Comunicació UGT

02 Feb, 2007

La UGT de Catalunya denuncia l'alt índex de sinistralitat laboral al nostre país, amb 202 morts l'any passat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:57

El nostre sindicat reivindica la creació del Delegat de Prevenció territorial o sectorial, per vetllar per la seguretat laboral a empreses petites i sense representació sindical


La UGT de Catalunya vol denunciar l'alt índex de sinistralitat laboral que pateixen els treballadors i les treballadores del nostre país. Segons les dades oficial publicades avui, l'any passat es van produir 324.894 accidents, un 1,86% més que l'any anterior. Els sinistres al lloc de feina van augmentar un 1,57%, mentre que els accidents in itinere, és a dir, en els trajectes cap a la feina, tornant-ne o durant el transcurs de la jornada laboral, van augmentar un 6,72%.

L'augment més dramàtic, però, s'ha produït en els accidents mortals. Les morts al lloc de feina han augmentat un 40,2%, amb un total de 143 morts: 3 a l'agricultura, 37 a la construcció, 34 a la indústria i 69 al sector serveis. Pel que fa a les morts in itinere, en el darrer any s'han produït 59, el que suposa un augment del 13,46%.

Davant d'aquestes dades, la UGT de Catalunya exigeix:

  • Que l'Administració apliqui amb fermesa les mesures necessàries per fer complir la normativa de prevenció de riscos laborals.
  • Que l'Administració posi en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació per tal de crear la cultura preventiva que encara manca al nostre país. En aquest sentit, demanen als responsables polítics que agilitzin la informació de les dades de sinistralitat laboral i que aquestes es facin públiques setmanalment, tal i com es fa amb altres sectors, com per exemple la sinistralitat a la carretera. Actualment, les dades de sinistralitat laboral es coneixen amb dos mesos de retard.
  • Pel que respecte als accidents in itinere, el nostre sindicat considera imprescindible una millora de les infraestructures viàries i, sobretot, de l'accessibilitat als polígons industrials. La manca de transport públic que arribi a molts llocs de feina està provocant la mort de molts treballadors i treballadores que han de fer cada dia trajectes llargs en vehicles privats.
  • A més, la UGT de Catalunya torna a reivindicar la creació dels delegats de prevenció territorials i sectorials. A les grans empreses, els Comitès d'Empresa ja incorporen el delegat de prevenció de riscos laborals, però a les empreses petites, moltes sense sindicació (sobretot a les de menys de 6 treballadors, on no és possible la representació sindical), és necessària una figura sindical que visiti diferents empreses (ja siguin les d'un mateix territori o les d'un mateix sector) per assessorar tant els treballadors com els empresaris i vetllar per la seguretat de la plantilla.


Comentaris

    Powered by LifeType