Comunicació UGT

20 Feb, 2007

IPC gener: La UGT de Catalunya qualifica de conjuntural la baixada de l'IPC en el mes de gener

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:08

La UGT de Catalunya considera quela baixada dels preus durant el mes de gener respón de forma gairebé directa a l'efecte de la campanya de rebaixes comercials habitual. És per aquest motiu que el sindicat demana al govern que no faci valoracions excessivament optimistes ja que s'equivocaria en el diagnòstic.
La UGT de Catalunya vol destacar també que fins i tot en un moment de reducción conjuntural de l'IPC, Catalunya continua per sobre de la mitjana estatal i no acaba de trobar les respostes efectives que redrecin una situació que resta competitivitat a l'economia catalana i que afecta especialment a les famílies que veuen com els seus ingressos perden capacitat adquisitiva.
En aquest sentit, la UGT de Catalunya s'en fa ressó de la última enquesta de pressupostos familiars de l'útlim trimestre de 2005 que aporta una dada preocupant, com és que el 53'6% no arriben a final de mes o bé ho fan amb
moltes dificultats econòmiques.
Pel sindicat, la situació que viuen aquest volum de famílies es el resultat de la precarietat salarial de molts sectors com el comerç, l'hostaleria i els serveis en general i també de l'increment dels preus que resta poder adquisitiu es especial a les rendes més baixes.


Comentaris

    Powered by LifeType