Comunicació UGT

15 Jun, 2007

La consellera Mar Serna dóna el seu suport al "carnet de la construcció" per als treballadors autònoms

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:01

El nou carnet acreditarà l'experiència de l'autònom i que els seus comptes amb Hisenda i la Seguretat Social estan al dia

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) s'ha reunit aquesta tarda amb la consellera de Treball, Mar Serna, per tractar diferents temes d'interès sobre el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

Entre aquests temes, la CTAC-UGT de Catalunya ha presentat la seva porposta de Carnet de la Construcció per a Treballadors Autònoms, un carnet que espera poder posar en funcionament després de les vacances de l'estiu i que ha de servir per certificar la feina dels treballadors autònoms en la construcció, tal i com exigeix la nova Llei de la Subcontractació a la Construcció, en vigor des del 19 d'abril de 2007. La consellera Serna ha avalat la iniciativa de la CTAC-UGT de Catalunya, entenent-la com una iniciativa molt important sobretot en matèria de prevenció de riscos laborals, on els autònoms són el col·lectiu més desprotegit.

Amb el nou carnet que expedirà la CTAC-UGT de Catalunya vol que els treballadors autònoms puguin certificar:

  • Que estan al corrent de pagament d'Hisenda.
  • Que estan al corrent de pagament de la Seguretat Social.
  • Que tenen experiència acreditada.
  • Que han superat un curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals.

Simultáneament, la CTAC-UGT de Catalunya realitzarà una campanya entre els contratistes per donar a conèixer aquest carnet i perquè, conjuntament, aquest prengui validesa amb el seu ús.

D'altra banda, en la reunió d'aquesta tarda amb la consellera Mar Serna, la CTAC-UGT de Catalunya també ha posat damunt de la taula altres temes d'especial interès per al col·lectiu de treballadors i treballadores per compte propi. Així, el Departament ha anunciat la primera reunió de la Taula de Diàleg dels Autònoms, tal i com demanava la CTAC, que permetrà el desplegament de l'Estatut del Treball Autònom a Catalunya.

En matèria de formació, un altre dels fronts importants per al col·lectiu, la CTAC-UGT de Catalunya establirant properament contactes per tal de formar en els àmbits de la prevenció de riscos laborals, gènere i joves.



Comentaris


    Afegeix comentari






    Powered by LifeType