Comunicació UGT

15 Jun, 2007

L'Avalot recollirà signautres als mercats dins la campanya "per un habitatge digne, signa!"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:24

El sindicat ja ha aconseguit 20.000 signatures per presentar al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge


Dins la campanya "Per un habitatge digne, signa!", l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya recollirà demà dissabte, 16 de juny, signatures de manera simultània als següents mercats municipals: Mercat Municipal de Lesseps (c. de Verdi, 200, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Andreu (Plaça Mercadal, 41, Barcelona), Mercat Municipal de Sant Antoni (c. Comte d'Urgell, 1, Barcelona), Mercat Municipal de Montserrat (Via Favència, 241, Nou Barris, Barcelona), Mercat Municipal de Rubí (c. de Cal Gerrer, s/n) i Mercat Municipal de Sant Carles (Granollers). En el cas de Badalona hi haurà una taula instal·lada al carrer del Mar/Passeig del Mar.

Des del dia 1 de maig, l'Avalot recull signatures per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge. Per presentar una ILP a Catalunya són necessàries 50.000 signatures i l'Avalot ja ha aconseguit 20.000 signatures ciutadanes, i encara disposa de temps fins a l'1 de setembre (el Parlament dóna 120 dies per aconseguir el suport ciutadà).

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de a les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.



Comentaris

    Powered by LifeType