Comunicació UGT

01 Jun, 2007

UGT Presons demana al departament de justícia que s'endarrereixi la inauguració de Brians2

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:28

El sindicat de presons de la FSP-UGT de Catalunya, majoritari a les presons catalanes, ha demanat al departament de Justícia que endarrereixi l'arribada d'interns a la nova presó de Brians2, donat que encara no està ni de lluny preparada per acollir-los.

Ara per ara, manquen aspectes bàsics per entrar en funcionament, tant de qüestions de seguretat com d'habitabilitat dels mòduls, únicament l'electoralisme a l'hora d'anunciar de tancament de la Model inexistent, ha fet que es programés un calendari d'obertura clarament irreal. No entenem com falten elements de confort bàsics a les cel·les i en canvi la piscina ja està entregada fa dies. Tampoc s'entén com a tants pocs dies de l'arribada d'interns només treballin un mínim percentatge de funcionaris, el que farà que la improvisació i la manca d'adaptació al nou centre presideixin els primers temps de funcionament.

Així mateix, és inexplicable com després de retirar els 1.600 coberts metàl·lics de la presó de Brians pels incidents ocorreguts al centre i les agressions als treballadors del centre, ara de nou el departament s'entesti en què a Brians2 els interns tinguin ganivets metàl·lics al seu abast amb el risc implícit que representa.

UGT PRESONS expressarà la seva oposició a la inauguració precipitada i de cara a la galeria de Brians2, demà divendres 1 de juny a l'acte previst amb presència del president de la Generalitat, José Montilla, a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i a la resta de responsables polítics de les presons catalanes.



Comentaris

    Powered by LifeType