Comunicació UGT

27 Jun, 2007

La sectorial de teràpies naturals de CTAC-UGT exigeix que s'acceleri el desenvolupament del decret

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:11

Demà, la CTAC-UGT signarà el conveni d'integració dels 450 socis de FECANAT per formar la nova Sectorial de Teràpies Naturals de CTAC, la més representativa a Catalunya

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) signarà demà el conveni d'integració dels 450 socis de la Federació Catalana de Teràpies Naturals - FECANAT (COFENAT-Catalunya) a l'estructura sectorial de la CTAC. Amb aquesta integració, que

se suma a la de l'Associació de Professionals Terapeutes Independents (APTI), quedarà constituïda la nova sectorial de Teràpies Naturals de la CTAC, l'organització més representativa del sector de les teràpies naturals a l'àmbit català, amb més de 3.500 professionals, més de la meitat dels que hi ha a Catalunya.

Així mateix, com FECANAT és l'entitat territorial a Catalunya de COFENAT (Federació Espanyola de Teràpies Naturals i No Convencionals), la creació d'aquesta sectorial és una oportunitat única per poder aportar l'experiència de la regulació d'aquestes pràctiques a l'àmbit estatal.

Inquietud en el col·lectiu

D'altra banda, des que el passat 30 de gener es va aprovar el decret que regula determinades teràpies naturals, el col·lectiu resta a l'espera de què s'obri el procés de regularització administrativa dels professionals, així com del procés d'examen per a l'acreditació dels nous terapeutes.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya es recorda que ja s'han consumit 6 mesos del període de transició de dos anys que el decret atorga per tal de procedir a la normalització dels més de 6.000 professionals que existeixen a Catalunya. La CTAC-UGT de Catalunya alerta, també, de l'alt grau d'inquietud que existeix dins del col·lectiu davant les diferents notícies que apareixen en els mitjans de comunicació relacionades amb la possible derogació d'aquest decret.

Des de la CTAC-UGT de Catalunya demanem a la conselleria de Salut que acceleri el desenvolupament del decret per agilitar els processos de convalidació dels professionals terapeutes i obrir, d'aquesta manera, el desitjat marc de regulació en la pràctica de les teràpies naturals.

SIGNATURA CONVENI CTAC-FECANAT
DIA:
27 de junio de 2007
HORA: 11:00 hores.
LLOC: Seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona) - Cinquena planta.

INTERVINDRAN: Salvador Duarte, president de la CTAC-UGT de Catalunya, i José Luis Badrena, president FECANAT.



Comentaris

    Powered by LifeType