Comunicació UGT

28 Feb, 2007

La plantilla de la paperera Stora Enzo torna demà a la vaga

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:14
La reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa ha acabat, novament, sense acord

Els treballadors i les treballadores de l'empresa paperera Stora Enzo continuen amb el seu calendari de vagues, després que la reunió mantinguda avui amb la direcció de l'empresa per reivindicar millores laborals hagi acabat, de nou, sense cap tipus d'acord.

A l'espera que un representant de la multinacional a Finlàndia visiti la planta el proper 6 de març per explicar la situació de l'empresa i negociar amb els representants dels treballadors, el comitè d'empresa ha convocat aquesta setmana dues vagues de 24 hores (de 6 a 6 hores): demà, 28 de febrer, i el proper dissabte dia 3. A més, els treballadors es concentraran de 8 a 10 del matí davant de la planta de Castellbisbal, a la carretera Nacional II, kilòmetre 592,6.

L'empresa, que dóna feina a 280 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental, aplica als seus empleats el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Les reivindicacions de la plantilla són:

  • L'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla.
  • Jubilació als 64 anys per substitució.
  • Ajuts escolars.
    Pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.


Comentaris

    Powered by LifeType