunya expressa la seva preocupació a la consellera de justícia, Montserrat Tura, per l'actual situació de les presons catalanes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:31

Miquel Pueyo, responsable del sindicat de presons de la UGT de Catalunya (sindicat majoritari a les presons catalanes) va traslladar ahir a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, la preocupació del nostre sindicat per la situació a les presons catalanes.

En concret, a banda de la gran massificació dels centres, que s'alleugerà amb la imminent obertura del CP Brians 2, i les carències en recursos humans i materials, els responsables de la UGT de Catalunya han demanat canvis al Codi Penal, i la urgent recuperació de les redempcions de penes com a beneficis penitenciaris i eina indispensable de motivació per als interns.

La consellera s'ha mostrat d'acord amb l'anàlisi i, entre d'altres mesures previstes, ha informat als companys de presons de la propera posada en marxa d'un nou mòdul per a dones al CP Brians1 a l'actual MR 5 rehabilitat.

Així mateix, UGT de Catalunya ha denunciat a la consellera la deficient gestió de les presons i l'absoluta incompetència per part dels directors de Quatre camins, Figueres i Brians 1, que poden generar en un termini curt de temps conflictes seriosos i greus.

Els responsables de presons d'UGT de Catalunya i la consellera han acordat l'ampliació de la borsa de treball de personal de vigilància, amb més de 250 persones que han superat les proves de selecció i que començaran a prestar serveis als centres penitenciaris la majoria d'ells la setmana que ve. A més, per primer cop a la història, es farà la formació inicial dels treballadors de presons a l'escola de Policia de Mollet.



L'Avalot presentarà al Parlament una llei de mesures urgents per a l'habitatge

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:16

El sindicat inicia la campanya 'Signa per l'habitatge jove" per recollir 50.000 signatures i presentar al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa la campanya "Signa per l'habitatge jove". Es tracta d'una campanya per recollir un mínim de 50.000 signatures, les necessàries per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Mitjançant aquesta ILP, l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en la que es proposarà que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública, i d'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra. La proposta de l'Avalot també inclou que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatge públiques.

ATENCIÓ!: La roda de premsa tindrà lloc en un pis de 35 m2. Us demanem que tingueu en consideració les molèsties que pot ocasionar la limitació de l'espai i que confirmeu la vostra assistència. Amb la voluntat de facilitar-vos la feina, en cas que es produeixi "overbooking", farem la roda de premsa en dos torns.


Roda de premsa Avalot - ILP habitatge

DIA: dijous 22 de febrer de 2007
HORA: 10.45 hores
LLOC: Passatge Costa, 20, principal 2a (Barcelona). Metro: Hospital de Sant Pau (L-5). Us adjuntem plànol.

INTERVINDRAN: Òscar Riu, portaveu nacional de l'Avalot, i Chakir el Homrani, secretari d'Organització de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya.



La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindicals a Barcelona serveis municipals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:11

El nostre sindicat passa de segona a primera força sindical a l'empresa municipal


La UGT de Catalunya ha guanyat les eleccions sindicals celebrades ahir a l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (B:SM). El nostre sindicat ha guanyar en vots i en delegats i ha passat de segona a primera força sindical.

El Comitè d'Empresa, format per 21 delegats i delegades, ha quedat conformat de la següent manera: 8 delegats de la UGT de Catalunya, 7 de CCOO, 3 de CGT, 2 de USOC i 1 de CESIT. L'anterior Comitè estava format per 9 delegats de CESIT, 7 de la UGT de Catalunya, 4 de CCOO i 1 de USOC.

A les eleccions d'ahir van votar 991 treballadors i treballadores de B:SM, de la divisió de mobilitat (grues, aparcaments, estacionament regulat -zona blava i verda- i estació d'autobusos Barcelona Nord) i de la divisió d'oci i lleure (Fòrum de Barcelona, Palau Sant Jordi, Estadi Olímpic, Barcelona Teatre Musical, Velòdrom d'Horta i Poliesportiu de la Mar Bella). Resten les eleccions al Zoo de Barcelona i al Parc del Tibidabo, el que faria un total de 1.120 treballadors a B:SM.



Els avicultors integrats tindran per fi un contracte tipus homologat, després d’anys de lluita

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:58
Aquest dimecres s’aprovarà finalment el contracte tipus homologat per a l’avicultura de carn en la reunió Interprofessional Avícola, després de les gestions realitzades per la Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC) a través de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) durant alguns anys.

En tot aquest temps, URAPAC ha lluitat per assolir una de les reivindicacions històriques dels avicultors integrats: la normalització de les relacions contractuals entre productors i empreses integradores. El Contracte Tipus Homologat que serà d’obligat compliment per a totes les empreses i avicultors establirà una sèrie d’obligacions i drets per ambdues parts, consolidant els acords existents entre ells i avançant en el control dels mitjans de producció (pinso i animals), així com en la responsabilitat civil de les tasques de càrrega.

En l’actualitat només alguna comunitat autònoma com Catalunya havia intentat regular el sector mitjançant un contracte tipus força generalista, que no ha tingut cap efecte positiu, motiu pel qual ara els avicultors de tot el país disposen de una eina molt útil, i que entra en aspectes molt concrets de les relacions contractuals. Com és normal en tot contracte tipus, existeixen determinades clàusules obertes que hauran de pactar-se entre les parts signants del mateix, com és el preu a percebre pels avicultors integrats.

