Comunicació UGT

L'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya celebra la V assemblea nacional sota el lema "Joves i Sindicalistes"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 15:55

Els 150 participants escolliran demà el nou/la nova portaveu nacional de l'organització per als propers dos anys


L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya celebra demà a la seu del sindicat la seva V Assemblea Nacional, sota el lema "Joves i Sindicalistes". 150 assembleistes (joves fins a 30 anys afiliats i afiliades a l'Avalot i a la UGT de Catalunya) assistiran a l'Assemblea,
l'espai de participació i de debat de l'organització, on s'han de marcar les línies de treball i escollir els responsables per als propers dos anys. L'Assemblea de demà suposarà el comiat d'Òscar Riu després de sis anys com a portaveu nacional de l'Avalot.

L'acte públic de l'Assemblea començarà a les 18.30 hores i comptarà amb les intervencions de:

  • Núria Galán, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona;
  • Toni Reig, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya;
  • Francisco Rica, secretari general de la Unió Territorial de l'Anoia, Penedès i Garraf de la UGT de Catalunya, en representació de les unions territorials del sindicat.
  • Óscar López, secretari general de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya, en representació de les federacions del sindicat.
  • Xavier Florensa, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Eugeni Villalbí, secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
  • Portaveu nacional entrant de l'Avalot.
  • Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

ACTE PÚBLIC DE LA V ASSEMBLEA NACIONAL DE L'AVALOT

DIA: dissabte 24 de febrer de 2007
HORA: 18.30 hores
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala d'Actes.



Els treballadors d'Stora Enso denuncien la manca d'actitud negociadora per part de la directiva

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:52

La direcció ha presentat una demanda per conflicte col·lectiu després que els treballadors anunciessin 10 dies més de vaga

La direcció d'Stora Enso a Castellbisbal ha presentat a la Generalitat una demanda de conflicte col·lectiu en desacord amb els 10 dies de vaga que la plantilla ha convocat entre els propers 28 de febrer i 29 de maig. La direcció de l'empresa addueix que el calendari de vaga suposa un efecte econòmic negatiu per a l'empresa i que, amb la perllongació de la vaga, està perdent la confiança dels seus inversors i dels clients.

La plantilla de la paperera Stora Enso ja porta 5 jornades de vaga per reivindicar millores laborals. L'empresa aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Per contra, des de principi d'any, la companyia no es mou de la següent oferta:

  • Increment i resta de les millores del Conveni de Pastes i Paper i Cartró de Madrid.
  • Pròrroga del pacte per 3 anys, tot i que en aquests moments no es troba efectiu per no haver-hi acord, es tornaria a aplicar tan bon punt es signés.
  • Absentisme:aplicar el pacte amb el complement del 100%.
  • A més de l'increment del conveni de Madrid, s'aplicaria un increment de fins a un 3% en funció de valors relacionats amb la tresoreria generada, minvaments i reclamacions.
  • Actualitzar segons l'IPC el lot de Nadal, aportació al pla de pensions i premi de vinculació.
Davant d'aquesta actitud, els representants de la UGT de Catalunya a Stora Enso volen constatar que la pèrdua de diners que acusa la directiva es deu a la seva manca de voluntat negociadora amb el comitè d'empresa i denuncia que aquests problemes econòmics no són tan severs com per pagar les grans despeses que es deriven de la seva estança al saló Graphispag, el Saló Internacional de les Indústries i Comunicacions Gràfiques que se celebra fins al proper diumenge 25 de febrer.


La UGT de Catalunya amplia la seva representació a Nissan Zona Franca

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:22

La UGT de Catalunya ha consolidat i ampliat la seva representació a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, després de les eleccions sindicals celebrades en el dia d'avui.

En total, el nostre sindicat ha obtingut 6 delegats a la planta de Zona Franca, on hi treballen uns 4.500 treballadors i treballadores. Aquest resultat millora en un delegat l'obtingut en els anteriors comicis, que van tenir lloc l'any 2003.

Pel que fa a la resta de centres de Nissan, es manté la mateixa correlació de forces sindicals que en els darrers anys.



La UGT de Catalunya expressa la seva preocupació a la consellera de justícia, Montserrat Tura, per l'actual situació de les presons catalanes

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:31

Miquel Pueyo, responsable del sindicat de presons de la UGT de Catalunya (sindicat majoritari a les presons catalanes) va traslladar ahir a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, la preocupació del nostre sindicat per la situació a les presons catalanes.

En concret, a banda de la gran massificació dels centres, que s'alleugerà amb la imminent obertura del CP Brians 2, i les carències en recursos humans i materials, els responsables de la UGT de Catalunya han demanat canvis al Codi Penal, i la urgent recuperació de les redempcions de penes com a beneficis penitenciaris i eina indispensable de motivació per als interns.

La consellera s'ha mostrat d'acord amb l'anàlisi i, entre d'altres mesures previstes, ha informat als companys de presons de la propera posada en marxa d'un nou mòdul per a dones al CP Brians1 a l'actual MR 5 rehabilitat.

Així mateix, UGT de Catalunya ha denunciat a la consellera la deficient gestió de les presons i l'absoluta incompetència per part dels directors de Quatre camins, Figueres i Brians 1, que poden generar en un termini curt de temps conflictes seriosos i greus.

Els responsables de presons d'UGT de Catalunya i la consellera han acordat l'ampliació de la borsa de treball de personal de vigilància, amb més de 250 persones que han superat les proves de selecció i que començaran a prestar serveis als centres penitenciaris la majoria d'ells la setmana que ve. A més, per primer cop a la història, es farà la formació inicial dels treballadors de presons a l'escola de Policia de Mollet.



Powered by LifeType