Comunicació UGT

21 Feb, 2007

Els avicultors integrats tindran per fi un contracte tipus homologat, després d’anys de lluita

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:58
Aquest dimecres s’aprovarà finalment el contracte tipus homologat per a l’avicultura de carn en la reunió Interprofessional Avícola, després de les gestions realitzades per la Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya (URAPAC) a través de la Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) durant alguns anys.

En tot aquest temps, URAPAC ha lluitat per assolir una de les reivindicacions històriques dels avicultors integrats: la normalització de les relacions contractuals entre productors i empreses integradores. El Contracte Tipus Homologat que serà d’obligat compliment per a totes les empreses i avicultors establirà una sèrie d’obligacions i drets per ambdues parts, consolidant els acords existents entre ells i avançant en el control dels mitjans de producció (pinso i animals), així com en la responsabilitat civil de les tasques de càrrega.

En l’actualitat només alguna comunitat autònoma com Catalunya havia intentat regular el sector mitjançant un contracte tipus força generalista, que no ha tingut cap efecte positiu, motiu pel qual ara els avicultors de tot el país disposen de una eina molt útil, i que entra en aspectes molt concrets de les relacions contractuals. Com és normal en tot contracte tipus, existeixen determinades clàusules obertes que hauran de pactar-se entre les parts signants del mateix, com és el preu a percebre pels avicultors integrats.

En general, allò que pretén el Contracte Tipus és definir algunes normes generals de contractació, que permetin el desenvolupament òptim d’una de les produccions més importants del sector agrari espanyol. Després d’any en què cada part del sector remava en direccions diferents, URAPAC i UPA han aconseguit establir un marc de diàleg permanent amb els representants de les empreses integradores, on es debaten els problemes existents, a més d’establir estratègies comuns en defensa del sector.

Un cop més es demostra que el treball realitzat de manera unànime per part dels avicultors integrats finalment dóna els seus fruits i, en aquest cas, la posada en marxa d’un model de contracte s’ha aconseguit després d’un feina conjunta de totes les parts implicades.

Comentaris

    Powered by LifeType