Comunicació UGT

Els treballadors del CSS Palau aturen les manifestacions previstes després del judici amb la gerència, que tindrà lloc el pròxim 14 de febrer

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:25

La representació de la UGT de Catalunya al Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, ha decidit aplaçar les mobilitzacions previstes per demà, dimecres 7 de febrer, a l'espera del resultat del judici amb la gestora de l'empresa, que se celebrarà el proper dia 14, també dimecres.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

Malgrat que l'actitud de la gerència del CSS Palau no ha canviat després de les manifestacions protagonitzades pels treballadors i les treballadores, des de la UGT de Catalunya s'espera que l'empresa reflexioni i reaccioni a les seves demandes, davant la proximitat de la celebració del judici el proper 14 de febrer. Cal recordar que la direcció no ha convocat els representants dels treballadors fins al proper 26 de febrer per a una nova reunió, en una nova mostra de manca de voluntad de negociació.



La plantilla de la paperera Stora Enzo es concentrarà de nou demà per reivindicar millores laborals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:44

Els treballadors i les treballadores faran vaga de 24 hores demà dimecres i el dia 17 de febrer


La plantilla de l'empresa paperera Stora Enzo, situada a Castellbisbal, farà vaga de 24 hores (de 6 a 6 hores) demà dimecres, 7 de febrer, com ja van fer els dies 31 de gener i 3 de febrer, i com tornaran a fer el proper 17 de febrer. A més, de 7 a 9 hores, els treballadors i les treballadores es concentraran davant de la planta, a la carretera Nacional II, kilòmetre 592,6. L'empresa sueca dóna feina a 280 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental.

Stora Enzo aplica als seus treballadors el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
  • Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.


La UGT de Catalunya exigeix a la direcció d'ACC Spain que informi sobre l'actual situació del pla de viabilitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:42

La secció sindical de la UGT de Catalunya a ACC Spain (antiga Unidad Hermética) reclama a la direcció de l'empresa saber en quin moment es troba el pla de viabilitat industrial que es va aprovar el passat mes d'abril entre la direcció de l'empresa, els representants dels treballadors i els departaments d'Indústria, tant de la Generalitat com del govern central, acord que permetia a l'empresa la possibilitat de continuar funcionant sense rebre més ajudes externes.

A data d'avui, la nostra secció sindical denuncia que desconeix encara quin grau de compliment està tenint aquest pla de viabilitat, cosa que preocupa enormement la UGT de Catalunya, ja que els treballadors i les treballadores no han de pagar més que allò que va ser acordat al pacte. Les ineficiències actuals de la companyia no són, doncs, la responsabilitat dels treballadors i les treballadores d'ACC Spain.

Per aquest motiu, des del sindicat emplacem el Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya a què convoqui de forma urgent la Comissió Tripartita per tal que la direcció informi sobre la situació dels plans. La direcció de l'empresa ha de saber que, amb comportaments com aquests, no se solucionaran els problemes de la companyia.

La UGT de Catalunya no permetrà que tot l'esforç de la plantilla no hagi servit per a res i sol·licita més diàleg i menys imposicions, així com que no hi hagi més descomptes a les primes i que, en definitiva, es compleixi el pla que es va acordar a l'abril.



La UGT de Catalunya amplia la seva representació a Endesa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:46

La reducció de delegats a l'empresa afecta a CCOO, que en perd 12, mentre que la UGT de Catalunya manté els 56 delegats de fa quatre anys i augmenta en un 3% la seva representació


Ahir es van celebrar eleccions sindicals a Endesa i els 2.713 treballadors i treballadores a Catalunya van escollir els seus representants. Dels 148 delegats i delegades que s'han escollit, la UGT de Catalunya n'ha obtingut 56 (el 37,83% de la representació), i CCOO ha obtingut 92 delegats (el 62,16%). Això significa que CCOO ha perdut 12 delegats respecte a les eleccions del 2003, el que suposa una pèrdua de representació de gairebé el 3%, i que ara ha guanyat el nostre sindicat. A les eleccions de fa quatre anys, amb 160 delegats i delegades en joc, CCOO havia aconseguit 104 i la UGT de Catalunya, 56.



Powered by LifeType