Comunicació UGT

La UGT continuarà lluitant contra la discriminació laboral per raons d'orientació sexual a través de la xarxa d'agents per la igualtat i de la negociació col·lectiva

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:45

Manifest de la UGT de Catalunya en el Dia de l'orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual (28 de juny): "Igualtat de drets per a una societat més diversa i plural"

El Consell de la Unió Europea va declarar l'any 2007 Any Europeu de la Igualtat d'oportunitats per a tothom, amb l'objectiu de sensibilitzar l'opinió pública dels avantatges d'una societat justa i cohesionada. Així, Europa proposa adoptar iniciatives de conscienciació per rebutjar les actituds i iniciatives discriminatòries, i proporcionar més informació a la ciutadania sobre els seus drets i les obligacions legals.

paraiguesEn aquest sentit, passats dos anys des de la modificació del Codi Civil que permet contraure matrimoni a persones del mateix sexe, considerem que l'Estat espanyol ha fet un pas més endavant mitjançant l'aprovació el passat mes de març de la Llei d'identitat de gènere que permet a les persones transsexuals registrar-se amb el nom que desitgin sense necessitat de passar prèviament per una intervenció quirúrgica.

D'igual forma, a Catalunya, el Pla interdepartamental per a la no discriminació de les persones gais, lesbianes i transsexuals suposa un avenç en la lluita contra actituds homòfobes i transfòbiques.

Tot i així el dia a dia posa de manifest que resta molt a fer per combatre les discriminacions que encara es produeixen cap al col·lectiu de persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, especialment en el món del treball, ja sigui per accedir-hi o per mantenir-lo un cop expressada la seva identitat i/o orientació sexual.

En aquest sentit des de la UGT de Catalunya manifestem que:

  • Continuarem treballant vers la defensa dels drets sindicals de les persones treballadores sigui quina sigui la seva orientació sexual, mitjançant la seva participació en els organismes sindicals.
  • La xarxa d'agents sindicals per a la igualtat (XASI) seguirà comptant amb les eines formatives i d'informació necessàries per fer visibles i fer front a les discriminacions que per aquest motiu es produeixen en el món laboral.
  • Seguirem oferint assessorament jurídic especialitzat en aquesta matèria.
  • Exigirem la incorporació de clàusules de no discriminació específiques en els convenis col·lectius que permetin avançar cap a un model d'empresa socialment més responsable amb la diversitat que l'envolta.
  • Reivindicarem que la Llei d'identitat de gènere no exclogui les persones immigrades, la infància i les persones amb discapacitat del dret a viure conforme al sexe o l'orientació sexual que els és pròpia.
  • Cal continuar impulsant mesures normatives i actuacions concretes que avancin en la inclusió social de col·lectius minoritaris i en la defensa de la igualtat de drets per a totes les persones.
  • Continuarem treballant en xarxa amb altres sindicats a nivell internacional per tal d'eradicar la il·legalitat i la persecució de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals també en altres països.


La sectorial de teràpies naturals de CTAC-UGT exigeix que s'acceleri el desenvolupament del decret

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:11

Demà, la CTAC-UGT signarà el conveni d'integració dels 450 socis de FECANAT per formar la nova Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC, la més representativa a Catalunya

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) signarà demà el conveni d'integració dels 450 socis de la Federació Catalana de Teràpies Naturals - FECANAT (COFENAT-Catalunya) a l'estructura sectorial de la CTAC. Amb aquesta integració, que

se suma a la de l'Associació de Professionals Terapeutes Independents (APTI), quedarà constituïda la nova sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC, l'organització més representativa del sector de les teràpies naturals a l'àmbit català, amb més de 3.500 professionals, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

Així mateix, com FECANAT és l'entitat territorial a Catalunya de COFENAT (Federació Espanyola de Teràpies Naturals i No Convencionals), la creació d'aquesta sectorial és una oportunitat única per poder aportar l'experiència de la regulació d'aquestes pràctiques a l'àmbit estatal.

Inquietud en el col·lectiu

D'altra banda, des que el passat 30 de gener es va aprovar el decret que regula determinades teràpies naturals, el col·lectiu resta a l'espera de què s'obri el procés de regularització administrativa dels professionals, així com del procés d'examen per a l'acreditació dels nous terapeutes.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya es recorda que ja s'han consumit 6 mesos del període de transició de dos anys que el decret atorga per tal de procedir a la normalització dels més de 6.000 professionals que existeixen a Catalunya. La CTAC-UGT de Catalunya alerta, també, de l'alt grau d'inquietud que existeix dins del col·lectiu davant les diferents notícies que apareixen en els mitjans de comunicació relacionades amb la possible derogació d'aquest decret.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya demanem a la conselleria de Salut que acceleri el desenvolupament del decret per agilitar els processos de convalidació dels professionals terapeutes i obrir, d'aquesta manera, el desitjat marc de regulació en la pràctica de les teràpies naturals.