En general, allò que pretén el Contracte Tipus és definir algunes normes generals de contractació, que permetin el desenvolupament òptim d’una de les produccions més importants del sector agrari espanyol. Després d’any en què cada part del sector remava en direccions diferents, URAPAC i UPA han aconseguit establir un marc de diàleg permanent amb els representants de les empreses integradores, on es debaten els problemes existents, a més d’establir estratègies comuns en defensa del sector.

Un cop més es demostra que el treball realitzat de manera unànime per part dels avicultors integrats finalment dóna els seus fruits i, en aquest cas, la posada en marxa d’un model de contracte s’ha aconseguit després d’un feina conjunta de totes les parts implicades.

IPC gener: La UGT de Catalunya qualifica de conjuntural la baixada de l'IPC en el mes de gener

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:08

La UGT de Catalunya considera quela baixada dels preus durant el mes de gener respón de forma gairebé directa a l'efecte de la campanya de rebaixes comercials habitual. És per aquest motiu que el sindicat demana al govern que no faci valoracions excessivament optimistes ja que s'equivocaria en el diagnòstic.
La UGT de Catalunya vol destacar també que fins i tot en un moment de reducción conjuntural de l'IPC, Catalunya continua per sobre de la mitjana estatal i no acaba de trobar les respostes efectives que redrecin una situació que resta competitivitat a l'economia catalana i que afecta especialment a les famílies que veuen com els seus ingressos perden capacitat adquisitiva.
En aquest sentit, la UGT de Catalunya s'en fa ressó de la última enquesta de pressupostos familiars de l'útlim trimestre de 2005 que aporta una dada preocupant, com és que el 53'6% no arriben a final de mes o bé ho fan amb
moltes dificultats econòmiques.
Pel sindicat, la situació que viuen aquest volum de famílies es el resultat de la precarietat salarial de molts sectors com el comerç, l'hostaleria i els serveis en general i també de l'increment dels preus que resta poder adquisitiu es especial a les rendes més baixes.


El director territorial de correus a Catalunya, Manel Rey, es compromet a obrir la nova oficina de Montcada i Reixac en 4 setmanes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:51
Es dóna per finalitzat, doncs, el tancament dels 5 delegats d'UGT a les instal·lacions en aconseguir el compromís de l'Administració

Després de 30 hores tancats a les instal·lacions de la nova seu de Correus de Montcada i Reixac (Barcelona), els 5 delegats de la UGT de Catalunya han decidit concloure la tancada després que el delegat territorial de Correus a Catalunya, Manel Rey, s'hagi compromès davant els representants del sector postal de la UGT de Catalunya a solucionar els problemes que retardaven la posada en marxa de la nova seu i a fer el trasllat al nou local en un termini màxim de 4 setmanes. Rey també s'ha ratificat en el seu compromís davant de l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, que va visitar ahir els manifestants per mostrar el seu suport a les seves reivindicacions.

La plantilla de Correus i el nostre sindicat portaven mesos demanant un nou local, ja que l'antic (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de fa sis mesos la nova oficina (situada mateix carrer de Montiu però al número 15) està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament i la plantilla continua treballant a les antigues dependències.

La UGT de Catalunya dóna aquest marge de confiança a la direcció de la Societat Estatal i continuarà vigilant i controlant la situació fins al definitiu trasllat i vetllarà per les condicions de treball del personal afectat.



La CTAC-UGT rep a la consellera Geli per valorar el nou decret de regulació de les teràpies naturals

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:21

Es farà lliurament de 38.000 signatures de professionals que demanen una regulació europea de les teràpies naturals

El proper dilluns dia 19 de febrer, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) rebrà a la seu del sindicat a la consellera de Salut, Marina Geli. Aquesta trobada se centrarà en la valoració del nou decret de regulació de les teràpies naturals aprovat recentment pel govern català. Entre d'altres qüestions, es tractaran punts tan importants com de quina manera s'ha de desenvolupar aquest decret a Catalunya i quin serà el paper de les altres teràpies que encara no estan regulades.

Després de la reunió que es farà a porta tancada (tot i que els mitjans gràfics podran entrar a l'inici per fer uns muts), es lliuraran les 38.000 signatures que ha aconseguit María José Delgado, presidenta de l'Associació en Defensa de les Teràpies Naturals, que compta amb el suport de la CTAC-UGT de Catalunya, i que demanen la regulació europea de les teràpies naturals.

REUNIÓ CONSELLERA MARINA GELI I CTAC-UGT

DIA: Dilluns 19 de febrer de 2007
HORA: A les 13:15 hores s'iniciarà la reunió i els mitjans gràfics podran prendre uns muts. Després de la reunió, Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, atendrà als mitjans assistents.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10) - Cinquena planta



Sentència exemplar per l'agressió a una vigilant de la zona blava de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:33

Des que va començar l'any, 9 vigilants de les àrees blava i verda de BCN han presentat denúncies per agressions físiques i/o verbals

El jutjat nº20 de Barcelona ha condemnat a G.O.S. com a responsable d'una falta de vexacions, una d'amenaces i una altra de coaccions a una treballadora de l'empresa Barcelona Serveis Municipals (B:SM). La treballadora, d'inicials C.T.M i afiliada a la UGT de Catalunya, va presentar la denúncia el passat 25 de gener de 2007.

