Comunicació UGT

02 Feb, 2007

La UGT de Catalunya alerta de la mala qualitat del treball femení en el mercat laboral català

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:14

MENTRE L'ATUR MASCULÍ HA BAIXAT EN 6.959 PERSONES DES DE GENER DE 2006, EL FEMENÍ NOMÉS HO HA FET EN 1.597

Tot i que l'atur només ha pujat en 599 persones durant el mes de gener, situant-se com el millor gener històric, també cal remarcar que és el quart més consecutiu en què l'atur puja a Catalunya.

Les dades tornen a treure a la llum la precarietat laboral a què es veu sotmès el col·lectiu femení. Al gener de 2007 l'atur femení ha pujat en 2.051 persones respecte el mes passat, mentre que en el cas dels homes hi trobem 1.452 desocupats menys. Una tendència que també es pot comprovar en les dades interanuals: l'atur masculí ha baixat en 6.959 persones des de gener de 2006, mentre que el femení només ho ha fet en 1.597 persones.

Aquestes xifres no ens permeten parlar positivament del nostre mercat de treball, un mercat que, d'altra banda, només aprofita moments estacionals com el Nadal per generar més llocs de treball, però de baixa qualitat. Només és en aquest moment que el mercat s'obre per oferir una entrada laboral a les dones, augmentat la precarietat del col·lectiu. Això ens dóna la radiografia d'un mercat laboral que depén en gran mesura dels cicles de creació i destrucció de llocs de treball. Especialment remarcable és la gran dependència que tenim del sector de la construcció, que en aquest mes és l'únic que presenta números positius (l'atur en aquest sector ha disminuït en el mes de gener en 855 persones, un 3,6%). I el mes de gener també ens deixa la ressaca de la temporalitat dels contractes de Nadal. Un cop finalitzada aquesta campanya, l'atur en el sector ha augmentat en un 1,6%, demostrant la poca qualitat i estabilitat dels llocs creats als últims mesos de l'any passat.

Per aquestes raons, tot i que la reforma laboral ha aconseguit fer créixer de forma radical la contractació indefinida (que ja ha superat el 20%), la UGT de Catalunya alerta que el mercat laboral català continua tenint un model de contractació de poca qualitat per a una bona part dels seus treballadors i treballadores i exigeix al Govern el desenvolupament de polítiques de treball que no ens facin dependre d'un mercat laboral marcat per l'estacionalitat i la temporalitat.



Comentaris

    Powered by LifeType