Comunicació UGT

15 Mar, 2007

La UGT de Catalunya no assistirà a més tallers per debatre el document base de la llei d'acollida

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:09
Una sèrie de desacords, tant en la forma de la convocatòria com en el fons del document, porten al sindicat a prendre aquesta decisió

Des de la Secretaria per a la Immigració de la UGT de Catalunya hem estat convocats per participar als tallers que s'estan organitzant a diverses ciutats de Catalunya per debatre el document de base de la Llei d'Acollida.

Després d'assistir a la sessió de treball de Barcelona, celebrada el passat dia 12 de març, des de la UGT de Catalunya hem pres la decisió de no participar en la resta de tallers on estàvem convocats (Lleida, Girona, Tortosa i Tarragona).

Es tracta d'una decisió meditada, basada en una sèrie de desacords tant en la forma de la convocatòria com en el fons del document:

  • Considerem que el format triat, reunions amb centenars d'entitats grans i petites, on el pes de la sessió és l'explicació del document de bases per part de la Secretaria i l'espai per al debat queda relegat a les primeres hores de la nit, en grups de treball de grans dimensions, no deixa un marge real a la participació.
  • Des del més absolut respecte vers a la resta d'entitats presents, aquesta fórmula de participació no s'adiu de cap manera amb el paper que els sindicats hem de tenir en el disseny de polítiques d'immigració. Creiem que, per ser efectives, les regulacions en matèria migratòria han de ser fruit del diàleg social i treballar-se conjuntament amb els agents socials.
És per això que:
  • La UGT de Catalunya demana la creació d'una taula de Diàleg Social per fer efectiva aquesta voluntat de diàleg i participació del sindicat en el disseny de les polítiques d'immigració a Catalunya.
  • Cal afrontar el tema de la immigració de forma seriosa i raonable, començant per un Pacte Nacional d'Immigració, per arribar a consensos i pautar les línies de la política d'immigració a Catalunya.
  • Creiem que el desenvolupament de les competències d'immigració de la Generalitat no ha de significar una diàspora normativa, sinó que s'ha de fer de forma ordenada. No té sentit crear una llei d'acollida seguida d'aquí un temps d'una llei que parli d'integració. És necessari pactar consensos i pautar la Política migratòria de Catalunya i després, si s'escau, promoure una llei que abordi conjuntament l'acollida i la integració.


Comentaris

    Powered by LifeType