La vigilant es trobava realitzant la seva tasca com auxiliar de parquímetre i l'acusat es va apropar a ella per preguntar-li si havia denunciat el seu vehicle. Davant la resposta afirmativa de la treballadora, G.O.S. va dirigir cap a ella tota classe d'insults i improperis i, inclús, va empènyer la treballadora, qui va anul·lar la denúncia per por a ser agredida per l'acusat. A causa d'aquest incident, la treballadora ha patit una crisi d'ansietat que dura fins al dia d'avui, tot i haver tornat ja a la feina.

Amb aquesta ja són 9 les denúncies presentades des que va començar el 2007 per empleats de la divisió d'estacionament regulat de B:SM (àrea blava i àrea verda) per agressions verbals i/o físiques, dels 300 que formen la plantilla. Des de la UGT de Catalunya volem denunciar les constants agressions als treballadors i treballadores de l'empresa i considerem exemplar aquesta sentència davant la indefensió amb què aquests treballadors es veuen obligats a realitzar la seva tasca.

Text de la sentència



Cinc delegats de la UGT de Catalunya segueixen ocupant la nova oficina de correus de Montcada i Reixac

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:50
Ja porten més de 24 hores tancats per reivindicar que Correus obri les noves instal·lacions, que estan enllestides i tenen els permisos municipals des de fa sis mesos

Els cinc delegats de la UGT de Catalunya que ahir van decidir tancar-se a les noves dependències de Correus de Montcada i Reixac continuen ocupant les instal·lacions 24 hores més tard. I ho faran fins que la direcció de Correus no els hi doni una resposta convincent a les seves reivindicacions.

La plantilla de Correus i el nostre sindicat portaven mesos demanant un nou local, ja que l'antic (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de fa sis mesos la nova oficina (situada mateix carrer de Montiu però al número 15) està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament i la plantilla continua treballant a les antigues dependències. L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, va visitar ahir els manifestants per mostrar el seu suport a la reivindicació dels treballadors i les treballadores de Correus al municipi.

Davant el silenci de la direcció de Correus, els 5 delegats de la UGT de Catalunya han decidit continuar amb el seu tancament fins rebre una resposta als seus requeriments.



Els delegats de la UGT de Catalunya ocupen la nova oficina de correus de Montcada i Reixac

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:17

Tot i que les instal·lacions estan enllestides i tenen els permisos municipals des de fa sis mesos, Correus no les vol obrir i manté en funcionament l'oficina antiga, que no compleix les condicions mínimes per a la plantilla


Els treballadors i les treballadores de l'oficina de Correus de Montcada i Reixac, amb el suport de la UGT de Catalunya, han ocupat aquest matí el local que ha d'albergar les futures instal·lacions d'aquest servei a la llocalitat del Vallès Occidental. La plantilla de Correus i el nostre sindicat portaven mesos demanant un nou local, ja que l'antic (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de fa sis mesos la nova oficina, situada al mateix carrer de Montiu, està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament i la plantilla continua treballant a l'oficina antiga. Com a mesura de protesta, els treballadors han decidit ocupar aquest matí les noves instal·lacions i han rebut la visita i el suport de l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga.

Davant el silenci de la direcció de Correus, que en tot el dia d'avui no s'ha pronunciat, els 5 delegats de la UGT de Catalunya han decidit mantenir el seu tancament i continuaran ocupant l'oficina, si cal tota la nit, fins que Correus els doni una resposta als seus requeriments.



Els responsables de salut responen a les exigències dels treballadors del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:05

EL CAP COMPTARÀ AMB UN VIGILANT DE SEGURETAT I CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA

Després de l'assemblea de treballadors i treballadores del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Rio de Janeiro (Nou Barris) com a denúncia per les constants agressions que reben al seu lloc de treball, els responsables de Salut han donat les mesures necessàries perquè els empleats d'aquest CAP puguin desenvolupar la seva tasca sense patir per la seva integritat física i psíquica.

Entre les mesures a què s'ha compromés la direcció està la presència d'un vigilant de seguretat les 24 hores al dia, inclosos els festius. De fet, des d'avui a les 14:00, hora en què començava l'assemblea, el centre ja disposa d'aquest agent. A més, la direcció també s'ha compromès a instal·lar càmeres de videovigilància en els passadissos i les sales i polsadors per obrir els accessos.



Els treballadors del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) amenacen amb vaga per les contínues agressions dels usuaris

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:33

A les 14 hores d'avui el centenar de treballadors i treballadores es reuniran en assemblea per decidir quines accions portaran a terme per reivindicar més seguretat


Els 100 treballadors i treballadores del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) han decidit avui reunir-se en assemblea a les 14 hores per decidir quines accions de protesta portaran a terme davant de les contínues agressions tant verbals com físiques que pateixen des de fa anys per part dels usuaris. Concretament, dissabte a la tarda dues doctores van ser agredides físicament; ahir al matí, una persona va entrar fins als vesturaris, va robar a les taquilles i va amenaçar una persona de la plantilla que el va sorprendre, i ahir a la nit un zelador també va ser agredit per una asuària i els seus familiars.

