Comunicació UGT

Els delegats de la UGT de Catalunya ocupen la nova oficina de correus de Montcada i Reixac

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:17

Tot i que les instal·lacions estan enllestides i tenen els permisos municipals des de fa sis mesos, Correus no les vol obrir i manté en funcionament l'oficina antiga, que no compleix les condicions mínimes per a la plantilla


Els treballadors i les treballadores de l'oficina de Correus de Montcada i Reixac, amb el suport de la UGT de Catalunya, han ocupat aquest matí el local que ha d'albergar les futures instal·lacions d'aquest servei a la llocalitat del Vallès Occidental. La plantilla de Correus i el nostre sindicat portaven mesos demanant un nou local, ja que l'antic (situat al carrer de Montiu, 12) és molt petit i no permet als 26 treballadors i treballadores oferir un correcte servei i desenvolupar la seva feina en condicions de salut laboral òptimes. Des de fa sis mesos la nova oficina, situada al mateix carrer de Montiu, està enllestida i té els permisos municipals, però la direcció de Correus es nega a posar-la en funcionament i la plantilla continua treballant a l'oficina antiga. Com a mesura de protesta, els treballadors han decidit ocupar aquest matí les noves instal·lacions i han rebut la visita i el suport de l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga.

Davant el silenci de la direcció de Correus, que en tot el dia d'avui no s'ha pronunciat, els 5 delegats de la UGT de Catalunya han decidit mantenir el seu tancament i continuaran ocupant l'oficina, si cal tota la nit, fins que Correus els doni una resposta als seus requeriments.



Els responsables de salut responen a les exigències dels treballadors del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris)

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:05

EL CAP COMPTARÀ AMB UN VIGILANT DE SEGURETAT I CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA

Després de l'assemblea de treballadors i treballadores del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Rio de Janeiro (Nou Barris) com a denúncia per les constants agressions que reben al seu lloc de treball, els responsables de Salut han donat les mesures necessàries perquè els empleats d'aquest CAP puguin desenvolupar la seva tasca sense patir per la seva integritat física i psíquica.

Entre les mesures a què s'ha compromés la direcció està la presència d'un vigilant de seguretat les 24 hores al dia, inclosos els festius. De fet, des d'avui a les 14:00, hora en què començava l'assemblea, el centre ja disposa d'aquest agent. A més, la direcció també s'ha compromès a instal·lar càmeres de videovigilància en els passadissos i les sales i polsadors per obrir els accessos.



Els treballadors del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) amenacen amb vaga per les contínues agressions dels usuaris

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:33

A les 14 hores d'avui el centenar de treballadors i treballadores es reuniran en assemblea per decidir quines accions portaran a terme per reivindicar més seguretat


Els 100 treballadors i treballadores del CAP Rio de Janeiro (Nou Barris) han decidit avui reunir-se en assemblea a les 14 hores per decidir quines accions de protesta portaran a terme davant de les contínues agressions tant verbals com físiques que pateixen des de fa anys per part dels usuaris. Concretament, dissabte a la tarda dues doctores van ser agredides físicament; ahir al matí, una persona va entrar fins als vesturaris, va robar a les taquilles i va amenaçar una persona de la plantilla que el va sorprendre, i ahir a la nit un zelador també va ser agredit per una asuària i els seus familiars.

A més de la massificació que pateix el centre i que provoca molts problemes (fins i tot agressions entre els propis usuaris), el CAP ha d'atendre una part de població problemàtica, com és el cas dels usuaris de Can Tunis des que es va tancar l'ambulatori d'aquell barri. Davant la manca de resposta de l'Institut Català de la Salut i de la Subdirecció General de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, els treballadors han decidit mobilitzar-se per reivindicar més seguretat.

ASSEMBLEA TREBALLADORS CAP RIO DE JANEIRO

DIA: 15 de febrer de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: CAP Rio de Janeiro (Av. Rio de Janeiro, 83-91, Barcelona). 1a planta



Urapac dóna suport a la continuïtat del règim de quotes de llet més enllà del 2015

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:43
L'organització exigeix a les administracions públiques plans de reestructuració que facilitin un major dimensionament de les explotacions ramaderes familiars



El sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat es troba en una situació delicada. Les constants baixades dels preus en origen, controlades unilateralment per les grans indústries lleteres, el fort grau d'endeutament que han de sostenir els ramaders per adquirir quota làctia, així com la pujada dels preus dels input, provoquen que les explotacions de llet es trobin en serioses dificultats econòmiques.

Des d'URAPAC (Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya), la nova organització agrària, treballem per impulsar el sector lacti. Les explotacions de llet a Catalunya poden i han de competir a Europa, ja que els seus ramaders tenen vocació de permanència en aquest sector. Prova d'això és la grandària de les seves explotacions (580.000kg), molt superior a la mitjana de l’estat.

Per a URAPAC és fonamental instar a les diferents Administracions perquè desenvolupin polítiques que facilitin la incorporació de joves al sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat, com instrument essencial en l'execució del relleu generacional. S'han d'establir mesures de suport més efectives per arribar a un sector fort, viable i competitiu a Europa. En aquest sentit ens sembla fonamental establir un horitzó d'estabilitat per als productors de llet a Europa, tasca que passa per transmetre als ramaders quin futur, a mig i llarg termini, els espera per poder gestionar amb èxit les seves explotacions. Per això des de l'Administració s'ha d'elaborar una normativa ferma que proporcioni estabilitat als ramaders que viuen d'aquesta activitat.

Des d’URAPAC exigim al Ministeri d'Agricultura l'elaboració de Plans de Reestructuració que possibilitin el redimensionament de les explotacions i de la seva amortització econòmica a mig termini, essent fonamental l'adquisició de quota al menor preu possible, ja que un preu elevat posaria en serioses dificultats la viabilitat econòmica de les explotacions de llet.

URAPAC està present en la negociacions que s'estan produint a Europa pel que fa al futur de les quotes de llet. En aquest sentit apostem pel manteniment de les quotes més enllà del 2015, ja que representen una garantia per als ramaders catalans i una eina eficaç per al manteniment dels preus i per optimitzar l'economia de les explotacions.



Powered by LifeType