Comunicació UGT

15 Feb, 2007

Urapac dóna suport a la continuïtat del règim de quotes de llet més enllà del 2015

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:43
L'organització exigeix a les administracions públiques plans de reestructuració que facilitin un major dimensionament de les explotacions ramaderes familiars



El sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat es troba en una situació delicada. Les constants baixades dels preus en origen, controlades unilateralment per les grans indústries lleteres, el fort grau d'endeutament que han de sostenir els ramaders per adquirir quota làctia, així com la pujada dels preus dels input, provoquen que les explotacions de llet es trobin en serioses dificultats econòmiques.

Des d'URAPAC (Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya), la nova organització agrària, treballem per impulsar el sector lacti. Les explotacions de llet a Catalunya poden i han de competir a Europa, ja que els seus ramaders tenen vocació de permanència en aquest sector. Prova d'això és la grandària de les seves explotacions (580.000kg), molt superior a la mitjana de l’estat.

Per a URAPAC és fonamental instar a les diferents Administracions perquè desenvolupin polítiques que facilitin la incorporació de joves al sector lacti a Catalunya i a la resta de l'estat, com instrument essencial en l'execució del relleu generacional. S'han d'establir mesures de suport més efectives per arribar a un sector fort, viable i competitiu a Europa. En aquest sentit ens sembla fonamental establir un horitzó d'estabilitat per als productors de llet a Europa, tasca que passa per transmetre als ramaders quin futur, a mig i llarg termini, els espera per poder gestionar amb èxit les seves explotacions. Per això des de l'Administració s'ha d'elaborar una normativa ferma que proporcioni estabilitat als ramaders que viuen d'aquesta activitat.

Des d’URAPAC exigim al Ministeri d'Agricultura l'elaboració de Plans de Reestructuració que possibilitin el redimensionament de les explotacions i de la seva amortització econòmica a mig termini, essent fonamental l'adquisició de quota al menor preu possible, ja que un preu elevat posaria en serioses dificultats la viabilitat econòmica de les explotacions de llet.

URAPAC està present en la negociacions que s'estan produint a Europa pel que fa al futur de les quotes de llet. En aquest sentit apostem pel manteniment de les quotes més enllà del 2015, ja que representen una garantia per als ramaders catalans i una eina eficaç per al manteniment dels preus i per optimitzar l'economia de les explotacions.



Comentaris

    Powered by LifeType