A més de la massificació que pateix el centre i que provoca molts problemes (fins i tot agressions entre els propis usuaris), el CAP ha d'atendre una part de població problemàtica, com és el cas dels usuaris de Can Tunis des que es va tancar l'ambulatori d'aquell barri. Davant la manca de resposta de l'Institut Català de la Salut i de la Subdirecció General de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, els treballadors han decidit mobilitzar-se per reivindicar més seguretat.

ASSEMBLEA TREBALLADORS CAP RIO DE JANEIRO

DIA: 15 de febrer de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: CAP Rio de Janeiro (Av. Rio de Janeiro, 83-91, Barcelona). 1a planta



Urapac dóna suport a la continuïtat del règim de quotes de llet més enllà del 2015

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:43
L'organització exigeix a les administracions públiques plans de reestructuració que facilitin un major dimensionament de les explotacions ramaderes familiars



El sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat es troba en una situació delicada. Les constants baixades dels preus en origen, controlades unilateralment per les grans indústries lleteres, el fort grau d'endeutament que han de sostenir els ramaders per adquirir quota làctia, així com la pujada dels preus dels input, provoquen que les explotacions de llet es trobin en serioses dificultats econòmiques.

Des d'URAPAC (Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya), la nova organització agrària, treballem per impulsar el sector lacti. Les explotacions de llet a Catalunya poden i han de competir a Europa, ja que els seus ramaders tenen vocació de permanència en aquest sector. Prova d'això és la grandària de les seves explotacions (580.000kg), molt superior a la mitjana de l’estat.

Per a URAPAC és fonamental instar a les diferents Administracions perquè desenvolupin polítiques que facilitin la incorporació de joves al sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat, com instrument essencial en l'execució del relleu generacional. S'han d'establir mesures de suport més efectives per arribar a un sector fort, viable i competitiu a Europa. En aquest sentit ens sembla fonamental establir un horitzó d'estabilitat per als productors de llet a Europa, tasca que passa per transmetre als ramaders quin futur, a mig i llarg termini, els espera per poder gestionar amb èxit les seves explotacions. Per això des de l'Administració s'ha d'elaborar una normativa ferma que proporcioni estabilitat als ramaders que viuen d'aquesta activitat.

Des d’URAPAC exigim al Ministeri d'Agricultura l'elaboració de Plans de Reestructuració que possibilitin el redimensionament de les explotacions i de la seva amortització econòmica a mig termini, essent fonamental l'adquisició de quota al menor preu possible, ja que un preu elevat posaria en serioses dificultats la viabilitat econòmica de les explotacions de llet.

URAPAC està present en la negociacions que s'estan produint a Europa pel que fa al futur de les quotes de llet. En aquest sentit apostem pel manteniment de les quotes més enllà del 2015, ja que representen una garantia per als ramaders catalans i una eina eficaç per al manteniment dels preus i per optimitzar l'economia de les explotacions.



La UGT exigeix mesures coercitives a les empreses i una aplicació contundent de la llei per posar fi a les morts a la feina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:18

Demanem la convocatòria immediata de la Taula de Salut Laboral del Departament de Treball de manera conjunta amb tots els sindicats


Aquest matí ha mort un treballador en caure-li a sobre una biga quan manipulava un elevador en una empresa de Granollers. Es tracta de la cinquena víctima mortal en accident laboral en tres dies i de la desena aquest any (que s'hagin conegut). Davant d'aquesta dramàtica situació, sobretot al sector de la construcció, la UGT de Catalunya exigeix:

  • Que l'Administració apliqui amb contundència i faci complir amb rigorositat la normativa de prevenció de riscos laborals. S'ha de passar d'una vegada de la política preventiva, que no està servint per posar fi a la xacra de la sinistralitat laboral, a la actuació coercitiva sobre les empreses que no es preocupen per la seguretat i la vida dels seus treballadors i treballadores.
  • Que, tal i com recull el nou Estatut de Catalunya, es faci el traspàs de manera immediata de les competències de la Inspecció de Treball a la Generalitat, i que es multipliqui per 3 el nombre d'inspectors, per tal d'igualar la ràtio al nivell europeu.
  • La immediata convocatòria de la Taula de Salut Laboral del Departament de Treball.
  • La creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.
  • Pel que respecta als accidents in itinere, el nostre sindicat considera imprescindible una millora de les infraestructures viàries i, sobretot, de l'accessibilitat als polígons industrials. La manca de transport públic que arribi a molts llocs de feina està provocant la mort de molts treballadors i treballadores que han de fer cada dia trajectes llargs en vehicles privats.
El nostre sindicat no descarta accions de protesta i mobilitzacions conjuntes amb CCOO i, fins i tot, una gran aturada contra la sinistralitat laboral en cas que l'Administració no doni una resposta contundent a les morts d'aquests treballadors.


La UGT de Catalunya celebra el seu II comitè nacional ordinari

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:33

JOSEP M. ÀLVAREZ OBRIRÀ LA JORNADA AMB UN ANÀLISI DE LA SITUACIÓ ACTUAL

La UGT de Catalunya celebrarà demà, 14 de febrer, él II Comitè Nacional ordinari del sindicat. L'acte, que se celebrarà a la Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10), serà inaugurat pel seu secretari general, Josep M. Àlvarez, que obrirà la jornada amb un anàlisi de la situació actual i que versarà sobre el diàleg social i la negociació col·lectiva, entre altres temes.

