Comunicació UGT

23 Feb, 2007

Els treballadors d'Stora Enso denuncien la manca d'actitud negociadora per part de la directiva

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:52

La direcció ha presentat una demanda per conflicte col·lectiu després que els treballadors anunciessin 10 dies més de vaga

La direcció d'Stora Enso a Castellbisbal ha presentat a la Generalitat una demanda de conflicte col·lectiu en desacord amb els 10 dies de vaga que la plantilla ha convocat entre els propers 28 de febrer i 29 de maig. La direcció de l'empresa addueix que el calendari de vaga suposa un efecte econòmic negatiu per a l'empresa i que, amb la perllongació de la vaga, està perdent la confiança dels seus inversors i dels clients.

La plantilla de la paperera Stora Enso ja porta 5 jornades de vaga per reivindicar millores laborals. L'empresa aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Per contra, des de principi d'any, la companyia no es mou de la següent oferta:

  • Increment i resta de les millores del Conveni de Pastes i Paper i Cartró de Madrid.
  • Pròrroga del pacte per 3 anys, tot i que en aquests moments no es troba efectiu per no haver-hi acord, es tornaria a aplicar tan bon punt es signés.
  • Absentisme:aplicar el pacte amb el complement del 100%.
  • A més de l'increment del conveni de Madrid, s'aplicaria un increment de fins a un 3% en funció de valors relacionats amb la tresoreria generada, minvaments i reclamacions.
  • Actualitzar segons l'IPC el lot de Nadal, aportació al pla de pensions i premi de vinculació.
Davant d'aquesta actitud, els representants de la UGT de Catalunya a Stora Enso volen constatar que la pèrdua de diners que acusa la directiva es deu a la seva manca de voluntat negociadora amb el comitè d'empresa i denuncia que aquests problemes econòmics no són tan severs com per pagar les grans despeses que es deriven de la seva estança al saló Graphispag, el Saló Internacional de les Indústries i Comunicacions Gràfiques que se celebra fins al proper diumenge 25 de febrer.


Comentaris

    Powered by LifeType