Comunicació UGT

L'Avalot presentarà al Parlament una llei de mesures urgents per a l'habitatge

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:16

El sindicat inicia la campanya 'Signa per l'habitatge jove" per recollir 50.000 signatures i presentar al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa la campanya "Signa per l'habitatge jove". Es tracta d'una campanya per recollir un mínim de 50.000 signatures, les necessàries per presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

Mitjançant aquesta ILP, l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en la que es proposarà que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública, i d'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra. La proposta de l'Avalot també inclou que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatge públiques.

ATENCIÓ!: La roda de premsa tindrà lloc en un pis de 35 m2. Us demanem que tingueu en consideració les molèsties que pot ocasionar la limitació de l'espai i que confirmeu la vostra assistència. Amb la voluntat de facilitar-vos la feina, en cas que es produeixi "overbooking", farem la roda de premsa en dos torns.


Roda de premsa Avalot - ILP habitatge

DIA: dijous 22 de febrer de 2007
HORA: 10.45 hores
LLOC: Passatge Costa, 20, principal 2a (Barcelona). Metro: Hospital de Sant Pau (L-5). Us adjuntem plànol.

INTERVINDRAN: Òscar Riu, portaveu nacional de l'Avalot, i Chakir el Homrani, secretari d'Organització de l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya.



La UGT de Catalunya guanya les eleccions sindicals a Barcelona serveis municipals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:11

El nostre sindicat passa de segona a primera força sindical a l'empresa municipal


La UGT de Catalunya ha guanyat les eleccions sindicals celebrades ahir a l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (B:SM). El nostre sindicat ha guanyar en vots i en delegats i ha passat de segona a primera força sindical.

El Comitè d'Empresa, format per 21 delegats i delegades, ha quedat conformat de la següent manera: 8 delegats de la UGT de Catalunya, 7 de CCOO, 3 de CGT, 2 de USOC i 1 de CESIT. L'anterior Comitè estava format per 9 delegats de CESIT, 7 de la UGT de Catalunya, 4 de CCOO i 1 de USOC.

A les eleccions d'ahir van votar 991 treballadors i treballadores de B:SM, de la divisió de mobilitat (grues, aparcaments, estacionament regulat -zona blava i verda- i estació d'autobusos Barcelona Nord) i de la divisió d'oci i lleure (Fòrum de Barcelona, Palau Sant Jordi, Estadi Olímpic, Barcelona Teatre Musical, Velòdrom d'Horta i Poliesportiu de la Mar Bella). Resten les eleccions al Zoo de Barcelona i al Parc del Tibidabo, el que faria un total de 1.120 treballadors a B:SM.



Els avicultors integrats tindran per fi un contracte tipus homologat, després d’anys de lluita

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:58
Aquest dimecres s’aprovarà finalment el contracte tipus homologat per a l’avicultura de carn en la reunió Interprofessional Avícola, després de les gestions realitzades per la Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC) a través de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) durant alguns anys.

En tot aquest temps, URAPAC ha lluitat per assolir una de les reivindicacions històriques dels avicultors integrats: la normalització de les relacions contractuals entre productors i empreses integradores. El Contracte Tipus Homologat que serà d’obligat compliment per a totes les empreses i avicultors establirà una sèrie d’obligacions i drets per ambdues parts, consolidant els acords existents entre ells i avançant en el control dels mitjans de producció (pinso i animals), així com en la responsabilitat civil de les tasques de càrrega.

En l’actualitat només alguna comunitat autònoma com Catalunya havia intentat regular el sector mitjançant un contracte tipus força generalista, que no ha tingut cap efecte positiu, motiu pel qual ara els avicultors de tot el país disposen de una eina molt útil, i que entra en aspectes molt concrets de les relacions contractuals. Com és normal en tot contracte tipus, existeixen determinades clàusules obertes que hauran de pactar-se entre les parts signants del mateix, com és el preu a percebre pels avicultors integrats.

En general, allò que pretén el Contracte Tipus és definir algunes normes generals de contractació, que permetin el desenvolupament òptim d’una de les produccions més importants del sector agrari espanyol. Després d’any en què cada part del sector remava en direccions diferents, URAPAC i UPA han aconseguit establir un marc de diàleg permanent amb els representants de les empreses integradores, on es debaten els problemes existents, a més d’establir estratègies comuns en defensa del sector.

Un cop més es demostra que el treball realitzat de manera unànime per part dels avicultors integrats finalment dóna els seus fruits i, en aquest cas, la posada en marxa d’un model de contracte s’ha aconseguit després d’un feina conjunta de totes les parts implicades.

Powered by LifeType