OBERTURA II COMITÈ NACIONAL A CÀRREC DE JOSEP M. ÀLVAREZDIA: 14 de febrer de 2007
HORA: 10:00 hores.
LLOC: Sala d'Actes de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona)



Els treballadors dels autobusos de TMB faran demà una vaga de 4 hores per denunciar les freqüents agressions que reben els conductors

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:26

Es concentraran a les 11:30 hores a la Plaça Catalunya

Amb lemes tan contundents com "Prou ja d'agressions" o "Demà pots ser tu", el comitè d'empresa dels autobusos de TMB ha convocat els treballadors i les treballadores demà a una aturada de 4 hores (de 10:00 a 14:00 hores) per denunciar les freqüents agressions que reben els conductors i les conductores d'aquest transport metropolità.

La UGT de Catalunya, membre d'aquest comitè d'empresa, exigeix a l'Administració que apliqui totes les mesures necessàries per evitar aquest tipus d'agressions. La solució, segons el parer del sindicat, passaria per facilitar la labor del conductor i millorar la freqüència de pas dels autobusos. D'aquesta manera s'evitaria la crispació tant dels altres conductors com dels passatgers i, per tant, s'evitaria la confrontació que, sovint, paguen els conductors dels autobusos. Entre altres mesures, el comitè d'empresa demana que s'apliqui la preferència semafòrica, una vella iniciativa que encara mai s'ha dut a terme a la ciutat de Barcelona i que facilitaria notablement la circulació del transport públic.

A més de l'aturada de 4 hores, els treballadors es concentraran a les 11:30 hores a la plaça Catalunya, on repartiran fullets informatius per reivindicar la situació a què s'han d'afrontar cada dia.



La UGT de Catalunya alerta de la incertesa que viuen les cinc plantes de Henkel Ibérica a Catalunya, després del tancament de la fàbrica d'A Coruña

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:53
A Catalunya, la multinacional compta amb gairebé 1.300 treballadors

La UGT de Catalunya, juntament amb la CONC, vol donar un toc d'alerta sobre la situació que viu actualment Henkel Ibérica, després que la matriu de la multinacional a Alemanya hagi decidit el tancament de la seva fàbrica de sabons La Toja a Culleredo. El tancament de la planta gallega afectarà 149 treballadors i treballadores, amb una mitjana de 46 anys i una antiguitat de 20 anys a l'empresa. És a dir, una plantilla amb moltes dificultats per poder ser recol·locada.

Des de la UGT de Catalunya i la CONC denunciem que el tancament de la fàbrica a Galícia no és un fet aïllat. Des de fa temps, la multinacional alemanya ve actuant mimèticament amb processos de reestructuració i/o tancament de centres de treball. I amb l'afegitó que, en el repartiment, bona part de la producció ha marxat cap als centres d'Alemanya (en el cas de la planta gallega, la producció anirà a parar a la fàbrica de Dülken). Des de la UGT de Catalunya i la CONC volem solidaritzar-nos amb els treballadors afectats a Galícia i avisar de la incertesa que el tancament provoca en les cinc plantes de Henkel Ibérica a Catalunya (Montornès del Vallès, Barcelona, Malgrat de Mar, Sant Adrià del Besòs, Santa Perpètua de la Mogoda i Abrera), on hi treballen gairebé 1.300 treballadors i treballadores



La UGT de Catalunya, la USOC i la CONC presenten la campanya de la CES a Catalunya en defensa dels serveis públics de qualitat

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:31

Dins de la campanya de la Confederació Europea de Sindicats (CES) 'En defensa d'uns Serveis Públics de qualitat, accessibles a tots'


La UGT de Catalunya, la USOC i la CONC presentaran demà dijous, 8 de febrer, en roda de premsa, la campanya de la Confederació Europea de Sindicats "En defensa d'uns Serveis Públics de qualitat, accessibles a tots".

Intervindran a la roda de premsa Laura Pelay, secretària de Política Europea i Cooperació Internacional de la UGT de Catalunya; Antònia Gil, secretària general de la USOC, i Joan Coscubiela, secretari general de la CONC.



Els treballadors del CSS Palau aturen les manifestacions previstes després del judici amb la gerència, que tindrà lloc el pròxim 14 de febrer

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:25

La representació de la UGT de Catalunya al Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, ha decidit aplaçar les mobilitzacions previstes per demà, dimecres 7 de febrer, a l'espera del resultat del judici amb la gestora de l'empresa, que se celebrarà el proper dia 14, també dimecres.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

Malgrat que l'actitud de la gerència del CSS Palau no ha canviat després de les manifestacions protagonitzades pels treballadors i les treballadores, des de la UGT de Catalunya s'espera que l'empresa reflexioni i reaccioni a les seves demandes, davant la proximitat de la celebració del judici el proper 14 de febrer. Cal recordar que la direcció no ha convocat els representants dels treballadors fins al proper 26 de febrer per a una nova reunió, en una nova mostra de manca de voluntad de negociació.



