Comunicació UGT

14 Feb, 2007

La UGT exigeix mesures coercitives a les empreses i una aplicació contundent de la llei per posar fi a les morts a la feina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:18

Demanem la convocatòria immediata de la Taula de Salut Laboral del Departament de Treball de manera conjunta amb tots els sindicats


Aquest matí ha mort un treballador en caure-li a sobre una biga quan manipulava un elevador en una empresa de Granollers. Es tracta de la cinquena víctima mortal en accident laboral en tres dies i de la desena aquest any (que s'hagin conegut). Davant d'aquesta dramàtica situació, sobretot al sector de la construcció, la UGT de Catalunya exigeix:

  • Que l'Administració apliqui amb contundència i faci complir amb rigorositat la normativa de prevenció de riscos laborals. S'ha de passar d'una vegada de la política preventiva, que no està servint per posar fi a la xacra de la sinistralitat laboral, a la actuació coercitiva sobre les empreses que no es preocupen per la seguretat i la vida dels seus treballadors i treballadores.
  • Que, tal i com recull el nou Estatut de Catalunya, es faci el traspàs de manera immediata de les competències de la Inspecció de Treball a la Generalitat, i que es multipliqui per 3 el nombre d'inspectors, per tal d'igualar la ràtio al nivell europeu.
  • La immediata convocatòria de la Taula de Salut Laboral del Departament de Treball.
  • La creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.
  • Pel que respecta als accidents in itinere, el nostre sindicat considera imprescindible una millora de les infraestructures viàries i, sobretot, de l'accessibilitat als polígons industrials. La manca de transport públic que arribi a molts llocs de feina està provocant la mort de molts treballadors i treballadores que han de fer cada dia trajectes llargs en vehicles privats.
El nostre sindicat no descarta accions de protesta i mobilitzacions conjuntes amb CCOO i, fins i tot, una gran aturada contra la sinistralitat laboral en cas que l'Administració no doni una resposta contundent a les morts d'aquests treballadors.


Comentaris

    Powered by LifeType