Comunicació UGT

02 Mar, 2007

La UGT de Catalunya alerta de la dinàmica negativa del col·lectiu femení al nostre mercat laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:27

El nostre sindicat també denuncia que, després d'uns mesos de molta creació, la contractació indefinida comença a perdre pistonada


Febrer és tradicionalment un mes positiu per a la creació d'ocupació, tal i com ho demostren les dades generals per a Catalunya: l'atur ha baixat en un 1,44% respecte al gener i un 5,7% respecte al febrer de l'any passat. Tanmateix, no ha estat un mes gens positiu per a les dones: mentre que en el col·lectiu masculí l'atur registrat ha baixat en un 3,6% respecte al mes passat, en leel femení ha augmentat lleugerament, en un 0,14%. La UGT de Catalunya constatem que des que ha començat l'any les dones estan presentant una dinàmica negativa en el mercat de treball, doncs en aquests dos mesos la presència femenina ha augmentat a les llistes d'atur registrat mentre que els homes surten més de la situació d'atur.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya exigeix mesures específiques adreçades a les dones amb la finaltat de millorar les condicions en què s'incorporen al mercat de treball: orientació i formació, especialment en els sectors en què es troba subrepresentada, lligat a compromisos de contractació. A més, també és necessari desenvolupar polítiques actives personalitzades per a les dones, col.lectiu que recula en les seves posicions en el mercat de treball.

Hem de denunciar també la dependència de la nostra economia respecte al sector de la construcció: segons les dades és el sector on s'ha reduït l'atur amb més força ha baixat l'atur (un 4,8%; dels 3.765 nous ocupats, 1.109 són del sector de la construcció). Això implica que generem ocupació, però molt cojuntural. En canvi, el sector de la indústria no ha agafat empenta en aquest mes de febrer positiu per crear nous llocs de treball, i només ha baixat l'atur registrat en 133 persones.

Pel que fa a la contractació, no hem de perdre de vista el que està passant amb la contractació indefinida. Una vegada va entrar en vigor la Reforma Laboral hem constatat mes a mes continus augments de la contractació indefinida. Tanmateix, hem de fer notar que febrer ha estat dels últims 5 mesos el de menys pes de contractació indefinida.

En aquest punt també hem de dir que la província de Tarragona queda en una situació més endarrerida i no aprofita tant com les altres províncies l'embranzida d'un mes positiu per a l'ocupació ni les reformes legals per a millorar-la. Tarragona és l'única que es troba per sota del 5% de reducció de l'atur (3,28%), enfront de la resta de províncies: Barcelona (5,65%), Girona (6,13%) i Lleida (10,85%).



Comentaris

    Powered by LifeType