La plantilla de la paperera Stora Enzo es concentrarà de nou demà per reivindicar millores laborals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:44

Els treballadors i les treballadores faran vaga de 24 hores demà dimecres i el dia 17 de febrer


La plantilla de l'empresa paperera Stora Enzo, situada a Castellbisbal, farà vaga de 24 hores (de 6 a 6 hores) demà dimecres, 7 de febrer, com ja van fer els dies 31 de gener i 3 de febrer, i com tornaran a fer el proper 17 de febrer. A més, de 7 a 9 hores, els treballadors i les treballadores es concentraran davant de la planta, a la carretera Nacional II, kilòmetre 592,6. L'empresa sueca dóna feina a 280 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental.

Stora Enzo aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.


La UGT de Catalunya exigeix a la direcció d'ACC Spain que informi sobre l'actual situació del pla de viabilitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:42

La secció sindical de la UGT de Catalunya a ACC Spain (antiga Unidad Hermética) reclama a la direcció de l'empresa saber en quin moment es troba el pla de viabilitat industrial que es va aprovar el passat mes d'abril entre la direcció de l'empresa, els representants dels treballadors i els departaments d'Indústria, tant de la Generalitat com del govern central, acord que permetia a l'empresa la possibilitat de continuar funcionant sense rebre més ajudes externes.

A data d'avui, la nostra secció sindical denuncia que desconeix encara quin grau de compliment està tenint aquest pla de viabilitat, cosa que preocupa enormement la UGT de Catalunya, ja que els treballadors i les treballadores no han de pagar més que allò que va ser acordat al pacte. Les ineficiències actuals de la companyia no són, doncs, la responsabilitat dels treballadors i les treballadores d'ACC Spain.

Per aquest motiu, des del sindicat emplacem el Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya a què convoqui de forma urgent la Comissió Tripartita per tal que la direcció informi sobre la situació dels plans. La direcció de l'empresa ha de saber que, amb comportaments com aquests, no se solucionaran els problemes de la companyia.

La UGT de Catalunya no permetrà que tot l'esforç de la plantilla no hagi servit per a res i sol·licita més diàleg i menys imposicions, així com que no hi hagi més descomptes a les primes i que, en definitiva, es compleixi el pla que es va acordar a l'abril.



La UGT de Catalunya amplia la seva representació a Endesa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:46

La reducció de delegats a l'empresa afecta a CCOO, que en perd 12, mentre que la UGT de Catalunya manté els 56 delegats de fa quatre anys i augmenta en un 3% la seva representació


Ahir es van celebrar eleccions sindicals a Endesa i els 2.713 treballadors i treballadores a Catalunya van escollir els seus representants. Dels 148 delegats i delegades que s'han escollit, la UGT de Catalunya n'ha obtingut 56 (el 37,83% de la representació), i CCOO ha obtingut 92 delegats (el 62,16%). Això significa que CCOO ha perdut 12 delegats respecte a les eleccions del 2003, el que suposa una pèrdua de representació de gairebé el 3%, i que ara ha guanyat el nostre sindicat. A les eleccions de fa quatre anys, amb 160 delegats i delegades en joc, CCOO havia aconseguit 104 i la UGT de Catalunya, 56.



La UGT de Catalunya revalida la majoria absoluta a BCNETA, el serve de neteja i recollida d'escombraries de la ciutat de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:26

La UGT de Catalunya ha revalidat la majoria absoluta a BCNeta, el servei de neteja pública i de recollida d'escombraries de la ciutat de Barcelona. Avui s'ha tancat el procés d'eleccions sindicals a les tres empreses que ofereixen aquest servei, Foment de Construccions i Contrates (FCC), Cespa i Urbaser, amb un resultat de 90 delegats de la UGT de Catalunya i 18 de CCOO.

De nou, els 2.500 treballadors i treballadores de BCNeta han recolzat l'acció sindical coherent i responsable del sindicat majoritari.



La UGT de Catalunya denuncia l'alt índex de sinistralitat laboral al nostre país, amb 202 morts l'any passat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:57

El nostre sindicat reivindica la creació del Delegat de Prevenció territorial o sectorial, per vetllar per la seguretat laboral a empreses petites i sense representació sindical


La UGT de Catalunya vol denunciar l'alt índex de sinistralitat laboral que pateixen els treballadors i les treballadores del nostre país. Segons les dades oficial publicades avui, l'any passat es van produir 324.894 accidents, un 1,86% més que l'any anterior. Els sinistres al lloc de feina van augmentar un 1,57%, mentre que els accidents in itinere, és a dir, en els trajectes cap a la feina, tornant-ne o durant el transcurs de la jornada laboral, van augmentar un 6,72%.

L'augment més dramàtic, però, s'ha produït en els accidents mortals. Les morts al lloc de feina han augmentat un 40,2%, amb un total de 143 morts: 3 a l'agricultura, 37 a la construcció, 34 a la indústria i 69 al sector serveis. Pel que fa a les morts in itinere, en el darrer any s'han produït 59, el que suposa un augment del 13,46%.

Davant d'aquestes dades, la UGT de Catalunya exigeix:

  • Que l'Administració apliqui amb fermesa les mesures necessàries per fer complir la normativa de prevenció de riscos laborals.
  • Que l'Administració posi en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació per tal de crear la cultura preventiva que encara manca al nostre país. En aquest sentit, demanen als responsables polítics que agilitzin la informació de les dades de sinistralitat laboral i que aquestes es facin públiques setmanalment, tal i com es fa amb altres sectors, com per exemple la sinistralitat a la carretera. Actualment, les dades de sinistralitat laboral es coneixen amb dos mesos de retard.
  • Pel que respecte als accidents in itinere, el nostre sindicat considera imprescindible una millora de les infraestructures viàries i, sobretot, de l'accessibilitat als polígons industrials. La manca de transport públic que arribi a molts llocs de feina està provocant la mort de molts treballadors i treballadores que han de fer cada dia trajectes llargs en vehicles privats.
  • A més, la UGT de Catalunya torna a reivindicar la creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.


