Comunicació UGT

01 Feb, 2007

La UGT de Catalunya se suma a l'apagada general per lluitar contra el canvi climàtic

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:57

La seu central de la UGT de Catalunya a Barcelona, així com la resta de seus territorials dels sindicat tallaran il·luminació durant els cinc minuts que reclama la campanya.

La UGT de Catalunya secunda aquesta acció global contra els efectes de l'escalfament del planeta. El sindicat considera que aquest tipus d'iniciatives i de campanyes són necessàries perquè a més de conscienciar sobre les conseqüències que sobre el medi ambient té el nostre estil de vida en relació al consum energètic, ofereixen als ciutadans i les ciutadanes la possibilitat d'actuar de forma directa i col·lectiva.

Per la UGT de Catalunya l'èxit d'aquesta acció implicarà un pas endavant qualitatiu en el debat sobre el model energètic dels països industrialitzats i a la vegada els hàbits de consum energètic que estan vinculats amb la forma de les societats industrialitzades.

L'estat espanyol cal que acompleixi amb els seus compromisos amb el medi ambient que va signar amb el protocol de Kyoto i aconseguir reduïr l'actual ritme d'emissions de gassos hivernacle. Hem d'evitar el despilfarrament energètic a tots els sectors industrials, apostar per formes de produïr energia que no emeti gasos hivernacle, en especial les renovables que més recorregut i capacitat de creixement tenen (com l'eòlica), però també obligar a les companyies, industries i empreses que evitin despeses energètiques evitables.

Aquesta apagada també ha de servir per fer conscienciació entre els ciutadans i els treballadors de que la despesa energètica no només té un reflexe a la factura elèctrica sinò que té efectes negatius per a les futures generacions i per la futura activitat econòmica.

Les darreres dades de l'IPCC i de l'informe Stern deixen clar que el canvi climàtic, si no apliquem mesures ja, tindrà uns costos econòmics, socials i ecològics molt greus. Encara que la producció d'energia elèctrica no és la única font antropogènica de gasos hivernacle és una part important de l'emisió d'aquests. Si no volem deixar als treballadors de les futures generacions unes condicions pitjors que les que tenen els treballadors d'avuí dia hem de començar a treballar ja per reduïr la despesa elèctrica i intentar reconduir tota la producció elèctrica possible a formes que no emetin tanta quantitat de CO2 per kw/h produit.



Comentaris

    Powered by LifeType