SIGNATURA CONVENI CTAC-FECANAT
DIA:
27 de junio de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Cinquena planta.

INTERVINDRAN: Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, i José Luis Badrena, president FECANAT.



Port Aventura i els sindicats UGT i CCOO han signat el nou conveni colectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:46

El acuerdo tiene una vigencia de 4 años y afecta a más de 4.500 empleados

Sindicatos y empresa rubricaron ayer el nuevo convenio colectivo considerado por todas las partes como “un buen convenio”. El acuerdo regulará la situación laboral de los 4.500 trabajadores de PortAventura y los alrededor de 6.000 que tendrá en el futuro y su vigencia será de cuatro años, el más largo de la historia de la compañía.

Entre los puntos a destacar del documento está el incremento salarial de 1,5% por encima del IPC anual, para el 85% de la plantilla. Esto significa que en el último año de vigencia del convenio, el trabajador habrá acumulado un crecimiento mínimo del salario del 14%. Estos incrementos triplican la media de las subidas salariales firmadas en convenio colectivo durante este año, en todo el Estado. En esta misma línea, las partes acordaron que ningún empleado del resort puede cobrar, por todos los conceptos retributivos, menos de 1.000 euros brutos mensuales, en el último año de vigencia.

Además de esta parte salarial, el nuevo convenio introduce un código de conducta laboral y un apartado referido a medio ambiente, también se incluye el compromiso de elaborar un plan de igualdad entre sexos

El nuevo convenio fue firmado por Mercedes de Pablo, directora general de PortAventura, Enrique Fontecha, directo de Recursos Humanos y los representantes de UGT, Francisco López y CC.OO Mari Luz Guillamón. Tras la rúbrica De Pablo felicitó a todos los negociadores y se congratuló que tanto empresa como trabajadores tengan un objetivo común “seguir creciendo como lo hemos hecho en los últimos años, y seguir aportando, no sólo a PortAventura, sino al territorio, como motor económico que somos

Por su parte, Francisco López, representante de UGT, sindicato mayoritario en la compañía, resaltó su felicitación por el resultado de las negociaciones que han cristalizado en este convenio “que va a mejorar sustancialmente las condiciones de los trabajadores”.

(...)


La UGT denuncia de nou El Corte Inglés per no reconèixer la secció sindical del centre de diagonal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:26

L'empresa atempta una altra vegada contra la llibertat sindical i ignora les ordres de la Inspecció de Treball, que ja l'ha obligat en dues ocasions a lliurar documentació a la Secció Sindical


La UGT de Catalunya ha presentat avui la tercera denúncia davant de la Inspecció de Treball contra l'empresa El Corte Inglés i el cap de Personal del centre de Diagonal per no reconèixer la nostra Secció Sindical i vulnerar el seu dret a la informació.

Els representants de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya a El Corte Inglés de Diagonal es van personar ahir, 25 de juny, al despatx del cap de Personal per lliurar l'escrit on se sol·licitava informació sobre les vacances anuals, els quadres horaris, les hores extraordinàries per inventari i els cursos de formació de la plantilla. El cap de Personal no va acceptar l'escrit, ni tan sols justificar la recepció del mateix, argumentant que no reconeix la Secció Sindical, només els delegats sindicals. A continuació, va fer fora del despatx els representants de la Secció Sindical.

El cap de Personal del centre de Diagonal torna d'aquesta manera per tercera vegada a vulnerar el dret a la informació de la Secció Sindical de la UGT de Catalunya. I torna, per tercera vegada, a ignorar la Inspecció de Treball, que ja el va obligar a lliurar la informació sol·licitada en les dues ocasions anteriors. A més, El Corte Inglés, en no voler recòneixer la Secció Sindical de la UGT de Catalunya, està atemptant contra la llibertat sindical i contra l'ordenament jurídic, que estableix que els treballadors i les treballadores d'un centre de treball afiliats a un mateix sindicat poden crear una Secció Sindical, amb personalitat jurídica i plena capacitat d'obrar.

De nou queda palès quin és el marc de negociacions que vol la Direcció de Recursos Humans d'El Corte Inglés.



Powered by LifeType