La CTAC-UGT veu mancances en el nou decret que regularà la pràctica de les teràpies naturals a Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:47

TOT I AIXÍ, VEU EL DECRET COM UN PAS ENDAVANT EN LA PROTECCIÓ TANT DELS USUARIS COM DELS PROFESSIONALS

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) es mostra satisfeta per l'aprovació del decret que regularà l'exercici de les teràpies naturals al nostre país. Amb aquest decret, la CTAC entén que es normalitza una activitat consentida des de fa anys, oferint una cobertura jurídica i proteccionista per tots aquells ciutadans que, lliurament, opten per les medicines alternatives. A més, el decret dignifica a tots aquells professionals que, des de fa temps, apliquen les teràpies naturals, evitant qualsevol tipus d'intrusisme. És a dir, en definitiva el nou decret protegirà tant als usuaris com als professionals de les teràpies naturals.

Tot i així, la CTAC-UGT de Catalunya veu certes mancances i aspectes a millorar en aquest primer pas cap a la regulació definitiva de l'exercici de les teràpies naturals:

  • En primer lloc, la CTAC-UGT de Catalunya no comparteix la composició de la Comissió Assessora per a la Regulació de les Teràpies Naturals. Creiem que aquesta comissió no es representativa de cadascuna de les especialitats de les teràpies naturlas que han de ser objecte de la regulació del sector i que, per tant, aquests no se senten representades.
  • A més, la CTAC-UGT tampoc està d'acord en què aquesta comissió estigui integrada per vocals representants del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis de Diplomats d'Infermeria de Catalunya, Col·legis de Fisioterapeutes de Catalunya i el Consell de Famacèutics de Catalunya, ja que la professió que ha de regular el present decret queda al marge de la medicina convencional i al marge de les unitats assistencials de teràpies no convencionals dels centres sanitaris.
  • La CTAC-UGT destaca que aquest decret és una norma de mínims, que ha de ser desenvolupada, ampliada i que ha de ser el punt de partida d'una normativa estatal que afecti tots els professionals de l'Estat. Així es podria regular la pràctica de les teràpies naturals amb un títol professional.
  • La CTAC-UGT també posa de manifest que el decret no regula la totalitat de les teràpies naturals i que, en l'actualitat, moltes queden fora de la present regulació. Entenem que totes les teràpies tenen dret a ser regulades.
  • El decret determina que els continguts en ciències de la salut dels practicants en teràpies naturals seran impartits per professionals amb llicenciatures o diplomatures sanitàries. La CTAC-UGT de Catalunya reivindica que aquesta matèria hauria de poder ser impartida per part dels mateixos practicants en teràpies naturals acreditats, ja que, d'una banda, l'enfocament que aquests podrien emprar seria diferent a l'ofert en les facultats de medicina i, per l'altra, com serà el mateix practicant qui rebrà aquesta formació i serà acreditat per ella, hauria d'estar facultat per poder impartir allò que li han ensenyat.


La UGT de Catalunya alerta de la mala qualitat del treball femení en el mercat laboral català

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:14

MENTRE L'ATUR MASCULÍ HA BAIXAT EN 6.959 PERSONES DES DE GENER DE 2006, EL FEMENÍ NOMÉS HO HA FET EN 1.597

Tot i que l'atur només ha pujat en 599 persones durant el mes de gener, situant-se com el millor gener històric, també cal remarcar que és el quart més consecutiu en què l'atur puja a Catalunya.

Les dades tornen a treure a la llum la precarietat laboral a què es veu sotmès el col·lectiu femení. Al gener de 2007 l'atur femení ha pujat en 2.051 persones respecte el mes passat, mentre que en el cas dels homes hi trobem 1.452 desocupats menys. Una tendència que també es pot comprovar en les dades interanuals: l'atur masculí ha baixat en 6.959 persones des de gener de 2006, mentre que el femení només ho ha fet en 1.597 persones.

Aquestes xifres no ens permeten parlar positivament del nostre mercat de treball, un mercat que, d'altra banda, només aprofita moments estacionals com el Nadal per generar més llocs de treball, però de baixa qualitat. Només és en aquest moment que el mercat s'obre per oferir una entrada laboral a les dones, augmentat la precarietat del col·lectiu. Això ens dóna la radiografia d'un mercat laboral que depén en gran mesura dels cicles de creació i destrucció de llocs de treball. Especialment remarcable és la gran dependència que tenim del sector de la construcció, que en aquest mes és l'únic que presenta números positius (l'atur en aquest sector ha disminuït en el mes de gener en 855 persones, un 3,6%). I el mes de gener també ens deixa la ressaca de la temporalitat dels contractes de Nadal. Un cop finalitzada aquesta campanya, l'atur en el sector ha augmentat en un 1,6%, demostrant la poca qualitat i estabilitat dels llocs creats als últims mesos de l'any passat.

Per aquestes raons, tot i que la reforma laboral ha aconseguit fer créixer de forma radical la contractació indefinida (que ja ha superat el 20%), la UGT de Catalunya alerta que el mercat laboral català continua tenint un model de contractació de poca qualitat per a una bona part dels seus treballadors i treballadores i exigeix al Govern el desenvolupament de polítiques de treball que no ens facin dependre d'un mercat laboral marcat per l'estacionalitat i la temporalitat.



La UGT de Catalunya dóna suport al govern en el recurs a la tercera hora de castellà a la primària

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:21

Els temes que s'haurien de prioritzar són la situació a la secundària, la taxa d'abandonament prematur dels estudis, els dèficits en l'aprenentatge de llengües estrangeres i l'impuls a la FP

Davant l'anunci de la interposició per part del Govern de la Generalitat d'un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret estatal que fixa una tercera hora de castellà a les escoles de primària, la UGT de Catalunya vol manifestar:

  • El seu ple suport a la decisió del Govern català i la majoria de les forces polítiques amb representació parlamentària de recórrer la norma estatal que vulnera les competències pròpies en matèria educativa i que reconeix el nostre Estatut d'Autonomia.
  • Pel que fa a l'hora més de castellà a la setmana que a partir del proper curs s'impartirà a l'ensenyament primari, no sembla a priori necessari aquest reforçament de les competències lingüístiques dels alumnes catalans, ja que els diferents estudis realitzats demostren que el seu nivell de castellà es troba dins de la mitjana del conjunt d'alumnes de l'Estat i és més que acceptable. En tot cas, i tenint en compte que la realitat sociolingüística a Catalunya és del tot diversa, caldria deixar als centres educatius la màxima flexibilitat en l'aplicació dels nous currículums perquè puguin adaptar-los a les necessitats reals de l'alumnat i entenent que l'objectiu final és que els i les joves catalans siguin plenament competents en català, castellà i anglès en finalitzar l'etapa.
  • En cap cas es pot posar en qüestió el model d'immersió lingüística aplicat a l'ensenyament de Catalunya. Aquest és un debat superat i que no pot amagar quines són les autèntiques debilitats del sistema educatiu i els reptes a afrontar de manera immediata. Així, la UGT de Catalunya vol cridar l'atenció sobre quins han de ser els temes a prioritzar a l'agenda política, entre ells i el més important, la situació a la secundària i la taxa d'abandonament prematur dels estudis dels joves catalans, situat en el 31,2%, el doble que la mitjana europea. A més, cal afrontar decididament els dèficits detectats en l'aprenentatge de llengües estrangeres, especialment l'anglès, així com donar un fort impuls a la Formació Professional.
  • Finalment, la UGT de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a elaborar el més aviat possible la Llei Catalana d'Educació, que defineixi clarament els paràmetres del sistema educatiu català en un clima de consens social com el que va fer possible la signatura del Pacte Nacional per a l'Educació.


La UGT de Catalunya se suma a l'apagada general per lluitar contra el canvi climàtic

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:57

La seu central de la UGT de Catalunya a Barcelona, així com la resta de seus territorials dels sindicat tallaran il·luminació durant els cinc minuts que reclama la campanya.

La UGT de Catalunya secunda aquesta acció global contra els efectes de l'escalfament del planeta. El sindicat considera que aquest tipus d'iniciatives i de campanyes són necessàries perquè a més de conscienciar sobre les conseqüències que sobre el medi ambient té el nostre estil de vida en relació al consum energètic, ofereixen als ciutadans i les ciutadanes la possibilitat d'actuar de forma directa i col·lectiva.

Per la UGT de Catalunya l'èxit d'aquesta acció implicarà un pas endavant qualitatiu en el debat sobre el model energètic dels països industrialitzats i a la vegada els hàbits de consum energètic que estan vinculats amb la forma de les societats industrialitzades.

L'estat espanyol cal que acompleixi amb els seus compromisos amb el medi ambient que va signar amb el protocol de Kyoto i aconseguir reduïr l'actual ritme d'emissions de gassos hivernacle. Hem d'evitar el despilfarrament energètic a tots els sectors industrials, apostar per formes de produïr energia que no emeti gasos hivernacle, en especial les renovables que més recorregut i capacitat de creixement tenen (com l'eòlica), però també obligar a les companyies, industries i empreses que evitin despeses energètiques evitables.

Aquesta apagada també ha de servir per fer conscienciació entre els ciutadans i els treballadors de que la despesa energètica no només té un reflexe a la factura elèctrica sinò que té efectes negatius per a les futures generacions i per la futura activitat econòmica.

Les darreres dades de l'IPCC i de l'informe Stern deixen clar que el canvi climàtic, si no apliquem mesures ja, tindrà uns costos econòmics, socials i ecològics molt greus. Encara que la producció d'energia elèctrica no és la única font antropogènica de gasos hivernacle és una part important de l'emisió d'aquests. Si no volem deixar als treballadors de les futures generacions unes condicions pitjors que les que tenen els treballadors d'avuí dia hem de començar a treballar ja per reduïr la despesa elèctrica i intentar reconduir tota la producció elèctrica possible a formes que no emetin tanta quantitat de CO2 per kw/h produit.



Powered by LifeType